Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Holky ono to pak v porodnici utíká celkem rychle,když tam nejste sami ale s miminkem.
Já už naše věci co jsme měli po áně shromažďuji domu,chci aby to bylo už vše pod střechou doma.Uvědomila jsem si za ten týden v nemocnici,že doma nemůžete udělat nic,nic nachysstat,nic přiravit,takže radši dřív vše nachystané než to pak dohánět na poslední chvíli.Příští týden bude vë stylu velkého praní 😵 Dnes nám babibčka koupila i hadrové plínky,jednu plenkovou osušku a dvě žínky,takže jsem spokojená.
@veronika254 Tak sa prosím ťa opatruj a veľmi nenamáhaj, veď doma máš už väčšiu slečnu, tak snáď nie je toľko hyperaktívna...Len aby maličké čo najdlhšie vydržalo ešte v brušku...
@kristinaanna Ide o to, že ja keď nie som v niečom zainteresovaná, lebo už napr.nevládzem alebo tak... Alebo sa niečo robí za pochodu, tak som strašná... A môj muž to vie, tak radšej stresuje so mnou, aby potom zo mňa neoplešatel 😀
@petpop Tak, môj drahý pracuje v zahraničí, tak som zvyknutá byť bez neho... Len horšie je, že som ešte ani jeden deň nebola bez psa 😀 A teda ani on bezomňa..Tak neviem jak tí dvaja budú spolu bačovať... 😀
@elisisse No zbohom rodina... Síce ja som našťastie nezažila.. Ale čo viem tak ani mimo tehotenstva to nie sranda záležitosť... Dúfam, že ti bude čoskoro lepšie... 🙂
@kokorunecka no to som si povedala aj ja ked mi to zistili. no vsak to je natom najhorsie a taraz ked som bola naposledy na pohotovosti mi povedali, zr ppokial sa to bude opakovat tak mi budu musiet zaviest hadicku do oblicky. ☹ a zle je to ze sa mi to moze stale vracat a tym ze som tehotna somnou toho vela robit nemozu. musim to nejako vydrzat, vraj to ma teraz vela tehotnych zien. Len keby to tak nebolelo. Som si s tym aj polezala 5 dni v nemocnici... ☹
@kokorunecka a tu mas dovod, preco ten olej nefunguje:
Zmes éterických olejov v oleji Labael, ktorého meno patrí anjelovi bdejúcemu nad tehotnými, ženu psychicky naladí na blížiaci sa pôrod a dodá jej pocit sebadôvery
😀
@kokorunecka u nas v meste sa hovori, ze nastrihuju vsetky. nepytaju sa...
@amulienka no vím,že na Slovensku je epizotomie opravdu rutinní věc,to je strašné!Potom bych trvala na dodržení poroního plánu,kde bych svoje přání uvedla.Já osobně se na porod hodně připravuji a proto by mi přišlo velice nefér jednání,kdyby někdo v takových věcech rozhodoval beze mě.
@amulienka Veď zistím či budem mať z toho aspoň dobrý pocit 😀 😀
Tak, ja si chcem napísať pôrodný plán... U nás v pôrodnici naň teda prihliadajú zatiaľ čo viem 😀
Určite nechcem silou-mocou zostať nenastrihnutá... Ale nech ma nastrihnú až to bude nevyhnutné...
Já to nazvala Porodní přání,přijde mi to příjemnější,než plán 😉
Tak já jsem žádnej poodní plán sepsanej neměla a ani teď se nechystám.Při prvním porodě jsem radši ani nechtěla vědět do čeho jdu a v té chvíli mi bylo vše jedno,byla jsem ráda,že mi vůbec někdo pomůžee(nakonec teda nástřih nebyl,trla jsem se sama a jen malinko),no a teĎ sice vím do čeho jdu,ale je mi to zas tak nějak jedno,budu ráda,že mi někdo pomůže.
Sestřenku dokonce za porodní plán doktorka seřvala,protože měla nějaký probém po porodu,prý jí řekla,no jo to jsou ty porodní plány,bez nástřihu a tak a přitom sestřenkka není nastřižená,protože si pan doktor prostě střihnout nechtěl,ikdyž mu říkala ať si střihne 😀
Takže problémy můžou být i bez nastřižení.
Ale každého věc 😉 🙂
ja som porodny plan nemala a mala som pocit, ze nikoho velmi netrapi co chcem a co nie...mna nastihli a este ma aj lekar natrhol pre istotu...az som zabudla tlacit :((..mala som stichy aj v zadku s prepacenim.
Mně u prvního porodu také nastřihli, ale vím, že nebylo zbytí. Měla jsem suprovou paní doktorku. Krásně jsme si pak při šití (krátkém) hezky povídaly 😅
Porodní plán nepíšu, tady se na něj nehraje 😀
@kokorunecka dakujem.... a nastastie mala pomaha a aj muz tak my oddychujeme s babatkom 🙂
@krakorka @petja @bambula1307 @silente Ale veď ja som napísala hneď, že pokiaľ bude NUTNÝ nástrih tak určite protestovať nebudem... A pôrodný plán si chcem aspoň tak zbežne napísať, lebo vraj u nás v pôrodnici ho rešpektujú..
@veronika254 Tak to je len dobre 🙂
Ja si porodni plan napsat dokonce "musim", ale nakolik mi ho pak budou respektovat (v ramci moznosti) jsem sama zvedava 🙂 Kazdopadne myslim, ze diky nemu budu aspon trochu klidnejsi. Samozrejme vsechno se muze ruzne potocit, ale pokud nebudou komplikace, budu rada pokud veci pujdou aspon trochu podle meho prani.
@petpop Presne tak som to myslela aj ja... Keď si smiem niečo také napísať a bude možné podľa toho aj ísť.. Tak neviem prečo by to mala byť zbytočnosť...
@kokorunecka - já nereagovala na Tvůj příspěvek o nástřihu, jen jsem psala svou zkušenost - že to je prostě pohoda, i když k němu dojde 🙂
Porodní plán by se mi líbilo psát, ale tady bych si ho mohla číst u porodu leda sama sobě 😀
@silente @kokorunecka
porodny plan? a to je co? ja prvorodicka si mam planovat co niekto tam vykonava uz roky praxe? alebo tam sa pise nieco take, ze co si urcite nezelate? no ja si stale myslim ze mna sa na nic pytat nebudu 🙂
@silente Veď preto som tam zahrnula aj teba, aby si si nemyslela, že za každú cenu chcem ísť bez nástrihu 😀 😀 😀
@amulienka Tak po ten pôrodný plán by som sa ani ja nedostala, keby si to neprečítam v knihe, čo som si o tehotenstve kúpila.. Potom som už len zisťovala či sa mi to pri našej pôrodnici oplatí, či ma skôr nevysmejú... 😀
No,tam sa píše presne to.. Napr. : Za každú cenu nechcem, aby ste ma nastrihávali... Alebo : Pokiaľ to NUTNÉ tak s nástrihom súhlasím., Chcem, aby ste mi dieťa hneď po narodení položili na brucho ešte pred umývaním...., Chcem dieťa hneď k prsníku, lebo plánujem dojčiť...
Teda, aspoň ja som to tak z tej knihy pochopila 😀 😀
@kokorunecka nasla som nieco,
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1462/po...
zaujalo ma toto, neviete co to znamena?
Prestrihnutie pupočnej šnúry
• želáte si, aby bola prestrihnutá hneď po narodení dieťatka,
• alebo aby bola prestrihnutá, až keď dopulzuje
@amulienka Takže som to dobre pochopila 😀 😀 Ale to s tou pupočnou šnúrou... To neviem... To jak, že dokým dopulzuje?? 😕
Toto som našla : Pri bežnom pôrode, ktorý aj pre dieťatko znamená bolesť, príde zo svojho sveta do sveta úplne nového a cíti sa zmätené. Namiesto tmy, je zrazu obklopené silným svetlom a po príjemnom teplom a tekutom „domove“ prichádza sucho, chlad a hluk. Ešte si nové pocity ani nedokáže poriadne uvedomiť a už prichádza ďalší šok, moment nutného okamžitého nadýchnutia sa po prestrihnutí pupočnej šnúry, jediného prísunu kyslíka. Ak by pupočnú šnúru lekár neprestrihol hneď, krv, ktorá zásobuje dieťa kyslíkom by sama veľmi pomaly prestala pulzovať. Za tie tri-štyri minúty by dieťa začalo dýchať samé bez násilia a pre jeho pľúca by prvý kontakt so vzduchom nebol taký šokujúci.
@kokorunecka niečo som o tom čítala a myslím že to je vlastne tá pupočníková krv ktorá sa dáva odoberať a zmrazovať tak tá je nenahraditeľná a tá sa nechá vlastne dotepať a neslúži trebárs ako nejaký odpad ale bude je mať vlastne to miminko - neviem či som sa správne vyjadrila 😉
@kokorunecka cely porod mi pride taky sok, hlavne pre to male, ale asi to tak musi byt, mamicky chcu klud, co najviac antistresov, ale co ak ten adrenalin je potrebny, aby to male bojovalo a prezilo? ale je mozne, ze sa mylim, len mi to pride logicke. kedy mas najsilnejsie pudy, boj o zivot, adrenalin... potom by to tak nebolo vymyslene prirodou...
@danka483 Jáááj, žeby mysleli to?
@kokorunecka hej ale nie zmrazenie ale len tá krvička čo sa nachádza v pupočníku ide do telíčka miminku píšem jak tatar 😀
@amulienka Aj ja si myslím, že by to tak malo byť... Že to nie je prírodou zariadené iba tak pre srandu králikov... Ja len, že hento som našla o tom prestrihávaní pupočnej šnúry.
Nechat dotepat pupečník a odebrání pupečníkové krve je rozdíl. Nechat dotepat pupečník, pokud si to matka bude přát a nejsou žádné komplikace, by neměl být problém v žádné porodnici. Trvá to kolem 3 minut. Ale odběr pupečnkové krve není možný v každé porodnici a je třeba se n atom předem domluvit. Já jsem o to měla zájem při prvním porodu, ale naše porodnice to bohužel nedělá, musel bych rodit v Brně. A navíc jsme měla malé komplikace, tak ani nevím, jetsli by n ato nakonec yl čas, musí se to udělat v určitém časovém intervalu, než dojde ke znehodnocení. Al eurčitě je super věc - at už se rozhodnu zmrazit krev pro vlastní dítě nebo ji nechám darovat 🙂
tady je nějaké krátké info k odběru:
http://www.zivavoda.estranky.cz/clanky/odber-pu...
a tady k dotepání pupečníku:
http://blog.maminkam.cz/vliv-nacasovani-podvazu...

ahojte maminky, som tu uz dlho nebola totizto stretlo ma take nestastie dostala som oblickovu koliku a stale sa jej neviem zbavit.... nikomu to neprajem to je taka bolest ze az..... :( noc som mala zasa v bolestiach no hrozne. mali ste to niektora?