Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@amelia17 ahojky, a čo ti je ked musíš iba ležať?
@amulienka no akorát jsem byla na procházce a u známých,ale mááme to tu celkem hodně do kopce,tak jestli to?!le ono celkově tenhle měsíc jsem se dost namáhala,takže asi všechno se vším.pan doktor mi říkal,že to klidně může být i po prvním porodu,že se ten čípek trochu zdeformoval a jak mimi roste a všechno se tam napíná a tak,takže to můž mít na tohle prostě vliv
@katkamyska iba lezat? srandujes? ved to uplne staci... no nic, skracuje sa mi krcok
@mamilia no vitaj 🙂 maminka 🙂))
@krakorka joj no setri sa len pekne...nech sa to nezopakuje. Drzime palce ..hehe asi bude futbalista, ked tak kope 🙂).
@mimma17 ja grepy moc nemusim, skor citrony. No mne to len tak medzi recou povedala znama, ze vraj by sa v tehotenstve nemali ale preco neviem... no ak ti chutia ..a nemas ziadne problemy, nebude to take zle 🙂).
@amulienka aj tebe drzkame palceky pri lezani..ja si davam vankusik aj medzi kolena ked lezim a na krce v lytkach hltam magne b6
Baby mávate aj vy také bolesti v podbrušku ako ja? Keď ležím alebo sedím tak nič len keď sa postavím to zabolí a keď chodím... Tá bolesť ide až do vnútorných strán stehien... môže to byť naťahovanie maternice?
@petra123456789 jo,jo máme to stejně,akorát nevim, jestli jen my dvě 😀 mě při chůzi táhne a tuhne bříško,někdy píchá na levé straně,a to nemusím vůůbec chvátat
příští týden mám poradnu tak jen řeknu gyndrovi ať zkontroluje čípek 😉
@petra123456789 u tebe bych to viděla spíš než na dělohu,na nějaké vazy,svaly,pánevní dno apod.určo vše o.k.jen diskomfort 😉
@petra123456789
@petja
ja som tiez v mudrej knihe citala, ze ked busko rychlejsie rastie od toho 5 mes...mozu byt take bolesti v podbrusku a presne ako pise petja spominaju tam napinanie svalov co drzia maternicu.
Ja uz to mam trosku menej..ale tie slachy ma vcera veru boleli. odmarzovala som mrazaky..aasi som trosku natiahlka aj slachy :(
@petja ďakujem za odpoveď... budem teraz aspoň kludnejšia.. a ja ani neviem či mi doktorka kontroluje čipek... a to ako sa robí? lebo mi nič také nikdy nepovedala
dievcata ja sa chem spytat, pouzivali ste,alebo pouzivate niektora klokanku? ja rozmyslam, ze si daku kupim..aby som drobca mohla nosit na sebe, aj koli vareniu a aj koli starsej dcerke ,aby mi mimi neutyrala :(..zo zaciatku.
@petra123456789 mne kontroluje krcek...vzdy ked iem na kontrolu. na koze prehmata krcok, ci je uzavrety..asi to bude podobne.
@bambula1307 no mna to bolí už hádam týždeň... ktovie kedy to prejde 🙂 dá sa to vydržať ale velmi ťažko sa mi chodí, niekedy až krívam....
@petra123456789 skus zavolat svojmu lekarovi ..mozno ti povie aby si prisla na kontrolu, alebo ta ukludni...
@bambula1307 možno mi teda ten krčok aj kontrolovala... neviem
ahoj holky, mám dotaz, který se týká nástupu na mateřekskou... jsem v tom nováček, ale jak to vlastně probíhá? Od konce července jsem na neschopence, a to je další věc - mám nevyčerpanou dovolenou (10 dní), je možné, aby mi ji zaměstnavatel proplatil? Termín porodu mám 1.2.... Holky moc děkuji za rady🙂
@bambula1307 nebudem jej asi volať... ved poviem jej ked pridem do poradne.. 🙂
@loretana papier na materksku ti vypise tvoj lekar, das ho potvrdit v praci a potom odnesies na socialne..tam uz ti vyrataju vysku aj budu pravidelne posielat. len si nepamatam ci mi to tam poslali z prace,alebo mi to tam niesol manzel. Tusim bolo treba aj potvrdenie zo zdravotej poistovne....ze som poistena a ako dlho si platim.
Dovolenku si mozes nechat aj ked skoncis materku ..po 3 rokoch ked znou nastupis do prace, mozes si ju potom vycerpat. Mne tiez ostalo 12 dni. No popytaj sa na personalnom..neviem ci to je aj vcechach ako na SK
@petra123456789 a kedy ides na kontrolu?..aby si to vydrzala..
Tak a máme další věcičku pro prcka. Dneska mi dorazil koupací kyblíček. Jsem z něj nadšená, teď jen aby se v něm líbilo i prckovi 🙂
@bambula1307 moc děkuji.... no to já bych si jí chtěla vybrat, protože už ¨nechci zpátky do té práce, kde jsem byla... aha, tak já to zkonzultuji s lékařkou, díky...
@bambula1307 no kontrolu mám až 28. ale nejak to vydržím.... keď ležím je to v pohode... nebudem vela behať.. 😉 veď hádam by to nemalo byť nič vážne..
@petrusew Tak to sa teším s tebou 🙂 Ja zasa tým kúpacím vedierkam neviem nejako prísť na chuť, tak hľadám nejakú klasickú vaničku, len sa neviem rozhodnúť či total klasika alebo tú vaničku na stojane alebo vaničku aj s tým pultom 😀
@petra123456789 nemalo b to byt vazne,ale telefonicka konzultacia by ta mozno ukludnila..popripade posurfuj a precitaj daco o tom.
@bambula1307 na nete som už skúšala ale všade píšu len o sťahovaní maternice po porode a o naťahovaní nič.... a ked hej tak v prvom trimestri.... a nechcem volať lebo si bude doktorka mysleť že za každú blbosť panikárim.... som prvý krát tehotná tak neviem čo je normálne a čo nie... a už dávnejšie ma tak velmi pichlo v tom podbrušku až do stehna a vtedy mi doktorka povedala že to je normálne že sa mi naťahuje maternica tak si myslím že teraz by mi povedala to isté.... veď asi to aj je ono 🙂 🙂
@loretana já bych raději vybrala dovolenou hned po MD,před nástupem na RD,už tak dělají někteří zaměstnavatelé problémy,nevím,jak to funguje po nástupu do práce,navíc bambula je ze Slovenska tak nevim,jestli to nemají jinak? Navíc MD je výkon zaměstnání a i za tu ti náleží dovolená,pohlídej si to,musíš na ni nastoupit hned po MD
@kokorunecka já budu koupat ve velké většině sama a manipulace s vaničkou je na prd. Do koupelny na vanu vaničku nedám takže jsem se dívala a když jsem narazyla na youtube.cz na videa byla jsem naprosto nadšená já i manžel, kterému jsem kyblíkování ukázala. když jsem ho vybalila, tak ho hned otestoval kocour 😀 Ale nestihla jsem vyfotit, byl strašně rychlej 😀
@petra123456789 normálně volej, jestli máš pocit že je něco jinak, tak volej. Ona se zlobit nebude, neboj. 🙂
@petrusew 😀 No koľká škoda, že si kocúra nestihla vyfotiť alebo natočiť 😀 Ja si to teraz skúšam márne predstaviť 😀 😀 😀 Ja neviem prečo, ale zdá sa mi to pre bábo nepohodlné.. Ale asi som moc obklopená "starou školou".... 😅 (musím si to predsa nejako ospravedlniť 😀)

@kokorunecka )pravděpodobně jsem krvácela z čípku,ale jako co doktor,too jiný nález,takže těžko říct.Miminko je v pořádku a doufám,že si v bříšku ještě nějkej čas pobude,můj vniřní pocit mi prostě říká,že je tam spokojený,tak snad to bude uuž teď všchno ok,příští týden tu budu mít mamku,tak dám do kupy už všechny věcičky a začnu pomalu prát aby to radši bylo vše připravené