Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@rossalinda Myslis @suzamen?? No mas pravdu, nejak ji tady neni videt.. Snad nam uz nerodi 🙂
A taky tady posledni dobou chybi @petrusew a @amulienka.. ??
@kokorunecka Ja bych to taky nekupovala, mela jsem v planu normalne vyvarovat v hrnci, kdyz uz.. A nebo koupit sterilizacni tabletky do studene vody.. Ale kdyz uz to mam doma 😀
@nera123 no ja som bola na poradňu objednaná o týždeň, ale som mu dnes zavolala, tak rovno zajtra idem do nemocnice.
Práve mám pred sebou papier do soc. na materskú, tam to treba len odniesť ?
A materská sa ráta 65% z denného priemerného vymeriavacieho základu za rok 2011 a nezdaňuje sa ?
@nera123 - na Silvestra jsem taky vesele poslíčkovala celý den 😀 Jinak můj dr. je taky pohodář, na kontrole jsem byla 19.12. a na další jdu až 9.1. Ale jak říká - "abychom na sebe koukali přes stůl je zbytečné" 😀 Samozřejmě mi vždy řekne, že kdyby něco, hned přijet 🙂 A mně to vyhovuje.
ahojte dievcata...tak dnes ma doktorka na poradni nepotesila...zaznam celkom ok..klasika ako vzdy mi jedna kontrakcia(tvrdnutie bruska) vybehla...to by bolo ok...ale pozerala ma zo spodu..a vravi, ze maly ma velmi nizko hlavicku, sice som zatvorena ale hlavicka je velmi dole...tak zajtra mam ist na prijem...dufam, ze to este aspon 2 tyzdne vydrzime 2in1...:((
tak přebalovák budu mít zítra,už mi volali,tak snad se nic nepotento a klapne to
@jancag pokud jsi zavřená,tak to snad dáte!!Mě při prvním těhu strašili od 33.týdne abych jim vydržela aspoň do 36.a nakonec se dcera narodila 4dny před termínem 😉 Takže určo se neplaš a hlavně když budeš ležet a odpočívat,tak to bude ok.Musíš věřit!!!
Ahojte baby ako sa tu mate to sa neda ani vsetko postihat precitat tak som to len tak troska prebehla... inak vsetkym vsetko dobre v Novom roku... 🙂 sa uz tak tesim, uz konecne pojdem na matersku 9.1. mam ist odovdat pn, konecne budem moct chodit von ked sa mi bude chciet 🙂
inak nechysta sa tu niektora rodit na Kramaroch???
a este jedna otazka je zle ked som uz mesiac nepribrala ani gram???
@xxx.klarka jakto? Tvůj dr. má monitor?
@eniciatko ANO MÁ.
@petpop
@rossalinda
Holky jsem tadýýý 😀 Pustila sem se do úklidu,utírám prach a přeskládávám zase věci? Zítra jdu zas do porodnice na kontrolu tak kdyby náhodou... 😅
@xxx.klarka To máš fajn 🙂
@kessinka mne to ani velmi nevadi ze nepriberam len nech mala ma vsetko co potrebuje.... ziadna dieta nehrozi prave naopak som si dopriala vsetkeho aj ked by som nemala.....
A uz tam chodis??? pytam sa preto lebo mne akurat ma koncit pn a idem na matersku. ako to je ked sa tam chces prihlasit to tam len zavolam a objednam sa k hociktoremu lekarovi, ci ako to je??? ja tam totizto nikoho nepoznam, takze si ani nebudem nikoho zazmluvnovat, je to zbytocne nie???
@jancag Nechapu proc vas ti doktori tak zbytecne strasi?? 🙄 Prece jestlize se neoteviras, tak je asi vsechno v poradku. Ze je prdolka dost dole....no a kde by mel byt? Snad je to lepsi, nez kdyby se krcil pod prsy... 🙄
Jako fakt bych nestresovala, oni ti doktori asi fakt radi strasi, ...ale nevim co z toho maji 😒
@suzamen No ty jedna 🙂 Ja si uklizim a vsechno chystam kazdy den - kdyby nahodou, ze? 😀 Tak nam dej zase zitra vedet, co a jak 😉
No a ja konecne prihodila nejake nove fotky 😉
@siwinka1717 ano, ale do socialky som niesla len potvrdený papier od zamestnavatela a socialka náledne vyžiadala denný vymeriavací základ od zamestnavatela takže ty sa už oí nič nestaraš ale presne to už neviem ja to mam komplikovanejšie reťazova materska a ešte aj ten vymeriavaci základ si idem rátať sama 😠
@elisisse zajtra tam idem prvý krát (35+5tt), dúfam že to tam vôbec nájdem 🙂 najskôr absolvujem vraj monitor a potom ma už zavedú k nejakému doktorovi....volala som tam už pred nástupom na materskú v 34 tt, ale teda povedali mi že je to aktuálne až od 36tt a že si mám zavolať a dohodnúť sa až teraz po novom roku....
doktora si nezazmluvňujem ani ja žiadneho, keďže žiadneho nepoznám 🙂 ale tak snáď každý z nich je dostatočný odborník a zvládnu to (so mnou 🙂)
@krakorka
@petpop no verim , ze dobre bude...doktoroka sa sice vyjadrila, ze som zatvorena, ale ze to sa moze hocikedy velmi rychlo zmenit...a kedze mam to caste tvrdnutie bruska...tak to by mohlo este viac urychlit...ale je pravda ze poslednych par dni som sem tam citila tlaky tam dole..tak to sa asi zosuval..no co neurobime pre tie nase zlaticka..radsej lezat pojdem, nez by som si mala nieco casom vycitat..
Já jsem byla v poradně tuším kolem 13. prosince a na další jdu 10. ledna, taky mi to vyhovuje, že nemusím chodit moc často, zvlášť když mi nic není. A už mi bude i natáčet monitor, i můj doktor ho má v ordinaci, takže do porodky půjdu fakt až rodit 😀 zrovna jsem si dneska vzpomněla, že bych mohla s manžou skočit na předporodní kurz do porodnice, ať vím, jestli nenastaly nějaké změny atd a na netu jsem zjistila, že ho dělají jen podlení čtvrtek v měsíci. Tak doufám, že to ještě před porodem stihneme 😀
teď tu lítám s vysavačem a hadrem a zítra už fakt vyrazím na nákupy, ať můž konečně chystat tašku do porodnice. Ještě bych potřebovala vymalovat v ložnici, ale manža te´d šprtá na státnice a moc se mu do toho nechce, že až po státnicích. Ty dělá 18.1. tak pak to budou fofry - zatím nemůžu kvůli tomu chystat postýlku, přebalovák atd. Chtěla jsem prát a žehlit pro prcka až budu mít smontovanou komodu 😠
@rossalinda no ve´d to, ja som zamestnávateľ, teda manžel, tak to rátam aby mi to ok vyšlo, som si myslela, že si navýšim mzdu v decembri a materská skočí o niečo poriadne viac ( rátame jan+feb+....+dec 2011 hrubé mzdy/365 dní v roku ) a teda neskočilo
Tak jsem byla dneska v poradně, vše v pořádku, hlavička je ještě vysoko, takže porod zatím nic. Jen mi dělala stěry a za týden mám ještě jednu kontrolou (s tou už jsem nepočítala) a za 14 dní v porodnici. Tak doufám, že na tom budete ostatní podobně🙂
@elisisse
@kessinka ja sa tiez chystam rodit na kramaroch. Aj prve som tam rodila. V tedy to bolo tak, ze posledna abulancia na 1 poschodi bola urcena pre tehotne mesiac pred porodom. Ja som este 9.1 objednana k mojej. Pytala som sa ci sa tam uz mam objednat, ale vraj staci az po tom 9. Tak ked pojdem cvicit zastavim sa tam a objednam sa. Tiez sa nechystam zazmluvnovat..ani pri prvom som nemala. Na ambulancii to fungovalo tak, ze ma objednali lekarovi ktory mal najmenej pacientiek a na ten termin ma objednali aj na monitor.
Dne som zcala balit kufor, este dake malickosti a mam hadam vsetko. Len vlozky si musim do zdr. pomocok ist kupit.

@siwinka1717 môj lekár je taký flegmatik, ale zase mu dôverujem..teraz som mala poradňu 21.12. a na ďalšiu ma objednal až 20.1...keď vidí, že je vše ok, tak nerieši. bohvie čo sú to za bolesti, veď budeš múdrejšia po kontrole...možno sa ti tak viac rozťahuje panva..ja som mala na silvestra celý deň také sťahy, kŕče...už som sa bála, že čo sa deje, ale na druhý deń bol pokoj...a včera sem tam zase..a dnes zase pokoj 🙂