Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@tunylyk 🙂 Ale spomenula si si na nás, to sa rááta 🙂
@tunylyk Juuj, ja jak vidim, ze uz mas dve ditka, a tak brzo po sobe, do toho treti uz pomalu za dvermi, Ty se urcite nemusis omlouvat, ze nemas cas tady chodit 🙂 To je krasa, 3 deti a takhle blizko k sobe, ale nekdy to musi byt k zblazneni, ..nebo teda asi bude, co? 🙂
@kokorunecka Ani mi nemluv. Ja nesnasim, kdyz je mi spatne, a nekdo u me je (pritel, mamka, apod.), kdyz vidim tu starost a strach v jejich ocich, citim se jeste hur a mam tendenci je uklidnovat ja 🙂 .. Pritele u porodu chci, ale doufam, ze tam mi fakt bude oporou, coz on JE, ..ale dokazu si predstavit, co za nervy to pro nej budou, kdyz vi, ze mi proste nema jak pomoct 😕
No a jinak co, zitra uz je leden (Januar), takze tady uz jsou slova zbytecna, vsechny "mezniky" jako Vanoce, svatky, Silvestr uz mame za sebou. Ted uz to opravdu muze prijit kdykoli, a snad uz by i tak bylo vsechno v poradku. Ale abychom tady nakonec jeste vsechny neprenasely 😀 Coz teda celou dusi doufam, ze ne!!! 🙂
@petpop Veru... Všetci sa boja viac jak ja 😀 A potom mám z toho kŕče 😀 😀
Mne mm bude stačiť len pri prvej dobe pôrodnej... Ostatok nevyžadujem, aby z toho nemal väčšiu traumu jak ja 😀
On teda sám ešte nevie čo a ako.. Predpokladám, že sa rozhodne až keď ma povezie 😀
😀 Ja dúfam, že keď to nebude skôr, tak to bude presne na termín 😀 Resp. ja som sa narodila presne na termín 😀
A asi to na mňa aj vplýva, lebo nemám rada, keď niekam prídem neskoro, chodím presne na čas 😀 A keď mám minútu čas, tak radšej postojím pred vchodom a vstúpim až v danom čase 😀 😀 😀
Ale dobré to bude 🙂 To už dáme 🙂
Ahoj holky, tak sem jen nakukuju a možná začnu chodit častěji. U nás, s termínem v lednu (já mám jeden z termínů v únoru), už se rodí, tak tam asi nakonec zbydu a přesunu se k vám, protože mi přijde, že to mám ještě za dlouho...A tady budu třeba první a budete mi závidět jako my si tam už závidíme, že to má některá za sebou. 😀
@petpop Manžel u prvního porodu byl, ale nevím, jestli ho tam ještě chci i podruhé...
taky zvažuji, jestlisi vzít mm k porodu,ono mu tonevadí, ale ze všeho si dělá srandu, to zase vznikne na porodním nějaká hláška a bude se smát celej personál 😀 . Tak si říkám, jestli to risknout, nebo si to mám odrodit v klidu a sama 😖
Mě ještě zůstává jeden mezník - moje narozeniny 😀 a po tom bych hnedka brala porod, to by bylo krásné. 😀
Také se přidávám a přeji Vám Šťastný Nový rok děvčátka. 😵
Já jsem nějáká přešlá a hotová poslední dny, včera jsem bulela, dneska jsem bulela - manžel je ze mě na mrtvici. 😔
Jinak manžel k porodu jde a těší se, při dcerce furt nechtěl, a nakonec šel a nelitoval. Hrozně si to "užil" a byl to pro něj ohromný zážitek a krásně o porodu mluví do dneška. Moc mi pomáhal, nedokážu si to bez něj představit.
@xxx.klarka taky mám nějaký bulící období, stačí blbej živej sen a mám den jak na houpačce, jednou dole jednou nahoře 😉
@kokorunecka
@andulkaavetrelec
@defs
@xxx.klarka
U nas to bylo tak, ze pritel ze zacatku moc k porodu nechtel. Teda nikdy nerekl, ze nechce, ale nebyl si jisty.. Pak jsme se spolu koukli na par porodu na internetu - uz to ho obdivuju, ze to zvladl, koukal vzdy az do konce, a to tam byly i hodne detailni zabery. A misto nejakych blbych pripominek, se na konci rozplyval, jak je to krasne, kdyz to mimco vyjde, ze je to zazrak apod. Takze od te chvile verim, ze to zvladne. Jen jsme se domluvili, ze bude celou dobu u me hlavy, a nebude koukat dolu, ...protoze tam fakt nic hezkeho k videni neni, ze? 😅
No a kdyby to nakonec nedaval, tak co, vyjde.. Spis zatim resime situaci, kdy nas bude muset nechat v porodnici a jit sam domu, mame z toho depky, chceme byt spolu celou dobu!! 🙂 Pritel se na miminko opravdu strasne moc tesi..nekdy mi prijde, ze snad jeste vic jak ja 😅
@kokorunecka Taky jsem se narodila v terminu, a je fakt, ze tak samo nenavidim, kdyz jsem nekde pozde , nebo nekdo jiny 🙂 Jo a jinak, byla jsem male mimi, i kdyz v terminu, tak jen 2800g, ...tak jsem zvedava na drobecka, ale taky spis pocitam s malym prdolkou. Muj bratr mel 3,5kg- prvorozeny,..ale ten sel cisarem. A ja pak prirozene, tak si doted delame srandu, ze co dobreho nechal v mamci od bricha dolu, jsem pobrala cestou ven ja 😀 😀
@xxx.klarka Ja mam termin kolem 10teho unora, a predtim 8.2. moje narozeniny, ...ale nejak to ani nevnimam, spis se tesim, ze bude mimi taky vodnar 😉 Bude fajn si ho dat jako darecek, at uz predcasny, nebo malinko opozdeny, slavit uz budeme vzdycky blizko sebe 🙂
Holky, já už to mimi chci chovat, čím víc se to blíží, tím víc se nemůžu dočkat a vleče se to. Bych to klidně za 4 týdny brala, to už by malá mohla být připravená. Já jsem se narodila o měsíc dřív.měla jsem 2.200g a dnes by to člověk nepoznal, jakej jsem macek 😀
@petpop Ono mm sa veľmi teší na bábo, nevie či chce byť pri pôrode, ale ja viem, že chcem byť sama, keď príde isté k istému...
Mne sa ťažko pozeralo na pôrody na internete a odvtedy mu nič nehovorím, nenútim, nevyplakávam ako by mi pomohol, lebo mi aj tak nepomôže...
Takže mi úplne stačí, keď ma tam dovezie, povzdychá si so mnou, keď stihnem byť na vzdychárni a potom pekne pred sálou počká kým mu bejbo prinesú 🙂
@kokorunecka Vsak jo, kazdy ma na to jiny nazor, a zadny neni spatny 😉 Kdo vi, mozna budu nakonec v takové ráži, že ho ještě z toho sálu vyhodím 😀 Ale ne, já ho tam fakt chci 🙂
@defs Tak tohle ja ještě nemám, ....nevím, jsem divná? Těším se na malinkého, ale nepředstavím si, že už by tu byl třeba zítra nebo za týden? 😕 Ja jsem se blbe nastavila spis na ten strach, a ted to nejde dat bokem 😖 Jakoze jak si poradim, jak to budu zvladat, plac, krmeni apod. Samotnou me ty moje myslenky prekvapujou, taky bych se radsi uz "nemohla dockat" 🙂
@petpop neboj, zbytečně se bojíš 🙂. Porod bude v pohodě, neříkám, že to nebolí, ale dá se to v pohodě vydržet, já raději budu rodit, než jít k zubaři..... z toho mám takovej strach, že to až nechápu !!! A to mi nikdy nic strašnýho neděl. Prostě porod není nic strašnýho, tak se neboj 🙂 .Když jsem šla rodit poprvé..... jak já se bála nastřihnutí hráze... moje švagrová měla špatnej porod, tak mi holíčila a člověk jede rodit s tím nejhorším a ono to tak hrozný nebylo a to nastřihnutí bylo v pohodě, aji šití, u malé se nekonalo nic z toho, prošla jak po másle. Je stejně zajímavé to, že u malýho jsem byla nastřihlá a když se narodil, tak mi bylo úplně úžasně a u malé žádnej nástřih a když se narodila tak mi bylo fakt jak po mladejch, utahaná, bolavá,myslela jsem si, že jsem se roztrhala, ale naštěstí ne.Teď jsem zvědavá, jakej to bude mít průběh!
Fakt se neboj, poslouchej svoje tělo a půjde to samo 😉 a jak budeš mít broučkas v náručí, tak už si to bez něj nedokážeš představit.... těš se na ten krásnej pocit 🙂
Na co se ale teda netěším.... na bolesti u kojení, je to u více rodiček a je to tím, že se satahuje děloha do původní velikosti a většinou nejvíce při kojení- díky hormonu.U prvního mimi to člověk ani nepostřehne, ale u druhýho..... to fakt byly další porodní bolesti. Nejdříve jsem měla strach to říct sestřičce, že mi tam třeba něco zůstalo, ale pak mi mamka řekla, abych se sestřičce svěřila a ta mi na to řekla, čím víc dětí, tím víc to bude bolet, a když bych potřebovala, že mi na to dá kapky odbolesti, naštěstí to přešlo, to trvá jen tak dva až tři dny....tak na to se netěším já
Máte s tím některá taky takové zkušenosti ? Nebo jsem divná já ?
Ahojky maminy,zdravím od plotny,už jsem docela KO,jsem zvědavá jestli vydržím do půlnoci,ale nic jiného mi nezbyde,když tu budem mít hosty.
Dnes jsme chtěli koupit chůvičky,ale v elektru měli zavřeno,pak jsem si chtěla koupit čajík z maliníku a ještě jeden balík vožek a síťované kalhotky a v lékárně byla fronta až ven,takže nic.Jen jsem si koupila v tescu čajík na kojení.
Tý jo,mám úplně tvrdý bříško,asi se to moje věčný stání miminku nelíbí.Letim se kouknout na slaný šneky do trouby abych je nepřřipálila!!!!
Ještě nakouknu,ale nezlobte se...nedočítám!
@petpop pohodicka pohodaaaa 😀 uvidime ako nabehneme,ked budu 3,starsi je uz skolkar,tak viacmenej ziadna zmena ma necaka,system s dvoma mam uz oskusany 😉
@defs presne ako pises,to stahovanie maternice po porode,na to sa ozaj netesim 😝 uz po druhom som si to uzila,ale aspon viem,co ma caka 😉 my sme mali na porodnici sestricku,ktora mala 8deticiek,tak nas viacmenej varovala,no a povedala,ze ak budeme potrebovat,da na liek od bolesti,kazdym dalsim porodom maternica straca na pruznosti,preto to opatovne stacanie sa tak boli,ale je vraj dobre dojcit,ide to potom skor 😉 takze vobec nie si divna,ja to poznam tiez 😉
@defs Vcera vecer jsem nad tim porodem hodne premyslela a bavili jsme se o tom s pritelem.. Ja bych teda skoro celou prvni dobu porodni mela stravit doma. Tady se do porodnice vetsinou jezdi az kdyz jsou kontrakce po 3-4 minutach, coz uz musi byt celkem zahul.. Pokud to rodicka nezvlada, ty bolesti, prijmou ji drive, ale jinak posilaji "hekat" domu.. Tak si rikam, ze jestli mi ten malinik a lnene seminko pomuze, porod pujde rychle, ..ze bych se snad i na ten epidural vykaslala... Ale uvidime, nebudu delat hrdinku, vsechno se uvidi, az to prijde 🙂
No jinak, ja prave prisla z Tesca, popijim uz si brusinkovy dzusik, a poustim se pomalu do priprav nejakych dobrutek na vecer. Kdyz uz jsme tak odbyli ty Vanoce, aspon dnesek si chci uzit. Do toho Noveho roku chci vkrocit fakt pravou nohou, strasne se na ten rok tesim!! 🙂
dievcence ja vam tiez prajem veseleho Silvestra. Do Noveho roku vela zdravicka, stastia, lasky, bozieho pozehnaia. No a nech tie nase deticky pridu krasne a bez velkych problemov na svet. nech su dobrucke a moc nam neplackaju 🙂). A hlavne nech su zdravucke.
Ja este pridam par slov k mm pri porode. Ten moj pri prvom bol, a bude aj pri druhom. Clovek ma trochu lepsi pocit podpory a sem tam mi ovlazil pusu, ci zavolal lekarku, ked bolo treba. Inak pri samom porode mi stal za hlavou, takze nevidel priamo vsetko. len ako mimi uz bolo vonku a prestrihli snuru. potom mu ho dali v perinke do narucia. Bol pri mne dalsie dve hodiny aj s babatkom..pokym som bola na sale.
Takze nemal ziane traumy..nevidel strihanie ani sitie 🙂.
Mal len krasne dojmy. pofotil si mimi 🙂)) a pohojdal v naruci.
Ja len doporucujem 🙂)
Tak šneci upečení,teď je v troubě vystřídal chlebík a nakonec tam přijde bůček 😀
Jinak jsem včera ještě trochu zaregostrovala debatu o kojo podprdách,tak já jsem si koupila stejné číslo a to jen proto,že se mi prsa zvětšila hned a taky větší tam neměli,teda měli ale s velkým obvodem,u větnamčíků za 80,-,ale jako super příjemnej matroš a za tu cenu,nekup to!!!Takže ten začátek v tom budu muset yžtak nějak přečkat a pak se uvidí.
Stahování při koju bolelo,ale byli to jak menstruační bolesti a nestrašte,že to teď bude horší!!!! 😅 😀
Holky, ještě jednou ŠŤASTNEJ A VESELEJ NOVEJ ROK 2012!!!! Já pádím, jedem k bráchovi na návštěvu. Opatrujte se a do toho novýho roku.... s tou pravou nohou 😉 . Papapá
A děkuji vám, za přijetí sem, mezi vás 🙂
Ahoj holky, já sice moc často nepíšu, ale celkem pravidelně vás čtu, takže se k vám s dovolením taky počítam 🙂 . Přeju vám všem štastnej novej rok!!! Čekájí nás velké věci 😨 😉 , tak ať to všechno a všem dobře dopadne! 😵
@xxx.klarka
@defs holky, taky bych pořád bulela a bulela:( my se o mimi snažilo skoro rok a půl, tak je to naše vytoužené přání a já se taaaaak hrozně těším🙂 a stejně, místo toho, abych byla pozitivně naladěná a v očekávání, spíš už mě dostihla nervozita, jaký bude porod, jak to zvládnu při něm a po něm, na jakého doktora narazím a hlavně, aby se nic zlého nepřihodilo... ale to určitě znáte taky
Holky, do nového roku jen to nej a ať je pro nás pro všechny jeden z nejhezčích🙂🙂.)
@defs jsem ráda, že v tom nejsem sama. 🙂
@petpop já mám 25.ledna, takže by to bylo tak nějak ideální. 🙂 A taky vodnář, tak jsem také ráda. 🙂
A že koukal na videa porodu na internetu, to ho obdivuji, málokterý chlap by koukl na cizí porod.
Došli jsme z venku z procházky a jdu připravit nějáké občerstveníčko na večer, ať máme s mm co zobat u telky. 🙂 Jinak zase a opět musím pochválit tu moji holku, dlá mi ohromnou radost. Ráno se sice 2x počůrala (ale je to tím že je tatka doma a dělá kraviny a už pak nevnímá že potřebuje čůrat :-/ to snad brzo taky vychytá, kddyž jsme sami tak je to bez nehody) ale přišli jsme z 2hodinové procházky a plenky byla suchá, tak jsem ji sundala, sedla na nočník a hnedka se vyčůrala. 😵 😵
Tak už i chleba upečený,antistresový salát udělanej,tak jen obložený talíř a bude hotovo!!Ale jsem KO,nohy mě bolí.
Sice jsem druhorodička,ale bojím se pekelně,kor když se to nedá srovnávat,hlavně mám strach abychom dojeli včas,aby nebyli závěje a pod.A abych to zase poznala,že to přišlo!!!A pak au au.
Prostě nervíky pracují i u mě.
@xxx.klarka to je šikulka!!! 😵
Jinak si myslím,že už se sem nedostanu,tak všem přeji krásný vstup do nového roku a hlavně hodně sil jak psychyckch,tak i fyzických!! 😵

@petpop
@kokorunecka dakujem dievcence,snad sa mi podari aj castejsie sem nakuknut,momentalne sa nedari viac 😉