icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

ivanka1987
24. okt 2012

ja by som sa velmi potesila keby mi to dovtedy preslo,mam velky strach z infuzie ja taky nijaky clovek co ani zily nema a uz vidim ako mi budu frflat ako kazdy jeden doktor.okrem toho sa davaju nejake lieky do zily este?ci len do zadku?

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 to netuším, či to dovtedy sa vylieči, lebo s týmto nemám skúsenosti, ale prajem ti aby ti to teda prešlo... ja mám skúsenosť len s infúzkou, v ktorej boli lieky proti tomuto streptokokovi 😉 iné injekcie som tuším už nedostala, ak náhodou ešte nejaké lieky, tak len cez tú infúzku... a mala som aj epidurál, takže som bola napichnutá aj v chrbte... aj teraz mám vybavenú...

malapepka
24. okt 2012

@ivanka1987 ahoj. čítam, že máš zlatú žilu - aj ja som mala pred pôrodom, takú normálnu. Ale pôrodom sa mi to zhoršilo a k tomu všetkému aj zašívanie bolo blízko nej. Tak ti radím preventívne si zobrať čapíky aj mastičku. Ja som trpela ako kôň, nabudúce si už radšej beriem aj lieky.

ivanka1987
24. okt 2012

v letaku bolo pisane ze taky tyzden ale tiez si myslim ze to asi neprejde,ale nejako to uz zvladneme.aj ja som chcela epidural ale sestra ma od toho nejako odhovorila ze potom to spomali kontrakcie a samotny porod,tak neviem. ale peniaze si zoberiem keby nahodou,myslim ze sa to da pichnut u nas v tt aj ked nemam dopredu dohodnute a ked nie,tak budem muset vydrzat. ☹

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 u nás v nemocnici to treba mať vybavené dopredu aj zaplatené, ale ak nedajú epi tak vrátia peniaze 😉

ivanka1987
24. okt 2012

@tinasc ja si predstavujem super rychly porod ze nebude treba,sama som zvedava kedy a ako to pride.prvykrat je to vzdy asi najhorsie neviem co bude.aky si mala prvy porod?

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 prvý pôrod som mala dlhý 🙂 ešteže som mala tú epi 😉 ale u každej to je iné, aj ty ako prvorodička môžeš mať rýchly pôrod...

ivanka1987
24. okt 2012

@tinasc uz sa neviem dockat toho pocitu,ked pridem domov z nemocky a budem moct napisat ze konecne mame naseho chlapceka doma 🙂 a ty ma urcite predbehnes 😀

ivanka1987
24. okt 2012

@malapepka cipky aj masticka zbalene veru uz davno,je mi jasne ze to bude horsie este ju vytlacim ale teraz ju mam tak celkom fajn neboli,nekrvaca takze aspon tak,len teda kusok trci 😠

malapepka
24. okt 2012

@ivanka1987 zamiešam sa, ak môžem... ja som rodila pred 2 týždňami, normálne, ale s vyvolávačkou... ráno o 7:25 mi prepichli vodu a 9:15 bol drobec na svete. Kontrakcie, pôrod spolu 1h 50min. A to som prvorodička. Síce ma 30 min. zašíval, ale vzhľadom na to, že som mala v tehu málo pohybu, žiadne cvičenie, brala som to ako nutnosť.
Epidurálku som odmietala už od začiatku, nie každá ju znáša dobre, mnohé majú po nej problémy. Bála som sa, že budem mať kvôli epi bolesti hlavy alebo horšie. A som rada, že som rodila normálne, tá bolesť sa dá vydržať a teraz som hrdá sama na seba, že som to zvládla 😀
Odporúčam ti na sedenie detské koleso na plávanie. Zo začiatku som nemohla sedieť a toto mi pomohlo...

fifitko25
24. okt 2012

@malapepka blahoželám k synčekovi 😵

malapepka
24. okt 2012

@fifitko25 jéj, ďakujem. Som rada, že už to je za nami a keď na malého pozriem - neuveriteľné emócie. Sme síce narodení o 2 týždne skôr, ale neľutujem to. 🙂
Vy sa ako držíte? Ten mail o kojení ti vtedy prišiel?

fifitko25
24. okt 2012

@malapepka paráda, tiež by sme mohli príjsť na svet tak o 2 týždne, nevadilo by 😅 😅 zatiaľ však všetko ok, napriek otvorenému krčku od 18tt sa stav nezhoršil... malý je otočený správnym smerom, tak už len čakať na náš deň 😉 zajtra nás čakajú druhýkrát prietoky, dúfam, že dopadnú lepšie ako tie minulý týždeň 😅 😅
mail nedošiel 😕

malapepka
24. okt 2012

@fifitko25 Hmmm, prietoky neviem, čo v prípade zlých výsledkov.. môže to ohroziť malého? Mne zas na pásoch neustále vyhadzovalo kontrakcie, aj primár krútil hlavou, že podľa toho rodím každú chvíľu. Malý sa mi strašne tlačil dolu, dokonca mi ani tabletku na vyvolanie nemohol zaviesť, lebo ju drobec hlavičkou vytláčal. Pre mňa to bola istota ísť plánovane rodiť. Počkali sme do ukončeného 38 tt a na druhý deň už som malého mojkala. 🙂
O chvíľu už aj ty pôjdeš na pásy, nie? Hlavne, nech je všetko v poriadku (inak, píšem jednou rukou, lebo sa kojíme...to bol inak tiež horor, to kojenie)

malapepka
24. okt 2012

@fifitko25 skúsila som to poslať ešte raz z iného mailu, lebo centrum občas štrajkuje.

fifitko25
24. okt 2012

@malapepka keby boli zlé prietoky a nelepšilo by sa to, tak by musel malý von, aby sa nestalo, že by ostal v brušku nevyživovaný... takže mi už trošku lepilo minulý týždeň, lebo by som chcela ukončiť ten 38tt..... na monitore sme už tiež boli, ani tam žiadna sláva 😒 😒 ale dali mi infuzky 2 dni a polepšilo sa, preto som zvedavá, čo bude zas zajtra...
super, že kojíš, s mliečkom nebol problém? malý sa pekne prisal sám? nepotrebovala si pomoc laktačnej poradkyne?

tinasc
24. okt 2012

@ivanka1987 no ja dúfam, veď to čakám každým dňom a tiež sa neviem dočkať 🙂 ale však ty to máš už tiež za pár 🙂

malapepka
24. okt 2012

@fifitko25 no hlavne, aby ste vydržali do toho 38 tt., potom už by bol pôrod považovaný za termínový. A hlavne, nech je malinký v poriadku.
Kojenie... pre mňa to bol spočiatku horor - mlieko mi nabehlo až na 4. deň, dovtedy sme kŕmili fľašou. A keď mlieko prišlo, aj tak ho bolo málo, malý nevedel sať tak, aby ho vytiahol. Prsia som mala navreté, boľavé... Keď sme prišli domov, aj som kojila, aj fľašu dávala. Malý mal v tom zmätok a nevedel čo robiť, ani ja. Volala som laktačnú, ale asi som natrafila na nie dobrú, lebo mi rozprávala 11 min. (po telefóne) kopec vecí, ktoré som nepotrebovala a aj tak nič z toho. Našťastie mi poradila sestra - ona malú kojila 2 roky. Podstata je - prikladať, prikladať, aj keď je mlieka menej, stále sa bude tvoriť. Fľašu som teda dala iba večer po kúpaní a v noci a cez deň som stále kojila. Koľkokrát aj po 15 min. sa musela zas, čo si málo potiahol. Okrem toho jedla a pila to, čo sa odporúča. Aj som si poplakala, že to nejde, ale sestra bojovala so mnou, za čo som jej strašne vďačná. No a dnes sa už krásne kojíme, obaja vieme, ako na to. 🙂 Prajem ti, aby ste takéto problémy nemali, ale ak by predsa, s pomocou druhých to ide. (našťastie prišla ku nám moja mamina a robí úplne všetko - varí, perie, upratuje... ja som len zo začiatku okolo malého behala. Ale už sa zapájam aj ja, už nám to s Tomáškom pekne ide) 🙂

ivanka1987
24. okt 2012

no to kojenie to bude moja nocna mora ale budem sa snazit co mi budu sily stacit.uz pred otehotnenim som mala velke prsia kosik H a bradavky ked mi zostane zima tak ma bolia ako keby ich mam narezane,dufam ze ma nesklamu ked ich poctivo nosim cely zivot ze mi posluzia ako mliekarnicky pre moje deticky

trasko
25. okt 2012

ivanka aj ja mam tak velke prsia a fest bolave bradavky.cele tehu veru boleli a ked sme zacali kojit....uf bolelo fest.len to prekonat.kup v DM masticku brust warzen salbe.netreba zmyvat.a este pomaha pred kojenim rozmasirovat a aby zmakli bradavky.inak sa tazsie prisaje ked su tvrde.prejde to po par dnoch a vetraj ciciky.cez den ziadna podprda ked nemusis nech sa obtieraju o tricko.my mame 11dni dnes a zatial aj mliecko-rano som vytiahla 140ml z cicikov.

kristina39
25. okt 2012

ahojte maminy...tak uz aj ja to mam za sebou....maly tomasko sa narodil 21.10. o 02:45 meral krasnych 53 cm a vazil 3870g.uz sme doma a sme v poriadku...a luky ho prijal uplne super..som moc stastna maminka 🙂

malapepka
25. okt 2012

@kristina39 Blahoželám!!!! Hlavne nech je zdravý a chutí mu papať a ty aby si mala veľa mliečka. Peknú nočnú hodinu sa vypýtal na svet 🙂

malapepka
25. okt 2012

@ivanka1987 Keď som to zvládla ja, určite to pôjde aj tebe. 🙂 Keby bol problém, určite si niekoho zavolaj na pomoc. Nakoniec som kojeniu prišla na chuť aj ja, aj malý. Bude dobre, neboj, musíš tomu veriť. 🙂

tinasc
25. okt 2012

@kristina39 blahoželám 🙂

tinasc
25. okt 2012

inak po dnešnej poradni mám pocit, že možno nebude októbrová mamička 😉 nič sa veru nedeje, ale možno sa to ešte zbehne 🙂

misimimi
26. okt 2012

chvalim sa ze konecne sme uz 4 🙂

luludi
26. okt 2012

@misimimi hura, blahozelame 🙂

@drakvak: tak sme dnes vybali UPSVAR a veru musim jeden rodicak vratit, ale zaroven dostanem prispevok na opatrovanie dietata 🙂 este raz dakujem za pomoc 😵

tinasc
26. okt 2012

@misimimi blahoželám 🙂

malapepka
28. okt 2012

@misimimi blahozelám!!!!

petkatvrda
28. okt 2012

ahojte oktobrove tehulky 🙂 🙂 🙂
no ja uz to mam uspesne za sebou 🙂 🙂 🙂
mala Sofia Kristína sa nam narodila 19 a mala 3,33kg a 50cm 🙂 🙂 🙂