Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kohutovci tentokrát sa mi síce problém s naušničkami vyhne (ak na tom Tomáško nebude trvať), ale dcére sme dávali naušničky nastreliť u zlatníka, keď mala asi 6 mesiacov. Pri prvej to zvládla bravúrne, pri druhej sa už plakalo, ale vyšli sme zo zlatníctva a malá úplne v pohode. Nič sa nám nezapálilo ani žiadne problémy neboli. Krúžky by som nevolila, lebo je tam dosť náročné ich zapnúť, mali sme také malinké šošovičky.
Ahoj holky, tak vidím, že jste řešily jména. U nás zase malá změna - chlapeček bude na 99% Martin a holčička na 100% Anetka 😀 Já chtěla Martina po tatínkovi 😵
@kohutovci v porodnici ti je asi nikdo nepíchne. Mě je teda bude píchat moje mamka...asi...píchala ouška všem dětem v okolí, včetně sestřenice.(ona je dětská sestra) teď sice dělá na interně a diabetologii, ale to se prej nezapomíná 😀 Ty naušničky se mi líbí hodně!
O tom nastřelení jsem taky slyšela, ale asi budeme píchat.
Jinak jsme včera měli starosí nad hlavu, sousedům dvě patra nad náma se podařilo vytopit pět bytů včetně nás. Není to tak hrozný, ale nejhorší je to, že nám naboptnal sádrokarton a popraskalo to 🙄 😠 ☹ Jsem z toho docela nešťastná, při představě, že se to bude muset opravovat mě berou mrákoty. Takže se včera nedělal pokojíček, jen se lepila páska na oddělení barviček, ale řešil se obejvák a kuchyně ☹ V kuchyni je to tak cca 5-6m prasklin. nejhorší na tom je, že sousedi, co jsou nad náma to schytali nejvíc, ale nebyly dva dny doma, takže to tam asi nasáklo hodně a všechno to pak prosakovalo k nám. Takže než přijeli oni, tak to nevysychalo. ☹
@kohutovci Vraj po prvom očkovaní na tetan v troch mesiacoch je to ok...
kde? kedy? a ako?
Dnes je bežné prepichovať uši nastreľovaním - špeciálnym dierkovačom pri lokálnom znecitlivení. Aby dieťa nemuselo procedúru prepichovania podstúpiť hneď dvakrát po sebe, môžu sa nastreliť obe uši naraz za použitia „dvoch pištolí“, čo však vyžaduje istú zručnosť. Preto tento zákrok neskúšajte robiť doma sami, ale využite služby odborníkov a pediatrov. Za prepichnutie a zavedenie dvoch náušníc sa platí cca 200 Sk. Ak sa rozhodnete pre náušnice, prvým vhodným časom k prepichovaniu uši je vek okolo 3 mesiacov, keď má dieťa za sebou prvé očkovanie proti tetanu.
Ahojky,ad propichování uší,nám to dělali až po očkování a Andulí si vzali do ordinace já čekala v čekárně a pak mi jí vrátili jako lihovou panenku 😀Zas tak strašně nebrečela a myslím si,že brzy ani nevěděla,že jí něco propichovali.
@petrusew jejda,tak to máte teda starosti navíc!!!Nám se včera vyprdělo čerpadlo u kotle,asi jsme pravděpodobně přetopili kotel,nebo nevím čím to,takže jsme měli vodu ve stodole(voda ochlazovla kotel),takže taky celkem mazec,protože topíme tak max.měsíc a už je to po....a hlavně se o stalo v sedm večer a ten co nám to dělal měl vylí telefon,takže taky mazec.
Dnes mě neuvěřiteně honí mlsná,už jsem stláskala hruškový kompot,užrala jsem pár perníčků a teď přemýšlím co bbych ještě stláskala.😅
@nuna55 Všechno nej nej nej k narozeninkám 🙂 takže Ty si je dneska oslavíš sama, a ještě jednou příští týden s přítelem, hezky 🙂 I když věřím, že bys ho radši měla při sobě už dnes.
@petrusew Boročku, to je teda radost.. Ještě že jste to neodnesli hůře. Co se jim tam prosímtě stalo, že vytopili 5 bytů? Aspoň že Vám nezasáhli pokojíček 🙂
@suzamen Vidím že Tvoje malá má 4 ročky. Taky plánuju cca takovou "mezeru" mezi dětmi. Ale když jsem se na to ptala známé, co má takhle děti od sebe, říkala, že by to nikdy už tak neudělala. Že je to dost velký rozdíl, děti si spolu nehrají, starší žárlí jako blázen atd... ALE-já zase zastávám názor, že buď hned po sobě, a nebo aspoň ty 4 ročky, abych měla dost času na to první, a myslím, že ve 4 letech už není tak těžké vysvětlit starší(mu), že maminka ji(ho) miluje pořád stejně, ale musí se teď dělit i s miminkem/miminkama 🙂
Uvidíme jak to život připraví mi 🙂 Chtěla bych trojku, nebo i klidně čtyřku, pokud to budeme zvládat 🙂 Ale uvidíme, jak budu mluvit po porodu a po prvním měsících jako prorodička 😀 Asi si těch pár let dát pokoj 🙂
@petpop my chtěli původně tak 2-3 roky odstup ale když malá oslavila 2 roky tak jsme měli krizi a na pár měsíců jsme se rozešli 😅 Kdybych čekala jedno tak bych se taky bála že bude žárlit ale tím že budou dvojčata tak ty si budou hrát spolu a malá už bude mít zase svoje kamarády,jsem ráda že jsem si malé užila nechápu ty co mají děti po roce,vždyt si toho prvního vůbec neužijí a hned mají starosti s druhým to mi přijde dost nefér 😒 a i jednoroční dítě dokáže dost žárlit...malá v té době vyžadovala hodně pozornosti a to trvalo skoro do dvou let 😅 Ted už je samostatná takže nebudu muset lítat kolem tří dětí a z miminek je fakt unešená takže myslím že ze začátku bude spíš chtít pomáhat a ne si hrát 😀 Můj chlap chce taky alespon 4 děti 😅 Já věděla hned od začátku že u jednoho zůstat nechci a mám kamošku která po porodu říkala že už nikdy víc a po pár měsících psala že chce další mimi a má ted holky rok a půl od sebe 😀
Moje holči uši propíchnutý nemá,ani jsme s manžou neměli v plánu to dělat a nechat jí je píchnout a sama zůstat v čekárně,no to se na mě nezlobte,to bych dítěti nikdy neudělala!!!
A hlavně bez znalosti bodů v uchu? NIKDY!!!
ahojte, k tým naušničkám, my sme na to pred pôrodom nejak nemysleli a potom sa mi do toho nejak nechcelo, malá ma štyri roky a ešte stále nemá naušničky, teda má ich odložené v skrini, 😉 keď bude veľmi chcieť dáme nastreliť a bude, aj bez nich je krásna baba,
@petpop Praskla jim hadička od teplé vody. Ono to nebylo asi moc vody, ale vsáklo se to do panelu a jelo to v šachtě, kde je vedená anténa. No prostě bomba. Ten obejvák není katastrofa, ono to ani nebude moc vidět, ale ta kuchyně mi dělá větší starosti. No co už, teď musíme jenom čekat na to, až vyschne, aby jsme viděli, co to ještě udělá, ale je to jenom v tom spáru u stropu, tak by to nemuselo být tak hrozné. Stejně to bude práce a práce - vyčistit, zaspárovat, zabrousit, vymalovat... 😠
@krakorka No tak to si myslím, že je to horší, než to co máme doma. Hold všude je něco... 😒
@kohutovci u nás se taky dávají naušničky v porodnici a to už nějakých 12 let, co vím, a možná i dřív (bereu to podle neteře). Naše mamka nenechala segře propíchnout uši v porodnici, potom ji to pichala až v 5ti, a segra moc plakala a mamča si to do teď vyčítá. My nevíme, co to bude, takže se tak letmo podíváme jaké by se nám líbili a když to bude holčička, tak mm je půjde vybrat, vkus má a ještě ho spolu upřesníme.
Tak jsem zas vyřízená.. Břicho už přestalo bolet, ale zase jsem si "užila"...a to jsme vyšli s přítelem jen na hodinku se projít, z čeho jsme ještě většinu času přeseděli v kavárně 🙂 Ale teda cesta zpátky mi dala zabrat, musela jsem se zastavovat snad co 5 kroků, taková mě brala křeč..Holt malému se asi líbí jen leňuchovat doma 😀 Ještě ted mi to dává sežrat, převaluje se ze strany na stranu...cítím to i vidím, jak mi tou prckou jede po břichu 🙂
@suzamen Někdy to není výběr, ale prostě se stane.. A to je asi ta nejhorší možnost. Mám celkem dost kamarádek, které dost rychle po porodu "nechtěně" otěhotněly znovu.. A i když už jsem nechtěla jít do antikoncepce (brala jsem ji skoro 10 let), pro jistotu do toho pujdu asi znovu 😒 Taky vím, že nechci zůstat jen u jednoho 🙂 Ja mam jen jednoho bratra, ale vzdycky nas bylo 5 u babi (sestrenice,bratranci) a to byly nejhezci casy detstvi na ktere vzpominam. A pritel je z pěti 🙂 🙂
Jaké to je se těšit na dvojčátka? 🙂 Ty už ses s tou realitou určitě sžila, ale já například si to vůbec nedokážu představit 🙂 Bála bych se, že dvojku nezvládnu 🙂 ALe co by mi zbývalo, že? 😀
@krakorka @nuna55 ja uz pocitam s tim, ze uz bude jen hure ☹ 😀 Den ode dne se mi hybe hur a hur, prochazky mi vic a vic berou energii a silu.. Dela uz mi problem se i oblect.. Ono se tomu mozna bude tezko verit, ale jinak se fakt citim dobre 🙂 🙂 Jde jen o to, ze brisko o sobe zacina davat cim dal vic vedet ..
@petpop To jo někdy se hold stane a nečekaně se zadaří druhý 😅 já si docela odvykla nebrat prášky tak přemýšlím co dál...nechci se tím zase cpát ☹ Ze začátku to bylo děsný,já si to nechtěla skoro dva měsíce připustit že čekám dvě,byla jsem z toho nešťastná a na nervy,každej říkal jak mě lituje což tomu moc nepomohlo ale nakonec jsem to přijala...možná i proto že mi brzo začalo růst bříško a že jsem brzo cítila pohyby...ted už bych je za nic na světě nevyměnila...vím že to bude ze začátku hodně těžký ale zvládneme to a děti nám to všechno oplatí 🙂
@petpop no s tými prechádzkami mam aj ja problém a o obliekaní ani nehovorím. Každý deň chodím k rodičom na obed veď pre mna samu sa mi neoplatí variť tak sme sa dohodli že budem u nich a bývaju odo mňa cca 3 minutky a ja teraz ledva vyfučím k nim za 10 až 15 min lebo stále oddychujem je to trošku do kopca.
@suzamen Jo jo, taky se mi nechce zpatky do prasku, ale nevim co jinak vybrat. Na prerus.souloz uz bych nespolehala, i kdyz nam to "fungovalo" skoro dva roky. 🙂 Do kondomu se nechce ani mi, a co teprve priteli.. a zavest si telisko, to vubec.. No nevim, budu muset hodne popremyslet....a stejne beztak u tech prasku skoncim 😅 S těmi dvojčaty, to je asi první, co každého napadne, jak to bude člověk zvládat 🙂 Ale zvládly to všechny 😉 Já třeba měla výčitky, že jsem chtěla holčičku, a nějak mi nešlo se těšit z kluka...a teď je mi to samozřejmě už fuk 🙂 Nemůžu se dočkat, až ho budu mít při sobě!! 😵
@nuna55 Přesně tak, stačí chvilka, a už je to tady, to píchání.. Já už jsem z toho úplně na nervy. Sedím furt doma, takže jsem ráda, za každou vycházku, ..ale když to pak takhle dopadá, radši bych zalezla zpátky domů ☹ Neujdu ani 5 minut, aniž bych necítila, že to na mě jde .. Ono to vypadá, že si pořád na něco stěžujeme, že? 🙂 No ale holt ten poslední trimestr fakt "stojí za to" ...😀
A kde mame dneska @kokorunecka? 🙂 Asi si uziva manzilka 🙂
@petpop 🙂 Ahoj 😀
Ale nie... Ten doma ešte nie je..Kočík mi skladal nakoniec môj tatino, lebo som ho zneužila, že musí 😀 Akurát s izbou čakám na mm. 🙂
Bola som u mamy, lebo má narodeniny a jak som prišla, tak som zalomila 😀 Tak som so psom bola vonku, nech nie je ukrátený a môžem ísť spať nanovo 😀
A ani som nestihla tu všetko prečítať, len som zaregistrovala tému náušničky pre naše princezničky 😀
Vidím, že tiež sa veľmi už nenachodíte 😀 Ja som dnes u maminy bola rada, že som nejako dofučala na tretie poschodie, lebo nemajú výťah....
@kokorunecka Tak mi se neco popletlo. Myslela jsem, ze mas muzika doma 🙂 A co teda kocarek? Uz se kochas pohledem na nej 🙂? Taky jdu uz za chvili do pelechu.. Miluju to, mame zdravotni matraci a je to fakt parada na spani 🙂

@kohutovci - to jsem ani neslyšela, že jdou ouška propíchnout už v porodnici 😕 Nám je propíchli na 3 měsících. Spousta holčin nechává nastřelovat, je to prý méně bolestné. Ale já jsem v tomhle strašně konzervativní, takže jedině propichování. Teda ale s tím už v porodnici jsi mě dostala .... 😨