icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

sisulka7
23. sep 2012

Ahojte kocky,tak my uz finisujeme🙂) Taska do porodnice pre mna zbalena, este dozehlim prckovi veci a snad mame vsetko. Teraz mam len dilemu, ci ist rodit prirodzene alebo cisarakom, nakolko prvy porod bol sekcia a po nej lekari zvycajne doporucuju znova sekciu. Lenze doktor povedal, ze si mozem vybrat ale na moju zodpovednost.

maminkaalm
24. sep 2012

@sisulka7 aj ja som mala prvú cisárskym a druhá išla prirodzene a osobne teraz verím a dúfam že to bude tak, že to bude znova prirodzene človek sa oveľa rýchlejšie dá do poriadku ako po cisarskom, toť môj názor 🙂 veľa sily 🙂

pe
24. sep 2012

@petkatvrda
@lin123 aj ja budem 🙂 mozno sa tam stretneme, pozeram, ze mame rovnake tyzdne...

pe
24. sep 2012

@lin123 mne taky zoznam nedali, mohla by som ta tiez velmi pekne poprosit o ten zoznam 🙂

slavka034
24. sep 2012

no ja tiež budem na Kramároch tak kočeny ktoré tam rodili tak nech "šupnú" zoznam nech si prekontrolujem čo mi ešte chýba) ďakujem 😀 😅 🙂 😀 😅

petkatvrda
24. sep 2012

@pe no mozno ano 🙂
ked budes na sale niekoho strasne kricat a hresit .......tak to budem urcite ja 😀 😀 😀

lin123
24. sep 2012

@pe
@slavka034
Čo si priniesť do pôrodnice?

Budúca mamička,

onedlho sa vo Vašom živote odohrá významná udalosť. Do rodiny pribudne ďalší člen – Vaše dieťatko. Je samozrejmosťou, že všetky ženy rodia v pôrodnici. Iste na to pamätáte, a preto si zavčasu pripravte do osobitnej tašky veci, ktoré budete v pôrodnici potrebovať pre seba i pre Vaše dieťatko. Dobre tiež strážte Vašu tehotenskú knižku, kde sú dôležité záznamy, ktoré umožnia lekárom čo najlepšie viesť pôrod, ako aj rýchlo a správne zhodnotiť stav novorodeniatka.

Do pôrodnice si prineste:

občiansky preukaz, fotokópiu sobášneho listu (aj neoverenú), príp. ak nie ste vydatá, doklad o priezvisku z matriky (tzv. čestné prehlásenie o priznaní otcovstva)

tehotenskú knižku a preukaz zdravotného poistenca

Odporúčame priniesť si:

pôrodnícke vložky alebo vložky Lydie (1-2 balenia)

4-5 ks jednorazových podložiek pod pacienta

toaletné potreby, WC papier, papierové vreckovky, vložky do podprsenky pre dojčiace ženy

balzam na pery, nosný spray Stérimar alebo Vincentka – pre vysušenú sliznicu v nose

pohár

uterák (2 ks + 1 menší na ovlaženie tváre počas pôrodu)

nočnú košeľu (2 ks – jedna počas pôrodu, druhá na prezlečenie po pôrode)

župan

prezuvky + šľapky do sprchy

voľné nohavičky, materskú podprsenku (2 ks)

všetko, čo Vám spríjemní 1. pôrodnú dobu (napr. rádio, MP3 prehrávač al. CD-player, malý vankúšik, masážne pomôcky ap.)

môžete si priniesť aj mobilný telefón

fotoaparát na zachytenie prvých okamihov života Vášho dieťatka

Pre dieťatko si prineste: (stačí na druhý deň po pôrode)

ponožky alebo papučky

bavlnené rukavičky -ostré nechtíky môžu poraniť tváričku dieťatka

čiapočku – tenkú bavlnenú, na použitie po kúpaní a pri presune chodbou

bavlnené plienky 4 ks, jednorazové plienky 30 ks

ostatné veci dostanete pre dieťa v pôrodnici

vlhčené hygienické utierky pre dieťa

v deň odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť vopred pripravené veci na oblečenie dieťatka

slavka034
25. sep 2012

@lin123 ďakujem Ti veľmi pekne..) tak idem baliť)

tinasc
25. sep 2012

@lin123 a to je zoznam do ktorej pôrodnice? na Kramáre?

pe
25. sep 2012

@lin123 dakujem si zlata 🙂

slavka034
25. sep 2012

@tinasc áno..zoznam na Kramáre))))
Ja sa akurát balím a pozerám že takú veľkú tašku som nemala ani keď som išla na 2 týždne na dovču))))) 😀 😀 😀
Beriem už rovno aj plienky a tie prci vecičky pre malú potom mi už len donesú veci keĎ pôjdeme domov) Bývam hneď vedľa nemocnice tak aspoň to nebudú mať ďaleko)))

tinasc
25. sep 2012

@slavka034 veru je toho veľa 🙂 ja som išla prvýkrát do pôrodnice tiež s kabelou ako na dovolenku 🙂

slavka034
25. sep 2012

@tinasc
A ideš rodiť tiež na Kramáre?)

tinasc
25. sep 2012

@slavka034 nie, do Ružinova 😉 ale aj tam je toho treba veľa...

petkatvrda
25. sep 2012

caute tehulky
neviete nahodou čo vsetko a kde treba vybavit aby som dostala tych 800eur od statu?

aduska_ba
25. sep 2012

Babulky rodila z vas uz teraz niekedy na kramaroch?

dede28
26. sep 2012

@petkatvrda no na to je este cas,babetko sa musi dozit mesiac a potom s potvrdenim od lekara na prislusny urad,ktory to vyplaca 🙂 🙂

slavka034
26. sep 2012

@petkatvrda
Ahojky...mimimnko sa musí dožiť najmenej 28 dní...potom s potvrdením od pediatra ideš na príslušný UPSVaR podľa trvalého bydliska 😀 ...

tinasc
26. sep 2012

@petkatvrda mne povedali, že to tlačivo musí okrem pediatra potvrdiť aj gynekológ... samozrejme bábo musí mať mesiac... potom s tým ideš na Úrad práce soc. vecí a rodiny 🙂

petkatvrda
26. sep 2012

@tinasc
@slavka034
@dede28
no to vsetko viem ale Upsvar dava 193eur a muzovi povedal kolega v praci ze ked si vsetko uplatnime tak by sme mali dostat az 800 eur
a kolegyni zase nezaratali matersku do dochodku lebo neodniesla niekam do 3 dni papiere
tak neviem.......

sskriatok
27. sep 2012

Ahojte 🙂 Mam na Vas otazocku - tiez vas bolieva spodna cast panvy? Prcek inak nerobi ziadne problemy (v podstate obcas pozabudnem ze som tehotna - teda kym mi to nepripomenie vrazenim nozicky do boku)... len v poslednych dnoch ked dlhsie chodím, alebo vecer, ked si idem lahnut, zacne ma dost prudko boliet panva. Niesom si ista, ci vystihnem kedy zacnem rodit...preto sa chcem uistit, ze to nieje este signal toho, ze drobec sa ponahla :(

misimimi
27. sep 2012

no baby este ani jedna nesla? 🙂 ja by som uz aj isla na ten oddychovy 4 dnovy pobyt 🙂

dede28
27. sep 2012

@sskriatok no myslim si,ze presne budes vediet,ze kedy su to porodne bolesti a kedy plany poplach 🙂 🙂 😉 😉 si v 38.tyzdni je to normalne 🙂 🙂

petkatvrda
27. sep 2012

@slavka034
jeeee dakujem 🙂 🙂 🙂

petkatvrda
27. sep 2012

@slavka034
boze super strasne si mi pomohla 🙂

pe
27. sep 2012

@sskriatok to sa uz roztahuje panva, mna to uz boli neskutocne a najviac vecer, po celodennej namahe, alebo ked pri malej zaspim a potom sa mam este zdvihnut, tak idem umriet od tej bolesti, ale to este nic neni, kontrakcie su v brusku a v chrbte a je to este silnejsie 🙂

malapepka
28. sep 2012

@sskriatok Ahoj. Aj ja to mám, už asi 3-4 týždne. Malý mi neskutočne tlačí na spodok a možno aj preto som už otvorená. Vraj teraz dieťa klesá nižšie a malo by sa lepšie dýchať. No u mňa to neplatí, tlačí hore, tlačí dole... 😀 A to je pri tom normálnej veľkosti...
S pôrodom to asi nemá nič, lebo ja by som podľa toho porodila už dávno. Tiež som zvedavá, ako rozpoznám začiatok pôrodu.

malapepka
28. sep 2012

@misimimi Ahoj. Vidím, že už viaceré očakávame, kedy to vypukne. Mne povedali, že asi pôjdem skôr, keďže som otvorená.... Tak uvidíme, kto to tu rozbehne. Pozerám, že si z blízkeho kraja, kde ideš rodiť - do PN?

slavka034
28. sep 2012

@petkatvrda
rado sa stalo keď môžem pomôžem))) 🙂 🙂 🙂 🙂