icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petja
1. jan 2012

Tvrdnutí bříška nemám vůbec.Spíš píchání,což teda není vůbec nebolestivý 🙄

xxx.klarka
1. jan 2012

ahojky,

tak konečně je po všech svátkách a přestane to hnusný přežírání 😀 A začneme jíst trochu dietněji 😀 Už to vážně potřebuji, necítím se vůbec dobře z toho přežírání, tak si nasadím menší dietičku.

mell
1. jan 2012

@defs já to měla i v prvním těhu, ale teď je to mnohem horší a hlavně mi to začalo hrozně brzo. Teda ono to břicho mi narostlo hrozně velký už někdy ve 20.tt, holt je to ještě brzy a je to všechno ještě takový vytahaný. Já mám pocit, že po celém břiše mám dítě a všechny vnitřnosti mám namáčnutý někde těsně pod krkem, protože i žáha mě pálí naprosto příšerně 😔

@xxx.klarka taky se už na to těším, až se sní všechny ty zásoby cukroví a ostaního jídla a začnu testovat vánoční dárek - parní hrnec 😉 Budem "hubnout", vypadá to, že manžel se rozhodl, že přestane kouřit, takže proto to píšu v úvozovkách, protože on už jednou přestal a přibral asi 20 kg a u mě se o hubnutí taky moc mluvit nedá 😀

A co se týká tvrdnutí bříška, tak já s tím taky nemám vůbec problém, já jen to dýchání a pálení žáhy...

xxx.klarka
1. jan 2012

@mell Cukroví mám už jen na tácku, a to poletí po neděli slépkám, už to nechci ani vidět. 😀 Parní hrnec mám také a jsem spokojená. 🙂 Určitě ho využiješ. Já hubnout budu, a hodně, mám velké cíle do konce roku a hodně toho před sebou, ale už vím jak na to a vím že to půjde, musí. 😀

xxx.klarka
1. jan 2012

Jinak tvrdnutí u mě taky v pohodě, jsem ráda, při dceři jsem s tím ležela. ☹ Jinak je pro mě nějáké horší pohybování se, ale to bude tím jak se blížíme do cíle, je to horší a horší.

petpop
1. jan 2012

"Dobre rano" podruhe 😀
Ja se rozhodla drzet se prislovi "jak na Novy rok, tak po cely rok", prave me vzbudil pritel telefonem, ale vidim to znovu tak na hodinku a zpatky do peří. 🙂

No jinak se pochlubim, od vcerejska jsem zacla s cajem z maliniku a masazi hraze.
Caj OK, dokonce mi chutna, osladila jsem si ho medem, a fakt dobry. (Lnene seminko mi jeste nedorazilo.)
Ale masaz hraze - me to bolelo jak cert ☹ Uz jen ty prsty, kdyz jsem dala dovnitr... Tak to uprimne, nevim jestli budu davat...

loretana
1. jan 2012

@mell ahojky, to znám taky, nemžu dýchat, většínou když si lehnu, mám pocit, že mi leží cihly na hrudníku, někdy je to hodně nepříjemné, jako bych se dusila...:(
Záda už bolí pekelně, oboouvat si kozačky je taky sranda🙂 Mám to bříško hodně ve předu, takže ráno, když si oblíkám ponožky a nebo ty kozačky, tak strašně funím🙂
A zase se mi udělaly další strie:(:( to je peklo, manžel se mi směje, že se mažu každou hodoinu (něco na tom bude🙂 ), ale zase se rozšířily a už jsou na celém podbřišku:( už nevěřím tomu, že nebudou další přibývat:(:(:(

tunylyk
1. jan 2012

ahojte,ako ste sa vyspinkali?Ja po dlhej dobe bajecne 😀 zalomila som spolu s chlapcami este pred polnocou a ani tie rachetle nas nezobudili 😀 dokonca som ani kvoli wc nemusela vstavat 😀 vidim,ze uz ste na chudnutie nastartovane 😉
@mell mna sice zaha netrapi,ale kamoska mi vravela,ze zacala pit mrkvovu stavu a to jej vraj robi dobre 😉

petja
1. jan 2012

@petpop no masáž má bolet,není ale extra účinná.Navíc by měl masírovat partner,epino je v tomhle 100a1

petpop
1. jan 2012

@petja Cetla jsem, ze to ma trochu bolet, ten tlak, ...ale urcite ne uz to, ze si tam dam palce ☹ A pritele priste zapojim, mozna to bude lepsi. Dneska kazdopadne ne, je v praci do noci, tak budu zkouset zas sama .. 😕
Ja bych to epino mozna i zkusila, ale tady v UK jsem ho nikde na netu nenasla, a nechce se mi uz kombinovat, aby mi ho nekdo posilal z Cech apod.
Zkusim, co mam - malinik, masaz a seminko, ....snad aspon neco z toho zabere 😉

krakorka
1. jan 2012

tak já zas neznám pocit šptného dýchání,ale bolest žeber a pálení žáh znám,,teď je to teda o hodně lepší,ale někdy to potrápí
Ale po tom náročném včerejšku mám taky pocit,že mám mimčo všude.
😅

@petpop to jsi dobrá s tím čajíkem,já začnu až mi ho manža koupí 😀Takže snad tento týden a se lněným semínkem taky,akorát včera jsme se o tom bavili tady s kamarádkou a ta pila maliník,baštila lněný semínko,masírovala hráz a stejně má klučíka kleštěma a nástřih,takže tak 😅
No a jinak se taky řídím heslej jak na Nový rok,tak po celý rok a mám v pračce potah z autosedčky,jsem si říkala,že mě to praní stejně nemine,tak co. 😅 😀To ty to máš lepší 😀

@loretana s kozačkama a ponožkama to máme stejné 😀 i utírání nohou musíím praktikovat,tak,že je hodím na vanu a utírám 🙂

petpop
1. jan 2012

@petja Jaaaj, jeste jsem koukla do jedne UK diskuze, tam si to taky chvali, ale ze to stoji pres 2000,-??
No takze to tady existuje, ale urcite to neni rozsirene (soude podle jedineho odkazu na netu), ...kdybych si to mela kde pujcit, ok, ..ale ta cena... ☹

petpop
1. jan 2012

@krakorka Tak ja nespoleham, ze me to spasi, ze budu mit rychly porod, maly ze me vystreli namazany slizem ze lneneho seminka, a nebudu mit ani jizvicku 😀 😀
Ale aspon ma clovek pocit, ze pro sebe neco dela, ze tomu porodu aspon nejak pomaha 😀 Trochu me to psychicky uklidnuje, a za to to stoji 😀

Zaha me pali kazdy vecer, vzdy ve stejnou dobu, ale nastesti, kdyz je nejhur, zabira Renie. Nemam to ale nijak silene, to paleni.. To spis ty zebra, no to mi dava zabrat. Jednu dobu se mi zdalo, jak je maly pekne uz natlaceny dole, dokonce me bolel cely spodek, chodila jsem jak kacka, ......a ted, ja ani nevim, jak to popsat. Uz je dole, i nahore (asi to bude dlouhán 😀 ) , takze uleva zadna ...to prijde snad, az mi klesne bricho 🙂

krakorka
1. jan 2012

@petpop no já jsem při dceři nic nedělala,ani jsem nepila čaj ani to semínko,ale teď právě chci,taky nepočítám,že pozám při porodu rozdíl,ale jak jsi napsala,pro tu psychyku,že jsi proto něco udělla..

petpop
1. jan 2012

@krakorka Tak ty aspon budes mit srovnani, potom se tu budeme delit svymi zkusenostmi 😉
A jaky byl prvni porod?

martina77ba
1. jan 2012

@defs Ahoj, aj ja si dávam magnézium, ale tiež tvrdne aj tak. Ale asi je to naozaj už v tomto štádiu normálne 🙂 Musíme to vydržať a potom príde odmena

matulat
1. jan 2012

ahojte babulky, chcem vam zapriat vsetko len to najlepsie do noveho roku 2012, hlavne vea zdravia celej rodine a rychly a bezbolestny porod nam vsetkym. Citam ze vas tu trapi palenie zahy, o tom by som vedela rozpravat na hodiny ja nou trpim od 4mesiaca tehotentsta takmer celodenne , zaberali mi mandle, vyskusala som rozne pripravky ale vsetko to bolo len kratkodobe, tak dufam ze ako to prislo tak to aj odide.

matulat
1. jan 2012

@martina77ba ahoj aj mne tvrdne brusko tiez si davam magne B6, lekar mi zvysil davku na 3 az 4 krat za den 1 tabletku. kolko krat to beries ty?

martina77ba
1. jan 2012

@jancag vidíš? toto som nevedela, že ak je to raz za hodinu, či je to OK alebo nie. A kedy to už začína byť zlé, že už je to dosť často, v akých časových intervaloch asi?

mell
1. jan 2012

@xxx.klarka no, já s tím hubnutím to mám blbý, jednak po prvním porodu mi zůstaly 4 kg a jednak vím, že jako já při kojení musím jíst hodně, jinak jsem hned neměla mlíko. A hodlám kojit dlouho, takže do konce roku zhubnout nemám šanci určitě...

@loretana no, o ohýbání apod. nemluvím vůbec - to je katastrofa hrozná. Obout si jakékoliv boty je peklo a to musím ještě obouvat malého a utírat nohy psům - to je u nás vždycky operace na půl hodiny 😀
Na ty strie už je asi pozdě, ale já používám normálně ve sprše kartáček a drhnu si s ním břicho, aby se pořádně prokrvilo a pak to mažu. V prvním těhu ani jedna strie a teď zatm taky nic - ale tak teď s tím moc nepočítám, bo mám pupek fakt mnohem větší a je mi jasný, že mi popraská těsně před porodem 🙄

@petpop nezačínáš nějak brzy? Abys z toho zase předčasně neporodila...

@krakorka já si taky myslím, že tyhle babský rady jsou hlavně důležitý jako psychická podpora. Samotnej porod je hodně o psychice a když je ta ženská zablokovaná strachy, tak jí nezachrání vůbec nic..

@matulat no, to uvidíš, to je jak zázrak - porodíš a žáha okamžitě přestane pálit 🙂

petpop
1. jan 2012

@mell Tady v UK a na Konikovi jsem 33 tyden, podle posledni MS, ale v CR mi gynekolog dal temin 10.2., coz teda jsem uz 35 tt. To neni brzo, ne? V Cr mi to bral podle velikosti plodu, hlavicky, takze tomu verim spis, nez podle posledni MS.

A jinak, ja stejne pocitam, a dokonce bych rada, kdybych porodila tak zacatkem unora, tzn. za mesic, takze pro me brzo neni 😀

silente
1. jan 2012

@mell - pálení žáhy mám skoro nonstop, děsný 😠
@petpop - jj, maliník a semínko je takové malé placebo určitě taky. Ale určo i kapku pomáhá 😉 Epino jsem si na tento porod taky koupila, dva tisíce jsou dost, ale zkusit to prostě musím 😀

Jinak včera jsem měla takové poslíčky, že jsem myslela, že budu soutěžit o prvního novorozence 2012 😀 U malé jsem neměla posla ani jednoho a tohle byl tedy mazec 😝

petpop
1. jan 2012

@silente Muzu se zeptat, jak dlouho ty poslicky trvaji? Ja jen abych to poznala, a nevolala hned na porodni, ze uz jedu 😀

silente
1. jan 2012

@petpop - ono to je u každé jiné, já to včera měla vždy tak 2 hodiny, pak hodinu klid, zase dvě hodiny .... tlaky, jako by se my mělo břicho utrhnout (kapku jako menstruační bolesti),sem tam tvrdnutí. Každopádně poslíčky od kontrakcí poznáš pomocí vany nejlépe - naložíš se do vody teplé tak 37,5 stupně a uvidíš. Poslíčky zmizí, kontrakce zesílí 😉

martina77ba
1. jan 2012

@matulat Ahoj, mne dala lekárka 3x denne 1tabletku, ale občas si dám aj 4x ale moc to nepomáha. Asi je to v tomto štádiu už normálne a musíme to len vydžať 🙂 Ty máš kedy termín? A do ktorej nemocnice pôjdeš?

matulat
1. jan 2012

ahoj ja mam termin 23.2. a rodit budem v Nitre. uz teraz som malo pohybliva a neviem si predstavit co to bude tesne pred porodom. A ty kde budes rodit???cakas prve dieta?

matulat
1. jan 2012

@martina77ba ahoj ja mam termin 23.2. a rodit budem v Nitre. uz teraz som malo pohybliva a neviem si predstavit co to bude tesne pred porodom. A ty kde budes rodit???cakas prve dieta?

martina77ba
1. jan 2012

@matulat aj ja mám termín 23.2 🙂 a rodiť budem v BA na Antolskej, čakám prvé dieťa, som po umelom oplodnení, podarilo sa až na 3x, ale predsa 🙂 Bude to dievčatko - Linda 🙂
A ty čakáš tiež prvé dieťa? A čo to bude? 🙂

amrash
1. jan 2012

Ahojte holky, doufam, ze jste Silvestra prozily vy i miminka v pohode 🙂 Tady jak zacaly rachejtle a do toho stekat nas maly Baskervill, tak se mimco zacalo vrtet a tak jsem si honem bricho omotala dekou a polstarem 😀
Paleni zahy, dychavicnost, tvrdnuti bricha a nocni nepohodli - ono nekdy bylo jinak? Kurna... uz si ani nepamatuju 😝

mell
1. jan 2012

@petpop no, nejpřesnější na určení TP je ultrazvuk v tom 12.tt, tak jestli to máš podle něj, tak tím bych se řídila. Podle PM se to dá asi určovat u někoho, kdo to má fakt pravidelný a cyklus 28 dní (což třeba já nemám).