icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

veronicka85
15. júl 2012

@mia258 no ja mam takeho manzela velmi rad vecer papa a potom si zobnem aj ja ale ked si spomenien na tie kiliska uff..ale stale si aspon odhryznem 😀

mia258
15. júl 2012

@veronicka85 len sa modlim nech to po porode ide lahko dole 😀

veronicka85
15. júl 2012

@mia258 aj ja..len mojej segre tie kila nadlho ostali bojim sa o genetiku 😒

mia258
15. júl 2012

@veronicka85 ved aj mna strasia, ze to pojde dolu tazko, ze ked budem kojit budu sa ma kila drzat. Ja som to presne zazila aj pri prvom tehu... Nepribrala som velmi velmi kil ale po porode som este dalsie pribrala a potom sa toho nie a nie zbavit 😢

veronicka85
15. júl 2012

@mia258 nestraaaas maaa...ale ja som niekde citala ze tym ze kojis vydavas vela enegrie a ze idu kila dole ale asi to je fakt u kazdho inak

mia258
15. júl 2012

@veronicka85 niektore baby pri kojeni dost schudnu a mozu jest na kila, nepriberu ani gram, lebo im ide vsetko do mlieka a babo to spotrebuje. Ja som presne opacny pripad, ci som jedla malo alebo vela, neschudla som skoro nic 😒

veronicka85
15. júl 2012

@mia258 ja som mala presne taku spoluziacku ona na desiatu zjedla pol chleba so slaninou to neprehanam ked sme isli domov kupila si uz dalsie buchty a sucha ako palica 😠 ja ..na mna sa tiez vsetko lepi...

mia258
15. júl 2012

@veronicka85 take baby tiez poznam 😀 Ja som tiez jedno obdobie bola ako kostra, ale to bolo z ineho dovodu... 😔 Preto si hovorim teraz, ze radsej budem mat aj 70kil len nech som zdrava aj s malymi ako nieco zle 😖

veronicka85
15. júl 2012

@mia258 no to jasne urcite nedrzim dietu..aj sladke si dam len sa snazim trosku z mierou 😀 ale velmi sa mi nedari..

natalinda88
15. júl 2012

@mishita2401 😉 uz som tu stranku kukala predtym,ale diki,ze na mna myslis 😵 inak dnes sme boli kuknut ten kocik,co som tu pridala foto. No nic z toho,bol sice pekny,aj taky styl si predtavujem,no rozhodla som sa,ze chcem novy a nie pouzivany. Uz nejdem spekulovat. A boli sme s mm aj v tom bambine v Za. Ta postielka safari,co sa mi tak paci tam bola len za 55eciek,no bez matraca,takze aj tak vyjde okolo 70-80eur. Pojdem este do Pl,lebo to je vsetko urcite z Pl a tam to bude urcite o polovicu lacnejsie.

natalinda88
15. júl 2012

@mia258 @veronicka85 ja som tiez ten typ,ze mozem aj kona zozrat a som stihla,len teraz to akosi nejde 😔 zeriem a vlastne to nespalim a potom sa vaha splha jedna radost,no fakt si z toho tazku hlavu nerobim.
Sice uvidime dokedy a uvidime ako ma to bude ubijat po porode 😨

anelka5
16. júl 2012

Tak gluk. test mám už aj ja za sebou...a teda, že bol úúúplne odlišný od tých vašich 😉 žiadne mučenie, pitie sladkej vody, čakanie a pichanie po dvoch hod. 😅
Pekne na lačno zobrali krvičku a bolo..odošlú to do laborky a výsledok mi zavolajú..keď bude nedobrý tak potom sa ide na diabetológiu..takže trošku napätia tu bude kým sa dozviem výsledok, ale za to bez toho týrania čo tomu predchádza 😝 ... aj som sa pýtala sestričky, že či nerobia taký ten klasický ako ste tu skoro všetky opisovali, tak že už nie, lebo veľa mamičiek to nezvládalo, omdlievali, bolo im špatne a dlho to trvalo..takže už len pekne takto sa to tu u nás robí 😵
aj poradnu som absolvovala, tam tiež všetko ok, pekne zatvorená, tlak výborný a srdiečko bije krásne..váha plus 9kg 😅 😎
U nás sa na predpôrodnú prípravu chodí v nejakom 34tt, tak ma Dr. na najbližšej poradni objedná a teším sa na to 🙂)
Inak baby vy tie čo budete chodiť na tú prípravu, tak pojdete tam s manželmi, partnermi..či samé??
Ja pravdepodobne sama budem chodiť, kedže môj mm chodí na týždňovky ☹ ..ale veľmi by som chcela aby bol pri pôrode, tak neviem či to nie je podmienka potom ,aby absolvoval aj on kurz??
Neviete ako to chodí u vás? 😨

mishita2401
16. júl 2012

@natalinda88 :D aj ja chcem určite nový, mi sa snažime volat do toho bambina v čadci, zatial neberu, waaaaa... ale na nete ich najdeš :D ale kočiky maju pekne v tom bambine-aspon čo som videla ja katalog a videa :D
@anelka5 tak u nas chodia na kurz asi len buduce mamičky-ale to je kurz v nemocnici , to su cviky a psychická priprava na pôrod, ja tam idem za týžden :D

timety13
16. júl 2012

Ahojte!

Baby, poradte mi s kocíkom. Velmi sa mi páci tento kocík http://www.svetkocikov.sk/kociky-dorjan/934-dor...
Má niektorá z Vás skúsenosti s tymto kocikom, alebo zo znackou Dorjan?
Vobec neviem, co mám pozerat na tych kocikoch. :( Len to viem, ze potrebujeme velku vanicku... :S
Vy, ktoré tiez budete rodit v oktobri, aké kociky ste se vybrali. Dajte nám typ. 🙂

emilii
16. júl 2012

@anelka5 ahoj ... my sma na pred pôrodnú prípravu nechodili .. ale ke´d sme chceli , aby manžel bol pri pôrode jednoducho mu gyn. odkázal , aby prišiel so mnou na poradňu. To bolo cca 3-4 týždne pred termínom pôrodu. Pôrodník mu pekne vysvetlil ako prebieha pôrod a za akých okolností nesmie pri ňom byť. Do teh. preukazu som vyfasovala pečiatku " manžel poučený" a bolo .. celé to trvalo cca 10 min 🙂 aj so smiechom 🙂)) Ke´d som išla rodiť, manžel bol celú dobu pri mne a aj na sále, všetko bolo Ok 🙂)) určite účasť manžela pri pôrode odporúčam, by ste neverili aký to má účinok na niektoré nepoddajné sestričky 🙂)) pri prvom synovi nebol, pri druhom bol a bolo to 100 a 1 :o)

emilii
16. júl 2012

@timety13 my máme doma Tako captiva mohican .... tako sme už mali a boli sme na 100% spokojní .

anelka5
16. júl 2012

Na tejto stránke si môžete prečítať význam mien...možno niektorej mamičke pomôžu aj pri výbere toho správneho 😉 ..aj keď je to individuálne 😵 Ale napr. charakteristika mojho mena sedí na moju povahu 😀
Vyberala som celý víkend meno pre našu bambuľku...a tak sa mi výber aspoň zúžil..no favorita ešte nemáme 😝 😅
http://www.horoskopy.einfo.sk/index.php/vyznam-...

kakika007
16. júl 2012

@timety13 jamám po staršej dcére x-lander a bola som s ním veľmi spokojná, tak som ho ani nechcela predať. Teraz neviem aký by som riešila, nakoľko je ten výber fakt obrovský, ale dôležité je, hlavne pre oktobrové detičky, aby bola priestranná vanička, nakolko v zime tam treba dať aj fusak..

anelka5
16. júl 2012

@emilii určite je to podpora mať pri sebe mm, veď ak sme boli pri splodení dvaja, tak nech sme aj pri narodení bábätka tiež dvaja, nie? 😵 A ako si aj ty písala, že budú sestričky inak pristupovať k mamičke ak tam bude otecko, veď chúďa mamička v tých chvíľach v bolesti nevie čo so sebou a oni niekedy namiesto toho, aby pomohli a ukľudnili, tak ešte aj okríknu a sú nepríjemné ☹
Môj mm sa moc do toho nehrnie, ale tak nie je ani proti..taký neutrálny..ale tak hádam, keď to príde, tak mi bude oporou...teda ak nebude akurát pracovne mimo 😅
A ja na tú predpôrodnú prípravu chcem ísť, predsa len ako prvorodička sa čo to priučím a nebudem v panike a zaskočená čo robiť a ako správne dýchať, tlačiť atď.... 😀

Tvoj sa chystá aj tentokrát byť pri tebe?

anelka5
16. júl 2012

@timety13 myslím, že tie Dorjany prestige sú celkom fajn a vaničky majú dosť veľké pre zimné bábätká..len sú možno mohutnejšie a ťažko skladateľné ak potrebuješ cestovať. Skús si vyhľadať tému, kde sa venujú vlastnostiam týchto kočíkov.. 😉

veronicka85
16. júl 2012

@kakika007 super dnes som sa dozvedela od sestricky z ambulancie ze mne ziadne hladovanie nehrozi 🙂 ze sa mozem kludne najest 2 hodiny pred odberom krvi ze tiez nebudem pit tu sladku vodu ze to robia v nemocnici :D tak sa tesujem :D

natalinda88
16. júl 2012

@mishita2401 🙂 joj..moja čo sme boli včera vtom Bambine, tak to je všetko z PL, aj na letákoch to bolo v poľštine...takže ja už nikde nejdem kukať, pôjdem do PL a hotovo a tam aj nejaky vyberiem...
vraj niekde v priestoroch bývalej colnice, majú neuveriteľný výber, a hneď ich majú, všetky sú skladom...a cenová relácia vraj od 150-1000€...takže hádam tam si už vyberiem 😀
@anelka5 presne ako píše @mishita2401 u nás je príprava len pre nastávajúce mamičky.
@anelka5 takže glukózový test si mala v pohode 🙂 však je to tak, iný kraj iný mrav...
mňa čaká tá brutálnejšia verzia 😖 , ale no čo už, prežijeme... 😉

natalinda88
16. júl 2012

@veronicka85 sa máš 🙂

natalinda88
16. júl 2012

@anelka5 aj ja by som chcela, aby mm šiel so mnou, ale zatiaľ je to 50 na 50...
vravel, že uvidí v deň pôrodu, vtipný, však ? a počula som o tej podpore a hlavne prístupu lek.personálu k mamičkám, ak je prítomný otec pri pôrode.. 🙂 tak aj kvôli tomu by som ho tam potrebovala mať...oporu...
no nejdem ho ale do ničoho tlačiť, nech sa pekne rozhodne sám 😔
@emilii takže ty si mala tatíka pri sebe... určite to bolo na nezaplatenie, však ? 😵 aj teraz sa chystá ?

emilii
16. júl 2012

@anelka5 ano, aj teraz chce ísť, uvidíme, či to situácia umožní 🙂)) Inak on bol staršná podpora v pôrodnici .-)) si pamätám ako som v bolestiach hopsala na fit lopte a on pozeral von oknom a zapotil takú hlášku : " pozri ako sa tam tí holúbkovia ondia ..... " som myslela, že ho zaškrtím .-)) ale bola sranda.-) na sále mu primár ukázal syna a on zasa " že sa sa doktor zle pozrel, lebo on vie čo robil a má to byť dievča " 🙂)) posledná jeho hláška, ke´d sa ho primár opýtal ako s a cíti po pôrode a môj milovaný, že super, môžeme ísť rodiť ešte raz! .. verte , že som ho v tom momente chcela zapleštiť 🙂)) keď si na to spomenieme , vždy sa zasmejeme .-) Aj pri prvom synovi bol geniálny... ráno som ho zobudila, že ideme rodiť. Povedala som mu , že sa osprchujem a vyrážame... a on prišiel za mnou do sprchy a povedal, že aj ona sa musí predsa do pôrodnice osprchovať 🙂))) po ceste sme sa ešte zastavili v bille kúpiť minerálku. No sranda .-)))

emilii
16. júl 2012

@natalinda88 ano, ano ... chystá sa .-)) a verím, že bude zasa veselo .-)))

natalinda88
16. júl 2012

@emilii sranda s tým tvojim mm 🙂 aký vtipný 😉 v takej vážnej situácii si všíma ondiacich holúbkov... 😀 ako typický chlap sa v ňom nezaprie 😀 máte krásne spomienky 😵 😵

emilii
16. júl 2012

@natalinda88 to máme .-))) akurát sa mi dovalil z práce .-)
včera večer ma strašne bolelo v podbrušku, som normálne uvažovala, že ráno pôjdem k lekárovi, no prešlo to ...

anelka5
16. júl 2012

@emilii jaj som sa fajne zasmiala teraz 😀 tak vidíš chlapi niekedy chcú odľahčiť situáciu, alebo zakryť vlastnú nervozitu, tak potom to takto dopadne, no každopádne sa môžte teraz na tom dobre zasmiať a pospomínať...aj tebe ako to utkvelo v pamäti, tie hovädinky 😀 😀 čo manžel zapotil 😉
a to podbruško ako bolelo? nebolo to klasické rozťahovanie (sťahovanie) maternice?!? Či by si to skôr k nejakým menším kontrakciám prirovnávala?!?

natalinda88
16. júl 2012

@emilii spomenieme čerta a čert za dverami 🙂
a čo to bola za bolesť podbruška, hmm. ? 😔