Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@defs Tak vidis, s dvemi detmi mas dnesni denni rezim jako ja (zatim) bezdetna, to teda závist 🙂 Ja akorat taky dneska jeste nic poradneho nejedla, taky bych si dala rizecek s kasi, hmmmm 🙂
Ja uz radsi kopytka hore nedavam, bo bych v noci fakt neusla...a to by zas bylo zitra to same .. 😒
Jo a ja dneska zahlidla do "leden/januar 2012", a hezky jsem si pořvala dojetim, jedna tam porodila uz na Vanoce, a druha ted na Silvestra.. No a me to fakt uplne dojalo 😅 😀
@kokorunecka verim ze to je a bude v poriadku... zelam peknu a pokojnu noc a nech sa drobcek hybka v brusku
Ahojte 🙂 tému mám medzi obľúbenými už od začiatku tehotenstva a nejako som sa nedostala k tomu aby som vás aj čítala a pridala sa... ako vlastne nič som nepostíhala, ani k foteniu bruška som sa nedostala, ani fotky zo svadobnej cesty (ktorá bola v máji/júni:D) som ešte poriadne neprebrala 🙄 a to mám termín už 4.2, a aj to podľa ultrazvukov to vyzerá že budeme koncom januára... a zatiaľ ešte nemám ani popraté, ani tašku zbalenú, a ani pokúpené veci...
Včera som začala s pitím čaju z maliníku, najbližší týždeň si chcem kúpiť aj ľanové semiačko a konečne kúpiť všetky potrebné veci od kočíka až po výbavičku (jediné čo mám je oblečko, pár hračiek, postieľka (ešte po mojom bratovi, treba mi ale matrac dokúpiť) a prebaľovacia podložka (jeden z rozlúčkových darčekov z roboty)), prihlásiť sa na profylaxiu a do pôrodnice... no bude to veselý týždeň 😅
Inak akú veľkosť kupujete podprsenku na dojčenie? Lebo teda od začiatku tehotenstva sa mi veľkosť košíčkov nezmenila, len obvod...ale čítala som že by sa mala kupovať o dve čísla väčšia... mi to príde zbytočné, podľa mňa o jednu veľkosť by malo stačiť, či? 🙂
Inak šťastný nový rok všetkým, a hlavne zdravé bábätká 😵
@kessinka Tohle me vzdycky dostane, kdyz se tady nekdo takovy objevi 🙂
My se tady vsechny pomalu uz chystame rodit, stresujeme, ze jeste nemame vse nakoupeno, hotovo a pripraveno (..coz uz ale ted asi vsechny mame 😀 ) a ...hle, ono to jde i jinak 🙂
Nemyslim to zle!! 😉 Ja bych ale nedala ty nervy, ze vsechno zustalo na posledni chvili..
S kojici podprsenkou, mi se uz ted zvetsil obvod i kosicek, a na kojeni budu kupovat stejny obvod, jako mam ted, ale o cislo vetsi kosicek. O dve cisla si myslim je fakt dost... ale ono se to stejne uvidi, az po tom porodu, az se prsa napusti mlekem. Holky, ktere uz maji deti tady radily, koupit do zacatku nejakou obyc levnou, a az se velikost ustali, pak zainvestovat. 😉
@kessinka - jj, přesně jak píše @petpop - do začátku nejlevnější o číslo dvě větší než teď a pak teprve investovat.
Bohatě stačí takováto:
http://materskepradlo.mimishop.cz/katalog.php?t...
@petpop
tak nervy sú, ale nestíhalo sa... po robote som došla domov vždy tak unavená, že som väčšinou len ľahla a spala, alebo inak oddychovala 🙂 na materskú som nastúpila oficiálne 24.12, a ešte aj ten jeden predvianočný týždeň dovolenky čo som si nechala na vybavovačky som nakoniec preležala v posteli lebo sa na mňa nalepil nejaký hnusný vírus 😖 a týždeň medzi sviatkami sme ešte posledný krát obehli rodinu 🙂 a ten čas len letí, ani človek nevie ako... ale tak snáď skôr než ten koniec januára rodiť nebudem, chlapci sú vraj lenivší a nechce sa im z bruška a všetko ešte postíham tak ako by som chcela 🙂
lacnejšiu podrpsenku? ale takú na dojčenie? či obyčajnú? lebo takú spešl som snáď lacnú ani nevidela, keď niekedy vidím tie sumy tak sa mi aj peňaženka radšej ukrýva v kabelke 🙄
@petpop dalo by se říct, že ano, bolesti jsem měla to jo, ale tím že to bylo tak rychlé, se to dalo vydržet. No a přijela jsem do Brna do porodnice, tam mě přijmuli, u malýho jsemsi tam chvilku poležela, potom přišli, byla jsem otevřená na 7, tak mě praskli vodu a bylo to za chvilu.No a u malé mi jako by křuplo v přichu, chvilku bolesti, tak jsem si lehla,nemyslela jsemže to je ono,za chilinku znovu bolesti no a u třetí bolesti ( to bylo tak cca 30min celkem od začátku)jsemmužíkovi řekla, že jedem, oblékla jsem se , cesta do porodky tak 45 min.- bylo náledí a od příjmu to vše bylo za 5 min ukončeno, takže tam to byla fofrovka.Ještě jsemposílala sestru pro chlapa, aby to stihnul- byl se převlíct. U Mišky mě ani nenastřihávali.
Nooo, a teď jsem zvědavá, jak to bude u malé
@petpop No spát se mi už taky nechce. Malej právě odešel k babičce, je ve stejným vchodě, tak jsem zase sama jako kůl v plotě ☹ . Přítel je u své bejvalé rodiny, včera mu odvezli dceru z prvního manž. do nemocnice, tak hlídá doma zbytek a já jsem strávila silvestra uplně jinak, než bylo v plánu.Aby jsi věděla jak se věci mají. Dcera je s ex manželem, já mám jen synka. Chodila jsem do práce, doma neshody a ex měl dost času malou získat na svoji stranu, takže malá chtěla být s tátem. Naštěstí bydlím kousek od ní, tak ji mám jako bych ji měla doma, ale samozřejmě mě moooc chybí.. Dnes po určité době, asi zjišťuje, že by chtěla být i tady s mámou a bráškem, tak buddu žádat o střídavou péči. Tak proto jsem téměř nevytížená. Omlouvám se za to že jsem to psala, já jen aby jsi pochopila situaci.... jinak to ignoruj 😉
@kessinka Tak to jo, ja mela taky do 19.12. pracovat, ale nakonec jsem byla od zacatku listopadu uz na nemocenske. To ma pak clovek na vsechno cas.. No co, ty to musis stihnout v mesici, a urcite to zvladnes 😉
Jo ty levnejsi podprsenky se daji koupit i na netu, jak dala odkaz @silente. Zadna parada, ale do zacatku beztak vystaci 🙂 Ja jeste taky nekoupila, ale uz se chystam, je to jedna z poslednich veci, co mi chybi 😀
@defs Tak tady do nas porad husti, abychom co nejdele vydrzeli doma, ze je zbytecne jezdit do porodnice drive, ze nas stejne poslou zpatky.. Jsem z toho tak na nervy, ze mam strach, abych to nakonec do te porodnice vubec stihla 😀 Co kdyby naaahodou se mi povedl porod, jako Tobe druhy, co? 😀
By me holt musel odrodit chlopek s taxikářem 😀 😀
@petpop Nooo, tak přála bych Ti aby to bylo rachlé..... ale vydrž aspoň jak já 😉 😀 , teď mám taky strach aby to nebylo v autě. Přítelsice jezdil sanitkou, prý rodil 2x, ale raději by to prej v to autě oželel 😀 . Doktorka na utz radila, když jsme se bavili o porodech, kdyby došlo na nejhorší.... hlavně netehat za šňůru, aby se netahala placenta.... snad to stihnu 😀 . A nebo naopak si to teď u té poslední užiju... abych si to pořádně zapamatovala,když je to naposledy 🙂 😀 .... prostě se musíme nechat překvapit, jak nám to půjde 😉
Jinak holky, co už máte mimča, taky jste v den porodu proběhaly často na velkou?Já jsem to měla u obou dětí, tak si říkám, že to poznám zase podle toho, že už se blíží porod.
@defs V pohodě, dobře žes to napsala, aspoň se vyhnem nějakému trapnému vysvětlování, kdybychom se do toho nějak zamotaly (kdybych se třeba ptala jak dcerka pomáhá apod.) 😉
To Ti teda věřím, že Ti malá chybí. Nedokážu si nic takového ani představit. Ale tak hlavně že se máte blízko,a kdyby se šlo domluvit na střídavé péči, to by byla paráda. 🙂
@kokorunecka teď prý řádí nějaká střevní chřipka, tak snad je to "jen" tohle. Je to prý dvoudenní záležitost, tak snad to bude brzy OK. Ale jinak bych taky frčela, bo zvracení a průjem se dost často děje i těsně před porodem, holt tělo se vyprazdňuje, aby mělo miminko čístý příchod na tento svět 😉
@petpop ono s tím čekáním záleží, jak asi kdo snáší tu bolest. Já to taky měla děsně rychlý, jen jsem měla takový divný pocity jako na ms, ale fakt jenom takový lehoučký, nic vážnýho, takže mě ani ve snu nenapadlo, že by to už mohl být porod. Když se to trošku zhoršilo (ale pořád mi to na porod přišlo strašně málo) a já jsem si konečně připustila, že už je to teda asi tady, že se obléknu a pojedem, tak jak jsem se zvedla, tak mi rupla voda a bylo vymalováno. Než jsem se stihla obléct, tak jsem měla kontrakce po dvou minutách, bolelo to jako kráva a chudák manžel jel jak šílenec, abysme to stihli 😉 On někdo jim jezdí rodit při každém píchnutí, ale zase být za velkou hrdinku se taky nevyplácí. Všeobecně se říká, že když jsou pravidelný kontrakce po 5 minutách, tak jet.
@defs jj, já taky odpoledne běhala a když mi rupla voda, tak jsem i trošku zvracela, ale jen šťávy, bo v žaludku už bylo prázdno 😉 A já si taky říkám, že podle toho bych to mohla poznat a hlavně tentokrát budu za hysterku a při jakémkoliv náznaku jedu a v nejhorším si volám záchranku.
@petpop Tak mívám ji často, na vánoce se mnou pekla, s malým se hádají, kdo co bude dělat a prostě sourozenci... pořád jsou v sobě 🙂,když jsou pohromadě... někdy jsou i světlé chvilky a malej jí říká sestřičko moje......
No naposledy byla zajímavá besídka....ex přišel se svojí přítelkyní, já šla s malou se převléknout a malej si mezi tímsednulk nim, tak seděla jeho přítelkyně, ex, malej a já.... docela jsem se tomu smála 🙂 , aji jsme se všichni v pohodě bavili... i když je cítit, že je tam cosi ve vzduchu.... nevím jak se cítí ta jeho.... protože si hraje na velkou mamku. Je jí 29, dělá školu, svoje dítě nemá a strašně se snaží... ale jsem ráda, horší by to bylo naopak a hlavně malá ji bere, tak jsem ráda. Na cvo si dělat zbytečný nepříjemnosti.... jde hlavně o ty naše dětičky !!!
@kokorunecka Ja chci jen napsat vlastni zkusenost: syna jsem ve 37.tt necitila, nahodou jsem sla ten den do poradny. Doktor me hned poslal do nemocnice, kam jsem si zvesela prifrcela autem. Natocili mi KTG a za chvili jsem uz mela mimi na svete - akutni cisar. Asi se dusil, tak me brali hned. Snad jsem te ale nevydesila!!!!
@defs Jo tak takove situace uz budou vzdycky 🙂 a jak rikas, jenom dobre, ze se mlada snazi, mnohem horsi by bylo, kdyby to byla nejaka hlupana, malou by nemela rada a jeste treba chlapa proti ni navadela.
Z vlastni zkusenosti muzu rict, zila jsem (jeste v Cr) dva roky s chlapem, ktery mel 3leteho syna, a i kdyz deti miluju od malicka, a opravdu jsem ho strasne mela rada, a doted na nej vzpominam (na toho maleho), bylo nam kolikrat HODNE tezko.. Ale je fakt, ze on ho mival jen vikendy, tak asi taky proto ho vic rozmazloval, dovoloval apod. a to me tak drazdilo..
@mell Ja vam zavidim, taky bych chtela podobny porudek 🙂 I kdyz na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz budu mit tolik casu do odjezdu do porodnice, aspon se na to psychicky pripravim, ze? 😅
Tady, presne jak pises, radi volat a prijizdet teprve, pokud jsou pravidelne kontrakce co 4-5 minut. Ale pokud uz mam kontrakce takhle blizko k sobe, za jak dlouho "CCA" se pak rodi??
Tak my jsme celý den s manžou jak praštěný palicí,děsně unavení,jen dcerka je čilá,ale myslim si,že to teď večer brzy zalomí.
Mě zas začalo být nějako šoufl,,pálí mě do toho trošku žáha,takže paráda!!!! 😒
Tady taky řádí jednodenní střevní chřipky,jsou teda jen průjmový,ale i tak doufám,že se nám to vyhne.
Já jsem měla před porodem taky čištění,ale ne těsně,,ale asi tak tři dny před,bylo mi blbě,měla jsem průjem,prostě průběh jako u střevní chřipky a pak asi z další den nebo dva dny mi začala odcházet hlenová zátka a do toho poslíčci a moje kleslé bříško,takže bylo jasno,že to bude co nevidět.
Jinak do porodky jsme tenkrát jeli při bolestech co 5-7minut a přjeli jsme tam a řekli mi,že je to v začátku.Ale mě to nevadilo tam být,byla jsem radši,že jsem pod kontrolou a popravdě řečeno když mi pak praskla vod si vůbec nedokážu představit,že by mi praskla doma!!!Ale každý to má nasměrovaný jinak,někdo vyčká s bolestma co nejdýl doma a někdo hold radši jede.
😀 😀 se směji jak píšeš.... chlopek by mohl vyprávět 😀 😀 😀 , U nás je to navíc tím, co jsme si prožily, tak se nediv, asi je to normální, horší by asi bylo, když by jsme byly v naprostým klidu... nebo nevím 🙂
@krakorka Tak takhle nejak, kdybych mohla, bych si to naplanovala 😀
Ze bych to vedela par dni predem, ze uz to nadchazi. Mela bych pekne cas se na to pripravit. Ja jsem v tomhle blazen, fakt kdybych mohla, naplanovala bych si snad i vlastni pohreb, miluju mit ve vsem poradek a jasno 😀
A jak svihnuta se dneska citim taky. Fakt to na sobe citim, ze jsem vcera pretahla, ...a to dnesni dospavani pres den mi vubec nepomohlo 😖
@kessinka ahojky,,,tak to niesi sama,ja okrem veciciek samozrejme neopratych nemam este nic,a to budem mat planovany porod zaciatkom februara,chyta ma riadna panika,,,, ☹ 😅
@defs Tak jasne, taky bych si spis rikala, ze neco neni v poradku, kdyby mi to bylo uplne jedno, a nic bych neresila. Mi treba prave hrozne pomaha si o tomhle povidat (psat), pokud uz ma nekdo zkusenosti, nasavam je 🙂 Vim, ze ja to muzu mit uplne jinak, ..ale citim se lepe, pokud aspon malinko vim, co muzu cekat.. 😉
@petpop To má každej jinak a hlavně záleží na tom, jak jsi otevřená, můžeš mít bolesti po 3 min, a když nebudeš otevřená.... musíš vydržet a nebo Ti musí pomoct v porodnici, tam je to fakt strašně individuální. Znám holky, co měly bolesti po min a čekalo se až se víc otevřou. Tady to je prý šílené u vyvolávaček. Jsou prý strašný bolesti..... tohodle se bojím já, že se malé nebude chtít a budou mi to vyvolávat.... asi si kolem termínu nechám udělat ten Hamiltonův (nebo Hemiltonův) hmat a snad pojedu.....
@kokorunecka a nemoze to byt crevna chripka? Ja som to mala ked mala mala 3 mes..bol to des...sedela som na wcku a lavor na kolenach..islo to aj tam aj tam....uf.
Tak drzime palce nech to nieje vazne.

@petpop taky nemám na nic kromě toho ovoce chuť, jsem plná i z vody 😉 . To je tím, jak nás ti mrňouskové tlačí na žaludek, už tam není místečko na nic jiného 😉
aspoň už tolik nenaberem