icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

t_stehlova
21. nov 2011

je tu nejaká prvorodička, ktorej tiež dochádza, že za pár mesiacov rodí?

ivce
21. nov 2011

Ahoj, koukám, že řešíte váhu - já doteď přibrala 7 kg, ale zdá se mi, že poslední dobou to jde nahoru nějak rychleji 😠 doufám, že to nebude žádná hrůza, při prvním jsem měla nahoře 14 kg a všechno šlo dolů. Naštěstí zatím mi to šlo jen do břich a do prsou, protože ještě pořád nosím svoje netěhu džíny a v pohodě přes stehna i zadek. A to se divím, protože nejsem od příprody žádný drobeček a přibírám i při pohledu na fotku s jídlem 😀

A s tím rozštěpem - určitě by to mělo být vidět na UTZ. Mně vyšly na triplech zvýšené hodnoty pro pravděpodobnost rozštěpové vady u miminka ☹ takže mi pečlivě dělal 3D UTZ, soustředil se na obličej, břišní dutinu a páteř. Řeknu Vám, že těch cca 15 minut, než to všechno pečlivě prohlédnul a nakonec řekl, že je zdá se všechno v pořádku, byly ty nejdelší v mém životě. Hrozně jsme se bála ☹ samozřejmě, že úplně klidná budu, až se miminko narodí a opravdu bude vše v pořádku, ale snad by to na tom UTZ opravdu viděl. Myslím, že rozštěp na té pusince je ještě "dobrý", pokud se to tak vůbec dá říct, bohužel znám ze svého okolí případ, kdy rozštěp dutiny břišní nedopadl pro miminko dobře. Ale nebudu vám to tady psát, ať raději myslíte na pěkné věci.....

kokorunecka
21. nov 2011

@petrusew Lebo ja sa chystám v sobotu objednávať a tiež tam majú dodaciu dobu, že max. 21 dní.. Tak preto sa pýtam, že či to dovtedy aj stíhajú, alebo to je len orientačné. 🙂
@t_stehlova Jáááááá 😀 Ja sa teším 😉 Len ma nervuje, že všetko okolo ešte nemám na poriadku 😀
@ivce Ani mi nehovor... Zrazu z ničoho nič a hups mám + 12kg 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka tak to vieš že aj ja sa teším, len nech už máme maličkú domka a pôrod za sebou 😎

petrusew
21. nov 2011

@kokorunecka No mě upozorňovali na to, že kdyby tam byly svátky a vánoce a tak, tak by se mohlo stát, že přijde později. Proto jsme objednávali tak brzo.

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova Presne, aj ja mám také pocity... Strašne sa teším 😀 Neviem prečo nemám žiaden strach...
A cítiť sa cítiš dobre? 🙂 Vieš ako prvorodička, či sa tiež prehnane kontroluješ a tak 😀

kokorunecka
21. nov 2011

@petrusew No, ja som musela čakať kvôli peniazom... Ale každopádne do polovice januára mi to snáď príde 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka ono nám o tom pôrode začne dochádzať asi tak týždeň pred termínom 😀 no cítim sa dobre, len v noci sa mi nedá dobre spať a z toho som niekedy aj nervózna 😒 no či sa kontrolujem, viac ma kontroluje MM 😀 ten je toho názoru že všetko vie, nemusím sa ničoho báť a niekedy ám pocit ako keby mal 100 detí 😀

petrusew
21. nov 2011

@kokorunecka Naštěstí tohle si vazl na "triko" budoucí děděček (tchán). Měla jsem si jenom vybrat kočárek který budu chtít ao víc se nestarat. Já vím, máme velké štěstí a to na obou stranách. Naši zase pořizují to ostatní 🙂

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova 😀 Ten môj je presne taký istý... Neviem, kde sa zrazu v ňom zobralo toľko info o tehotenstve a deťoch... 😀

kokorunecka
21. nov 2011

@petrusew Naši na jednej aj druhej strane majú dosť svojich starostí, takže sme od nich nič nežiadali ( pôžičky,hypotéka, ale aj onko ochorenia apod.)... Ale naozaj máte veľké šťastie 🙂

loretana
21. nov 2011

@petja aha, tak to jsem jsem ráda, že to vím a že na to nejsem sama🙂 je fakt, že před těhu na to nikdo nepřišel, snad to i s těhu odezní...
vůbec neděkuj, já právě přemýšlím, jestli je výhodnější jít na 4 roky za 4500,- nebo na 3 za 7 100,-, když plánujeme si do 3 let pořídit druhé mimi... já půjdu do té 3leté, zdá se mi to asi nejlepší...

loretana
21. nov 2011

@xxx.klarka viď, bude to velkej kluk🙂 já si tedy představovala, že bude zdravý tříkilový chlapeček, až se narodí, tak to se mi asi nepoštěstí🙂🙂🙂 ale je mi to fuk, hlavně ať je všechno v pořádku!!!!

loretana
21. nov 2011

@paja83 aha, tak to děkuji za upřesnění... a taky děkuji za uklidnění, já se ze začátku bála hlavně toho, aby ta "nemoc" š. žlázy neovlivnila mimi, ale moje gynekoložka mě uklidnila, takže už se nestresuju🙂

petrusew
21. nov 2011

@kokorunecka Taky jsme nic nechtěli, oni chtěli sami. Je fakt, že tak to bylo i se svatbou a při tom se nám do ničeho nepletli. Všechno nechali na nás. Oni jsou strašně zlatí.(obojí rodiče)Moc dobře si uvědomuju, že to není vůbec běžné.
@ivce Vím jak se cítíš ( s tou váhou) a i s tím rozštěpem. Já se na utz vždycky těším, ale když jsem byla na utz srdíčka, tak jsem měla strašný strach celou tu dobu a zdálo se mi to nekonečné!

nuna55
21. nov 2011

@t_stehlova no ono sa to šmykne ani nebudeme vedieť ako.

nuna55
21. nov 2011

babule aj vy ste také nervozne ???? ja som v pohode a zrazu len tak ma chytia nervy a som dosť nepríjemná asi to budu hormony čo?

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka ten moj to síce niekedy trochu preháňa, ako keby som bola z cukru ale je to veľmi milé 🙂

t_stehlova
21. nov 2011

@nuna55 no chápem ťa v tomto, ja niekedy nervačím nad hovadinami...a to isté aj s dojatím... 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@nuna55 no tak to dúfam :D

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova Podľa mm nemôžem ani vyprážať, lebo olej ma určite prizabije minimálne 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka 😀 😀 to je krásne 😀 ja si musíím dávať pozor aby som nikdy nezabudla mať papuče na nohách, a to aj v noci keď idem na WC 😀

petrusew
21. nov 2011

@nuna55 ty, víš že asi aji jo? Čím víc se blíží termín porodu, tím víc je to horší 😀 Ale dneska jsem tak unavená, že to ani nevnímám 😅
@kokorunecka 😀 😀 😀 s tím olejem jsi mě dostala. Mě jen hlídá mm k vůli té cukrovce, ale jinak by si to netroufl. Jsem mu už několikrát říkala, že mluvit těhuli do toho co jí a jak jí je veeelmi nebezpečné 😀 😀 😀

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova 😀 Takže tiež má husia kožu, keď vidí, že nerobíš niečo, čo by si podľa neho mala a je to veľmi dôležité 😀 Ja z toho môjho niekedy odpadávam 😀
@petrusew No, lebo vie, že musíš aj variť a všetko okolo 😀 Aj ten môj to vie, len keď on príde po troch týždňoch domov a hneď mi všetko zakazuje 😀 A vieš ako ma učí variť??? 😀 Že všetko mu pomôžem nachystať a potom má ísť názorná ukážka, ale u nás je názorná ukážka taká, že mi povie: Ďakujem, zlatko, bež si ľahnúť, už musíš byť vyčerpaná 😀 😀 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka no presne a najviac milujem keď príde z obchodu a donesie mi vždy niečo. Aj keď nemám na niečo chuť a donesie mi tak pri pohľade na to zistím, že si pri tom neskutočne pochutím 😀 a tá panika v očiach keď si vypýtam trochu pivka nech mi odleje 😀

kohutovci
21. nov 2011

@amulienka ja viem kde je chyba.. mala mi tlaci na zaludok.. nemozem vela zjest.. ale kedze som hladna a este k tomu aj pazrava.. tak sa navalam a potom mi je zle 😠 zacala som si robit rychlo stravitelne jedla..jem male porcie a nechavam si medzi nimi minimalne dve hodinky.. a je to ovela lepsie 🙂

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova 😀 😀 😀 Mne mm dovolí max Birell... A to má takú nepivovú chuť 😀 Ale zasa sladké napr. to sa ideme obaja za tým zabiť, takže to mi dopraje 😀 Len mu musím trochu nechať 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka 😀 😀 ja si sladkosti po novom schovávam do postieľky čo už máme nachystanú pre malú 😀 😀

kokorunecka
21. nov 2011

@t_stehlova 😀 😀 😀 😀 Tak my ešte postieľku nemáme.. Ale ja si to vždy "odžerkám" , keď je mm v robote 😀 Potom beriem ešte aj z jeho 😀 No, zabijem sa, keď mi tak chutí? Mám si nasilu odopierať? No a just nebudem 😀

t_stehlova
21. nov 2011

@kokorunecka u nás po novom platí veta "To chce maličká. To spapala Saška." 😀 😀 a odopierať si nie je zdravé 😝