Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Este to neosudili ale vsetko to bude zavisiet od novej vlady. ale po pravde neverim tomu ze by to tak bolo... ☹
@veronika9686 To aj ja pri bábe zabúdam na všetko ostatné 🙂
Hej, to som počula... Ale nerozumiem prečo 😀 Ale každopádne, majú vždy na všetko dôvod...
@elisisse Mne pomáha, ale len keď dám minimálne 5krát denne 😀
@kokorunecka 😀
@elisisse A inak v rámci obličiek sa cítiš už lepšie? 🙂
Holky, já jsem dneska nějaká extra unavená. nejraději bych se zahrabala do peřin a vylezla až v lednu!
@petrusew 🙂 Pekne sa zakutraj do periny a spi... Potom už veľa nenaspíme 😀
To len ja mám dnes takú hyperaktívnu náladu? 😀 😀
Upratala som celý byt kompletne a ešte mi je málo roboty 😀
@loretana mě to dělal prcek taky. Několik dnů rachot jak na hřišti a potom jsem měla strach, co se děje, a musela jsem si lehnout, abych ho cítila. Ale četla jsem, že ke konci těhotenství už nemá tolik místa proto pohyby nejsou tak zřetelné. Ale jak píšou holky, je pravda, že taky teď dost pospává. Je to práce, co? Když řádí moc, tak říkáme, ať spí a když je klid, tak říkáme, ať řádí 🙂
Takže holky, studovala jsem tu mateřskou a ty, které jsou na PN, což jsem i já, tak :
DVZ - denní vyměřovací základ, je průměr započitatelných příjmů připadajících na jeden kalendářní den v tzv. rozhodném období, což je doba zpravidla 12 kalendářních měsíců před měsícem, v němž vznikla dočasná pracovní neschopnost či jiná sociální událost.
Což je super. Tzn., že já mám PN od června 2011, takže mě to budou počítat květen 2010 - květen 2011. Ale je bordel to, že když přesáhnu tu jejich normu toho DVZ, tak mě to strouhnou!!! Makám jak Alík a kdž mě můžou dát po dobu 28 týdnů vyšší mateřskou tak mě to strouhnou, ab y mě náhodou nedali víc. Je to bordel.
Jsem se tady trochu rozčílila!
@petja brání, brání...pes a nachlazený chlap! Já už mám těch jeho nachlazení letos fak po krk!
@kokorunecka já to tak měla předevčírem 🙂 Dělám to ale s rozumem, abych se pak nedusila.
@rozum Taky jsem se bála před pár dny jsem o mimískovi ani nevěděla, teď je taky línější, ale snad se večer zase rozkope 😀
Ahojte kocky dnes som si bola kupit specialny pas pre tehotne vzdravotnickych potrebach koli krizom a tetuska mi poradila zero ak mi to predpise gynekolog mam to zadara. Super zajtra idem NA poradnu take uvidim.
@rossalinda to je ten pas pre tehotne alebo nieco ine? a v tom mozes byt cely den?
@amulienka su tehotenske pasy "imidzovky" ako napr tieto:
http://www.bess.sk/detske-oblecenie/kategoria/t...
a su pasy ktore naozaj pomozu a odlahcia chrbticu.. napr.:
http://www.maderna.sk/katalog/product/8815/
ja som tiez nad nim spekulovala.. ale nastastie mi netreba.. inak je to super ze ked je potvrdenie od lekara tak ho preplatia.. 🙂
jezis baby, ja som 4 dni bez svojich davok cukru, jem same slane jedla, ked zakazali sladke, ale co to male stvara, kazdy den je to horsie, to dieta zo mna asi zachvilu vyskoci. jemu sa to urcite nepaci. vam kontroluju na poradni, ci hovorite pravdu o vahe?? 😀
baby ja mám strašnú chuť voňať chlór Domestos alebo Savo... vy to nemáte?.... Normálne by som ho aj vypila keby môžem 🙂
@amulienka mňa sa len pýtajú kolko som pribrala.. ešte ma ani raz nevážili... aj ked som pribrala dosť zatial mi nezakazali jesť sladké... možno mi zakážu pri najbližšej poradni 🙂
@petra123456789
@paja83
mne zakazali, lebo som za 2 tyzdne dala hore 3 kila a mozem len kilo. ale ked ja mam chut iba na sladkeeee
@petra123456789 vonat to?? 😀 tak toto som este nepocula! na co sa to podoba, na chren? tak si nejaky daj heh
@amulienka ja som mala vysoku vahu ked som otehotnela.. pribrala som vyse 20 kil z hormonov co som brala na otehotnenie.. zatial som pribrala 7 kil.. a uz som prekrocila 100vku ☹
vazia ma zakazdym.. doktorka sa ma pyta, ci ma nebolia klby, chrbtica, ci mi neopuchaju nohy ale vahu nekomentuje.. ked sme sa snazilkovali a pytala som sa ci je moja vaha oki.. vravela, ze je to pre otehotnenie nepodstatne.. a ze to po porode dam vsetko dole.. tak dufam 🙂

@kokorunecka No tak sup sup do lekarne 🙂 kedy to aj mne pomahalo to by bolo super a asi by som chodila aj kazdy den do lekarne 😀