icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

veronika9686
30. nov 2011

bola som minuly tyzden na poradni,tak mi to povedala doktorka,ale zatial nepanikarim,som otvorena na 2 prsty,ale nastastie malicke je stale vysoko,tak myslim,ze to nie je este take zle.tak to ja mam o nieco viac,mam 123,ale ja som ani pred tehotenstvom nebola chuda,tak asi to bude tym.

kokorunecka
30. nov 2011

@veronika9686 Tak to je síce možné, ale hlavička mojej princeznej sa už prekrýva s mojou lonovou kosťou... Takže ja až sa začnem otvárať, tak sa bojím, aby ma hneď aj neviezli... ☹
@viknat Óóóó... Také "drobušátko"... A ja som sa už bála, že niečo nie je v poriadku, keď moja malinká, je malinká 😅
Tak.. Možno bude po mne 😀 Ja som mala pri narodení 48cm a 3070g 😀

nuna55
30. nov 2011

@amulienka
@kohutovci
kde ste babule?

tunylyk
30. nov 2011

ahojte,tak na dnesnej poradni sme drobca poriadne popozerali,vyzera byt ok,otoceny hlavickou dole,jedna panvickova oblicka sa nam upravila na 40mm,no prava este nie,ta ma dokonca este viac,az 80mm,dufam,ze sa to zlepsi ☹ uz mam vypisanu matersku,lebo najblizsiu poradnu mam 21.12 a to by som cez sviatky nestihla dorucit,nastupujem oficialne 3.1. aj ked pre mna ziadna zmena,lebo som doma 😉

kokorunecka
30. nov 2011

@nuna55 Aj mňa by zaujímalo, kde sa stratili @kohutovci a @amulienka ..
@tunylyk A váži malinký koľko? 🙂 Určite sa to zlepší, veď má ešte chvíľku čas 🙂

tunylyk
30. nov 2011

@kokorunecka moja vahu normalne neviem,aj mi to urcite dr. hovoril,no mna viac zaujimali hlavne tie oblicky,pozerala som a zapisane to nemam,no sme trocha vacsi,aspon podla mier,aktualne mam 30/4,podla utz mam uz 31/2,u nas to ide postupne hore,starsi mal pri narodeni 50/2870g,mladsi 51/3340g,tak uvidim ako to dopadne tentokrat 😀

kokorunecka
30. nov 2011

@tunylyk 😀 Tak teraz to bude 52/3900 😀

petpop
30. nov 2011

Vidim ze mame vsechny nejake "bolave dny" 🙂 Ja uz snad v noci ani nepsim, otocit se z boku na bok je pro me nadlidsky ukol, bricho pri chuzi boli (picha) cim dal vice, a @kokorunecka Tobe povim, ze uz jsem taky mela pekne nahnano, jestli uz to na me taky nejde 😀 Mam posledni dny takove tlaky tam dole, a semtam takove slabsi bolesti jakoby krece pri MS. No dikybohu jsem vcera mela poradnu, a pry vsechno vypada dobre. Tady v UK mi ale nikdo dolu nekouka, takze je dost mozne, ze se zacnu otevirat, nebo se zacne zkracovat cipek a ja o tom ani nebudu vedet.

kokorunecka
30. nov 2011

@petpop Veď ja už neviem čo je normálne a čo nie 😀 Mm išiel kvôli mne o deň neskôr do práce, lebo mal strach, aby sa to náhodou nezačalo 😀 Ani na požiadanie ti to neskontrolujú?

lussy211
30. nov 2011

@veronika9686 čím to je že sa ženy začnú otvárať skôr?

tunylyk
30. nov 2011

@kokorunecka daj pokoj 😀 3500g staci 😀

kokorunecka
30. nov 2011

@tunylyk Ja ti to pripomeniem až nás budeš informovať o takmer 4kilovom uzlíčku 😀

veronika9686
30. nov 2011

@lussy211 neviem,mna sa doktorka pztala,ci som sa moc nezatazovala,ci som nieco tazke nezdvihala,ale nic,stale mam v podstate rovnaky rezim ,tak neviem,cim to je

petpop
30. nov 2011

@kokorunecka Na požádání si můžu jedině zajít soukromě ke gynekologovi, kde bych i s UTZ nechala cca 3000Kč. ☹ Takže na to si penízky šetříme později, až po 30tém týdnu .. Já jinak stejně počítám s tím, že budu rodit dříve. Jsem o tom přesvědčená,nevím proč 😀 Ale aspon do půlky ledna bych počkat chtěla 😀
Jinak @veronika9686 nechci strašit, ale před 3 týdny mi porodila kamarádka, které přišli na to, že je otevřená na 1 prst v 34týdnu, a v 36tém už rodila 🙂 Ale to nebude tvůj případ, vidím že jsi "teprve" 29 týden, ještě ať si tam prcek pěkně plave 🙂

kokorunecka
30. nov 2011

@petpop Aha, tak to určite... To predsa nie je málo...
No, ja mám od poslednej poradne tiež taký pocit... Aj keď, ako stále píšem, malá je ešte malá, ale ten pocit.....

petpop
30. nov 2011

@kokorunecka Juj, a ted se divam, ty jsi uz 31 tyden, tzn 3 tydny vic odemne. A jeste k tomu mas termin jako ja narozeniny, to bys mohla vydrzet do toho osmeho 😉 😀 Nestresujme, na to mame jeste cas 😀

paja83
30. nov 2011

Nebojte, to jsou jen pocity a myslím, že je máme všechny. Přidávám se k vám ve stejných pocitech, že už možná brzy porodím🙂. Kamarádka je měla taky, doktorka ji řekla v 36tt, že bude rodit dřív a stejně rodila přesně v den termínu porodu....

petpop
30. nov 2011

@paja83 Asi je to pravda, mozna je to jen tim, ze se to vsechno uz blizi a za vsim uz vidime porod 😀

petrusew
30. nov 2011

Krásný večer holky, tak jsem zase nakupovala 😅 Ale snad už to bude skoro všechno - dokupovala jsem plenky, měla jsem jich 10 a zdálo se mi to fakt málo. Dokupovala jsem ještě jedno balení po deseti a krásnou plenečku pod hlavičku s obrázkama (už jsem nějaké koupila, ale téhle nešlo odolat 😀 )
S tím otevíráním to nemáte moc lehké, já budu jen doufat, že vydržíme jak tojen půjde. Jen jsem se chtěla holky zeptat, nevíte, v kolikátém týdnu berou na CS?

kokorunecka
30. nov 2011

@petpop Ja som mm povedala včera večer, že keď neporodím do rána tak už len a jedine presne v deň termínu 😀
Tak snáď dovtedy vydržím.. Aj keď, neviem. že čo môžem a čo nemôžem robiť, aby malá neklesala ďalej....
@paja83 Ale to sú strašné pocity 😀 A hlavne, keď sa človek ledva hýbe, všetko ho bolí a chytá kŕče do podbruška... 🙂

petpop
30. nov 2011

@kokorunecka Urcite co nejvice odpocivat, nozky nahoru, aby neklesala 🙂 Ale ono to taky porad nejde a nebaví, jen ležet, co? 🙂
@petrusew A tobe jeste nikdo nepovedel, kdy pujdes? Tak asi se uvidi pozdeji, podle toho jak bude mimi dale prospivat, hmm? Ja byla taky dnes na nakupech - poporodovych vlozek 😀 Mam baleni po 48, a 24 i s kridelky. Snad to bude stacit 🙂

kokorunecka
30. nov 2011

@petpop No veď to, že niežeby to nešlo (aj keď nejde 😀 ), ale nezvyk.. Doteraz som lietala jak striga na metle a zrazu sek, koniec,čušať 😀
K tým vložkám.. Mne teta v zdravotníckych potrebách naposledy dala MINI, tak pôjdem ešte aspoň pre dva balíky MAXI.... Och, ale prečo predáva a neinformuje? 😀 Ešte keď jej človek povie, že ide rodiť prvýkrát a že sa v tom nevyzná? 😀

petpop
30. nov 2011

@kokorunecka Povim ti, ze jsem po tech mini (ultra tenkych) taky koukala. Urcite by byly pohodlnejsi, ale asi ne prakticke.. Ja kdyz sla domu s tema dvema balikama, dokazes si to predstavit, pytel 72 vlozek, taska velka jak bych sla z Vanocnich nakupu 😀 Nedokazu si ani predstavit, mit neco takoveho mezi nohama 😕

kokorunecka
30. nov 2011

@petpop Vieš čo, tieto čo mi dala tá predavačka v tých zdravotníckych, nie sú tenké, len sú také kratšie.
Hrubé sú dosť... Ale počula som, že aj klasické Tesco vložky sú na tej istej úrovni ako tieto maxi, tak asi skúsim pozrieť aj na ne.
😀 Ty si išla len s dvomi balíkmi 😀 Ja som išla so štyrmi 😀 A to ešte bolo, že: jedna ruka taška so štyrmi balíkmi hrubých vložiek 😀 A druhá ruka zasa taška a v nej 6L Dreftu 😀 😀
A hybaj ho na autobus 😀 😀
Ešte budeme vďačné za také vložky si myslím 😅
Ja som skôr zvedavá na tie sieťované nohavičky 😀

petrusew
30. nov 2011

@petpop eště nee, já myslím, že mi to řekne asi až v té porodnici. Měla bych tam jít v 35tt, tak pak uvidím...ale začínám být nějaká nervózní, noo 😅

leslyelee
30. nov 2011

Ahojte, prepáčte že sem vstupujem. Som sem zablúdila a pozerám že ste všetky tak okolo 31 tt, a tak som si spomenula na ten deň keď sa mi v 31+ 5 tt narodila krásna dcérka. 🙂 Síce to nieje tak dávno. Pridám vám jednu fotečku pavúčika aby ste si vedeli aspoň trošku predstaviť ako teraz približne vyzerajú vaše pokladíky v brušku 🙂 Držím vám palce, a hlavne to dotiahnite do konca 🙂 Veľa štastia všetkým...

petrusew
30. nov 2011

@leslyelee nějak jsem si nedokázala představit, že to co mi vyvádí v břiše je skoro "hotové" miminko. Krásná beruška, ať krásné prospívá a dělá jen a jen radost. 😵

amrash
1. dec 2011

@petrusew Ahoj, planovany SC se bere tak o 14 dni pred terminem - takze cca 38tt.

rony2011
1. dec 2011

@leslyelee Drobátko malinké 🙂 nech je hlavne zdravučká a nech robí maminke veľa radosti! Ďakujeme za foto!

petpop
1. dec 2011

@kokorunecka @petrusew Dobré ránko 🙂 Teď už můžu říct "dobré", včera jsem odtud zmizla, protože se mi zase udělalo zle 😒 Nenažranec jsem nepočkala až bábovka úplně vystydne, a noc byla krutá teda.. Cokoli v posledním týdnu sním, co malému nepasuje, už mě to táhne na wc 😨
@kokorunecka No jasne, nejak to s tema vlozkama vydrzime. Nejhorsi je to krvaceni jen prvni dny, ne? Pak to sestinedeli uz neni tak hrozne. Aspon si myslim, no zkusenosti jeste nemam 🙂 Jinak s kalhotkama (nohavičkama) už jsem tu jednou psala - na anglickem webu mi baby poradily obycejne stare bavlnene. Ze je to pohodlnejsi, ze ty jednoraze strasne spatne drzi.. No urcite nebudou tak vzdusne, ale co uz.. Koupila jsem si 2 baliky po 5ti, obycejne bavlnaky, černé, s vysokým pasem, takové ty babičkovské 🙂 A kdyz jsem si je zkousela, byly fakt pohodlne 😀
@petrusew Tak vidis @amrash pise 38tt, tak mozna si te nechaji v nemocnici 3 tydny polezet, ale mozna te taky vezmou drive. Urcite podle toho, si myslim, jak na tom bude prcek v brisku 😉 Tak Ty uz to mas "za par"...4 tydny utecou jako voda! A jak tak pocitam, ty budes v nemocnici uz na Silvestra, nebo jdes po Novem roce?