Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kokorunecka a kam ides rodit?🙂ono bohuzial nadstandartne izby nejdu dopredu vybavit...a je to mila predstava byt sama na izbe, ale ja nad tym ani neuvazujem, mi to pride za dnesnej situacie ked je tazke sa dostat na nadstandart ako troska sebecke...odrezat maminu, co by mohla mat lepsie podmienky, len kvoli tomu aby som bola s mm...
Holky tak já se asi odpojuji, zalehnu a snad usnu,když jsem prochrněla celej den 😉 . Tak vám všem klidné spaní, krásné sny a ještě krásnější ráno 🙂 , Ahojky
@kokorunecka - u nás tedy nadstandard předem zamluvit nejde, protože nevíš termín, obsazenost apod. U nás jsou jen dva a já doufám, že se mi nějaký uvolní. U prvního jsem taky byla na nadstandardu a nemůžu si ho vynachválit. 1000 Kč/den je dost, ale stálo to za to a dala bych i víc. Až se půjdu přihlásit do porodnice, určitě to tam zmíním a pak už jen doufat .... 😔
Mamule, přeji krásné ráno 🙂 , tak jak jsme se dnes vychrupkaly 🙂?
ahojky,
@defs u nás na prdku, večer když jsem lehla že jdu spát, tak malá začla plakat, tak jsme si ji vzali k sobě, měla teplotu a bolelo ji asi bříško. ☹ Takže usla pak asi kolem půlnoci, manžela jsem za boha nemohla vzbudit, aby ji odnesl, tak jsem ji odnesla sama. Zlámaná jsem byla hrozně, takže to stálo za prdku. Do toho malá zase ráno 38,4 a kašle, tak jsme na nurofenu a udělala jsem ji čajík s medem a cibulový sirůpek a doufám, že ji bude brzo dobře.
Zítra letím na poslední odběry, stěr na streptokoka, monitoring a poradnu v jednom, tak jsem zvědavá. Váha hrozná ☹ tak jsem z toho zase na nervy trošku.
Dobré ránko,
včera večer jssem teda nevěděla co mi tam to mimušenko dělá,docela mazec,hrálo si tam asi se vším možným,ale naštěstí jsem to zaspala a teď je to v pohodě.
Andulínu mám ve školce,manžu v práci,ale tááák straašně se mu nechtělo,až mi ho bylo líto,seděl tady ráno jak hromádka neštěstí.
Já jsem teď¨ráno nachystala autosedačku,tak mám radost.No a jinak mě dnes čeká praní lůžkovin.
Taky jsem dost často chodila do sprchy,vlastně poprvý mi doporučovali se i do sprchy vyčůrat.,no a pak když nás začali mordovat s kojením,tak jsem tam byla před každdým kojením abych si nahřála a namasírovala prsa.
@xxx.klarka malá bude dobrá, ale je to naprd, takové ponocování.... nejhorší je, že jim víc nemůžem pomoct, jen těma sirupkama.....a čekat až to přejde ☹
Jinak odběry mám za sebou a čekají mě jen Ty stěry na streptokoka. tak snad to bude dobrý, u žádnýho jsem to neměla, tak doufám, že to bude dobré i teď. Myslím že dávají kapačku, před porodem, když to vyjde poz.? Nebo co, nevíte ?
@krakorka taky nám tam doporučovali i čůrat, že to tolik nepálí a jak jsem psala, líp se to hojí, proto i tu gumovou obuv, jak už tady bylo zmiňováno a položená otázka, jestli normální nebo gumové pantofle.
Jinak malá se tam vždy po nějaké hodince protáhne a je zase klid, ale někdy se tam tak našponuje, že mám pocit, že tam je úplně narovno, naštěstí to jsou jen okamžiky, ale někdy to stojí za to 😉
@xxx.klarka chuděrka malá,přeju jí brzé uzdravení,aby sirupy zabrali.Já jsem na tohle hrozná cíťa(jak normálně moc nejsem)tak když Áňa stoná,tak jsem na nervy a hlavně mě přepadá bezmoc,že jí nemůžu nijak pomoct.vždycky bych tu nemoc nejraději vzala na sebe.
mě poslední odběry,stěr na stretokoka atd.)doufám,že i první monitor)čekají za 14dní,ale už aby to bylo.
@defs já tam byla bosá,tak prooto si neberu gumáky 😉 🙂
@xxx.klarka tak to je dobře že baští 🙂 , to je dobrá známka 😉, že už jí je lépe....má šikovnou maminku, která to podchytila zavčas.
Dobré ránko dievčence 🙂
@petpop Ahojkaj 🙂 Zatiaľ dnes pohodička, len malú ešte stále necítim, ale možno ešte spinká... Tak počkám čo sa ozve 🙂 Nebuď zo mňa na nervy 😀 😀 Mňa nervuje mm a potom to prenášam asi aj na teba 😀
@amrash 😀 Ja mám tiež veci vo veľkej športovej taške... Nechápem, kde sa toho zobralo tak veľa, veď sa tam nehodlám presťahovať....No, to potom áno, že návštevy kedykoľvek a max. dvaja ľudia na izbe. U nás to je tak, že na návštevy vymedzený čas na chodbe bez dieťaťa a izba min. 5 ľudí.
@amouramour Prečo aspoň raz v živote pri takejto významnej udalosti nebyť sebecká?
Ja viem, že u nás sa to dopredu nedalo, ako píše aj @silente , lebo neviem kedy nakoniec to na mňa príde...
Ale 20€ na prvú noc a potom každú ďalšiu 15€ mi nepríde veľa za to, že sa nemusím s celým oddelením "rôznych" ľudí deliť o jednu sprchu na chodbe a o jedno WC tiež niekde na chodbe... Nakoľko v našej pôrodnici sú podmienky dosť hrôzostrašné...
A rodiť budem v Skalici - alebo, kde ma stihnú odviezť 😀
@kokorunecka jasne, ze nie je zle byt obcas sebecky🙂ale tu to aspon mne nepride na mieste...a jasne, kazda maminka, chce co najlepsie podmienky a dufa, ze sa jej ten nadstandart ujde...a keby kazda mamicka premyslala tak, ze chce byt len sama...moc vela zenam sa to neujde🙂ale drzim palce pri porode🙂
Tak mi to nedalo a pustila jsem se do uklízení vánoční výzdoby a stromečku, a pak už jen čekat a čekat kdy přijde ten malý uzlíček 😵 😵
Jen jsem koukla z okna a není přes skla skoro ani vidět, jak já nesnáším to uhlí ☹ takže asi ještě přejedu trochu okna, aby jsme viděli ven.
Ahoj holky, u mě noc nic moc. Včera večer mi začlo být dost šoufl, žaludek jak na vodě, ukrutně mě bolely záda, a řekla bych, i semtam tam nějaký poslíček (cítila jsem MS bolesti..) Dlouho jsem nemohla usnout, a fakt uz nevedela co delat, jak si lehnout.. No za to, ted -jako obvykle -jsem si pospala do 10 😀
Píšete o nadstandardu, tak ja ani nevim, jestli to tady jde, a jestli jo, 100% to bude cena jako prase 😒 Za takove veci se tu plati silene.. Ale kdyby to slo, urco bych do toho sla, sobeckost-nesobeckost - muj porod, mam myslet na sebe, ne na jine, no ne??
@kokorunecka Ja kdyz maleho delsi dobu necitim, normalne ho postoucham 😅 at se ozve. Ale jinak uz se citis lepe, jo?
@defs děkuju... no snad už nepolezou dál.... já jsem v těhu nabrala hodně - 60 kg mám 77, takže veliké bříško:( malý bude cvalík, ale co s tím nadělám - nepřejídala jsem se, ze začátku mi bylo i špatně a hlavně, jak píšeš taky, od začátku jsem mazala a mazala, dvakrát, pozděj i třikrát denně a stejně.... používala jsem všechno možné, oleje, krémy, nic, stejně je mám.... takže teď mažu zase a zase a doufám, že už dál nepolezou....
Toho se právě bojím, jak budu vypadat po porodu, protože toho už se nezbavím, co manžel, i když ten mě pořád ujišťuje, že mu to vůbec nebude vadit.... ale co, ta nejhezčí odměna je ta nejlepší náplast🙂
@amouramour 😀 Veď ja ťa nenútim, aby si ma poslúchala a ešte k tomu na slovo a išla jednoznačne len po nadštandarde 😀 Ja som sa len vyjadrila, že toto chcem a za tým pôjdem.. A ako píše @petpop môj pôrod=moja vec a prečo myslieť na iné rodičky a nie na seba? Veď každá kopeme za seba pri pôrode 😀 Či mám sa ešte obzerať, že aha, chúďatko, áno, áno... Prepúšťam ti nadštandard, lebo si mi sympatická? 😀 😀
Lebo inak to neviem pochopiť prečo ti to príde také zvrátené 😀
@petpop Už som si sadla tak, že jej to asi trošku vadilo, tak ma skopala 😀 😀 Ale každopádne dnes to je lepšie.. Nemám rada chvíľkové zlé stavy 😀 Potom som hysterická 😀
Taky jak necítím malou, jsem hned nervózní, chytnu si pupík a trošku s ní zamelu,minule ani to nepomohlo..... ve mě by se krve nedořezal.Tak jsem všeho nechala,lehla si a bylo to - začala se vrtět........uf, uf, to je úleva 🙂 drobečci naši 🙂 .
Nad tím nadstandartem taky přemýšlím,ale nevím, jsem jaká si nerozhodná. Na jednu stranu to nebylo špatný, být na pokoji s jinejma mamkama- byly jsme 3, ale vím že je na Obilňáku i pokoj, kterej má myslím 5 nebo dokonce snad i více lůžek a to bych určitě nedávala,v tom případě bych se nechala dát na nadstandart, pokud by bylo volno. Sociálky bych přežila, Aspoň mám nad čím přemýšlet 🙂.... nechát to osudu a uvidím, nějak to dopadne
@kokorunecka myslim, ze sme sa absolutne nepochopili, ale nevadi🙂ja netvrdim, ze nemas chciet nadstandart, len som tvrdila, ze v dnesnej dobe nadstandartne izby su po dvoch a ja by som ju neobsadzovala celu len sama, nic viac, nic menej🙂
Tak já jsem měla spolubydlící,které potom začali komplikace po císaři a byl to dost hukot,neměla jsem moc klidu ani soustředění se na malou,ale ani minutu jsem neuvažovala,že bych si řekla o nadsstandart,ba naopak jsem pak byla ráda,že jí odvezli a dali mi na pokoj dvě maminky.Nerada jsem sama,potřebuju společnost a stejně by mi nastandart byl prd platný,protože manža normálně chodil do práce.
A je fakt,že i po zkušenosti teď,co jsem ležela ten týden v nemocnici,z toho přes víkend sama na pokoji,tak to bylo děsný!!!akorát jsem měla wc a sprchu jen sama pro sebe,ale to byla jediná výhoda,pro mě ne až tak důležitá.
Ale chápu,že někdo chce být radši sám a nebo chce mít lepší podmínky(když je wc a sprcha společná) a kldině si za to připlatí!Mě bude stačit si zaplatit za pobyt v nemocnici a doufat,že tam budem jen ten určitý počet dní a ne dýl.
@silente Ja si tiež neviem predstaviť, že by som sa mala o jednu sprchu a jedno WC deliť s celou chodbou... 😖
@amouramour Čo viem, tak u nás je tá izba len s jedným lôžkom, čo znamená, že pre jednu rodičku 😀
@krakorka Tak ja tiež dúfam, že tam nebudem musieť byť dlhšie než ako bude nevyhnutné..
@kokorunecka to je ine🙂u nas napriklad na kramaroch su izby po dve...preto som narazala na to, ze by bolo sebecke taku izbu zabrat len pre seba🙂
@loretana jak říkáš ta odměna za to stojí !!! Chlapovi to fakt nevadí... taky jsem z toho měla dlouho trauma a neboj na koupáku to schováš pod plavky i pod dvojdílný, pokud to máš v podbříšku. Já je mám pomalé tak velký, že to už neschovám,ale prdím na lidi, po čase to vybledlo a každej jsme nějakej.... holt nemůžou být na světě jen ideální lidi.... no né 😀 ... hlavně že budeme mít zdravé děti 😉
@amouramour Tak a už vieme, kde je pes zakopaný 😀 Lebo u nás to tak nefungovalo, sme predsa len nejaká Skalica 😀 😀 A oni sú asi radi, že vôbec to jedno lôžko tam dali, aby sa nepovedalo 😀 😀
Sla bych do toho nadstandardu taky kvuli tomu, ze mam rada svuj klid a komfort, a o sprchach ani nemluvim. Zila jsem tady par mesicu na domu s sesti lidmi, a jako jit po nich do koupelny....fuj. Nejsem nejaka cita, ale vsichni nejsou tak cistotni, a predstava, ze stojim v neci krvi, nebo curani (i kdyz to po sobe oplachnou.,,) no ne, diky.
@silente Ty poslicky mam zatim hooodne slaboucke, aspon myslim, oproti tomu, co ocekavam, ze prijde 😅 Ale je fakt, ze takove ty lehci krece, jako pri MS, citim uz od vcerejska, a vlastne az doted...(ne porad, chvilkama) 😕
@defs Ja fakt nemam problem, si to bricho fest pomackat, kdyz se nehybe! Vim ze mu to nijak neublizi, a vzdycky da odpoved!! 😉 Ted ho citim, jako vzdy, kdyz si davam ranni (dneska uz spis poledni) kafe - to je nas ritualek 😀
@defs je to tak, i tím se uklidňuji🙂 to období, kdy jsem na koupáku chtěla dělat "parádu", už mám fakt za se bou🙂🙂🙂 a navíc, neovlivním to, jen když se občas podívám d zrcadla, nějak mě to sem tam zdrbne:( ale nemá cenu na to myslet....
Jeee, a teď mě napadá, co valstně znamená to CS v průkazce, já mám CS2, to znamená, že by se to mohlo blížit, nebo vůbec ne? Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ale vůbec se v tom nevyznám🙂
Tak jsem si hezky šáhla do smůly,fuj,mám celou ruku ulepenou,to tak nesnášim!!!! 😠 budu to muset jít vdrbat solvinou.Bllbý dřevo!!!
Ani netušim co si uvařim k obědu?!Co vaříte dnes vy?

Tak to je masakr s těma věcma na prod. Já přemýšlím, jestli si kůli porodnici kupovat noční košilku, ale asi ani nebudu.Tam dostanu hned na příjmu, když budu chtít a vydržela jsem v té erární i před tím, je pravda i výhoda to, že když ji zašpiníš, řeknu si a mám čistou, takhle tam budu někde skladovat cosi špinavého infekčního, protože očistky, jsou vysoce infekční, tak pokud ta možnost je, asi využiju Ty jejich, tím mám i o kousek místa víc v tašce 😉