Budeme mamičkami v októbri 2012
Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉
AHoj no tak uz sa nam to krati 🙂 Odkial si?
ahojte. Aj ja mam termín v nedeľu 🙂
ahojte ja mam termin 13.oktobra ale celkom by som sa potesila keby to olo uz aj dnes 😉
@gumidekmomo ahoj aj ja by som sa potesila, keby to uz bolo dnes
Maminky tak Vám všetkým gratulujem a prajem len to najlepšie.My už sme síce na svete,ale tiež sme októbrový,v sobotu máme dva rôčky.Termín úplne najlepší ten október ..DRžTE SA..PAPA 🙂
@asocial vies co to je v pohode, ja cakam druhe a stresujem este viac ako pri prvom, takisto neviem, ako to pride, ci stihne prist manzel z prace k malej dcerke a ci ja stihnem zavolat sanitku, ako to bude prebiehat, navyse ma trapi, co bude s dcerkou, ako to bezo mna zvladne, no stres riadny....
@darina123 Ahoj. No ja som už otvorená 2 týždne, tak na 1-2 cm. Dnes som bola na pásy a vraj už mám kontrakcie... 😀 A ja ani o tom neviem 😀 Takže očakávame každým dňom, tak mi bolo povedané... Bude to chlapček, aspoň podľa dr. Ja som pobalená už 2 týždne, vždy keď idem do nemocky, už idem s kuframi, keďže neviem, čo so mnou porobia.
Tie fotky ešte stihnite, je to ozaj krásna spomienka na bruško... 🙂 Ty už máš jeden pôrod za sebou, ty aspoň vieš, do čoho ideš. Ja som mierne laknutá z neho... ☹
baby somna si moj syn robi srandu vcera som uz myslela ze ma mm odveze do nemocnice no a ked som sa uz obliekla a nychystala bolesti ustupili 🙂 uz ma to ale nebavy tak som si povedala ze nebudem ani cakat aj ked zaludok mam v krku jak sa bojim a neviem coho kedze ten prvy porod som prezila 😀
@darina123 Myslím, že nervozitu ti rýchlo prepáčia, veď máš teraz na ňu nárok. Z priberania si nič nerob, no tak to potom zhodíš... aj mne muž hovorí, aký mám kufor a ja mu vždy poviem, že on ani tehotný nie je a priberá 😀 a mňa to prejde, jeho nie 😀 Pre malého už mám všetko kúpené, okrem fľašiek a liehu na pupok. Sestra ma odhovorila, aby som fľašky nekupovala, vraj bude jedna v krabici z pôrodnice a neviem, či ju budem potrebovať. Hmmm, tak pošlem prinajhoršom manžela, už som mu ukázala, v ktorom obchode a regáli to majú 😀
Ty už máš zbalenú tašku a pre miminko všetko? Braček sa teší na sestričku?
@katarinka32 Zatiaľ to vyzerá normálne. Dnes som bola na pásy a zaznamenali kontrakcie a to som na konci 37.tt. 😀 ešte sa rehocem, ale už mi lepí. Vraj o týždeň (ak sa dovtedy nerozpadnem) mám prísť už s vecami. Malý sa musí veľmi tešiť na tento svet, keď sa tak ponáhľa.
Už pociťuješ na sebe nejaké zmeny (myslím ohľadom pôrodu - tlaky, sťahy...)????
@malapepka jaj moja aj ja som bola dnes na pasoch aj na sone aj na kontrole, termin mam 10 oktobra, alebo 9 oktobra a zmeny pocitujem a poriadne, brusko obcas dost boli, ale zatial su to vsetko len falosne kontrakcie. Dnes ma doktor tak rozbrblal od spodu, ze som aj spinit zacala, povedal mi, ze som uz na jeden prst otvorena a, ze sa moje telo uz pomaly a isto pripravuje na porod, och uz by som to najradsej mala za sebou. Hm, tak to sa teda tvoj malicky naozaj dost ponahla na svet.
dievcatka, chcem sa spytat, ci budete mat pri porode aj ockov a ci staci to povedat priamo na prijme do porodnice ze otec tam chce byt... mate uz taketo info?
@nikusa008 Ahoj, náhodou som sa zatúlala k vám do témy a prečítala Tvoj príspevok... deň po termíne by Ti pôrod nemali vyvolávať, ak nemáš nejaký zdravotný problém, u nás ak je všetko ok, vyvolávajú až po 10 dňoch po termíne, mne vyvolávali po týždni, ale mala som problém s krvou, pichala som si heparín, tak preto, inak by ma ešte možno niekoľko dní nechali. Po termíne Ťa budú len viac kontrolovať na pásoch, či sa bábo má dobre, na ultrazvuku skontrolujú prietoky... držím palce 😉
Ahojte, čítala som pár príspevkov a pýtali ste sa niektoré, kde a čo treba po pôrode vybaviť, mne pomohla sekcia Papierovačky na www.tehotenstvo.academy.sk http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php?cli... celkom fajn je to tam spracované, neviem, či to teraz niekedy aktualizovali, ale je to dobrý manuál, ja som podľa toho napísala pred pôrodom manželovi, čo kde konkrétne na akom úrade má ísť vybaviť a zvládol to úspešne za pár hodín 😉
@tinasc Ale oni to tí chlapi myslia (určite akože inak) v dobrom, oni si nás len doberajú 😀 nie?
Vidím, že sa bojíš, aby si všetko stihla, kým príde pôrod... máš to ešte sťažené dcérkou.... ja sa zas "bojím", či stihne manžel prísť ku mne, lebo pracuje 30 km od domu a potom plus cesta na pôrodnicu takých 35 min. som síce prvorodička, ale o to horšie... lebo sa už otváram, vraj mám kontrakcie a ja neviem rozoznať, čo už je kritické a čo nie... tiež neviem, ako to stihneme
ahojte tak ako som citala tak uz sa pomaly bližime do finale. Ja mam termin 28.10 a zajtra idem k lekarke tak uvidime ako dopadneme uz 3 tyždne som otvorena na 2cm. Bude niektora rodit na Antolskej?
@katarinka32 no ja neviem ci som to ja neprivolala ..v noci ma boleli krize jak hovado a dnes doobeda mi odisla hlienova zatka tak uz len cakam kedy to dojde 😒 ale uz yb to mohlo aj byt lebo toto cakanie je strasne
@gumidekmomo držím palce 🙂
@gumidekmomo joj ani nehovor to cakanie je naozaj hrozne, ani mna to uz nebavi, som cela nervava, ale co uz, nejak to uz len musime zvladnut
Čo vybaviť pred pôrodom:
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pred-po...
čo vybaviť po pôrode:
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
Tu je to podľa mňa aktuálnejšie.
Už by som aj ja rada rodila, podľa doktorky to na pôrod zatiaľ vôbec nevyzerá, čo ma nepotešilo, ale snažím sa byť pokojná a v pohode, nech to na malé neprenášam. Dokonca takáto pohodička výborne pôsobí na manželíka.
Drobcovi sa prihováram, aby vedelo, že sa na neho veľmi tešíme. 🙂

Ahojte ja mam termin 7.oktobra to je v nedelu a dr.mi povedal ze ked do nedeli nic tak v pondelok rano o pol 8 mam prist uz normalne na porodnicu.. Tak neviem ci mi vyvolaju porod alebo urobi iba nejake vysetrenie hm??? 😖