icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kokorunecka
4. dec 2011

@petpop No, lebo ja som písala, že prišiel ten kočík, ale že to sama neposkladám, že asi budem musieť počkať na mužíčka.. Ale nakoniec sa na to podujal tatino, tak asi preto si si myslela, že keď je kočík poskladaný, tak je mm doma 🙂
Ja nepotrebujem ani zdravotnícky matrac 😀 Mňa jak hodíš do postele tak tam zaspím 😀 Kedykoľvek počas dňa 😀

petpop
4. dec 2011

@kokorunecka Jo tak to ja taky usnu......po hodine prevraceni se z boku na bok 😀 A tak to pak jde celou noc 😀

kokorunecka
4. dec 2011

@petpop 😀 Ja som sa včera dokonca už ani nezobudila na to, že idem na wc... Síce, prevracanie ma stále bolí, ale už si ho ani poriadne nepamätám.. Iba keď mi havino priľahne paplón 😀 Vtedy si pamätám😀 Ale nejako dobre sa mi začalo spať. 😀

suzamen
4. dec 2011

@petpop tak to jsme na tom stejně...taky myslím že skončím u prášků 🙄 Já jsem doufala jen v to abych neměla dva kluky...jsem taky na ty holčičky ale ted se těším že aspon jednoho klučíka mít budu 🙂

kohutovci
5. dec 2011

Dakujem vsetkym za rady a nazory ohladom nausniciek.. teraz som z toho este viac zmetena 😀

@kokorunecka no ty fucis len u maminy.. ja takto dvakrat za den so psom 😀 tiez byvame na tretom a nemame vytah 😠

jankasramka
5. dec 2011

ahojte, ja obcas nakuknem ale ani nestiham reagovat...

@kokorunecka vies co neviem ci som dobre pochopila lebo asi som neprecitala vsetky prispevky tvoje ale ja mam tiez malinke babetko.ja som bola na USG v 31tt a tiez ma len 1200g takze idem znova pred vianocami ci sa to upravuje lebo aj mateo sa narodil 2570g v 39tt.
inak neviem presne ake bolesti si mala...? to ked sa ti otocilo babo ci ako?
lebo ja mam brutal tlaky na panvu, niekedy aj na ulici sa zastavim a skrcim lebo to sa neda vydrzat. ale u mna je otocena dole hohami takze mna to boli najme ked kope 🤐
ale tak ako tvoje ma zakliesnenu hlavicku v panve tak ma moje nozicky takze zas sa nedalo potvrdit pohlavie 😒
a tak ako aj tebe mi odporucili pokojovy rezim ale prdlajs ja mozem oddychovat pri tom mojom sidle, to sa jednoducho neda.

inak pekne mena mas vybrate, sa mi velmi pacia obe 😉

rozum
5. dec 2011

@petja Já čekala, že se ozveš, jelikož jsem kdysi zajela na diskuzi, nepícháme ouška....

petja
5. dec 2011

@rozum no vidíš,nezklamala sem 😀

amulienka
5. dec 2011

@kokorunecka @kohutovci
som po poradni, mala bola zle otocena (vsak preco nie) takze stale nevieme ci je to ona. odmeral len hlavicku, aj to tusim zboku nameral skoro nad 9cm povedal ze to je moc 😒 tak co ja viem. bude to riadne prekvapenie nakoniec. nevieme co to je a ani ci to ma 10 prstov 😀
kokorunecka povedal mi, ze mala je tiez otocena dole, ale ze sa drzi nad panvou, ze je zle ked klesne tam ☹ davaj si pozooor ze to maternica moze zle pochopit a zacat vypudzovat. uz vydrz uz je maaalo!
kohutovci s prepichovanim som si citala tiez nieco, lepsie je nastrelit, nie prepichnut a aj to neskor, lebo do 3 mesiacov si tvori imunitu ci co vlastne a ze moze chytit este alergiu na tie zluceniny, alebo zbytocne to bude hnisat a mas problemy. ved to neutecie. ja prave rozmyslam ze tiez to mat za sebou hned, ale ked to male prve mesiace ako dievca ani nevyzera, tak mi to pride take cudne. ked uz bude vyzerat ako dievcatko, vlasky mat trochu tak potom by som davala nausnicky. ved to ti u doktora spravia na pockanie, ked tam budes chodit na poradnu. a ake by si kupila? kruzky alebo len nejake bodky? a este kocky pisali na fore, ze usko rastie a nemusia trafit dierku normalne, tak ale rozhodnutie je na tebe.

amulienka
5. dec 2011

@kokorunecka ja som tuto noc zazila taku bolest, ked som sa otacala na druhy bok vzdy ma to bolelo, ale tuto noc som sa nemohla otocit ani o 5cm, taky krc, nevedela som co mam robit, cele brucho v strasnom krci, potom som sa nejak rozhybala aj na wc a trochu som chodila, ale ked toto su poslickovia tak dakujem pekne... som myslela ze male sa trha na kusy. tak ma rezalo.

viknat
5. dec 2011

Naše první fotečka na občanku 😀 😀 😀 Krásně zapózoval 😎

krakorka
5. dec 2011

@viknat krásná fotečka 😵

kokorunecka
5. dec 2011

Dobré ránko dievčence 🙂 Konečne som sa trochu viac vyspala.. Ale asi nestačí 😀
@kohutovci No, my máme našťastie výťah a k mame tak často nechodím, ale som zničená aj raz za čas 😀
@jankasramka Ahoj 🙂 No, ja mám ďalšiu poradňu medzi sviatkami, takže sa ešte načakám do 28.12.
Tie bolesti, ja to neviem vysvetliť... Ja som si myslela, že sa mi rozťahujú kosti, ale prdlajs... Asi to bolo to ako sa malá točila dole a postupne sa zosúvala... Ja som chodila jak kačica 😀 Ale teraz už to je lepšie, len občas ma to donúti zastať, nádych, prevrátiť očami a môžem ísť ďalej 😀
No fúha... A čo ti povedali? Bude sa vedieť ešte otočiť? 😲 😲
A ja nemôžem veľmi ležať kvôli havovi, lebo ten skôr po mne poskáče jak by si mal ku mne ľahnúť... 😖
🙂 Manželík vyberal 😀 A vy máte vybraté meno? 🙂
@amulienka Ale toto bude aké prekvapenie 😀 Všetci musíte byť už nedočkaví 🙂
Ale na pokoji si mi veľmi nepridala...Mne už sa aj sníva o tom ako predčasne rodím a jak som sama doma (keďže mm pracuje v zahr.) a že nie som schopná ani sanitku zavolať.. No hororové sny mám...
Našťastie mi bruško už toľko netvrdne jak som zvýšila dávku magnézia... Síce dr. povedal, že trikrát denne stačí, ale to som mala doteraz a viem, že nestačí... Tak dávam 4-5krát a je to lepšie...
Fúha.. A nechceš zavolať dr., že chytáš kŕče do brucha pri pohybe? Ja do brucha nechytám, keď sa otáčam.. Mňa klasicky sekne v krížoch a v kŕči mám celé lono.... Tá malej hlávka mi nedovolí sa normálne otáčať.. A to mám aj keď dlhšie sedím...
Nemôže sa jej niečo stať s chrbticou alebo tak niečo, keď sa aj ona chce ešte trochu hýbať, ja keď sa hýbem a tak???
Strašne sa bojím.... ☹

viknat
5. dec 2011

@kohutovci Já jsem taky holky nechávala píchat PO očkování. Samozřejmě u doktora, nikdy bych to nenechala na někom, kdo má jen nějaký hop-kurz v kadeřnictví či jinde a skoro žádnou zkušenost. A je pravda, že u nás se tedy ani dříve ouška nepíchají a v porodnici už vůbec ne.
Dle mého názoru a zkušenosti, je lepší nechat píchnout dětičkám ouška takhle malým, než třeba v 5-ti letech. Já sama mám píchané uši jako mimčo a můžu říct, že si to nepamatuju a žádné trauma z toho opravdu nemám 😀 Naproti tomu jsem si už jako starší nechávala nastřelit další dírky... no bolelo to jak blázen, dírka byla malá, takže se mi do nich nevešly naušnice na šroubek a bolelo mě to roky. Pak jsem je radši nechala zarůst. Takže nastřelování nikdy!
Když píchli ouška mým holkám, tak začaly brečet až v momentu, kdy jim pevně chytla sestřička hlavičku, trvalo to jenom chvilinku, a než jsem došli cca těch 5 kroků do čekárny, už byly v klidu. Neměly s tím žádný problém, dírky se krásně zahojily a můžou nosit jakékoliv naušnice.

veronika9686
5. dec 2011

@petpop zacnu to riesit pri najblizsom ultrazvuku,tak dufam,ze to tak nebude

elisisse
5. dec 2011

@petpop no tak to aj ja dufam 🙂

elisisse
5. dec 2011

@kokorunecka a ten Dianatal to je nieco podobne ako epidural??? o tomto so este nepocula....
ozaj ako dopadli to fotenie? podarilo sa ? som videla e si pisala ze mm to das na vianoce, no fiha to je teda krasny darcek. 🙂 😉

siwinka1717
5. dec 2011

@kokorunecka aké to máš mená ?

kokorunecka
5. dec 2011

@elisisse Nie, Dianatal nie je ako epidurál...Dianatal je pôrodnícky gél, ktorý sa počas fáz pôrodu zavádza do pôrodných ciest a tým by mal uľahčiť vytlačenie bábätka von bez toho, aby sa dostal do organizmu..
Skús si prečítať tú ich stránku a aj u na MK je myslím o tom téma 🙂
Jediné čo má spoločné s epidurálnou analgéziou je cena 😀
Fotenie dopadlo výborne 🙂 Stálo to za tie peniaze 🙂
@siwinka1717 Dievčenské mm vybral Beatrice (Beatriče) a chlapčenské máme Damian... 🙂

elisisse
5. dec 2011

ahojte, ako sa dnes citite? ja som dnes bola a tej diabetologii. Nakoniec sa to dalo vydrzat len som urobila chybu ze som to nevypila na jeden krat. a to cakanie dve hodinky nooo ale inak v pohodicke.
pozeram ze riesite nausnicky ja som ich chcela dat tiez hned, ale nakoniec to chvilocku odlozim, a pockam este 🙂 😉 ved to neutecie 🙂

elisisse
5. dec 2011

@kokorunecka aha a poznas niekoho komu to aj pomohlo?? ja sa skor bojim tej bolesti ale nie toho ze by som to nevytlacila 🙂 no pekne tak to je tiez take drahe? 🙂
Tak to je super sa tesim s tebou mm bude mat urcite velku radost... 😀

kokorunecka
5. dec 2011

@elisisse No, ale bolesť cítiš, keď sa bábo ťažko prediera pôrodnými cestami.. A keďže tam bude ten gél, tak sa znižuje to trenie a aj sa skracuje vypudzovacia doba, že by bolo bábo skôr vonku 🙂
No, osobne nepoznám nikoho, ale čítala som tú tému tu a vcelku sa mi to lepšie pozdáva...
Ale každý zastáva niečo iné 😀 A ak cenu už nezmením, tak mi bude asi ľahšie za ten gél to dať jak za analgetikum...
A ozaj, vraj by to malo napomôcť aj tomu, aby sa hrádza lepšie uvoľnila a nebol nutný nástrih... Aj keď to už teda neviem či ozaj 😀
Keď ho neporazí, tak určite 😀

petja
5. dec 2011

Holky,místo gelu plánuju lněné semínko,od cca 36tt

elisisse
5. dec 2011

@kokorunecka ked to beriem z tejto strany tak je to celkom fajn, no si mi dala chrobaka do hlavy sa nato budem musiet pozriet..... 🙂 to mas pravdu ja teda niesom velmi zastanca epiduralu ale to je tiez vsetko vec nazoru 😀
ano o tom som uz pocula. ze si to treba par tyzdnov pred porodom masirovat a da sa tomu vyhnut. no len neviem ci to aj ti nasi lekari akceptuju. som pocula aj take ze vobec nato neberu ohlad.... tak neviem akurat vidim vyhodu v tom taku ze si mozes s mm sprijemnit volne chvilky ak ti to bude robit aj on 😀 😉

elisisse
5. dec 2011

@petja toto je zasa co? 🙂

kokorunecka
5. dec 2011

@petja Dianatal sa používa až pri samom pôrode 🙂
Pred ním mám olejček na uvoľnenie hrádze 🙂
@elsisse Noooo, ja som si na to masírovanie kúpila olejček, tak snáď to niečo zaváži 🙂 Keď sa na to podujme on, aspoň to bude lepšie kĺzať 😀 😀 😀
Ale zasa, dnes ráno som postrehla, že čo som si kúpila od toho výrobcu olej na masáž hrádze a olej na liečbu strií, tak ten na strie je fakt dobrý...Je to prírodná báza, dlhšie to trvá, ale vidím výsledky a to sa mi páči.. Tak, keď to aj s tou hrádzou pôjde tak dobre 😀 Prečo nie... 😀

amulienka
5. dec 2011

@kokorunecka to aj ja som chvilu rozmyslala, ci sa fakt neda tomu malemu ublizit pri tych mojich gymnastickych nocnych cviceniach, ale vraj nie, ze to je tam uuuplne v bezpeci. nechcela som ta znepokojit, prepac mi to, a nekazali ti lezat horeznacky?

kokorunecka
5. dec 2011

@amulienka Práveže mi dr. nekázal skoro nič.. Len, že sa nemám namáhať a mám viac odpočívať, nič iné....

martinamk
5. dec 2011

Ahojte vsetky 🙂 ja som citala ze cca od 36 tyzdna sa odporuca pit caj z ostruziny malinovej. Ze vraj to ulahcuje porod, ale akym sposobom ozaj netusim 😝 poznate to niekto?

mavanka
5. dec 2011

@martinamk Ahoj, doporučuje se to myslím kvůli změkčení porodních cest, když jsem při minulém těhotenství chodila na předporodní kurzy, tak porodní asistentka k tomu říkala, že ho pít můžeme, že možná pomůže, ale určitě neušodí... já ho pila dvakrát denně achutnal mi (česky se jmenuje čaj z listů maliníku). No a taky jsem jedla lněné semínko....

Jinak náš velkej kluk už má 1,7 kg a 28 cm obvod hlavičky 🙂