icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

ivoka
4. apr 2012

@emode dík za info,ja som dnes volala do CAR a prikázal mi zohnať v lekárni duphaston a beriem i utrogestan.Ale teda ten Duphaston mi nechceli v lekárni vydať,skoro som sa tam rozplakala,tak mi ho dali.V noci nič,ale cez deń znova,vždy taká maličká bodka veľkosti centu,malá žltoružkovkavá škvrna,inak nie,hnedá zatiaĺ nie,čierna nie,ale bolí podbruško,ja to vydržím,len aby to nedopadlo zle....

emode
4. apr 2012

@ivoka neboj, to bude ok ... sice aj ja som vtedy panikarila, spinila som asi tyzden, a preslo ...drzim palceky 😉

ivoka
4. apr 2012

@emode vieš,ja sa bojím,takto sa skončili moje dve predchádzajúce tehotenstvá v 7 a v 10tt,tak sa veľmi bojím,snaď je to len tým,že by mala príjsť mrcha,duphaston už mám,tak dúfam....skúsim poležať... 😵

emode
4. apr 2012

@ivoka hlavne sa šetri a ešte pozitívne mysli 😉

emode
4. apr 2012

@misulka30 fuj laparku 😉 zazila som v juni minuleho roku, robili mi slabinny pruh ale to nafuknutie potom bolo asi daleko horsie, ani sediet, ani lezat, ani dychat 😖 ... tiez drzim palce, aby to konecne vyslo 🙂

misulka30
4. apr 2012

@emode ja som mala isť na zistenie priechodnosti vajíčkovodov , aj som sa už na to psychicky pripravila, a aj som sa toho dosť bála, a ani sme sa tento mesiac nejako s MM extra nesnažili, no a vidíte ako to dopadlo. 😀 🙂 😀

emode
4. apr 2012

@misulka30 tak jeden je urcite priechodny 😀

dulkagabulka
4. apr 2012

Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:

Vážený pán doktor,

v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.

Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.

S pozdravom,

Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....

Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk

valentina10
4. apr 2012

@ivoka skoda moja, ze som si necitala Tvoj prispevok pred navstevou v CAR - dnes som bola kuknut a popytat sa co to....

lllucia
4. apr 2012

@zuzu611 vitaj.. 🙂

valentina10
4. apr 2012

@ivoka budem na teba mysliet a aj Ty ...pozitivne hlavne🙂))

karinka2105
autor
4. apr 2012

juj kockyyy superr,ale nas tu je som ani nedufalaaa
ja som si dnes opat pokecala s misou, 😒
@ivoka neboj bude to dobre,drzkajte saa

ajka81
4. apr 2012

@karinka2105 aby ti nebolo ľúto, tak aj ja som dnes objimala wc misu 😝

janina7911
4. apr 2012

@karinka2105 @ajka81 Mne je tiež už druhý deň brutálne zle, takto mi pri dcére nebolo. Len mne sa to len tlačí vonku, ale vyliezť to nechce... možno by sa mi uľavilo, kebyže si tiež pokecám s misou.

ajka81
4. apr 2012

@janina7911 tak ja to tiež nepoznám, lebo zatiaľ pri žiadnom mojom tehu som nemusela objimať wc, ale toto si asi užijem poriadne, lebo mne je veľmi zle hneď od začiatku a to mi ešte ani mrcha nemeškala 😒

karinka2105
autor
4. apr 2012

@ajka81
@janina7911 vies co a behat este rano za malou tak no desss,jej nevysvetlis ze ti je zlee 😒

janina7911
4. apr 2012

@karinka2105 Tak to moje trdielko posledné dva dni spalo skoro do pol desiatej, jak keby vedela, čo sa deje. 🙂 Len cez deň mám čo robiť, stále by sa len nosila a to pri jej skoro dvanástich kilách nie je až taká sranda.

karinka2105
autor
4. apr 2012

@janina7911 mi mame 15,nemame kocik,takze mi nieco vrav,a hadze sa po mne,laktom do brucha no konecc

biibii
4. apr 2012

@emode ja som si dnes robila dalsi test a bol negativny. ja uz fakt neviem ☹ drzim ti palce. kedy budes testovat znova?

kajuska09
4. apr 2012

@koriatko aj ja mam termin podobne ako nelynka a test mi uz predvcerom ukazal dve jasne ciarky 🙂 Dnes som mala dostat kramy. ty si mala kedy naposledy? 🙂

kajuska09
4. apr 2012

@ivoka drzim palce aby bolo vsetko v poriadku....presne viem ako sa citis.....a preco ti kazali brat utrogestan aj duphaston? nie je to takmer to iste? Teda ja mam info, ze utrogestan je omnoho lepsi......

ivoka
5. apr 2012

@kajuska09 Keď hrozí nejaké riziko,tak k utrogestanu pridajú duphaston,no a ja som mala také mini špinenie a bála som sa,tak som volala dokimu a ten nariadil Duphaston...Takže som ako feťák teraz 3x 1 utroš,3x1 Duphaston + nejaké vitamíny 😝
Dnes to vyzerá by´t lepšie,ale nechcem to zakríknuť,ja som už mala potrat,tak sa bojím a vždy to prišlo v období mrchy,len v neskoršom mesiaci...

nelynka
5. apr 2012

@ivoka mojka nic si z toho nerob, ja beriem rano a poobede 2x duphaston a 1x estrimax a vecer 2x utrogestan a 1x estrimax 😀 😀 😀 😀

nelynka
5. apr 2012

@kajuska09 ja mam tiez dve jasne ciarky, len akosi uz 4ty den nechcu silniet mrchy.. 😖

ivoka
5. apr 2012

@nelynka fúú a estrimax je na čo? niečo podobné hormonálne? 😵

nelynka
5. apr 2012

@ivoka hej nieco hormonalne tiez, ale na co, to som sa doteraz nedopatrala 😀 😀 😀

ivoka
5. apr 2012

@nelynka a tiež si mala nejaký problém pred tým,keď ti dávajú všeličo možné???

siminimis
5. apr 2012

Ahojte , pridávam sa k Vám kočky . V utorok som na teste našla dve slabé čiarky a včera opäť a otrošku zosilneli . Mrchu som mala naposledy 9.4. ... k dr. sa chystám budúci týždeň . Babeny chcela som sa opýtať či je normálne , že ma stále bolí v podbrušku ako keby som mala dostať mrchu ? 😒

nelynka
5. apr 2012

@ivoka ja mam zasebou 3 potraty a jedno neuspesne IVF..
a myslim ze toto je standardna vybava v centre kde chodim, po IVF..

@siminimis vitaj, gratulujem..ale mrchu 9.4. 😀 😀 😀 😀 😀
bolesti su normalne, roztahuje sa ti maternica aby babo malo miesto 😝

siminimis
5. apr 2012

@nelynka 9.3. 😅 ja som nejaka popletená , a vstala som pred pár minútami tak sa ospravedlňujem 😉 a ďakujem