icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
3. dec 2011

@kokorunecka Nevypada to spatne, ten dianatal, ale nevim jestli bych tomu verila. Spis bych dala na osobni zkusenosti. A proti bolesti to stejne nepomaha, a to ja prave potrebuju. 🙂

siwinka1717
3. dec 2011

@kokorunecka naša malá je tiež malá, trošku som menej tehotná než Ty 🙂 Má 980+-125 g. A prietomy mám na hornej hranici normy, ale sú v norme. Vraj placenta nemá dobre vyvinuté žili a tehotenstvo sa bude sledovať a skor sa ukončí možno o 2-3 týždne. Narastá nám rozdiel. Od začiatku tehu som mala 5 dní v sklze, potom 7 dní, teraz 10. Brucho mi hrozne tvrdne, bolesti ( mna ani prvý porod nebol - vobec ) nemám, akurát tlaky a rozšírené pánvové kosti. Malá už nalieha.

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop Myslím, že aj tu na MK je niekde téma o tom... Ale je to tak isto diskutabilné ako epidurálna analgézia a ako všetko 😀 Takže každý na čo sa chce spoľahnúť 🙂 A nedonosené bábo je do toho 37.tt 🙂
@siwinka1717 Fúha... Mne povedal len, že : Bábo je síce menšie a tlačí sa nám dolu, ale všetko je v poriadku.
Tak ja som momentálne v sklze 7 dní, čo sa týka malej 😀 Takže tiež nič moc...
Mne tiež veľmi tvrdne brucho, ale magnézium to aspoň trochu zmierňuje, ale aj keď idem spať a aj keď vstávam, tak len veľmi pomaly, lebo to brucho ma nepustí....

nuna55
3. dec 2011

@amulienka moja už je dobre...hlavne že sa manželovi fakt nič nestalo, už len peknej oddychuj a nemysli na to.

petpop
3. dec 2011

@kokorunecka Tak do toho 37meho bych chtěla počkat 🙂 Pak ať už to jde, nechci čekat do konce a každý den si říkat "už to bude?" 😀 A taky už chci mít prdolku u sebe!! 🙂
Teď ale spíš doufám, aby to nepřišlo až moc brzo. Už skoro týden mě drží ty "jakoby menstruační bolesti" ☹ Myslím, že na poslíčky je v 29týdnu ještě brzo.. Nevím. Nebolí to pořád, břicho netvrdne, trvá to vždycky cca 15 minut, většinou k večeru, a příjemné to teda není ☹
I když PA tvrdí že je to normální, že se děloha procvičuje, ..na klidu mi to nepřidává 🙂
Budu se ptát znovu a znovu 😀

suzamen
3. dec 2011

@petpop ahojky že se do toho pletu...kolem 30tt můžeme pocítit první poslíčky,já to mám už 3 týdny a k tomu šílený tvrdnutí a tím že čekám dvojčata jsem z toho taky pěkně vybobkovaná ☹ ale dr. říkal že je to celkem normální...já mám už CS2 ale čípek pořád drží zavřený tak se modlím aby se aspon ještě měsíc neotevřel 🙂

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop 😀 Veď, raz to každopádne prísť musí 😀 No, mne brucho tvrdne a aj na dve hodiny 😖
Ale podľa dr. nevidno nejaké zmeny a je to ok... Tak čo ti poviem 😀

petpop
3. dec 2011

@suzamen Nepleteš se, naopak, díky za každé uklidňující slůvko 😉 Já jsem teprve 29tt, takže mi to přijde dost brzo, ale co už.. Naštěstí břicho mi netvrdne, což sama nechápu, ..jsem tu snad jediná 🙂 Jinak nejsem si jistá, ale u dvojčat je asi dost obvyklé, že se rodí dříve, a v pořádku zdravé, ne? Tím že jsou dvě, mají méně místa atd. 🙂

@kokorunecka Svatá pravda, jednou to přijít musí 😀 Tomu už se nevyhnem. Šlo to tam, půjde to i zpátky 😀

kokorunecka
3. dec 2011

@petpop A tak, ja som si už svoje odstresovala s tým jak nestíham, ale nakoniec stíham, tak môže už aj bábo dôjsť 😀

nuna55
3. dec 2011

juj čo tá moja kočena robí v tom brušku 😲 😲 😲 auuu

kokorunecka
3. dec 2011

@nuna55 Ja mám momentálne brucho jak kameň, takže necítim nič ...

suzamen
3. dec 2011

@petpop kamoška je ve 22tt a taky má bolesti jako na ms,doktor mě vždycky uklidnil že to jsou vazy jak se děloha v těchto týdnech rychleji zvětšuje tak to bolí 😒 Jj dvojky se rodí dříve ale jsou i případy kdy vydrží do 38-39tt a to už se pak vyndají,dýl už to dr. nedoporučují,já bych byla ráda kdyby jsme vydrželi do začátku ledna to bych byla 36tt 🙂 Malou jsem rodila až ve 42tt tak snad to moje tělo vydrží i tentokrát 😀

nuna55
3. dec 2011

@kokorunecka to ja už viem že za chvilku bude aj to moje ako kameň, vždy ked robí disco v brušku tak to pride ☹

kokorunecka
3. dec 2011

@nuna55 Presne... Celý deň bláznila a teraz jak som si sadla tak môžem ešte posedieť, lebo 1. brucho jak kameň a 2. ešte ma sekne v krížoch, už to cítim 😀

petpop
4. dec 2011

@suzamen A můžu se zeptat, budeš rodit normálně, nebo už teď víš, že císařem? U dvojčat většinou dělají toho císaře před termínem, ne? Jinak začátek ledna -to už máš za pár, to už vydržíte 🙂 A pak bude doma hodně veselo 🙂 , s dvojčátky. Dcerka už se určitě těší, bude mít živé panenky 🙂

petpop
4. dec 2011

Dobré ránko, konečně jsem se vyspala, večer mi nebylo špatně a dokonce mě ani nic nebolí 😀 😀 😀

xxx.klarka
4. dec 2011

ahojky

dneska ráno jsem měla takový tlak na konečník, že jsem se nemohla hnout, hnus toto. Přesně takový tlak jsem měla než jsem porodila dcerku 😀 Tak mě to maličko vylekalo. Ale u mě to bude tím, že jsem nebyla asi 4 dny na záchodě ☹ neli déle. ☹

parvitas
4. dec 2011

@suzamen jeej, aj ty cakas dvojicky? ja len, ze to nemas v pase... a ako sa citis? a co cakate? u mna je to stale horsie a horsie... brucho velke ako ked som rodila malu... takze predstava, ze este mam necele tri mesiace do porodu... no uff... navyse v nasej nemocnici preferuju prirodzene porody (aj u dvojciat), taktiez nevyvolavaju skor... mam uz dve kamaratky, ktore tu nedavno porodili dvojicky v 40.tt (jedna cisarskym, druha prirodzene). tak sa aj toho dost obavam (pretoze u nas strajkujuci lekari su najma neonatologovia, anesteziologovia a porodnici)

nuna55
4. dec 2011

táááák krásne síce upršané ránko prajem, mne to dnes nevadí lebo mám narodeniny 😀 😀 😀 síce som sama doma ale o to viac si to užijem keď drahý príde o týždeň domov 🙂

suzamen
4. dec 2011

@petpop termín mám sice 2.2. ale v půli ledna by šli nejpozději ven a zatím to vypadá že můžu rodit i přirozeně pokud pubou doktoři souhlasit,chlapeček už je měsíc hlavou dolů jen holčička pořád cestuje 😀 ale před třemi dny byla hlavičkou nahoru takže by šlo rodit normálně 🙂 Malá už se nemůže dočkat pořád se ptá jestli už se miminka narodí 😀 jen doufám že časem nebude žárlit a bude mi spíš trošku pomáhat...budu ji muset zapojit aby viděla že ji potřebuju 🙂
@parvitas ahojky taky čekáš dvojčátka? to je mazec 😀 Jj já rostu jen dopředu,zezadu by nikdo nepoznal že jsem těhu 😀 Jinak už to je semnou horší,měsíc mi tvrdne břicho,mám děsný tlaky na spodek když jdu na záchod a bývá mi zle od žaludku a každý ráno mě děsně bolí třísla 🙄 No je to boj nosit v bříšku dvě... a čekáme páreček 🙂 Taky nevím kam až porostu protože už ted se mi ta kůže děsně napíná a sem tam už praskla tak pořád masíruju aby se trochu povolila ale myslím že je to prd platný ☹ No já koukám v tv jaký je to u vás s těma doktorama...fakt hrůza 😠 a zrovna ti kteří jsou nejvíc potřeba a mají za to trpět miminka? Měli by se nad sebou zamyslet...stejně jim ta stávka v ničem nepomůže akorát všechno zkomplikují 🙄

suzamen
4. dec 2011

@nuna55 Vše nejlepší k narozeninám 😵 🙂 🙂

nuna55
4. dec 2011

@suzamen moc dakujem

parvitas
4. dec 2011

@suzamen jj, tie tlaky poznam. inak, ani u mna vraj zozadu velmi nevidno, ze som tehulka 🙂 to celkom potesi, ze? s tou popraskanou kozou na bruchu mi moj dr. povedal, ze je to zcasti o genetike...ale aj tak poctivo mazem a kremujem...
ja mam babulky podla posledneho sona obe otocene priecne... ale nedavno sa asi presuvali, tak uvidime...
no, vraj uz vlada prijala poziadavky lekarov, tak uvidime, ako sa to odrazi na chode nemocnic...
mne zacalo brucho tvrdnut len teraz, par dni dozadu, ale je to doslova bolestive... pri malej som nic podobne nemala (mozno tak tyzden dva pred porodom), tak som teraz trochu vydesena...

parvitas
4. dec 2011

@nuna55 krasne narodeniny prajem

suzamen
4. dec 2011

@parvitas taky mi říkal doktor že je to hlavně genetická záležitost a že někdy ani krémy nepomůžou...u malé jsem měla hodně velký břicho a ani jedna prasklina ale ted si myslím že to mám skrz to tvrdnutí protože to mám až dole kde se to nejvíc napne a taky mě to dost bolí ☹ Pokaždé když jdu na kontrolu tak čekám kdy mi doktor oznámí že se otevírám ať mažu do porodnice 😀
Takže vy doma budete mít 3 holčičky? To by mojeho chlapa asi kleplo 😀 ten je rád že bude mít aspon jednoho kluka 😀
No snad se doktoři a vláda nějak dohodne už kvůli těm miminkům 🙂

parvitas
4. dec 2011

@suzamen 🙂 jej, to je mile, ja som tiez tuzila aj po chlapcekovi, ale teraz som uz rada, ze mozem vyuzit vecicky, co mam po dcerke... manzel ten od zaciatku tvrdil, ze to budu baby... inak, my to nemame ani v rodine, ani sem nebrali ziadne hormony ani nic, takze to bol sok, ked nam povedali, ze cakame dvojky. ako je to u vas?
ozaj a ake mena davate? My sme mali chlapcenske varianty Teo (Teodor) a Leo (Leonard), dievcenske Ema, Ela (starsia dcerka je Eva).

suzamen
4. dec 2011

@parvitas My to sice v rodině máme,teta je taky z dvojvaječných dvojčat ale přežila jen ona ale u nás to bylo zapříčiněno hormonama páč jsem před rokem potratila a nedařilo se navíc jsem měla dvě menstruace v měsíci což mi přišlo divný tak jsem šla k doktorovi a ten zjistil že krvácím ale neuvolňují se mi vajíčka takže mi v dubnu nasadil Clostil a v květnu jsem otěhotněla 🙂 tak trochu jsem s tím počítala že budou dvě protože před ovulací mi dr. řekl že se mi uvolní dvě vajíčka ale ani jednoho z nás nenapadlo že z toho budou určitě dvojčata a stalo se 😀 na to že jsem dvojky nikdy nechtěla se už docela těším 🙂 My máme doma Sáru a na kluka bych chtěla Šimon a na holku zatím vede Sofie 🙂 a pokud by se někdy konal čtvrtý potomek a byl by to kluk tak by to byl Štěpán 😀

parvitas
4. dec 2011

@suzamen krasne mena ste vybrali 🙂 sofia sa mi velmi paci... ja som este zvazovala, ze v pripade pariku, by sa mohli volat Sofia a Filip... 🙂

suzamen
4. dec 2011

@parvitas no můj chlap s těma jménama zatím nesouhlasí ale sám lepší vybrat nedokáže tak bude stejně po mým 😀 u Sáry taky měl řeči a nakonec mu to bylo jedno jak se bude jmenovat 🙂 Taky se mi líbí Filip ale k našemu příjmení to moc nejde 😒

kohutovci
4. dec 2011

@nuna55 vsetko najlepsie zelam k narodeninkam 🙂
Maminy co cakate dievcatka.. uz ste premyslali nad prepichovanim usiek? ja to riesim preto tak skoro.. lebo mi blizsky radia, ze je lepsie prepichnut uska este v porodnici.. co znamena, ze nausnicky sa budu musiet kupit uz teraz v decembri a pribalit do tasky s vecami do porodnice.. vraj to tak bude lepsie aj pre mna aj pre malu.. neskor, ze to babanka velmi boli.. sestra dala malej prepichnut uska v 3 mesiacikoch a tak jej plakala az jej isla pena z pusy.. ze to bolo nieco strasne.. ☹ 😢
aky mate nato nazor a vy? a ake su podla vas najvhodnejsie nausnicky.. ja sa rozhodujem medzi malymi kruzkami alebo nieco taketo sa mi celkom pozdava:
http://www.nausnice-deti.cz/zlute-zlato/861-det...