Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@petpop ked povies lekarovi, ze sa necitis nato aby si este chodila do prace.. urcite ta necha doma.. drzim palce..aby ti vysetrenie v utorok dopadlo dobre... mne nasli pred mesiacom nejake bakterie v moci.. vybrala som antibiotika a teraz som na hranici.. medzi normou a zvysenymi hodnotami.. uvidime co sa nam najblizsie v poradni ukaze 😝
ahojte kočky, plánujete kupovať monitor dychu? Ak áno, ktorý sa Vám zdá najspoľahlivejší?
@vrabciatko pokud je mimi nedonošené či jiné zdrav.komplikace,uvažovala bych,jinak nee
@vrabciatko sestra ho ma.. pouzivali ho ani nie mesiac.. kym si zvykli na malu a prestali ju sledovat kazdych 5 minut 😀 mozem si ho od nej pozicat.. ale neviem.. uvidime ako to budeme s malou my prezivat 😉 ale urcite by som si ho nekupovala.. 🙂
@vrabciatko dá se i vypůjčit. Já jsme u malé měla, ale akorát jsme s evždycyky vyděsila, když jsem si ji v nci vzala z postýlky na kojení, zapomněla vyonout a ono to začalo vřeštět. Jak píše @petja, pokud nebudou nějaké komplikace, tak ho asi tentokrát pořizovat nebudu. Stejně my matky spíme s jedním okem otevřeným 😀 A kojící polštář na spaní doporučuju. Taky ho už musím vyhrabat z miminkovských věcí a začít se podkládat 🙂
Já měla šok tento týden v poradně, když mi doktor řekl, že příště už mi bude vypisovat mateřskou 😲 strašně rychle to ukteklo, musím fofrem zaškolit náhradu za sebe v práci 🙂 a to se za 14 dní ještě chystáme k bráchovi do Frankfurtu, je to od nás 800 km, tak snad tu jízdu přežiju 😝 Zatím jsem v pohodě, ale zdá se mi, že posledních pár dní mi břicho roste před očima 🙂
@ivce vankúš na kojenie mám a aktívne ho pri leňošení používam, len si neviem dosť dobre v praxi predstaviť ako sa dieťa na ňom kojí. Pri dcére ešte nič také neexistovalo... 😵
no aspon nie som sama s tymi bolesťami už som si začínala namýšlať že sa niečo deje.Ja idem zajtra na kontrolu kvoli tomu tvrdnutiu bruška tak snád všetko drží tak ako má, lebo ja už mám viac ako dva mesiace silný kašel a tým trpi aj bruško. @petpop tiež ma boli aj spodok take tlaky a asi mi tiež mimi tlačí na mechur.
@vrabciatko měla jsem jeden konec zastrčený za zády, obtočený kolem sebe dopředu druhým koncem (takže mi to šlo zpodpaží do klína), a na tom Klárka ležela u prsa. Jakože jsme ji nemusela držet na ruce. Vzhledem k četnosti a délce kojení mi to celkem bodlo 😀 😀
holky, nevím, jestli jste to už neřešily, ale co říkáte na ten "nový" rodičovský příspevěk od r. 2012? De facto bude o 500 měsíčně nižší.... Já neříkám, že je to šílená suma, ale za rok to udělá 6000,- a za to už se dá mrňouskovi pořídit ledascos - nejdřív zruší plošné porodné a pak budou systematicky snižovat rodičovskou... teda já jsem na ty naše úžasné zákonodárce tak naštvaná:(:(:(
@loretana bude nižšší rodičák? 😲 to jsem ani nezaznamenala. Kolik to bude? A já přemýšlím, jestli jít na rodičák na 3 nebo 4 roky. S Klárkou jsem byla 3, ale šla jsem v roce a půl do práce. Jenže pak byl problém dostat ji ve 3 letech do školky, u nás děsnej nával, naštěstí mám hlídací babičku, takže byla doma s ní a šla až teď ve 4 letech. Jenže co můžu vědět, jak na tom bude se zdravím za 3 roky a jestli bude moct hlídat. Navíc u nás v průběhu roku neberou, mimčo bude mít 3 roky v únoru a nástup do školky až v září, to bych byla doma půl roku bez peněz. No bude to pořádné dilema, až se budu muset rozhodnout 😠
@vrabciatko - monitor dechu 100% ano! Mám jeden v hlavní postýlce, jeden v cestovní a pak ten připínací na plenu na cesty. Na toto peněz nelituji. Do postýlek Nanny, na plenku Respisense.
@loretana - nový rodičák jsem taky nezaznamenala ... jaký bude?
@silente
@ivce
@petja mě na to právě upozornila kamaráda - všechny maminky dostanou stejně peněz, ať už půjdu na 2, 3 nebo 4 roky - 220 000,-, Výhodnější to je samozřejmě pro ty, co jsou na 2 roky, ale ty, co jsou na 3, kterých je samozřejmě nejvíc, si pohorší o cca 16 000,-, což vychází na cca 500 měsíčně méně (dříve 7600,-. nyní 7100,-)... všechno se to týká mimi narozených od 1.1.2012, pro dříve narozené to zůstává stejné...
http://aktualne.centrum.cz/finance/grafika/2011...
@loretana Tak mně osobně to je celkem jedno, protože chci volit variantu na 2 roky, takže mně se to netýká.
@vrabciatko Já už mám doma, kupovala jsem použitý babysense, který má dvě podložky. Známé to zacchránilo mimčo, takže riskovat nechci.
@vrabciatko Monitor dechu už mám doma. Myslím, že je to dobrá věc. Strejda pořizoval jeho švagrové Ivaně do Anglie. Tam to prý vůbec neznají. Já si teda budu jistější, když ho doma budu mít hlavně teda v postýlce v ložnici, abych se vyspala. J
Holky, s tou rodičovskou, s tím stejně nic nenaděláte, jsem s tím tak nějak smířená, no. Přepočítávali jsme to a asi zvolíme tu čtyřletou variantu. Jde o to, že ve třech letech nás tady asi do školky nikdo bez známých nevezme...jsou tu neskutečně napráskané!Jinak jsem se smála, sousedům se narodila vnučka, trvalý pobyt má u nic a je jí cca 14 dní (nebo tři týdny, nevím) ale už má chuděra doma složenku na popelnice! Ale už jsem slyšela, že přišlel někdo z porodnice a už tam měli složenku na popelnice.
Mě by spíš hodně zajímalo, jak to je, když budu rodit v Brně, mám to těch 60km, předpokládám, že prcek bude zapsán v matriční knize Brna, ale jak vyřídím vyzvednutí rodného listu? Musím tam jet, nebo mi ho pošlou z matriky domů?
tak setkym zelam vela stastia a nech to mame uz za sebou :D
Takhle to platí nyní:
http://www.vzp.cz/klienti/informace/registrace-...
Je možné, že to tak bude platit i po Novém roce, nevím, proč si myslím, že změna ... 😕
@kohutovci Spoleham na to, ze me doma necha, ale ja ziju v UK, a mam jen stesti na doktora. Jinak tady vubec neni normalni neco takoveho jako nemocenska pri tehotenstvi, jako v Cr. ☹ Nevim jak to tady funguje pri rizikovych, ...jestli tu vubec neco takoveho uznavaji. A s temi bakteriemi v moci, to mam to same. Ty jsi na to mela antibiotika? Z toho mam strach, nechci zadne tabletky. On mi teda doktor nic presne nerekl, poslal vzorek na testy do nemocnice,takze se teprve v utery dozvim presneji co a jak.
@vrabciatko Monitor dechu uz mam koupeny. Jsem dost stresant, takze "pro jistotu". V tomhle jsem mela jasno od zacatku. Mam Angelcare, starsi, z druhe ruky. A @petrusew to neni pravda,ze to tady v UK nepouzivaji/neznaji 🙂 Je tady na tom dobry byznys, plny internet 🙂 Jen jsou tady monitory jine v tom, ze maji jen 1 podlozku-desku, coz v Cr vetsinou dve, ne?
zdravím zase po dlouhé době, dneska jse začla péct vánoční cukroví, dodělávám háčkovací resty a už se těším na čas vánoční. 🙂 Pak to půjde rychle, a ani se nenadějeme a půjdeme rodit. 🙂 Dcerka je pkný šídlo poslední dobou, tak doufám, že se maličko uklidní až se narodí bráška - tomu se asi říká naivita 😀
Ahojky...
Dnes rano som sa zobudila s neodbytnym pocitom, ze si musim spisat zoznam veci do porodnice a zacat podla neho robit nakupy ... tak tu sedim a pisem 😀
chystam sa pomaly obzerat aj po plachtach do postielky.. len neviem kolko mi na zaciatok bude stacit.. 2-3? 😅
@nuna55 ved jasne.. radsej preliecit ako rozniest zapal do celeho tela..
homeopatika si neskusala? neviem teraz ktore konkretne su na kasel.. ale ja mavam casto nadchu a zapal hornych dychacich ciest.. uzivam Coryzaliu.. je konkretne na nadchu a klop klop klop perfektne zabera.. vzdy ked zacnem smoklit pocuckam si jeden den kazdu hodinku jednu tabletocku a na druhy den som fit 🙂
urcite je nieco aj na kasel.. skus to takto riesit..

Holky zkuste na noc kojící polštář,uleví nohám