icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

xxx.klarka
2. dec 2011

@danka483 2-5kg mám do porodnice, pak asi najedeme na 3-6kg. Jelikož počítám, že mimčo bude mít kolem 4kg, tak by jsme ty menší moc dlouho neupotřebili. 🙂

Dneska jsem v globusu koupila balení pampers 3-6kg v akci, tak máme konečně alespoň jedno balení. Dokoupila jsem lahvičku, čajík, dudlík, poutko na dudel a obal na dudel a měli bychom mít vše. 🙂

petpop
2. dec 2011

Tak za sebe muzu povedet ze predporodni kuzu super, nasmala jsem se, neco malo noveho dozvedela, trochu se vysokovala 😕 , ..bylo moc fajne, i MM si to pry uzival 🙂 A prcek asi taky, kopal a kopal 😀
JInak na ty moje vecerni bolistky mi poradila radsi na vecer moc nejist, ze mi asi maly tlaci na zaludek, a z toho je mi zle.. A je fakt, ze zatim je mi OK, ...no jeste jsem nevecerela, uvidime pak 😀
@vrabciatko Plavat nechodim, rada bych ale pobliz mame jen ne prilis cisty bazen 😖 A vany horke si zatim nedavam, ptz mam jen sprchac 😀 ale za dva tydny se stehujem, a ceho se nemuzu dockat, je prave konecne se vyvalit do horke vany 😅 Proc se to vlastne nedoporucuje? Aby to nevyvolalo predcasne porod??

kokorunecka
2. dec 2011

@petpop A čo ťa prosím ťa vyšokovalo? 😀

petpop
2. dec 2011

Tady v UK se neprovadi klystyr bezne jako v CR. (nevim jak na SR) ...Vsechno tady berou tak "prirodne" ....no a upozornila nas vsechny, ze jako to neni nic hrozneho, ze 95% rodících zen se u toho "pokaka" 😅
Nooo, jelikoz chci u porodu MM, a i presto ze me ujistuje, jak to nebude resit, ...uz jdu prohlizet webovky jestli neni nekde moznost si to koupit v lekarne a udelat si ho sama doma. Omlouvam se za to tema 😅 ...no ale patri to k tomu.

ivce
2. dec 2011

@petpop za nic se neomlouvej, to k porodu patří 😉 😀 já jsem teda byla za klystýr vděčná, protože kdyby nebyl, tak by byla určitě nějaká nehoda 😀 a asi by mě to i hodně stresovalo předem 🙂 jinak u nás v lékárně se dá koupit Yal, to je takové "domácí" projímadlo, některé holky si to dávaly místo toho nemocničního klystýru. Ale nevím, jetsli to teda bude k dostání i v UK, ale když ne Yal, tak jistě něco jiného 🙂

Jinak vy mě teda stresujete s tím, jak jste nachystané do akce 🙂 plínky, dudlíky, čajíky,.... ale já jak nastoupím koncem prosince na mateřskou, tak taky začnou pořádné přípravy. Snad 😀 Zatím ať je mimčo pěkně v bříšku, protože zítra vyrážíme do Frankfurtu k bráchovi na návštěvu a na vánoční trhy a plánuju si dát nějaký dobrý Glühwein bez weinu 😀 a taky doufám, že těch 700 km v autě přežiju. Zatím jsem celkem v pohodě, žádné potíže bolesti a tak, tak snad to ještě ten týden vydrží 🙂

kokorunecka
2. dec 2011

@petpop Určite sa to dá kúpiť a môžeš si "to" urobiť sama... (Blbo to asi vyznie 😀 )
Na SR to je na uváženie rodičky...

petpop
2. dec 2011

@ivce @kokorunecka Uz jsem koukala na internetu. Jde to tady koupit pres net i v lekarnach, takze nevaham, a doufam ze si to zvladnu udelat doma jeste pred odjezdem do porodnice. Tohle bych fakt radsi mela automaticky v porodnici, ptz jinak jak pises @ivce bez toho bych byla krome bolesti jeste i ve stresu, jestli a kdy to prijde 😖

kokorunecka
2. dec 2011

@petpop @ivce Tak, vraj keď ide žena rodiť tak sa jej telo na to pripraví automaticky samo, že nejaký ten deň, pár dní pred pôrodom hnačkuje... Ale nie je to pravidlo a ja radšej v pôrodnici o vyprázdnenie požiadam... Predsa, istota... A pocikať sa nie je také zlé jak sa pos*ať.... 😅

petpop
2. dec 2011

@kokorunecka jj, tohle mi rekla i kamaradka, co uz ma po porodu, ze dva dny predtim uz z ni vsechno slo hned samo. mozna na tom neco je, ale jistota je jistota 😀 co kocarek, slozeny?

kokorunecka
2. dec 2011

@petpop Presne, istota je guľomet 🙂
No, musím nájsť návod na youtube 😀 Nechala som to na tatkovi, ale šiel na hokej, tak zajtra sa do toho pustíme 😀

nuna55
2. dec 2011

fuuu nejak sa oteplilo .... začala som so žehlením, ale na dnes stačilo chrbát si necítim a bruško ani nehovorím, veď aj zajtra je deň no nie?
@petpop kamoška mi hovorila že jej aj klistír dali ale aj tak sa pokakala ☹ asi bolo málo....ved oni su na to určite zvyknutý

petpop
2. dec 2011

@nuna55 Oj, to si mi ani nemela psat 😀 Ale tak jasne ze oni jsou na to zvykli, o to vic, jak sama rekla, 95% zen se to stane..

nuna55
2. dec 2011

@petpop no pri mojom šťastí sa to stane aj mne 😅 😅 😅

kristinaanna
2. dec 2011

@petpop
no ja čo si pamätám pri prvej, klystír mi nerobili, ale pri prirodzenom pôrode by sa mali črevá vyprázdniť samé, mne začali pôrodné bolesti spolu s behaním na záchod 😀 a kým som išla do pôrodnice už nebolo potrebné inak vyprázdňovať

kristinaanna
2. dec 2011

@luckyhoney ahoj, ja mam prvý termín 23.2 😉

kokorunecka
2. dec 2011

Ono sa to poddá 😉

ivce
2. dec 2011

Tak já jsem začala mít bolesti v pátek večer, rodila jsem v neděli po obědě a žádné přirozené čištění neproběhlo 😀 moje tělo si počkalo až na ten klystýr 😀

petpop
2. dec 2011

Co člověk, to názor a jiná zkušenost. No každá to budeme mít jinak 🙂 Pak si o tom tady možná ještě napíšem 😀
Dobrou noc všem, jdu se konečně položit a pustit si DVD z poradny, pochytat nejake dalsi info 😉

elisisse
2. dec 2011

@kokorunecka ja ked som booa naposledy lezat v nemocnici, tak jedna kocka dostala vecer este cipku a rano klystir. ale urcite sa da nieco kupit v lekarni. 🙂

elisisse
2. dec 2011

@ivce ja by som sa skor bala toho ze po porode budem mat strach sa vyprazdnit 🙂 baby v nomocnici sa bali aj na malu potrebu chodit 🙂

elisisse
2. dec 2011

Ahojte inak ako sa tu mate? vam tu nestiham pisat.len citam kolko je toho noveho 🙂

kohutovci
3. dec 2011

@nuna55
@kokorunecka
Ahojte dievcata... tu soooooom... 🙂 od 29ho si cerpam dovolenku.. takze uz nemusim sediet doma a patricne to vyuzivam 😀 😀 obehala som celu rodinu, kamosky.. obchody.. kazdy den som u susedkach na kavicke.. jaaaaaj.. uplne si vynahradzam tie dva mesiace co som bola zavreta v byte 😝 od vcera som chcela upratovat a vyzdobovat byt ale mam cas? 😀 😀 no nemam 😀
teraz sa psychicky pripravujem na fotenie.. nieco podobne ako ty kokorunecka.. rozhodla som sa, ze nech som aka som.. chcem na toto krasne obdobie pamiatku.. budu to akty v pare.. a dufam, ze zozeniem nejake kosielocky.. aby to nebolo ze uuuuplne uuuplne bez 😀 chceme aj nejake nehambate pre blizkych 😝 vzdy ked ma nieco napadne, alebo uvidim.. bezim pred zrkadlo a skusam 😀
a vy sa mate ako? vsetko v poriadku? ani neviem co prave rozoberate.. uz ste bola niektora na tom morfe po 30tt? ja idem 14.12.. uz sa moooc tesim ako budeme spehovat nasu lasku 😉

veronika9686
3. dec 2011

ahojte,to zas bola noc,celu som skoro nespala,brusko som mala ako skalu a hlava sa mi tocila,akoby som vecer nieco vypila,no hroza,este ze som nad ranom trocha zaspala,ale co ked o pol 8 som uz bola hore.

paja83
3. dec 2011

@petpop Jsem ráda, že se Ti na kurze líbilo. A určitě to nevyznělo s tím jídlem blbě. Nic si z toho nedělej, já za poslední 2 a něco měsíce nepřibrala vůbec nic. Taky si říkám, že to není dobře. Ale asi si to tělo řekne, co potřebuje🙂

kokorunecka
3. dec 2011

@elisisse No, veď ja sa tým radšej poistím až dôjde isté k istému, resp. keď to stihnem 😀 😀
@kohutovci No ty si dobrá 😀 A na nás si úplne zabudla 😀
Veď samozrejme, že nemáš čas 😀 To počká 😀
Hííííí, dobre si sa rozhodla 🙂 Určite nebudeš ľutovať.... A uvidíš, že tie celonahé fotky sa ti budú viac páčiť ako tie oblečené 🙂 Ja som si preto potom ani jednu v prádle nevybrala 😀 😀
A kedy to celé prebehne? 🙂
Normálne si ma potešila, že si sa tak rozhodla 😀 Neuveríš, ale úplne som šťastná, že chceš mať práve takúto pamiatku na tehotenstvo 🙂
A inak sa dá 😀 Trochu problémy, čo sme zistili na ultrazvuku... Malinká je malinká (1229g) a hlavičku už má vtlačenú v mojej lonovej kosti... Sa nám úplne prekrývali na utz. ☹
Takže teraz mám pokojnejší režim ja 😀

rozum
3. dec 2011

@petpop mě PA říkala, že ten nálev je dobrý, jednak, že se pročistíš a nestane se žádná většší nehoda na sále a hlavně, že ta teplá voda taky pomůže k tomu, aby jsi se víc otevřela. Takže to, že se otevřeš o pár cenťáků navíc je jen ku prospěchu, ne? 😉

petpop
3. dec 2011

@rozum Myslíš to, co si můžu udělat sama doma? Tak to jsi mě potěšila. Jestli mi to i pomůže se rychleji otevřít, to beru 🙂
@elisisse Po porodu jit na zachod, z toho taky budeme mít strach. Ale je třeba to brát popořadě 😀 Dělám si srandu. Zatím mi ale nikdo neříkal, že to by bylo tak hrozné, tak doufám .. 🙂
@kohutovci Jak ja ti závidím. Sedím doma teprve měsíc, nestěžuju si, jsem ráda 🙂 ale chybí mi právě ty návštěvy a kontakt s lidma. Rodina daleko, známých je tu jen pár, ale všichni pracují, že ☹ Užívej si to, dokud můžeš 🙂

rozum
3. dec 2011

@petpop No Ty si můžeš udělat akorát ten za studena, jelikož je to plastové, takže to nijak nenahřeješ, jedině na topení, a to nevím, nevím, jak půjde. Taky si myslím, že pročistit se a hlavně se bez dřiny otevřít za to stojí. A taky nám říkala, že ta, která to odmítne, tak když se pak po...., tak to nechají uklízet toho, kdo tam s ní je, jelikož to odmítla a pro ně je to práce navíc. Ale jinak, že samo to k tomu patří.

nuna55
3. dec 2011

@veronika9686 tuto noc aj mne tvrdlo bruško o čosi viac ako inokedy ☹ ☹ ☹ ale spala som nooooo celkom fajn až na to že som bola cca 5 krát na wcko.

petpop
3. dec 2011

@kokorunecka Ale jinak je vše v pořádku? Neotevíráš se, žádné kontrakce, nic? No malá už se očividně připravuje. To už máš asi jistotu, že se neotočí zadečkem napřed, ne? 🙂

@paja83 No asi nejsme "ideální" s nabíráním váhy, ale hlavní pro mě je, že podle Dr. je vše v pořádku, mimi zdravé a roste jak má. I když upřímně nevím z čeho bere živiny. Už před otěhotněním jsem byla chudá, takže o zásobách nemůže být řeč.. ☹

veronika9686 Já dnes v noci nepsala prozměnu z nervů. Konečně mi nebylo zle, ale zase jsem strašně málo cítíla malého. Vždycky se před spaním mele,a včera nic, ani ráno po probuzení. Teprve teď konečně cítím jak se tam vrtí 🙂 Z čeho tobě se tak hlava točí? Špatný tlak?