Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@petpop ta lekarka ona vie o vsetkom,vravela ze vsetko preto urobi aby to dopadlo co najlepsie,,,a hlavne aby som sa tesila zo zdraveho babetka,,,
@silvia10131 Jo jo, taky se divam, ale ja pocitam, ze to bude urcite drive. Prvni termin mam uz 10.2. 🙂
Tak to je dobre, ze aspon tentokrat snad bude o vsechno postarano, tak jak ma!!
@silvia10131 a už jsi mluvila s lékaři v porodnici, kde budeš rodit?
@petpop no mne tiez vravela doktorka ked som bola na 3D ze to vidi na 11.2,,,,
@jancag ďakujem za info, ešte mi prosím napíš, čo je to ten ctg záznam, o tom som ešte nepočula 🙂
@mell ano,ale mam sa s nou dohodnut uz jak tam budem chodit na poradnu,tak len a len za nou mam ist
@petpop no to ano,,,
@silvia10131 tak pokud s ní půjde domluvit ta sekce, tak to by bylo asi nejlepší, ona by ti to naplánovala na dobu, kdy bude mít službu a mělo by to klapnout. U toho přirozeného porodu je blbý, že člověk nikdy neví, kdy to na něj přijde a na jakýho doktora narazí...
I když teda já jsem zásadně proti císaři, ale v tvém případě bych do toho šla taky 🙂
@matulat Terezka je krásne meno 🙂 Tiež niekedy rozmýšľam nad tým, že nám síce už 5x potvrdili dievčatko, ale možno sa narodí chlapec. Tehotenstvo je krásna vec, čo mi asi najviac bude chýbať, bude to vrtenie v brušku. Veci ešte nemám kúpené vôbec, iba niekoľko, čo som podostávala. Idem teraz v utorok do Viedne, sú tam veľmi dobré výpredaje vždy po novom roku, za pár eur. Do pôrodnice si beriem hlavne plienky a servítky pre malú, 3 košielky, perinku, dupačky a pre mňa tampóny do podprsenky na kojenie.
Tehotenstvo som prežívala docela v pohode, nevracala som, ale do 5 mesiaca mi bolo vždy ťažko od žalúdka po jedle, schudla som na začiatku 4 kilá ... teraz ma bolia kríže, tvrdne bruško, mám hroznú nádchu - ale to sa dá všetko vydržať, veď to nie je navždy 🙂
@martina77ba tak ti zelam prijemne nakupovanie nech nakupis vsetko co budes potrebovat. Ja som s nakupmi uz skoncila, my sme kupovali len kocik hlboky strasne sa mi pacila iglesina a neodolali sme a este sme kupili jeden sportovy kocik britax vigour 3, aby som mohla chodit pohodlne s babom k lekarke, nakliknem vajicko romer ktore mimochodom zajtra idem kupit a maly by sme mat vsetko podstatne. Postielku aj kolisku mame a ostatne dokupime casom. veciciek som vela podostavala tak to teraz neriesim.
Chybaju mi veci do porodnice, krem na bradavky, nejake podlozky, a vlozky a nohavicky pre mna. pre babo mam vsetko.
Jasne ze to vydrzis... je to krasne obdobie, ja sa obavam toho ze mi bude riadne chybat moje krasne gulatucke brusko... .Vela zdravia ti zelam...Som velmi zvedava ci budeme mat obe dievcence...
@petpop tady v těch případech je fakt lepší mít muže u porodu,to ti doktoři jinak kmitají a hlavně kdyby bylo potřeba, chlap může dojít pro doktora. S malým jsem byla bez chlapa, nachystali mě,dali na pokoj,kde jsem byla sama, a když už mě přišlo, že je to na porod, a vyšla jsem na chodbu, nikdo tam nebyl, tak jsem zase zavřela dveře a čekala, naštěstí za okamžik přišla asistentka. Bylo mě blbý volat si ji tím zvonkem,abych neplašila,ale fakt člověk nikdfy neví...Už jsemslyšela hodněkrát, že mají jinou péči, když je tam i muž, jak když je tam mamina sama.
Baby, ako píšete, dúfam, že to bude fakt len taká dvojdňová záležitosť a zasa to pofrčí ešte nejaký ten deň úplne v poriadku 🙂
@amrash Teraz som si tak zbežne prešla tašku do pôrodnice, či mám všetko a tak.. Zajtra dokúpim také veci ako šampón a sprchový gél, keby sme náhodou akútne leteli 😀
Práve som písala mail primárovi gynekologického a pôrodníckeho oddelenia do pôrodnice, kde chcem rodiť. A snažím sa vybaviť si plus-mínus nadštandardnú izbu 😀 Nechcem, aby mm mohol prísť len za mnou a nie aj za malou, resp., že by s ňou mohol byť len "5sekúnd" a aj to na chodbe... A so mnou tiež len na chodbe...
Veď budem rada, keď budem môcť v sieťovaných gaťkách byť sama na izbe s malou a mužom, kedykoľvek si on zmyslí prísť, nie?
tak já jsem asi druhá,kdo ještě nemá tašku do porodnice,jediné co jsem si teď koupila, tak vložky. Chlapovi jsem řekla, že do konce ledna sakum prdum chci mít všechno hotové.... to je člověk, kterej má na všechno čas a já....... ta která má všechno ráda v pořádku a raději dopředu... jsem už značně nervózní. Tak věci, kolíbku a autosedačku mám, a zbytek se sand stihne podchytit do porodu 😉 . Ale když to tady čtu tak jsem značně nervózní
@mell no ved prave,,,snazim sa na to zabudnut,ale cim som blizsie k porodu tak tym viac na to myslim,,, 😒
jj, já taky chci chlapa u porodu, už u prvního byl nabriefovanej, co chci a co nechci a aby na to dohlídnul, kdybych byla nějak mimo a nebyla schopná normálně uvažovat. A taky si myslím, že přístup toho personálu je pak úplně jinej, když tam mám "svědka". A hlavně chci, ať si to taky "užije", bo jako jen ať vidí, jak musí ta ženská trpět, že to není žádná sranda porodit dítě. Spousta kámošů mi řekla, že si tý ženský teď hrozně vážej, když viděli, co to obnáší.
@kokorunecka tak ono závisí, jak to máš. Já třeba u prvnínho o nadstandardu ani neuvažovala, bála bych se být prostě na pokoji sama. A měla jsem štěstí na holky, co tam byly se mnou, obě jsou super a stýkáme se pořád. Když si člověk potřeboval odskočit, tak jsme si navzájem hlídaly děti, radily se a řešily svoje problémy a hned nám bylo líp, když jsme viděli, že jsou tam na tom všechny stejně 😉 A co se týká návštěv, tak jako ono se to nezdá, ale je to fakt záhul se starat o to miminko, takže já byla vždycky ráda, když už pak všichni odešli a já měla relativní klid. Ale zase jako jsem se na ty návštěvy hrozně těšila, to nemůžu říct, že ne - bylo to takový rozporuplný 😀
@defs neboj, já taky nemám... ale začnu už nakupovat, říkala jsem si, že po Novém roce začnu dávat vše dohromady, dneska jsme to zahájili tím, že jsme dali do ložnice komodu pro mimi, takže začnu prát a nakupovat a chci si sbalit ten kufr do porodky...
@silvia10131 tak já na to ani nemyslím, pro mě to bylo nejhorší, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Teď jsem to z hlavy nějak vytěsnila a zatím to neřeším. Ale nedávno zrovna vypadlo z manžela, že je z toho blížícího se porodu hodně na prášky...
@mell no ale musime vsetky mysliet len na to ze to dobre dopadne a tesit sa na tie uzlicky malinke 🙂
No snáď nám to všetkým dopadne dobre, treba pozitívne myslieť, viac asi teraz spraviť nemôžeme....
Inak ako veľkú máte tú tašku do pôrodnice? pretože podľa zoznamov ktoré mám nachystané to musí byť minimálne lodný kufor... už len župan a nejaká tá osuška zaberú strašne veľa miesta...a zvyšných vecí je tiež dosť...neviem si predstaviť že do pôrodnice nabehnem s veľkou cestovnou taškou 😕
@defs @mell Taky budu mit chlapa u porodu. Uz jsme to tady rozebiraly. Nekdo nechce, ale ja si to proste ani jinak neumim predstavit. Celkove jsme zvykli byt porad spolu, a jak uz jsem tu psala drive, nedokazem si ani predstavit, ze po porodu bude muset sam domu, a nas nechat v nemocnici.. Bohuzel spolehat na to, ze diky nemu budu mit jiny pristup, to nemuzu, protoze tady v UK je zcela bezne mit u porodu i dva lidi !!
Ale je fakt, ze byt tam sama, asi by me mohli mit vic "na haku"..
@kokorunecka Drzim palecky, aby zitra bylo lepe!! Uvidis ze bude!! Ale i tak si pro jistotu dopakuj tu tasku. Ja uz jsem z Tebe na nervy 😀 😀 Jsem to rikala, ze si nakonec samy ty porody privolame tema nervama 😀 😀
Jinak ja mam uz tasku sbalenou tak napul, a je fakt, ze nejvic mista (krome zupanu) zabiraji ty poporodove vlozky, to je neco neuveritelne obrovskeho teda. Si nepredstavim, az tohle budu mit mezi nohama 😅
@kessinka já budu mít asi takový ten kufr, co používám jako kabinové zavazadlo do letadla.
holky - druhomatky, co budete mít děti blízko po sobě, máte sourozenecký kočár? My už teď moc kočár nepoužíváme, takže si říkám, že bysme to mohli zvládnout bez, ale zase když třeba budu chtít jet někam na celý den, třeba do ZOO, tak si to nějak nedokážu představit, protože Matouš mi ještě po obědě samozřejmě spí (a bude spát doufám ještě dlouho)
dobře..... tak jsi du vyprat tašku do porodnice 😀 ... mi to nedá.... menší sportovní, tak snad se tam vše vleze.
@mell - já zvažuji koupit max. toto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=35477616&tab=3
Ale naše slečna po obědě nespí ...
@martina77ba no ako by som ti to opisala..niekto pouziva aj nazov pásy..prosto daju ti na brusko take 2 snimace, ktore snimaju ozvy srdiecka babatka samozrejme, pak jeho pohyby a dalej tvoju kontrakcnu cinnost maternice...🙂)nie je to nic neprijemne neboj..len ja to moc nemam rada, lebo sa vzdy bojim co vyskoci ..myslim tie kontrakcie..lebo to tvrdnutie bruska je niekedy akoby kontrakcia...tak sa bojim, ze si ma v tej nemocnici zasa nechaju
@petpop 🙂 zatím jsem ji jen prala, ale vypadá, že se to tam vleze, je taková poddajná, ale dám vědět 😀 . Co máš za vložky, že jsou tak velký? Já jsem kupovala v lékárně a přijdou mi normální,jsou tlustější, ale velikostně normální. Co mám zkušenosti, stačilo mi to,protože stejně jsem hodně času strávila ve sprše, radili nám se hodně sprchovat, když je po šití, tak jsem dala na rady a bylo to fajn, rychle zahojeno a bez problémů
@kokorunecka Ja uz mam po zkusenosti z minula radeji tasku nachystanou. Nakonec je to velka sportovni, nejak se mi ty veci snad okotily, nebo co...
Nadstandard nechci, pro cisare je pokoj jen 2 luzkovy. Minule jsem tam stejne byla sama 🙂 A na navstevy se u nas v nemocnici muze z vesela celkem kdykoliv!
@defs Tak ty moje vlozky jsou takove hrube, jako se kdysi prodavaly, a jsou hodne dlouhe, jako byvaji vlozky na noc.. Mela jsem sbaleno 20, ale PA povedela "cim vic, tim lip, pro jistotu". Tady se asi nic nedava po porodu zadarmo. Ani plinky a obleceni pro mimi. Vsechno musim mit svoje, no dokonce obleceni na porod..

@petpop jeee mi mame rovnaky den porodu 🙂