Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@1katkas No my sme si povedali , ze to vyriesime tak , ze dame stromcek na nejaky stol alebo tak , mame len taky menši tak to bude aj vyhovovat 🙂 a tesco sa aj mne paci , vsetko tam zvykneme malej pokupovat , ale oblecenie sa mi tam zda dost drahe , teda niektore 🙂 ved uvidime ako to bude , zajtra ideme na ockovanie , netešim sa :-/
@12smile12 my budeme mat velky stromcek 🙂 a ja zvykavam kupovat aj v cinskych obchodoch tam je to este lacnejsie a v tescu ked chytis vypredaj tak sa to oplati 🙂 my sme boli vcera na ockovani, ockuju len raz do rucicky.. a nikolaj to zvladol s mensim placom ako do noziciek.. a ziadna teplota nebude z ockovania a potom sa ide az v 3 rokoch dietata na poradnu 🙂
Ahojte , nas ockovanie len teraz caka , kazali nam prist po minuti 15 mesiacoch , co bolo vcera , tak asi v utorok ideme , vtedy je poradna , aby sme tam nestrasili pri chorych detickach ...
Mame 10 zubov , ale tusim ze sa aktualne dalsie tlacia , bo bernardin je nic 😀 a sme zjedny 😝
Spime este 2 x denne a celu noc - spi uz so starsimi v detskej ...
Co sa spravania tyka , tak mame doma tiez riadneho ,, vreda ,, 😲 praskame sa o zem , ked nepomoze , este sa na zemi zacneme aj hadzat 😠 , ked ani to nepomoze , vyskocime , rozbehneme sa a UHRYZNEME !!!!!!!! 😠 no paraaaaada 😲
Najnovsia Topka v hrackach je bugynka 😀 😀 😀 , dnes koli nej chytil par x nerva spojeneho s vyssie popisom , lebo sme s nou boli na prechadzke a ,, ocinko,, 😀 😝 si ju chcel zas hned brat hore do chalupy taku doblatenu ....museli sme ju cistit ,chodi s nou aj po schodoch ... 😕
Dnesna foto - v tom kociku vozi najcastejsie naseho kocura a ten sedi ako pribity 😝
@krhlicka 😀 😀 😀 by si ho zozrala nazivo , je tou bugynou priam posadnuty 😲 , bugyna musi byt pri nom ked je , ked sedi , proste stale poruke , kocur je flegmos , dcera ho tam priviazala a drzal a maly zakruty , nezakruty rezal jedna basen 😀 aj s kocurom , ale po dome najcastejsie vozi HANU 😀 😀 😀 taku holu velku babiku , bozka ju po hlave a robi ,,monicka ,, teda ju hladka po hlave , dnes napriklad vozil papuce ...jooooj asi ho budem musiet strazit , ho to otcovstvo strasne skoro chytilo 😝 😀 .....no a este - krpec si vie sam otvorit dvere na garazi , lebo do vnutra je schod a klucka je nizsie , tak sa vyberie ,, samozrejme aj s bugynku a s nakladom ,, a ide sam na prechadzku , volam za nim kde ides Jakubko , on mi na to pa-pa, zakyval a siel dalej , tak som na neho kricala ze ahooooj ja idem prec ...co myslis ze urobil ? odkyval mi , poslal pusu a pokracoval 😝 ...som cakala ze sa s placom vrati - no cakala by som asi doteraz 😀 😀 😀 a ako sa ma Dorotka ?
@mima1311 zlatýýý.... no to ešte máte taký normálny repertoár - že macko a kocúr... moja Hana vozí tam iba takého škaredého žltého velkého transformera ktorý vydáva strielacie a pre mna iné nepochopitelné zvuky, úžasný pohľad - ružová bugyna žlté čudo s delom na ruke, oči mu svetielkujú na modro .....
@mima1311 to si pis, ze by som ho zozrala, on je nielenze mudry, ale aj sikovny a krasny. Sumny buduci ocinko, sa onho dievcence pobiju 😀 Dakujeme, Dorotka sa ma fajn, zacala chodit tento mesiac. Chodi ako tie postavicky z lega ... igracik sa to tusim vola 😀 Zacala sice chodit v 13mesiacoch, ale urobila papulu v kuchyni a odvtedy chcela znovu chodit za ruky. Budeme trenovat, Jakubkove akrobaticke kusky su pre nas hotove scifi 😝 Buduci vikend sa chystam piect Marlenku, nad ktorou som slintala v tvojom albume, mm na narodeniny. Dam vediet, ako dopadne 😉
@katka121 Hana je nadherne meno, ako si tak napisala moja Hana, hned mi napadlo, ze ako nadherne to znie. Drsnacka, ze vozi transformera, silna, neohrozena zena 😀
Ahojte maminky, chcela by som sa opytat, co vsetko papaju vasi drobci, teda viem, ze uz vsetko, ale nejake tipy na recepty, lebo ja stracam fantaziu. Popri praci potrebujem nieco, s cim nie je velka piplacka. Co teda vasi drobci spapaju za jeden den? Lebo ja nikdy neviem, co mu dat na ranajky a na veceru, on velmi chlebik nemusi, iba ak je velmi cersvy, ak je uz den stary, tak nechce. Rano teda papa 240ml UM, to je okolo 7.00, potom okolo 8.00 ranajky, to mu bud teda chlebik, ale ak nechce, tak aspon samu sunku, syr, olivy zboznuje, milujee aj prazenicu, aj leco, ale stale toto dokola je uz asi aj prenho nuda a cerstvu zeleninu na chlebik tiez vypluje. Ma rad chlebik s humusom (to je taka natierka grecka z ciceru 😀 ). Potom okolo 10-10.30 papa cerstve ovocie, to mu rozmixujem 2-3 druhy ovocia a spapa, to zboznuje, obed okolo 1-2, bud rizoto, cestovinky, alebo take nieco, ale ak ma papat masko, tak musi byt pomixovane alebo na veeelmi male kusky, nevie to nejak pozut, alebo co, lebo ho natiahne a hned to potom vypluje, tak mu ho musim na drobno davat. potom poobede zas okolo 15.30-16.00 nejake ovocie, zboznuje banan vymiesany s polkou avokada. alebo jogurt biely, to stlaci kilovy jogurt za 4-5dni, potom neskor okolo 18-19 vecera, to furt tapam , co vymysliet, ci to iste, co na obed, alebo zas nieco vymyslat, lebo vacsinou varim prenho na 2dni a nechcem aby jedol 2dni aj na obed aj na veceru to iste, cize 4krat to iste, tak zas skusam, ci zje to, co jeme my, polievocku, chlebik a tak.... no a potom pred spanim este 210-240ml UM. Nejake tipy? Rozmyslam, ze mu zacnem varit nejake ovsene kase s ovocim, alebo tak. Davate vasim detom aj tuniaka z konzervy? Alebo varite im casto rybky? Ja sem-tam kupit taku cerstvu filetku lososa, to ma na niekolkokrat a len tak vo vode uvarim, so zemiackami a hotovo. Dakujem za vsetky tipy.
@12smile12 asi ano, ale este dobre, ze nepichali dvakrat ako na predchadzajucich ockovaniach 🙂
aj ja som toho nazoru, ze fusak az ked bude uplna zima..staci ho dobre naobliekat ziadny fusak este netreba.. inak nikolaj ma zacal bit.. ked ho hresim ze nieco nemoze (napr. liezt na stolicku, vyberat smeti z kosa) tak mu capnem a poviem nono... a on mne povie nono a capne mi spat 😀
@mima1311 ako krasne kocika 🙂 zlatucky, aj nikolaj ma takeho maca aj oslika
@1katkas veru , u nas to bolo strasne , 40 horucky sme mali 🙂 veru , tak ja som davala minuly rok fusak skor lebo svokra mi furt frflala ked sme tam boli , ze neni dobre oblecena , tak uz sa mi to nechcelo pocuvat tak som ju obliekala a potom nam malicka v januari mala skoro zapal pluc ... tak som povedala , ze nikdy viac a povedala som jej , ze nech si hovori co chce aj tak si spravim po svojom 😀 ... nasa , mala chvalabohu nebije nikoho a zvykne tak ze ma facka tak slabucko , ale ja sa potom akoze rozplacem a potom ma mojka 😀 .. skus ho v tom momente ked len zacne nieco zle robit zaujat niecim inym , ja neviem , ja zvyknem malej , ze Sabi aha havičko ti plače 🙂 alebo tak a ona uz potom zabudne co chcela a o par minut jej vysvetli ze to nesmie lebo sa jej moze nieco stat a tak 🙂 taka moja rada ... inak mne mala vybera korenicky z kredenca a potom ich vonia a praska u nas je asi toto najväcsi problem teraz 🙂
ahojte maminy..chcem sa opytat, vsimli ste si uz, ze sa vase deticky niecoho boja? nasa sa zacala jednej hracky..nechapem preco. Nie je to cudne, ze taka mala, a uz sa boji? A k tomu hracky? Inak my tiez radi kocikujeme, len nie seba...hehe. Babiky. hracky...kadeco. 🙂
@timka156 Ahoj no my mame dnes taky zazitok , ze sme boli u prastarkých na obede a stihli sme sa iba najest pretoze nasa mala sa tak zlakla na zaciatku dedka , ze sme museli aj odist 🙂 nevedeli sme ju utisit , ale mrzelo ma to lebo este som to u nej nevidela ... a tiez sa mala bala ked dostala plysoveho Ferda mravca 🙂 ale po par hodinach ju to preslo a v pohodicke 😀 ... zvykne sa zarazit ked vidi muchu 😀
@katka121 no to musi byt paraaaaada 😀 😀 😀 nehodis foto ? 😀 😀 😀 zlata bambulka , Kubko minule vozil boty 😝 😀 a najcastejsie babiku Hanu , teda urcite by povozil aj svoju rovesnicku 😉 , vojde do bugynky aj on , tak co tak dat navstevu ? 😀 😀 😀
@krhlicka DAKUJEME 😵 😵 😵 a gratulacia Dorotke k rozbehaniu sa , nic nezmeskala 😉 , len ma o par modrin menej ,moj akurat chodi z hrcou na hlave a sramom pod okom , no a to ideme v utorok na poradnu , si dr. pomysli 😀 blaznil sa na posteli, skakal na nej na tigrovi a dajako to neukociroval a bola zrazka so stenou , to bolooooooo placu 🤐...jeeej marlenka mnaaam , veru by som ju mohla este niekedy upiect , u nas ale moc nejde , zas by ostala zväcsa na mna a mne teda rozhodne netreba 😖 u nas ficia u deti take ovocne , stavnate , mama zo..re vsetko 😝 😀
@1katkas Diiik ...ano ? aj my mame este aj oslika , aj togra aj prasiatko .....vlastne vsetky tie zvery 😀 😀
@12smile12 Dakujem , no veru vie sa nes..t a to statocne , ale ja tiez nelutujem ani netisuim , tiez pokial som doma idem prec a on potom bezi za mnou 😀 , minule sa tak prastil v pivnici , tam som ho nemohla nechat , tak som ho doslova vyvliekla ako metajuceho kapra na poschodie a polozila na zem a tazka ignoracia , no veru dlho sa utisoval , najhorsie je to ked tak by sa hodil vonku kde je mokro a spina ...no a zubky mame hore 4 , dole 4 a hore 2 stolicky , zrejme sa mu tlacia tie spodne , ale este nic nevidno 😅
@12smile12 vy ste mali horucky? mne povedala sestricka, ze z tohto ockovania uz nebude ziadna reakcia.. a dobre si povedala, ze si spravis po svojom 🙂 s tym rozplakanim, to som volakedy skusala aj ja ked plakal..no potom sa ma naplasil necakal ze zacnem plakat a spustil horsi rev 😀 vtedy nechcel spat a zaspal mi az 00:30
a vyskusam ho zaujat niecim inym, dam vediet co on na to 🙂 Nikolaja zaujala zelena sklena flaska z kredenca je v nej olivovy olej, stale len tu berie do ruk
@mima1311 asi sa aj u nas nazbiera cela zbierka tych zvieratiek 😀 tak to vidim, lebo moja mamina mi to este v lete povedala, ze nikolajovi donesie jezisko dalsie plysove zvieratko..inak mame kopu plysakov, neviem kde ich budem skladovat 😀
@1katkas nie nie , ja som myslela horucky s tych predoslich ocovani 🙂 ... vcera bol manzel na nakupoch a kupil nasej malinkej uz darcek na vienoce 😀 havicka , ktory ma obojok a na nom sa da nastavit kedy zaspinka , polozi si hlavu a zacne chrapkat 🙂 a cas kedy vstava a zacne stekat 😀 velmi sa tesim lebo nasa Sabinka zboznuje vsetkych psov 😀 ... a uz ma aj tu kresliacu tabulku , takze este by som chcela nejaku tu knizocku a este uvidime :D malej idu zase zuby dolna stolicka na pravo a aj zub vedla nej cize to mame zas trosku pestrejsie 😀
maminky , v tescu som pozerala knizku pre malu na vianoce , ktora ma po boku obrazky a vydavaju zvuky , asi viete co myslim 🙂 je ich tam asi 6 alebo 8 , cervena ciapocka , snehulienka a pod. stoja 7,99 , myslite , ze je to dobra cena na kupu , alebo mi viete poradit nieco lepsie??? 🙂
HOLKY JE TO NORMALNE-NAšA nELKA MA TAKTO ZUBKY dole jednotky.hore jednotky dvojky a päťky,dole jej začinaju isť päťky.A po dolnych dvojkach zdaleka nič nevidieť 😒 ja stale pozeram kedy budu dvojky a oni päťky začali.som pozerala jak puk 😀 čo sa tyka vianoc tak Nelke som už kupila take tie drevene vkladačky chcem ešte kupiť detsky vysavač určite psik na baterky tiež všade havka obzera.babka jej už kupila tu melu detsku kuchynku čo maju v tescu po 8€ aj dačo.mala som ju rozbalenu tak na začiatok stači potom ju bude mať u babky ked jej na 2nar. kupime už veľku.Tak jej ešte dokupim niečo na jemnu motoriku nech sa popri tom aj vzdelava 😀
@12smile12 jaaaj 🙂 jeeejo to moze byt zlaty havko, potom ho sfot toho havka ..fiha takze je nespokojna, u nikolaja asi zuby teraz nejdu, ale uz druhy vecer mi nechce hned po kupani zaspat... a dnes mi dosiel rodicak tak pomaly planujem ake darceky pokupujem 😀 a nikolaj ma taku knizku take vacsie leporelo a naboku su 4 tlacitka, ktore ked sa stlacia tak vyhravaju melodiu

Ahojte dievcata. Sem tam vas precitam, ked mám trocha casu a pozeram, ze nase augustovciatka zacinaju pekne vzdorovat (: neminulo to ani nas, ale trvalo to asi tyzden a moja rada? v ziadnom pripade dietatu neustupit a ked neplati dobre slovo a jeduje sa mi tak, ze az cervena, tak sa ujde aj po plienke jedna. Deti musia vediet, kde su hranice, bodka. Skusala som aj komunikovat, odvratit pozornost a nič, proste nic nezaberalo. Dufam maminy, ze ma tu teraz neukamenujete, ale my mame riadnu tvrdohlavicu doma a ked sa inak neda, tak sa neda...
A rozpravocky aj u nas ficia - ked potrebujem ostrihat malej nechtiky, nieco uvarit alebo sa dat na poriadok...lolek a bolek su naj 😉