icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

veronika9686
3. dec 2011

@nuna55 to si mala ok

petpop
3. dec 2011

@rozum Ty blaho, ale to je přístup. Dobrá, i když to někdo odmítne, nemusí ho pak ještě víc deptat tím, že po něm, většinou partner bude uklízet, no ne?? Tady s tím automaticky počítají, upozornují na to partnery předem, a když se tak stane, poprosí ho, jestli by na chvíli odešel na wc, jestli s tím má teda problém.. Každopádně mě dost zajímá, jaký tady mají vůbec v UK na klystýr názor. Musím se zeptat mé PA 🙂 Proč to aspon nenabízejí jako dobrovolne rozhodnuti..

rozum
3. dec 2011

@petpop u nás v ČR tu volbu máš, stejně jako s holením. Ale kdo ví, třeba nás jen PA strašila a tím pádem si zajistila, aby jsme všechny už od dveří křičely, že chceme výplach 🙂

petpop
3. dec 2011

Holky, vím že času ještě dost, a možná jste to tady rozebíraly už dříve..nevím 🙂
Jak máte v plánu rodit? Co jak nejvíc přirozeně, nebo uvažuje některá, jako já o EPIDURALU?
Mám z toho dost strach ☹ ale ještě větší z té bolesti, tak do toho asi půjdu..

nuna55
3. dec 2011

@petpop ak nebudem mať problém určite EPI

petpop
3. dec 2011

@rozum Taky možnost 🙂

veronika9686
3. dec 2011

@petpop mozno sa neako zakolisal,neviem,ale uz je ok,len akurat by som spala ako maly medvedik,aj brusko povolilo,tak som rada a aj to moje pred spanim dost vystraja,vtedy asi oziva,ked si lahnem 😀

petpop
3. dec 2011

@nuna55 A nebojíš se? Té jehly do zad? Těch vedlejších účinků? Toho že necítíš nohy? 🙂 Radši o tom tak nemyslet, co? 🙂 Ja jsem fakt samo-stresující-se 😀

veronika9686
3. dec 2011

@petpop no ja by som chcela rodit co najprirodzenejsie,nad epiduralkou som rozmyslala,ale v nasej porodnici je to dost problem,lebo ju mozu dat len dvaja lekari a ti musia byt naraz v sluzbe,inak mate smolu,blby szstem,ale co uz.
a dost sa obavam toho,ze budem mat cisarsky,nakolkosom mala problemy s vajecnikmi

petpop
3. dec 2011

@veronika9686 Tak v takove situaci bych asi taky rovnou chtela prirozene, nez spolehat na EPI a pak ho nedostat. To bych teprve rvala!! 😀 A kdy by ti meli rict, jestli cisar ano ci ne?

xxx.klarka
3. dec 2011

@petpop Já epidurál zásadně odmítala, nechtěla jsem ho, bála jsem se. Ale když jsem při dceři probděla celou noc ve sprše s kontra po 10 minutách, a pak v porodnici dalších 8 hodin hrozných kontrakcí a neotvírání se, doktorka mě furt řpemlouvala, ať si ho nechám píchnout, že mi to pomůže v otevrání a uleví se mi, tak jsem nakonec svolila, byla jsem už ták unavená a jsem ráda. Odpočinula jsem si a začla jsem se konečně otevírat, a do 4,5 hodin od píchnutí byla malá na světě, konečně. 🙂 Takže pokud to půjde takhle dlouho i teď, tak si ho píchnout nechám.

petpop
3. dec 2011

@xxx.klarka A můžu se zeptat, ke konci Ti ubrali dávku, abys mohla tlačit, abys cítila kontrakce? Mám strach aby to neskončilo "zvonem" nebo kleštěma.. 😢 A neměla jsi později problémy, žes necítila nohy, nebolela Tě hlava apod.?
Mě např. kamarádka psala, že EPI dostala, ale skoro vůbec ji to nepomohlo, dál cítila silné bolesti, tak jako by ji to vůbec nezačlo působit 😒

petpop
3. dec 2011

Hlavně tady v UK chtěji, že bychom do porodnice přijeli teprve až budu mít kontrakce pravidelně po 4-5 minutách. Což může trvat tooooolik hodin, než se to ustálí, a to potom budu určitě neskonale vděčná za ten EPI..
Ví někdo, jak dlouho pak ještě může trvat, než se od kontrakcí co 4-5 minut dostanu k samotnému rození 😀 ?

xxx.klarka
3. dec 2011

@petpop Jedna injekce toho epi mi působila 1,5 myslím, takže jsem dostala 2 a pak mi ji už nedali. Takže potom když přestali působit to byl docela mazec, vše jsem cítila, ale to je dobře, mohla jsem krásně spolupracovat. 🙂
Bolesti hlavy jsem necítila, nohy jsem cítila normálně, chodila jsem, skákala na míči, "zatemnilo" mi to fakt jen ty hrozné kontrakce, jinak jsem mohla dělat vše.
Jako popravdě, nebýt už tak utahaná, tak si ho nenechám. Bála jsem se, a nechtěla bych ho preventivně. Někdo může rodit několik hodin jako já a někdo to může mít rychlé. Asi by mě mrzelo, kdybych díky tomu že necítím bolest - kontrakce nemohla spolupracovat a pak to dopadlo třeba kleštěmi jak píšeš.

kohutovci
3. dec 2011

@kokorunecka fuha.. to mi je luto, ze sa vyskytli problemy.. pekne sa setri a urcite bude zase vsetko v poriadku 😉
uplne bez fotky nebudu.. iba od pasa hore.. chcela som, ze obaja budeme mat rifle a fotky budu upravene tak, ze by sme mali ocelovomodru farbu tela... no ale ked na teho rifliach zrolujem tu latku co mi zakryva brusko.. to vyzera otrasne.. takze asi budem mat bud len nohavicky.. alebo cierne nohavice take kvazi bedrove.. chcela by som aj jednu fotku ciste iba brusko s papuckami a s napisom.. tak rozmyslam.. ci kupit ruzovu zubnu pastu.. alebo staci biely krem.. ako toto su fakt problemy 😀 😀 😀 😀 😀 no a prebehne to asi niekedy buduci tyzden.. musim si premysliet este pozy.. pozhanat nejake oblecka, rekvizity a ideme nato 🙂
manzel uz videl tie tvoje? 🙂

petpop
3. dec 2011

@xxx.klarka Aha, dekuju za info. Aspon trochu budu mit prehled, do ceho jdu. Treba jsem vubec netusila, ze je mozne po zavedeni EPI jeste chodit, hopsat na mici (coz planuju, moc mi to pomaha ulevit od bolesti).
Jestli prijedu do nemocky a reknou mi, ze to ani nema cenu pichat, ze to bude rychle, pak OK.. ale jinak to chci. Dost spatne snasim bolest. Uz jsem to tady kdysi psala, poprve jsem samovolne potratila, a uz nez to telo vypudilo to malinke "vajicko", omdlevala jsem bolesti.. Takze uz vlastne celkem vim, jak vypadaji kontakce....

siwinka1717
3. dec 2011

@kokorunecka Ja mám to isté,malú mám dole v lonovej a je menšia. Prietoky si mala dobré ?

xxx.klarka
3. dec 2011

@petpop Ono dle mého záleží jak velkou dávku toho epiduralu dají. Myslím, že já jsem dostala nějákou slabší, jen aby jsem necítila tu bolest a mohla si odpočinout. Protože když z normálního porodu se přejde na císaře, tak jen zvýší vlastně dávku epiduralu a umrtví celou dolní polovinu si myslím?!
http://www.babyweb.cz/Clanky/a1341-Epidural-ano...

petpop
3. dec 2011

@xxx.klarka Na tohle všechno se budu muset poptat. Nevim jak to chodí tady v UK. Jestli třeba nenechávají EPI do konce a já bych tlačila jen jak by mi řekli...? To je asi blbost, že? Ale viděla jsem i takové video..

xxx.klarka
3. dec 2011

@petpop Fakt nevím, to se chce fakt pozeptat tam u vás. 🙂

amulienka
3. dec 2011

ahojte tu sme, vsetci sme, chvalabohu ☹
ani nedocitam ostatne co ste pisali, je toho aj vela tak prepacte. mala som tazky tyzden. ale ked z tohto som neporodila tak uz to snad nejak dotiahnem do toho februara.
manzel sa mi druhykrat narodil...to riadne zatriaslo mojimi zakladmi, mal nehodu, auto je na srot a jemu sa ani vlasok na hlave neskrivil. vsetci svati pri nom stali, nikto nechce verit, ze to prezil. uz cely tyzden len placem. ale nechcem vas tu tym zatazovat, vet prezivame najkrajsie obdobie v zivote!
uz sa tesite na vianoce? hadajte kto bude mat u nas najkrajsie vianoce? no jasne ze to male, este nenarodene. vybavicka je postupne kompletna 🙂
ako sa mate? ja som pribrala tieto dva tyzdne iba 1 kilo, vypytam si asi u sestricky lizatko za odmenu 😉

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop Našťastie sa neotváram, ale už nemôžem byť taká akčná jak doteraz.....
😀 No, hádam sa už neotočí, veď toľko bolesti než sa tam narvala, to snáď by už ani nešlo naspäť...
Preto som nervózna a stresujem, že čo a jako, keď viem, že už je nízko... To už je len krok k tomu, aby som sa začala otvárať.. 😖
A odvčera ešte k tomu aj hnačkujem, takže ani to mi na pokoji nepridáva 😀 😀 😀

petpop
3. dec 2011

@kokorunecka Ty mi dáváš teda 😀 Hnackujes urcite z nervů 🙂 Jeste se sama k tomu porodu dokopes 😀 😀 Uvidíš co bude na další kontrole. Pokud se nezačneš otevírat, nestresuj 🙂 A i kdyby,otevřená na 1,2 můžeš být i několik týdnů, ne?

@amulienka Uuuuuuf, tak hlavni je fakt že se manželovi nic nestalo! Nemysli nad tím "co by, kdyby", důležité je, že je v pořádku. I když teda věřím, že zápřah na nervy tohle musí být šílený..

kokorunecka
3. dec 2011

@kohutovci Určite sa neboj toho fotenia 🙂 A zasa toľko rekvizít nemusíš mať 😀 Ono to tak či tak celé dlho trvá a teda, aspoň na mňa to bolo veľa, ja som prišla domov, hlava ma bolela, spať sa mi chcelo.. No totálna únava...
Mm ešte nevidel moje 😉 Ja som si nechala 10 záberov upraviť-skompletizovať a vytlačiť vo formáte A4, to mu dám do albumu spolu s CD, na ktorom je moja fotka 🙂 A keďže týždeň pred Vianocami má 40 tak mu to dám hneď pod stromček a k nar. mu dám len voňavku alebo čo.Takže až na Vianoce to spatří 😀
@siwinka1717 Práveže všetko ostatné bolo v poriadku, len toto nejako krívalo.. Takže ja sa viac-menej pripravujem, že to môže kedykoľvek prísť 😀 😀
@amulienka 😲 Až mám zimomriavky....

amulienka
3. dec 2011

@kokorunecka a aj ho citis nizko alebo ako je to iny pocit?

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop No, ďalšiu kontrolu mám 28.12. 😀 Tak dovtedy hádam nejako prežijem... No, práve neviem, ale asi áno 😀 😀 Do 8.meho musím vydržať 😀

kokorunecka
3. dec 2011

@amulienka No, ja som si myslela, že sa mi rozťahujú kosti, prídem k dr. a hlavička prekrytá nimi... Dovtedy to bola strašná bolesť, ja som nemohla z postele vstať bez Paralenu v sebe....
Teraz už je to také, čo ja viem. Asi som si "zvykla" ...

kokorunecka
3. dec 2011

Inak, k tomu epidurálu... Ja som najprv, že radšej áno.. Ale teraz tak rozmýšľam, že radšej by som vyskúšala len Dianatal.

petpop
3. dec 2011

@kokorunecka Vydrz to aspon do toho 37 tydne. 🙂 To uz se pak prcek nebere jako predcasne narozeny, ne? Aspon jsem teda cetla, ze od 37 tydne uz je to ok, pokud je porod. No jo, ale kdyby to tak slo naplanovat, ze? To by byla parada!! Vedela bys presne, kdy to prijde, kdy byt pripravena, kdy mit vsechno doma hotove 🙂
A muzu se zeptat co to je ten Dianatal? Slysim to poprve.. Tady to beztak ani neni, ale at jsem chytrejsi :D

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop Aj ja som voľakde čítala, že odkedy sa už neberie ako predčasne narodené, ale nespomeniem si 😀
Musím to pozrieť 😀
No, ale zas, minca má aj druhú stranu, takto môžme trochu postresovať, niečo aj nemať a zrazu to môže prísť 😀 To je väčší adrenalín 😀 😀
Dianatal je pôrodnícky gél 😉 Pre viac info pozri stránku www.dianatal.sk , tam si môžeš aj jazyk vybrať 😀