icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

veronicka85
4. júl 2012

@emilii tie capacky musia byt uzasne ja som tiez dnes trosku behala po obchodikoch kupila par veciciek 🙂 uz sa tesim keby ich pouzijeme :D musim si poznacit tu kozmetiku a poobzerat sa po nej ..aby som aj to mala z krku.. tesim sa ale na august pridu vecicky postielka kociarik 😉 to bude radosti :D

gumidekmomo
4. júl 2012

s vecickami ani nemam nejaky problem kupit ale horsie je to ze sa s manzelom nevieme zhodnut na mene pre nasho chlapaka maleho ..takze cista katastrofa 🤐

veronicka85
4. júl 2012

@emilii chcem si vsetko poznacit celu tu kozmetiku ze sa po nej popozeram no nemozem najst debilnicek 😒 😒 😒 vzdy sa mi nejak zahadne strati ..a ani my nemame cumlik ani flasticku

mishita2401
4. júl 2012

@emilii aha dakujem :D ja som to len približne chcela vediet lebo sa v tom neviznam :D

@natalinda88 no ved len aby som dohnala :D ale tak už mam zasa kupenu jednu vec do porodnice čo treba-utierky na zadoček vlhčene pre babo-boli v lidli za dobru cenu tak som ich vzala :D no len mne doma furt hovoria že toho neni treba vela ale ked ja nemam skoro nič :D po poradni ktoru mam v utorok už ale toho pribudne určite viac :D

@gumidekmomo no ved ja toho nechcem zasa na kvanta :D lebo viem že babatka rýchlo rastu s tých vecičiek :D len ked je to take zlate :D

anelka5
4. júl 2012

@mishita2401 toto som stiahla niekde z netu, tak trochu ti (nám ) to pomože, ale aj tak je to individuálne 😉

natalinda88
4. júl 2012

@mishita2401 no vidíš 🙂 tak predsa už niečo máš 🙂)
presne tak, nepotrebuje toho veľa, lebo rýchlo rastie...a potom zbytočne aj veľa vecičiek nevynosí....
teším sa na kupovanie kočíka, postieľky a takých tých väčších vecí.... 😝 😝

natalinda88
4. júl 2012

@anelka5 fajný zoznam, ďakujeme 😵 😵

cruelty
4. júl 2012

@anelka5 tak to sme na tom podobne...pred tehu som tiez riesila kila a ze nemam co na seba a tak :( hlavne nech je babo zdrave ....

cruelty
4. júl 2012

@veronicka85 ved kupovat neutralne veci nie je od veci....ked sa narodi babo, tak vacsinou kazdy donesie nejaku tu vecicku....a pri druhom nemusis riesit ci treba nieco dokupovat alebo nie 🙂...ja mam veci po sestrinych dvojickach - same ruzove a kadze male sa teraz nechce ukazat co bude, tak ma to trochu stve 🙂

cruelty
4. júl 2012

baby ak mozem poradit - kupte si aj detsky olivovy olej - vacsina deticiek sa po zvykne supat. tiez je to super na chodidla prip. na masaz bruska pri kolikach. a mne sa osvedcil salicilovy lieh.

gumidekmomo
4. júl 2012

@mishita2401 tak to ano to mas pravdu ..ja som tiez neodolala a kupila vselico :D

adka_praha
4. júl 2012

@natalinda88 no nakoniec sme v tej ba neboli... ma zrusili v banke, ze oni to poslu expresne a presne do ruk kompetentnej osobe... akoze boh ich chran, ak to tam v piatok nebude... ale boli sme s teri a mojim ocom v ostrave v zoo a ikey... 😀 takze aj tak dobry den... 😀
hej bistro... 😀 ale ja si ta vazne nepamatam... 😅 ja mam zasa pamat jak sito... 😝 😅

ja len na skok, reagujem na to, co ma vysvietilo, lebo som grogy... akurat som teri ulozila a idem aj ja spat... bru noc... 😉

emka0
5. júl 2012

Ahojte baby, poradite mi niektora čo zabera na opuchnute členky? Ide ma z toho porazit, nohy mam jak papuče. Doktor povedal že nemam solit a pit len dojčensku vodu. No ale aj tak to nepomaha. Je to asi aj tym horkom. Nemate to niektora aj vy? Dik

mishita2401
5. júl 2012

@anelka5 Dakujem :D ja už som par takých zoznamov pozerala ale vždy je lepšie s o tom s niekym ešte poradit , kedže môj mm sa tomu nerozumie už vôbec :D
@natalinda88 idete aj postielku kupovat? mi mame staru 23ročnu, sa pekne obrusy nalakuje takým lakom čo nevadi babetkam aj ked to nahodou olizuju alebo ohrizaju, kupim baldachín , matrac a hotovo :D ale na kupu kočika sa tešim aj ja :D chceš ho mat popredu?-ak hej tak kolko asi? :D
@gumidekmomo tak ja budem kupovat len trochu asi lebo ešte neviem ani aku farbu tak len taku neutralnu musim :D

natalinda88
5. júl 2012

@adka_praha no typické... som aj ja zvedavá, či to dobre doručia...spoliehaj sa na niekoho, však ?
tak ste mali fajný výlet... 😵 😵 ste aspoň vypadli 😉
tak vieš, kde sme bývali...možno, keď ma uvidíš naživo, spomenieš si a možno nie... 😀 😀

baby zase je tak teplo.... 😖 😖 😖

natalinda88
5. júl 2012

@mishita2401 my ideme postieľku určite kupovať 🙂 tú s tou žirafkou, čo som spomínala 😵
a kočík, určite ho kúpim dopredu, lebo potom sa od bába nepohnem a nenechám to len na mm... neverím, tým poverám, že sa nemá nič pred pôrodom kupovať....kedˇ sa má niečo stať, stane sa....beriem to tak...
no dúfam, že do mesiaca ho už kúpime, lebo potom sa ani mne už nebude chcieť niečo po tých teplách zháňať 😎
tak to ste dobre vymysleli s tou postieľkou....veď ked je možnosť, tak prečo nie...ja sa teraz v tom vyžívam, že prvé dieťa, tak by som mu všetko najradššej pokúpila, ale potom sa stopnem, že či mi to je ozaj treba 😝
a vecičky neutrálne sú naj, lebo ich využiješ aj pri ďalšom dieťati 😉

natalinda88
5. júl 2012

@emka0 ahojky...joj...našťastie ma opuchy netrápia....neviem, čo by som ti poradila....nohy v studenom ľavóri alebo si ich vykladaj na vyvýšené miesto...oddychuj, šetri sa 😵

mishita2401
5. júl 2012

@natalinda88 fuha do mesiaca :D ja to necham na september, ale obzriet ho pôjdeme skôr určite :D ukažem mm aký chcem a keby niečo tak už ho aj sam potom kupi :D no ved to, ja si hovorim že vela toho treba neni-napr. načo vyvaračku? stači hrniec :D alebo odsavačku, a tak :D to su už take ,,luxusne" veci ktore nepotrebuje každa :D ja chcem prakticke veci ktore 100pro využijem a nie že mi budu niekde zavadzat :D

natalinda88
5. júl 2012

@mishita2401 to som len tak zarvala,kedy naozaj ho kúpime neviem.... 😔
odsávačku na prsníky určite chcem, lebo bez toho je veru zle....čo počúvam od mamičiek...
ale vyváračku tú tiež nechcem...
presne ako píšeš 😵 😉

idem ja variť, lebo zase kopu hodín 😀

mishita2401
5. júl 2012

@natalinda88 tak ja ju zatial nechcem-hovorim že neviem či ju budem na 100pro potrebovat :D ale tiež nehovorim že možno si ju po pôrode nekupim :D uvidime čo život prinesie :D no ja už mam obed navarený už len ho zjest :D

emilii
5. júl 2012

@mishita2401 vyváračku som doma nikdy nemala .. všetko vyvávam v hrnci .-))) netreba zasa kupovať každú s.....sť 🙂 ale detského strážcu máme / vysielačky/ .. tie sa nám zišli .. bývame vo veľkom dome a ke´d varujú svokrovci, len im capneme do obývačky vysielačku a môžme ísť na kofču ... aj keď sa decká osamostatnili a presťahovali do podkrovných izieb, tak sme ich prvé noci mali zapnuté, aby sme vedeli, či sa neboja .... a tak mala som doma aj ohrievačku fliaš, no nepoužívala som ju lebo som oboch kojila do roka a pol ... myslím, že čas vám ukáže, čo všetko ešte budete potrebovať 🙂 a čo je zbytočné .... odsávačku mám doma z DM dogerie .. stála vtedy 150Sk .. a stačila mi ... neviem posúdiť, či tie to nové a elektrické sú lepšie ... mne stačila jednoduchá ...

mia258
5. júl 2012

Ja som dnes taká unavená, že hneď ako som sa zobudila, zaspávam naspäť 😕 Neviem čo je so mnou, premáham sa ako viem, len rýchlo dovarím obed, nech sa najeme a idem si ľahnúť s malou. So mnou to ide dolu vodou, baby 😅

cruelty
5. júl 2012

@natalinda88 a na niektore kociky sa musi cakaj aj tri mesiace 🙂 pri malej sme sa vybrali kupit kocit, ked som bola v piatom mesiaci a to nam predavac povedal, ze snad do porodu ho budeme mat ....ale nastastie sme ho mali skor 🙂

ulalala
5. júl 2012

@emka0 Ahoj, no ja už hlavne nepracujem, takže moc nechodím, minimálna záťaž na nohy, hlavne oddychovať, ležať, sedieť, nohy mať vyložené, veľa piť a robím si kúpele. Dám si vodu do vaničky a vyčlapotam si tam nohy. Vodu samozrejme nie horúcu, ale ani ľadovú....takú akurát, aby keď si tam vložila nohy, tak máš úplne výborný pocit. Ja si dávam len tak čistú vodu, ale možno by nezaškodila nejaká levandula alebo možno soľ alebo nejaký špeciálny prípravok na opuchnuté nohy...

anelka5
5. júl 2012

@mishita2401
@natalinda88 tak odsávačku som si zabepečila aj ja..aj keď sa spolieham, že moje bábo bude dostatočná odsávačka sama o sebe 😀 😀 , ale tak vždy je dobre aj po kojení ten zvyšok odsať, nech sa podporí tvorba nového mliečka... a pokiaľ nebudem vôbec kojiť, tak ju posuniem ďalej a hotovo 😉 ...a kedže som našla akciu, kde bol darček k odsávačke parný sterilizátor do mikrov., tak mám už aj ten a hotovo 😵
Inak kočík som chcela riešiť aj ja až v septembri, ale tak sa mi naskytla dobrá kúpa od kámošky, ktorá ho už na začiatku augusta nebude potrebovať, tak to už mám poriešené tiež 🙂 a som rada, že to budem mať aj s krku 😝
tiež nie som moc poverčivá, že sa nemáju taketo veci kupovat dopredu, keď sa niečo má stať tak sa stane a basta! 🤐

anelka5
5. júl 2012

@cruelty a kde sa dá kupit ten salicilový lieh?? to si len pri kolikách používala na masáž bruška, či stále po kupaní??

anelka5
5. júl 2012

@mia258 veď ale tak si ľahni ak sa necítiš ok..máš tam predsa sestru, tak ju popros, nech ti pomože s tým obedíkom a potom nech sa zahrá s malou, hm?? Ty asi budeš mať nízky tlak z počasia, či?? Ako je u vás, neschyľuje sa k burke? Alebo je taká horúčava, že sa dýchať nedá poriadne?

mia258
5. júl 2012

@anelka5 u nás stále hlásia búrky do konca týždňa, teraz svieti slniečko, máme tu tak 25°.
Obed už je hotový, sestra bola s malou v meste, preto som ja varila. Ale už ma aj tá ospalosť prešla, som tu na koníku ožila 😀

anelka5
5. júl 2012

@mia258 😀 no ako dobre 😀

mia258
5. júl 2012

@anelka5 prídeš na návštevu? 😀