icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

paja83
29. nov 2011

@mavanka Já spím s polštářem na spaní na boku (něco jako kojící polštář) a je pravda, že v noci se točím i s ním, uvědomuji si to. Ale bez něj bych se nevyspala.

petrusew
29. nov 2011

No, tak já měla docela problémy. Nakonec nás vzala jenom k vůli tomu, že sestřička studovala zdravku s mou mamkou a paní doktorka měla chatu kousek nad náma, takže nás zná dobře. Mají dokonce čekačku až do konce května, ale já jsem jinou nechtěla, nebo spíš jsem o jiné neuvažovala. Když tahle doktorka je kousek od nás, moc hodná! Jsem moc ráda, že nás nakonec vzala!

eniciatko
29. nov 2011

@paja83 ja to zkoušela taky s kojícím... máme s manželem společnou velkou peřinu, když jsem se otáčela ze strany na stranu i s polštářem, tak jsme se o ni akorát pak natahovali 🙂

silente
29. nov 2011

@petrusew - mám už od prvního prcka. Jinak stačí tam jen zavolat a domluvit se.

@nuna55 - koupu v kyblíku, takže lehátko ocenit neumím 😕

@paja83 - http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=39006749&ta... ... ale já mám jiný ten design látky. Najdeš to u věcí pro prcky. Nebo se prostě zeptej prodavačky 😉

ivce
29. nov 2011

Tak jsme dočítala diskuzi a osvěžila si paměť, co všechno vlastně budu pro mimčo potřebovat 🙂 nějak se mi to za těch pět let vykouřilo z hlavy 😀

s kosmetikou Babylove z DM jsem byla hrozně moc spokojená, používám pro dceru dodnes a budu i pro mimčo. I ty vlhčené ubrousky a plíny mi absolutně vyhovovaly. Ze začátku jsme do koupele nedával nic, myla jen čistou vodu a jen po koupání natírala dětským olejíčkem. N aprdíky taky dost zabíraly Babycalm a v nejhorším případě pak rektální trubičky 😖 Vodu jsme používala jen převařenou a malá to přežila 🙂 i když prvního půl roku jsem jen kojila, takže s vodou nepřišla v podstatě do styku, nepila ani čaj. Ten teda nepije dodnes, jedině čistou vodu 😀

A do vaničky mi vyhovovalo takové plastové lehátko, má takovou vyvíšeninu mezi nožkama, takže mimčo tam dobře leží a nesklouzne do vody. Vždy jsme přes to hodila bavlněnou plínku, takže to určitě nestudilo a netlačilo. Bylo to něco takového a mělo to i přísavky, takže se dalo dát přímo do velké vany a neklouzalo to:
http://www.spuntik.cz/thermobaby-lehatko-do-van...

mavanka
29. nov 2011

@ivce to lehátko nevypadá špatně, dík za typ

paja83
30. nov 2011

@silente Jasný, opravdu moc děkuji, budu hledat líp nebo se zeptám. Já vlastně pořádně nevěděla, co hledám🙂

@eniciatko Tak tomu rozumím, já mám vlastní peřinu a občas s ní bojuju i sama😀

paja83
30. nov 2011

@ivce Mám koupené přesně to samé lehátko🙂

loretana
30. nov 2011

@mavanka jeee, tak to jsi mě nepotěšila:( ale děkuji za tip a ty polštářky zkusím!!!

kokorunecka
30. nov 2011

Ahojte 🙂
Tak, včera večer som mala pocit, že asi už porodím.. Ale, keďže som neporodila, tak už jedine v tom februári.
Ale také bolesti, že až no..
Pozerám, že ste vsadili na ležadlá do vaničky/vane.
Ja som ho teda nekupovala zatiaľ, lebo mám z toho skôr ten pocit, že by sa mi zle manipulovalo s bábom, tak až by som potom zistila, že ho potrebujem a neviem bez neho prežiť, ľahko dokúpim 🙂

petja
30. nov 2011

@kokorunecka Ale tož,už ti začínají poslíky,nebo jak?
Na koupání mám toto lehátko,týden po porodu,jak už je pryč pupík koupu ve velké vaně,právě na tom lehátku 😉
http://www.hastrmanek.cz/img.php?file=http://ww...
Jinak ani v porodnici jsem nekoupala,mázek je skvělý pomocník a má svůj účel,není dobré ho smývat,mýdly už vůbec ne...Sama si nedovedu představit,že po 9m v bříšku v plodové vodě na mě půjdou s mýdlem a podobnými hrůzami
Na první koupání mám pidi vaničku

kokorunecka
30. nov 2011

@petja No, poslíkovia hádam ešte nie... V pondelok mi dr. kontroloval krček a tvrdil, že je v poriadku, len malá je strašne nízko a bolí to ☹
Jej hlavička sa nám prekrývala s mojou lonovou kosťou.. A zo spodu kŕče, snáď jak sa snažila otočiť...
No horor.. ☹

petja
30. nov 2011

@kokorunecka já myslim že poslíky s čípkem nesouvisí,to je činnost děložní,příprava na opravdové kontrakce.Ale pokud je tak nízko,je to spíš jak píšeš,to musí být nepříjemné,tak hlavně že už je líp!

kokorunecka
30. nov 2011

@petja Keď si mala na mysli tú prípravu maternice na kontrakcie, tak to nie.. To som nemala...
To bude asi najskôr tou hlávkou... Lebo každý pohyb bolí, tak musím ležať.. 😖

nuna55
30. nov 2011

@kokorunecka ja som mala včera večer tiež bolesti, spodok mi šlo urvať ani na záchod som nemohla poriadne. Mne malá asi tlačí ma mechur, lebo každých 5 min. musím bežať na záchod. A aj bruško ma začalo pobolievať pri spodku hádam je všetko o.k. 5.12. idem na poradňu tak hádam to nejako vydržíme, veď sme ženy nie? 😀 😀 😀

paja83
30. nov 2011

Koukám, že už nám ty bolesti nějak začínají. Mně pro změnu není úplně dobře dneska. Nějak mě trochu pobolívá břicho a tvrdne mi víc, než jindy. Tak snad to brzy přejde. Já jdu na kontrolu příští úterý, tak snad to bude taky vše v pořádku.

kokorunecka
30. nov 2011

@nuna55 Veru, sme ženy 😀 Trpiteľky 🙂
Mm bol kvôli mne o jeden deň dlhšie doma, lebo som sa ledva hýbala... A ďalšiu poradňu mám až medzi sviatkami - 28.12., tak hádam dovtedy vydržííím.
Mne zo začiatku stále kopala do mechúra, že aj v noci min. 3krát som letela cikať, ale teraz už len tá hlávka tak nízko, tak musím ležať...
@paja83 Mne tvrdnutie už trošku ustalo, ale zasa mledzivo mi tečie jak keby bolo zadarmo...

nikolet_89
30. nov 2011

@veronika9686 ahoj Veronika ako sa mas ??

paja83
30. nov 2011

@kokorunecka Já myslím, že ležením nic nezkazíš. Tak to máš poradnu za hodně dlouho, to chodíš po 4 týdnech? Já už se na poradnu těším z toho důvodu, že mi porvé snad řekne, jak je mimi velké. Mám trochu strach, protože jsem za poslední dva měsíce nepřibrala ani deko a to normálně jím, tak snad to bude v pořádku. Taky teď ležím🙂

kokorunecka
30. nov 2011

@paja83 No, pokaziť nepokazím.. Len pes chce ísť von 😀 A ja som strašne akčná žena...
Tak aspoň vybehnem pre fotky, nech už sa mám nad čím rozplývať celý deň 😀
Tak, pokiaľ cítiš pohyby, tak je určite všetko v poriadku 🙂
A tá váha, no potom daj určite vedieť, lebo tuším moja malinká je najmenšia, čo tu teda aspoň holky písali..
Váži len 1229g.

paja83
30. nov 2011

@kokorunecka Jo jo, mi povídej o akční ženě, to jsme na tom asi stejně. Já vesměs nevím, co je sedět a nebo být zavřená doma😀. Ale to vydržíme a pak si to zase užijeme🙂
Určitě vědět dám, neboj. Ale pohyby normálně cítím, tak si taky říkám, že to musí být v pohodě🙂
Jo tak fotky🙂? Já bohužel šrotím na zkoušku z matiky, tak to budeš mít asi trochu lepší zábavu🙂

kokorunecka
30. nov 2011

@paja83 No s mimi si to určite užijeme 😀
Vidíš, aspoň máš nejakú zmysluplnú činnosť 🙂
To by sa zasa mne asi moc nechcelo 😀
Keď už spať, tak poriadne a celý deň 😀

veronika9686
30. nov 2011

@nikolet_89 ahoj,fajne a co ty?ako sa ti dari?

veronika9686
30. nov 2011

@nuna55
@kokorunecka tak sme na tom podobne,ja som tiez predvcerom v noci trpela,strasne ma pichalo v podbrusku,a hlavne ,ked som sa otacala,to bola hrozna noc.ja som bola na poradni minuly tyzden,stale mam zly krvny obraz,este ze hormony stitnej zlazy su ok,ale uz som sa zacala otvarat,tak musim lezat

kokorunecka
30. nov 2011

@veronika9686 Pfúúúúú, tak ja sa našťastie ešte neotváram... Ale bojím sa, že s týmto mojím stavom to tiež už čoskoro príde... 😖

nikolet_89
30. nov 2011

@veronika9686 tiez sa mam celkom dobre, ale zabija ma nespavost, mala cez den spinka a v noci je hore takze som stale hore aj ja, a nerobim nic ine len beham na WC ide ma z toho porazit...ale inak fajn 🙂 a vsetko v poriadku u teba ??

veronika9686
30. nov 2011

@kokorunecka tak to sa asi neda dopredu urcit,ale tak uvidime,kamoska tiez bola od 7 mesiaca otvorena na 3 a napokon rodila tyzden po termine.

veronika9686
30. nov 2011

@nikolet_89 no ja tiez v noci velmi zle spim,azi nas ti drobci pripravuju na nocne vstavanie.inak je to ok,az na to otvaranie sa,ale myslim si ,ze pokial sa budem setrit ,tak nic zle nehrozi

viknat
30. nov 2011

Ahojky, zdravím vás všechny po dlouhé době a koukám, že řešíte lehátka do vany... no já mám fungl nové, ještě po holkách, nějak jsem si zvykla je mýt v ruce (musely to být fofry), takže lehátko by mi spíš jen překáželo, než aby mi pomáhalo. Tak uvidím, jestli u jednoho mimi použiju - i když si myslím, že asi ne 😎
Včera jsem byla v poradně, tak jsem dostala fotečku. No už se tam vejde jen hlavička a kousíček hrudníku. Prcek se zorvna otočil, tak se na nás pěkně kouká 😀 😀 😀 Váhově má tak asi 900g, ale prý se to přesně určit nedá.
@kokorunecka tak vidíš, my jsme ještě menší (i když i mladší 🙂), ale prý je to normální váha a dle mír odpovídá věku miminka. A myslím, že ty jsi taky hubeňourek jako já, tak se aspoň tak nenadřeme 😀
Tak tento týden byl asi týden bolestí pro všechny ☹ Já taky trpěla, ale vím, že jsem si to udělala sama. Potřebovala jsem umýt okna, pak jsem přes 2 hodiny žehlila, vysávala, uklízela, ještě jsem s holkama byla na docela dlouhé procházce atd atd... no a večer jsem padla, nemohla se ani hnout, jak mě bolely záda a v noci jsem nemohla zase spát, jak mě bolelo břicho a chytaly mě křeče. Ale už se to srovnalo, tak to asi bylo opravdu tím přetížením.
Taky jsem si udělala radost a koupila velkou komodu, kde je nahoře zabudovaná i vanička s výpustí a přebalovací pult, který se dá používat buď položen na vaničce, nebo se odsune ke straně a používá se i při koupání. No mám z něj obrovskou radost, snad ještě větší než z kočárku 😀 😀 😀

nikolet_89
30. nov 2011

@veronika9686 sa uz otvaras ?? o tom som nevedela, a nakolko si otvorene a ako si na to vobec dosla ? a este by ma zaujimal tvoj obvod bruska :D ja mam 110 cm