Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojky,já jsem používala na koupel niveu a ničím jsem nemazala,myslim si,že pokud nemá miminko vysloveně někde suchou kůži nebo jiný problém,mazat se nemusí.TeĎ se chystám používat něco jiného,a doporučení dvou kamarádek.Ale uvidíme,třeba to zrovna miminu vyhoovat nebude.
Na bolení bříška teploučko,ty třešňové pecičky a taky jsme mazali Pupíkem(nebo jak se to jmenovalo?).
@paja83 Jelikož jsem nekojila,tak jsme použvali převařenou dobrou vodu,byla mi doporučená dětskou doktorkou.
@paja83 Používali jsme převařenou, kojeneeckou jsme doma neměli ani jednou.
Dobré ráno holky,
chci se zeptat, zda jste to některá neměla : ležela jsem na boku, potom jsem se zvedla na mm, ale zabrala jsem břišákem a začalo mě píchat po celém spodním obvodě břicha. Jen při změně polohy to píchalo, trvalo to asi 10 minut než to přešlo. Teď mě občas píchne kolem pupku a když se zhluboka nadechnu...Ale mám pocit, že se mě natahuje kůže a pupoš roste. Na kontrolu jdu za týden, tak když se to pichání už neobjevuje, tak se nemusím znepokojovat, ne?
Jinak, co se týče vody, tak pokud nemáte svou studni, tak můžete používat převařenou.
gel Pupík nedoporučuju,je tam máta či mentol to je pro miminka nevhodné!Navíc nevhodné na masáže,páč to ´´brzdí´´,neklouže po bříšku
Ad Pupík - pro malou jsem ho koupila, jednou namazala a tak mě z něj pálily oči, že letěl 😀 Na prdíky jedině BabyCalm.
http://www.lekarna.cz/babycalm-doplnek-stravy-1...
@beruskaev děkuji za tip...
@xxx.klarka moc děkuji, i za ten polštářek, to jsem vůbec neznala🙂
já jsem pupík používala až dýl,takže to bříško v pohodě sneslo a je fakt,že jsem ho pak používala kolikrát i na sebe 😀 Ale my jsme s tím moc problémů neměli,takže jsem to pak vyhazovala.Andulí naštěstí umělá strava vyhvovala a sála z flašky suprově a navíc byla pěkně poyblivá,žádnej lenoch,takže ty prdíky šli suprově ven 🙂
z toho mám trochu obavy teď,protože první dítko zcela bezproblémové a druhé-kdo ví?!!No uvidíme.
@megy @krakorka @xxx.klarka @silente Mockrát vám děkuji, vesměs jste jen potvrdily můj pocit, který je úplně stejný, že převařená voda je možná lepší, než kojenecká, když nevíme, jak se skladovala. Díky 😉
Ja som zo zaciatku pouzivala na kupanie miminka multimam taku penu.. s pumpickou na kupanie..vydrzalo asi mesiac....aj ked to bolo malinke. Kupila som v lekarni aj s mastickou na bradavky..
Potom sme mali detske mydlo , lekarka doporucovala biele seba med. No a teraz davam kvapku peny do kupela baby love..a vsetko je ok.
Na brusko som natierala elastic Q krem. No priznam sa ze teraz pri druhom malo kremujem..strie zatial nemam.
Tak hlavně všechny nápoje v PET,voda hlavně projídí pod RTG zářením,páč jak jinak by mohla být na marketechiž by se kazila,žejo.není tam nic,jak negativního,tak pozitivního,takže označení kojenecká voda je nesmysl
Holky, už máte dětského doktora?
Ahojte babule 🙂
Ja osobne si myslím, že dojčenská voda, je obyčajná voda, len s inou etiketou, pretože na deťoch sa najlepšie zarába 🙂
@petrusew Ešte nie, lebo musím čakať, čo bude mať majiteľka bytu čas a pôjde so mnou na mestský úrad, aby mi mohli zapísať prechodný pobyt.Trvalý si chcem nechať u tatina (keby náhodou) a v meste aspoň prechodný, lebo inak by sme mali problém s detským dr.
Tak, keď sa to žieňa umúdri, tak pôjdem aj kuk k lekárom a zistím, kto by nás mohol zobrať 🙂
Ty už máš?
mám otázočku : používate alebo budete používať lehátko do vaničky ? ja som dnes videla také penové a moc sa mi páčilo lebo si myslím že to nebude ani chladiť a je to makučké aj pre mimi. Aké máte skusenosti?
Prosím vás, jak vypadají ty pecičky? Dneska jsem je v DM hledala a nic nenašla. Moc díky.
@petrusew já se potkala se sestřičkou od naší dětské v nemocnici,tak říkala,že si nás zapíše hned jak přijde do práce,takže už máme 🙂
@nuna55 lehátko mám,obyč.Vyhovuje mi když mám obě ruce volné a vzhledem k tomu,že předpokládám,že bude při koupání dcera asistovat,tak i pro ní bude lepší když mimi bude na lehátku. 😉
Ahoj holky, taky mám termín v únnoru, ale už jsem dlouho nepřispívala, občas jen nakouknu...
@nuna55 lehátko budu pořizovat klasické látkové, měla jsem ho i u první dcery a vyhovovalo mi, anatomickou vaničku jsem měla půjčenou na chvilku a ta mi přišla úplně nanic (taková ta tvarovaná) - je malinká a navíc omezená možnost pohybu.... to pěnové mi sice přijde fajn, ale měla bych strach, že se v tom budou držet bakterie a plýsně - přece jen, než ta houba uschne....
@paja83 je to látkovej pytlíček tak 15x15 centimetrů, možná trošku větší - mají různé potisky
@loretana tak strie mi začaly v prvním těhotenství úplně stejně, jako Tobě, a to jsem poctivě mazala, přesně v tuhle dobu jsem objevila dole na břiše tři drobné tečky, že jsem si ani nebyla jisté, jestli je to ono... viděla jsem to jenom v zrcadle, jak to bylo zespoda.... no a postupně se zvětšovaly a přibývaly, až mi posely v půlkruhu celou dolní polovinu břicha, praskalo to hlavně v noci, když břicho táhne gravitace na jednu stranu.... no je fakt, zesvětlají, zmenší se, tím, jak se stáhne kůže, ale co si budem povídat, neviditelné určitě nebudou, aspoň u mně nebyly a začínají se zase pěkně natahovat.... na to spaní jsem slyšela, že je dobré podkládat bříško polštářkem, aby se tak nenatahovalo k jedné straně,ale v praxi si moc neumím představit, jak při každém otočení přendavám polštářek, leda bych měla dva 🙂
no rozhodujem sa medzi týmito dvomi variantami
http://www.pohodlne-pri-kave.sk/pohodlne-pri-ka...
@paja83 V DM je mají v regále jak mají dudlíky, lahvičky a tak. Je to čtvercový látkový povlaak a v tom jsou ty pecičky.
Ahojky nevím jestli si mě tu ještě někdo pamatuje 😅 chodila sem tu ze začátku ale co jsem zjistila že čekám dvojčátka jsem se pomalu přesouvala di jiné diskuze a hledala tipy a rady pro maminky dvojek 🙂
@nuna55 Já jsem měla na první dcerku to látkový a moc mi nevyhovovalo 😒 ted jsem si pořídila to pěnový a myslím že to bude pro prcky příjemnější 🙂
@krakorka @xxx.klarka @mavanka Ahojky, tak budu hledat🙂

@paja83 moje sestra používala jen převařenou, musím říct, že podle testů právě kojenecké vody totálně propadly kvůli množení baktérií