Decembrovčiatka 2012
ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂
@l_e_n_o_c_k_a Konkrétne s týmto testom skúsenosti nemám (používala som buď rapiclear alebo mamatest), ale mne testy prvé aj druhé tehu potvrdili cca 20 DPO a to 2 čiarky vybehli hneď a úplne zreteľné. 🙂 Takže ak máš "podozrenie", test by už mohol niečo ukázať, ale to je len môj názor. 😉
@nelynka Mala som s ňou dohodu, naplánovala mi cisarák počas svojej služby (to by som neplatila), ale keby ma to bolo draplo skôr mimo jej služby, tak by som si ju musela oficiálne zaplatiť (to sa ale nestalo). Plus mi sľúbila, že keby sa nedajboh stalo, že by nemohla/nestihla dôjsť, tak by mi narýchlo vybavila dobrého kolegu.
Čo sa týka nemocníc, ja som si toho nazisťovala kopec pri prvom tehu. Šaca je nemocka "pre oči", keď je pôrod bez problémov, tak je všetko super. Akonáhle je problém, preváža sa urgent do novej. Stará detto. Takisto aj keď je potom problém s bábom a ste v inej nemocke, vezmú ho na JIS-ku do novej, ale Tebe sa tam ujsť miesto nemusí, ak majú plný stav a dochádzaš za ním potom tam, neskôr z domu.
V novej sú oddelené pôrodné boxy, je tam aj nadštandard pôrodná sála, polovička môže byť s Tebou celý čas. My sme to tak nemali, keďže som šla na cisarák, ale celý čas do zákroku sme boli spolu, chodili hore dole a ja popri tom behala na wc po výplachu. 😀 Potom chvíľku manžel nervózne šlapal lino na chodbe už sám a pokiaľ mňa šili, tak jeho zaviedli pozrieť malú v inkubátore. Z izieb sa mi ušla jednotka nadštandard, takže sme boli strašne veľa spolu s malou obaja. 🙂
@janina7911 toto presne by som chcela aj ja..az by sa mi podarilo
a s tou dokinou super to je, ked je tam ze neplatis..a k nej si chodila aj do poradne uz ku koncu?
ci ako to v novej nemocke chodi?
a presne koli tej detskej JISke tam chcem ist aj ja..
@nelynka kedy mas termin porodu?
@l_e_n_o_c_k_a no to je otazne kedy mi to vyjde..ale podla toho ako mi to sestricka v centre vysvetlovala, tak 12.12.2012 to vychadza..
@nelynka takze tyzden predomnou 🙂
pozerala som ze si dnes bola na krvicke, hcg velmi pekne... 🙂
@l_e_n_o_c_k_a no pekne, ale aj tak mi to pride nejako malo..no co, nenazrana som 😀 😀 😀 😀 😀
ale ved uvidime..v piatok idem na kontrolne tak haaaaaadam uz bude bublinka
@nelynka Volala som jej niekedy tuším v 32tt, že by som chcela, aby ma odrodila, tak sme sa dohodli na prvej návšteve a potom mi už hovorila stále, kedy tam mám prísť znova.
@nelynka ahoj no co nejake novinkyy
ja vas zanedbavammmmm,juj ale sak kupili sme domcok,tak od piatku makameee.som uz unavena ako konnnnnn,krize necitimm,,babatko sa drzii,dava mi zabratt,hlavne envolnosttii
tehulky drzte saaa
@st2 no super..takze budeme trpnut dve za vysledok 😀
@janina7911 jeeej no to je super.. a vedela si ze pojdes sekciou?
a kolko by si platila keby ze nemala ona smenu?
@karinka2105 ahoj, jeeeej domeeeek :D
tak cakam ze budes pridavat fotecky na modru strechu..my tiez makame na domceku ale ta ja len stavebny dozor som..aj ked robit sa zacne az tento vikend po roku konecne..och 😀 😀
@nelynka Tak celý čas sme podľa sona vedeli, že dcérka je veľké bábo s veľkou hlávkou. Do poslednej chvíle sme chceli, že začneme rodiť normálne a potom sa uvidí, či to pôjde. Ale týždeň pred termínom meranie hlávky na sone ukázalo, že je už hranične veľká a tlusťoško mal odhadom 4,5 kg, tak to už lekárka nechcela riskovať, že sa malá zasekne v pôrodných cestách. Takže plánovaná sekcia bola.
Čo sa týka platenia, ak by musela prísť mimo služby, tak by sa nemocke platilo myslím 166 €.
@karinka2105 Nás to čaká budúci rok, v máji 2013 by nám mali odovzdať holodom, tak sa potom začne makať doslova od podlahy... s dvoma malými deťmi to bude srandaaaaaaaaaaaaa. 😅
@janina7911 no ale je teda perfis ked ti povedala ze ti vybavi ineho doktora co by mal sluzbu, nejakeho noralneho..to ona je fakt charakter potom..
a ako si sa k nej dostala?
@nelynka Na nete som si našla babu, ktorá u nej rodila, tá mi na ňu dala mobil, tak som jej cinkla. Tak snáď nezmenila odvtedy číslo, inak sa za ňou budem musieť pobrať osobne počas služby potom. 😅
@janina7911 no a kedy ti to cca nejak terminik vychadza?? 😀 😀 😝 😝
@nelynka Zatiaľ 3.12. 😀 Ideme spolu? 😀
@janina7911 ee...ja az 12.12 😀 😀 😀
@janina7911 no my tiez zaciname stavat tento mesiac a ak cakame druhe tak to bude tiez veru dobra sranda.. chceli sme to snazenie trosku odlozit ale tak asi uz neodlozime vcera mi mala dosjt navsteva a stale nikde..uff to bude zaujimaveeeee.aj sa bojim.
@nelynka Týždeň termínu pôrodu hore dole, k Rošákovej na poradne spolu môžme chodiť. 😀
@martinkaastefanek Vy staviate svojpomocne? My sme sa dali na developerský projekt, takže ak sa nič zlé nestane, tak nám len budúce leto strčia do ruky kľúče od holodomu. A potom sa začnem realizovať. My sme tiež chceli druhé trošku neskôr (hlavne kvôli prvej sekcii), ale tak sa to nejak zariadilo už teraz. 😅
@janina7911 jasne ze mozme..sak mozno ty potiahnes az do 12ho a budeme spolu vzdychat 😀 😀 😀
my sme sa dali uz druhykrat na rekonstrukciu od podlahy a nahovorili sme na to aj mojich rodicov co som velmi vdacna ze tatko privolil 😀
@janina7911 Kvoli sekcii sa nemusis bat, 10 mesiacov je dost, ja som len 6 mesiacov po....a dufam ze bude vsetko ok, moja doktorka povedala ze je to uz urcite ok, tak snad ma pravdu :D Drzim palce 🙂
@l_e_n_o_c_k_a ja som si robila tento test 19 DPO, a vyšlo mi + a 2-3 týždeň, svietiť to však vydržalo iba 2 dni
@misulka30 oki, tak ja este pockam par dni

@kkatka113 jeeej ja idem 25.4. do centra na UZV..ale tak uvidime co bude dovtedy..
chvalabohu gyndos je normalny a chce to sledovat castejsie takze super 😀
@janina7911 a mala si ju zaplatenu?
ja tiez prave premyslam nad novou nemockou..šaca je daleko dost, aby tam drahy stale dochadzal..stara nemocnica je proste stara aj ked tam mame znamost ale je to len sestricka..
no v novej sa mi paci ze maju extra porodne boxy a manzel moze byt aj na vzdycharni vraj..nemusi prist len priamo na porod..ja ho tam rada budem mat pri sebe cely cas, nech vidi co sa deje 😝