icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

mamilia
28. nov 2011

@nuna55 a doktory ti nic nedali na ten kasel.?? ja som tiez kaslala dlhoooo... a nakoniec mi zabral certvy zazvorovy cajik...aj mi moc chuti..🙂

krakorka
28. nov 2011

@xxx.klarka 1400g jsme měli v 29+1

@mamilia pěkě nožky nahoru odpočívej,magnézko určo zabere

mě je teď každej večer šoufl,prdelku mám napasovanou pod žebrama ,tak asi pěkně tlačí na žaludek.A ty kopance,to už nejsou kopance ale pěkné protahování nožiček a ručiček,najednou se vyboulí třea pravá čás břicha,pak zase levá,pak se mi uprostřed břicho propadne,je to srandovní to pozorovat,ale příjemný už to kolikrát moc neni.

@loretana máš opravdu krásný program dne 😉 😵 Já mám dnes zas den D!! 😠 Ale asi zadělám těsto na perníčky a pustíme se s Andulínou do toho až přijedem ze školky.

xxx.klarka
28. nov 2011

Tý jo, všechny máte tak krásně maličké mimča a já zas etakovýho obříka. ☹

mamilia
28. nov 2011

🙂 vsak hej hej snazim ...este dobre ze dcerku mam v skolke tak sa da odpocivat. Tak ale ked ju donesiem domov tak uz ani moc nie...ale aspon nieco..🙂

mamilia
28. nov 2011

@xxx.klarka taaaak ale je to len odhad...🙂 mozno nebude take velike...🙂

xxx.klarka
28. nov 2011

@mamilia dcerka měla v ten samý týden odhad 1700g a narodila se s 4,2kg, takže tomu moc nevěřím už, že by mimčo bylo menší. 😒 🙂

mamilia
28. nov 2011

@xxx.klarka xixi...nooo tak to je ine...teda sa ma dobre babetko u teba v brusku..🙂

loretana
28. nov 2011

@xxx.klarka já měla ve 28+5 1450 g, takže taky očekávám cvalíka🙂 už jsem se z toho oklepala a jsem zvědavá na další utz, ten bude příští středu🙂

kokorunecka
28. nov 2011

Ahojte babule 🙂
Tuším mám najmenšie bábo... Dnes váhový odhad 1229g.
A už sme aj našli príčinu prečo mám stále lono v kŕči..
Hlavinka bába sa nám prekrývala s lonovou kosťou...
Takže si asi dám pokojnejší režim...
😖

kokorunecka
28. nov 2011

@loretana Z tých strií si fakt nerob ťažkú hlavu.. Ja som si kúpila aj olej určený na ich liečbu a prevenciu, ale aj tak sa mi začínajú tvoriť... A to masírujem denne pravidelne...

danusskaaa
28. nov 2011

Ahojte baby, aj ja sa chcem opytat, ci ste pouzivali nieco fakt ucinne na strie, lebo ja co som mala olej nic, tak som to vymenila za krem /mamastrie/ a taktiez nic. aj tak sa mi na bokoch bruska urobili ciarocky, ktore sa asi tak lahko nevyparia... nechcem zbytocne minat na vseliake produkty, ked ziadny nefunguje ako by som si predstavovala, mate s nejakym produktom dobru skusenost???

paja83
28. nov 2011

@danusskaaa Myslím si, že je to úplně jedno, co používáš. Je dobré používat cokoliv a buď ty dispozice máš nebo ne. Já použéívám mandlové mléko od Justu a jsem s ním moc spokojená. Není moc mastné a krásně zvláční a příjemně voní. Strie zatím nemám, ale myslím si, že je to tím, že jsem dřív byla oplácaná, pak jsem zhubla, ale ta kůže už byla vytahaná....

loretana
28. nov 2011

@kokorunecka tak to jsme na tom úplně stejně, moc děkuji🙂
Holky, píšu si seznam, co vzít do porodnice a taky, co by mělo být přichystáno doma z lékárny a drogerie, až přineseme miminko, mohly byste mi poradit? Je tolik kosmetiky, ale čím třeba mimi koupat - jsou pěny, mýdla, oleje, nebo jen vodou? Totéž s mazáním miminka - koupit olejíček, krém, tekuté mléko, pudr - všechno nebo jen něco? Jinak je mi jasné, že doma budou plínky (asi začít velikostí 1, ale nekupovat moc balení, že), vlhčené ubrousky (používáte nějakou konkrétní značku?), vatové tičinky, líh na pupíček, bepanthen, rybilku, teploměr, ještě něco? Nějaké léky? Moc děkuji, jsem z toho nějak zmatená, kolik možných výrobků a jejich ekvivalentů na trhu je a nevím, jaký je nejvhodnější....

amrash
28. nov 2011

@loretana Ahoj, ze zacatku se nema pouzivat moc chemie, mimcu staci cista voda. Urcite je dobry olejicek na namazani, zasyp na prdylku, mokre kapesnicky na utirani pri prebalovani. Vatove tycinky pry moc ne, v lekarne doporucuji spis takove trhaci ctverecky z buniciny. Na nosik a ouska. Take je dobra odsavacka hlenu do nosanku a hadicka na prdiky. Temi trpi prevazne chlapecci. Ale je to individualni. Jinak pro sebe jeste poporodni vlozky a kalhotky + tampony do podprsenky. Osobne toho z drogerie do porodnice a domu snad ani nemam.

amrash
28. nov 2011

@loretana Jo ... a jeste jsem si vzpomnela, ze se mi osvedcila mast na brisko proti nadymani. Tusim, ze byla anyzova a kupovala se v lekarne.

skvele
28. nov 2011

v piatok aj hadam mne konecne spravia sono a budem vediet ako je malinke velike.
@kokorunecka ako si citila tie bolesti, krce? Uz som raz pisala, ze mam zo spodu bolesti, co stale este trva a pridalo sa k tomu este aj take stipanie, hlavne ked sa chcem postavit. A ked chcem ist na zachod, vtedy je to katastrofa. Je to take divne. Ked si potlacim dole tu kost, tak necitim, ze ma boli. Uvidim co zas povie v piatok doktor. Zatial stale len magnezium 3x za den.

loretana
28. nov 2011

@amrash moc děkuji🙂

petja
28. nov 2011

nám se na bříško osvědčil eterický olej kopr,či baby olej na nadýmání,značka ATOK nebo Welleda

kokorunecka
28. nov 2011

@skvele Mňa to bolelo aj pri dotyku.. V noci, keď som sa chcela otočiť na posteli tak som sa najskôr zobudila na bolesť a až potom som sa mohla otočiť 😖
Hádam to u teba nebude nič zlé 🙂
@loretana Alebo na umývanie úplne malinkého mimi ešte môžeš napr. použiť len to obyč. detské mydielko 😉
Určite zo začiatku nie nejaké extra sprchové gély alebo peny do kúpeľa... Teda aspoň podľa mňa to je úplne zbytočné 🙂
A ešte mám olejček po kúpaní 🙂 Nemyslím, že by bábo potrebovalo niečo viac pri kúpaní a po ňom 🙂

loretana
28. nov 2011

@kokorunecka děkuji, já si to taky myslela, nebudu to přehánět s nákupy, a koupím dětské mýdlo a nějaká krém a olejíček po koupeli... děkuji🙂

xxx.klarka
28. nov 2011

@loretana Já jsem hodně spokojená s výrobkama z dm - značka babylove, jak ubrousky, tak pak krémík i gelíky na koupání, používala jsem při dceři a budu používat i teď.
Odsávačku do nosíku můžu doporučit tu na vysavač, je to fakt ryychlé a mimčo i mamina se méně natrápí. 🙂
Na bolavé bříško nám pomáhali hodně pecičky z třešní, v dm prodávají takový polštářek, který je z těch peciček, ty se nahřejí v mikrovlnce a pak se přikládají na bříško.

beruskaev
28. nov 2011

@loretana mi kamarádka co už má 2 děti doporučila koupit koupel Linola Felt, prý jí to poradila nějaká paní doktorka a dá se pár kapiček do vaničky a mimi už se potom ničím nemaže a je s ní maximálně spokojená, u prvního to neznala a požívala dětské olejíčky a rozdíl pokožky prý velký, tak ji taky chci koupit a uvidíme..

petja
28. nov 2011

Můžete si nechat napsat od doktorky emoliens Oilatum,je tam velký podíl od pojišťovny,takže doplácíte cca 80,- Je toho 0,5l tuším.Takže do koupele dávám toto,používají to i v porodnici

silente
28. nov 2011

@xxx.klarka - jj, pecičky jsou úžasné!

@beruskaev - Linolu jsem používala u malé a teď ji kupuju zase, neznám do koupele nic lepšího 🙂

petja
28. nov 2011

jj pecičky v klidu,ale já třeba nemám mikrovlnku,na topení to ale není ono

kokorunecka
28. nov 2011

Tak, ja som vsadila na SebaMed. Uvidím ako malej sadne.. 🙂 Moja mama ho používala pri braškovi, tak... Snáď nebude ani u nás najmenší problém 🙂

babatienko27
28. nov 2011

@mamilia ahoooj moja napodobne tiez som domka za hodku zacnem 30tt aj sa ti skracuje krcok merali ti ho mne tiez brusko aj magnezko lezim a cakam co bude na kontrole

mamilia
29. nov 2011

@babatienko27 ahoj...nie...ze je o.k. ale ze sa mi moze skracovat....tak bud dnes alebo zajtra skocim ku gynek.
Tebe sa skracuje.?? aach ale to lezanie teraz pred vianocami...???xixi..vidim tolko robot...y co by sa dalo porobit domka..🙂 tak len tak jemne.Ja mam uz prichystanu tasku do porodnice..🙂 keby daco...Drzim ti palceky aby ste sa ty a babenko citili najlepsie...🙂

paja83
29. nov 2011

Ahojky, přeji hezký den🙂. Koukám, že si chválíte na prdíky ty pecičky, zkusím se po nich v DM podívat, zní to dobře. Já už mám sand jinak vče nakoupené. Musela jsem to kvůli začínajícímu zkouškovému pořešit všechno trochu předčasně. Chtěla jsem se vás zeptat, jaký máte názor na převařenou vodu x kojenecká voda? Já vím, že je na to čas, ale nevím, jestli budu moct kojit, tak to řeším už teď.