icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kohutovci
23. nov 2011

@kokorunecka
hlavne si to nevytlacaj.. niekde som citala.. ze to moze sposobit predcasny porod..

kokorunecka
23. nov 2011

@kohutovci Nevytláčam, len ma to prekvapilo..

kohutovci
23. nov 2011

@kokorunecka ja len tak pre istou 😉
kocky to tu preberali asi tak pred 3 tyzdnami.. odvedy sa stale sledujem ci si nenajdem fliacik ale nic 😒 neviem ci je to zaruka toho, ze budes v poho dojcit.. alebo nie.. ale je to aspon dobre znamenie.. ze to tam pracuje 😉

bambula1307
23. nov 2011

@kohutovci Dievcata ja kojim masu zajtra 2 rocnu bambulku 🙂) a na potrat to nevyzera. Takze aj ked vytlacite nieco z prs..nemalo py to sposobit potrat..ani urychlit porod. Ja uz by som 100x potratila :D.

kokorunecka
23. nov 2011

@kohutovci Práve, že som to teraz nemohla tak v rýchlosti nájsť, tak som radšej urýchlene napísala 😀
Presne, aspoň u mňa niečo pracuje 😀 Keď už sa hýbať nemôžem 😀

petja
23. nov 2011

jestli řešíte mlezivo v těhu,ani jednou mi neteklo a kojila jsem obě děti hned po porodu a obě dlouho 😉 takže tohle stejně jako velikost prsou neovlivňuje kojo ani náhodou

kohutovci
23. nov 2011

@bambula1307 asi je rozdiel ked dojcis.. ci?
ja neviem.. iba som to citala.. 😝 hej hej .. papier znesie.. ale tak pre istotu.. som nato upozornila 😉

bambula1307
23. nov 2011

@kohutovci No nemyslim si, ze je v tom rozdiel. Ale suhlasim zbytocne nedrazdit 🙂 bradavky a ked nemas dovod nevytlacat 🙂)... ja som to pri prvom tiez mala, a obcas som len tak bradavku stlacila , kvapka vytiekla, ale viac som netlacila..naco. Ak vyteka samo, dajte tampon a hotovo. Nic zle sa nedeje.

petra123456789
23. nov 2011

ahojte. prosím vás baby kedy chcete nastúpiť na materskú? ja neviem či mám už v decembri alebo v januári... neviem kedy sa mi to viac oplatí

kohutovci
23. nov 2011

@petra123456789 ahoj ja nastupujem v decembri .. doteraz som bola na rizikovom.. moja praca nieje nic pre tehulky.. takze nastupujem naskor ako sa da..

petra123456789
23. nov 2011

@kohutovci no ja som na PNke odkedy som tehotná lebo moja práca taktiež nieje zdravá a vhodná pre tehotné.. ale keby sa mi to oplatí nejako tak by som ešte vydržala,, ináč by som aj ja chcela ísť už v decembri

nuna55
23. nov 2011

@petra123456789 a platila si si dobrovolné?
ak nie tak to máš asi jedno kedy pojdeš nie?

petpop
23. nov 2011

Ahoj všem 🙂
Tak výsledky moči mám naštěstí v pořádku, žádné antibiotika nebudou třeba, jak jsem se bála.
Dneska mi ještě vzali krev na změření cukru, železa atd., tak budu čekat na výsledky ale počítám, že je vše v pořádku. Jo a nemocenskou mám prodlouženou, jupíííí 🙂 takže za dva týdny, až skončí už pak automaticky začínám mateřskou. Tady se může už 11 týdnů před termínem porodu. 🙂
Tak jsem ráda, jestli vše klapne jak má, měli bychom se pár dní před Vánoci už stěhovat do nového, no nemůžu se dočkat!!!

silente
23. nov 2011

Souhlas s @kohutovci, údajně opravdu zbytečné vytláčení mleziva může uspíšit porod. Ono asi mlezivo (kolostrum) a pak opravdové mlíčko bude o něčem jiném.
A souhlas, že výskyt mleziva a velikost prsou nemá na kojo absolutně žádný vliv.

Měla jsem teď 3 dny zase migrénu a koukám, že magnézko je dobré i na ni. Tak jdu do něj 😀

basska007
23. nov 2011

ahojte...nevie mi niekto poradit nejakú stranku na pekné tehotenské pyžama na kojenie?...neviem to tu nikde objaviť...dakujeeeemmmm... 🙂

amulienka
23. nov 2011

@kokorunecka ja beriem 6 tabliet magnezka denne, kludne si daj ked ti stvrdne aj dve naraz. mas 50tky davkovanie v jednej? ja mam v jednej tabletke 50 neviem coho toho magnezka a mam si dat ked mi stvrdne alebo dostanem krce aj 3 naraz kludne. vraj v nemocnici co davaju infuzie na zastavenie porodu je jedna davka 400 magnezka, takze je to ok tie 2 tabletky. aby ti nepovolil krcok :(

petrusew
23. nov 2011

@vrabciatko Já chcííí takýýý takovou fotkuuu! Ta je supeeer!

bambula1307
23. nov 2011

@petra123456789 Zo zdravotnych dovodov mozes nastupit na metersku skor. Mas to naznacene aj v materskej knizke. Mne vcera dala lekarka papier na matersku, aby som ho vyplnila a dala potvrdit v praci. Vychadza mi od 29.12.
Poradila by som sa s gynekologom, on ti da tlacivo

kokorunecka
23. nov 2011

@amulienka Zatiaľ je krček v poriadku. Dúfam, že aj do pondelka v poriadku bude... Neboj, nič iné nerobím len magnézium rozpúšťam 😀 😀

petra123456789
23. nov 2011

@nuna55 aké dobrovolné... to si musím platit aj ked som zamestnaná?

kohutovci
23. nov 2011

@nuna55 ja si platim dobrovolne.. aky je rozdiel ci nastupim o dva tyzdne skor alebo nie?

kohutovci
23. nov 2011

@petra123456789
ak si zamestnana dlhsie ako dva roky a teraz pocas tehu na pn.. je lepsie ak pojdes na matersku v decembri pretoze sa ti bude ratat materska za rok 2010 ked si cely rok zarabala .. ked nastupis v januari.. bude sa ti ratat za rok 2011 a kedze si v 2011 mala dlhodobu pn.. to by dobre dokafralo cifru..

kohutovci
23. nov 2011

@petra123456789 dobrovolne si mozes platit aj ked si zamestnana.. hlavne ked mas nizky zarobok.. tak si tym prilepsis matersku
tusim ze nezamestnane si mohli zalozit dobrovolne len pred nedavnom.. takze sa to dlho tykalo len zamestnanych

petra123456789
23. nov 2011

@kohutovci no tak o tom som ja nič nevedela... nie neplatila som 😒

petra123456789
23. nov 2011

@kohutovci aha tak dík za radu v tom prípade idem v decembri.. to sa mi viac oplatí ... dakujem nevedela som že sa to takto ráta 🙂

amulienka
24. nov 2011

@kohutovci vdaka ani ja som nevedela, ze sa to takto rata. tak asi sa mi oplati ist este v decembri, ale nie je tam nejaky iny prepocet, kedze som pripad, ze 31.12. mi konci zmluva, od 1. januara som teda nezamestnana, ale budem na materskej. ja len ci neposudzuju inak ak nastupim na MD ako zamestnana alebo ako nezamestnana?
dobrovolne si platim, ale tam splnim podmienku az 10. februara, tak dovtedy si to asi neuplatnim. len nesmiem dovtedy porodit 🙂

kohutovci
24. nov 2011

@amulienka fu Cica.. takto az do toho nevidim.. ja som tieto veci konzultovala s nasou mzdarkou a s pani zo socialnej poistovni.. ale teda hlavne s nasom mzdarkou.. crnkni tej vasej a ona ti urcite poradi..co a ako.. ci este mas dovolenku.. ci si ju mozes vycerpat alebo ti ju preplatia a vsetko okolo toho...
ja som sa najprv dohodla s mzdarkou co je pre mna najlepsie a podla toho sa mi prisposobila gyna s vypisovanim materskej.. 😉

kokorunecka
24. nov 2011

Ahojte žienky 🙂
No, ja na materskú ani nárok nemám, keďže som doteraz bola študentka 😀 Takže tak ňák 😀
Len, neviete mi poradiť kedy najneskôr by som mala ísť na úrad práce,sociálnych vecí a rodiny pre ten posudok, že nemám na materskú nárok?
Som z toho debil a ešte s tými úradníčkami, čo máme tu...
Och,strašné kravy to sú... 😀 Vďaka nim mám nedoplatok v ZP... Asi im prinesiem faktúru 😀 😀

kohutovci
24. nov 2011

@amulienka este jedna vec ma napadla.. ci nastupis ako zamestnana alebo nezamestnana.. pokial mas u posledneho zamestnavatela odrobenych 270 dni a porodis do pol roka od vypovede.. si v ochrannej lehote a zamestnavatel ti musi platit matersku.. takze urcite ju dostanes..
ked nastupis na MD v decembri vyrataju ti ju z priemeru za rok 2010.. nastupujes na nu este pocas trvania prac. zmluvy.. takze nemas co riesit si myslim..

kohutovci
24. nov 2011

@kokorunecka moja suseda nastupovala na matesku ako studentka.. len neviem kedy s nou budem.. skus nieco pohladat na nete.. alebo hadam kocky budu vediet 😉
s tou ZP ani nehovor 😠 Pred piatimi rokmi som sla do Anglicka na sezonnu brigadu.. vybavovala som si medzinarodny zdravotny preukaz aj som povedala naco.. a nikto nic.. seci boli ticho ako vos pod chrastou.. tak ja spokojna, kludna.. odcestovala som.. samozrejme za to obdobie som si tu nic neplatila. ved som platila zdravotne poistenie v Anglicku.. po troch rokoch mi prisiel list. ze mam dlznu sumu v ZP za to obdobie.. ze ked to neuradim do 14tich dni.. tak to bude posunute exekutorovi 😠 jak som penila.. potom som sa dozvedela ze som sa mala na to obdobie tu odhlasit.. no uznaj.. ta skatula co som s nou vtedy vybavovala ten medzinarodny preukaz mi toto nemohla povedat? 🙄