Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@margetakuska ahojky, je to tak, ze začátku se chodí po 4 týdnech, teda alespoň u nás. Ale myslím, že pokud jsi už potratila, tak že se s ním domluvíš na častější návštěvě. Uvidíš. Za zkoušku nic nedáš, budu držet palce.
@margetakuska ahoj, u nás to je tiež tak, že po mesiaci sa chodí a prvýkrát tak v 5-6tt. A tebe zistili prečo si potratila? Lebo mne stále hovorili, že malé je menšie a že nemôžem byť tak dlho tehotná a nakoniec som o neho prišla lebo sa nevyvíjalo a zistili mi trombofíliu...vtedy treba ísť hneď, lebo sa pichajú injekcie...
@xxx.klarka aha tak už chápem no musím sa s ním dohodnúť, lebo inak umrem od strachu...ďakujem ti 😉
@eviq ja som bola prvýkrát na sone a mala som byť v 8tt ale bábo bolo veľké na 6tt ale doktor mi povedal, že takto skoro sa to stáva a že je všetko ok.. no a v 10tt som začala krvácať tak som šla do nemocky a tam mi zistili že bábo je veľké len na 7tt a tak si ma tam nechali, vraj je všetko ok no a v piatok som už mala ísť domov ale na kontrolnom sone, mi povedali, že už nežije... ale za celý týždeň som nebola na žiadnych vyšetreniach ani mi nič nerobili a nakoniec mi da doktorka povedala, že ona si to aj myslela, že to takto dopadne, ale tak potom prečo mi nerobili nejaké testy alebo čosi... no a nezistili nič... veď ani žiadne vyšetrenia nerobili, len tu histologiu a to je všetko.. a tebe ako zistili tú trombofíliu? a čo to vlasntne je?
@margetakuska presne tak to bolo aj u mna, v 7tt sono, povedal ze to nevyzera na 7tt...v 8tt som zacala krvacat, isla som do nemocnice, prestalo to, ale povedali ze to nevyzera na 8tt...potom som zase zacala v 10tt ale uz nic so mnou nerobili a v 12tt som krvacala zase - to mi doktorka rovno povedala, ze nemozem byt v 12tt a to uz bol kyret a vraj uz bol plod mrtvy tak 2 tyzdne. Bol to uz moj druhy potrat, tak som isla na hematologiu a tak zistili trombofiliu - poruchu zrazanlivosti krvi, ktora to moze sposobit. Je tu o tom aj tema. Teraz po roku a pol sa chystame na treti pokus, tak dufam, ze sa to uz podari. Budem drzat palce aj tebe 🙂
@eviq joj tak to vám držím päste nech to tentokrát výjde 😉 ja som mala prvý potrat tak ma na žiadne vyšetrenia neposlali, ale dúfam, že bude tentokrát všetko ok 🙂
Ahoj holky minulý týden 27.5. jsem si udelala test a konečně po 2 letech jsem objevila 2 čárky 🙂 1.6. jsem byla na ultrazvuku, ale doktor říkal, že je to hodně malý(prý 4.týden) a byl vidět jen váček, ale byl v děloze, na další kontrolu jsem objednaná 8.6., tak uvidíme, zatím mi říkal, že se nemám těšit, že je to hodně malý...Ale ono to nejde, tak se stejně těším. Dnes od rána slabé špinění(není to čistá krev, spíš takové slabé hnědé špinění), tak snad to dopadne dobře. Ted jsem si dělala test a pořád 2 čárky, ale nevím jestli to je směrodatné
@jemi jooooj vitaj medzi nami 🙂 dúfam, že to špinenie bude ok.. keď som ja začala špiniť tak som aj potratila, ale pevne verím, že to nie je tvoj prípad ... a nechápem jakto že je to hodne malé... šak veď v 4tt to je naozaj malilinké čo ti ešte povedal?
@margetakuska no ono dle ms jsem měla být v 5+3, ale já měla ovulku až 21 den cyklu, tak asi proto to říkal a řekl, že jemu se to zdá na 3tt, ale byla jsem tam 19den po ovulaci a 40od ms, tak 3t to být snad nemůže. Jinak špinění ustálo tak snad to bude v pohodě. Jinak já na to špinění docela trpím, ale za poslední týden jsem ani jednou nešpinila tak mě to dnes vyděsilo.
@jemi neboj budem držať palce hlavne pozitívne mysli.. uvidíš čo ti povie toho 8. budem upenlivo myslieť no a keď to špinenie ustálo tak snáď to nič nebude držím päste 😉
ahojte baby, tak aj ja sa pridávam sem medzi februárovky 2012, zatiaľ s malou dušičkou, či všetko dopadne ok, boli sme na IVF a 1.júna na deň detí nám potvrdili tú radostnú novinu. Žial sa mi rozvinul naplno OHSS, ledva žijem, pichám si injekcie na riedenie krvi a samozrejme mám strach, či všetko dobre dopadne. Ak áno, tak kalkulačka vyrátala 6.2. A to ešte čakám, či by boli drobci 2 alebo len jeden.... držím vám všetkým silno palčeky!!!
Apropo, ja som teraz iba v 4 TT...
@moncicak.as ja som to tu tiez uz pisala, ze sa mi to zda divne, ale doktorka zatial vsetko ohodnotila ako OK, tak asi to bude naozaj tym, ze je este skoro... ja som si robila tolko tych testov, ze uz som bola skoro zavisla 🙂 a ciarka stale slaba, tak ale aj na samotnych testoch pisu, ze odtien ruzovej nie je dolezity, podstatne je, ze tam ciarka je... a presnejsie vysledky su aj tak z krvi
neboj, to ubehne a za chvilu je 8.6. 🙂
@yanqa Těší mě, že nejsem sama, znáš to, vidim hned ty nejhorší scénáře, mimoděložní těhu, apod..snad to bude v pohodě 🙂 Mě na krev zatim vůbec neposlala, jen mě objednala k sobě na 8.6., asi bude dělat jen UTZ..
Ahojte maminky! Ja som prave dnes zistila. ze som tehulka, manzel o tom este ani nevie, potrebujem sa s tym najprv sama vysporiadat a tiez ho chcem prekvapit. Bude to uz nase tretie babo, takze vela veci pojde stranou, ale velmi sa tesim 🙂 Termin mi vychadza na 9.2.
@tigri Gratuluju 🙂)) To bude doma veselo, že?🙂
@moncicak.as Na to aby bolo veselo, stacia aj 2, toto uz bude presila voci rodicovskej autorite 😅
Baby, chcela som sa opytat, beriete aj nejake vitaminy? Ja nie som velmi zastanca multivitaminov, nasadila som si iba kyselinu listovu.
@tigri Já v prvním těhu brala, ted čekám, zda bude vše v pořádku na UTZ, pak asi nějaké vitamínky koupím, ale nebudu brát denně, ted v létě bude dost zeleniny a ovoce 🙂
@margetakuska ahoj ja som v 5tt a k dokimu mam teraz chodit kazdy tyzden....ci je vsetko v poriadku...tiez som potratila tak je to teraz istejsie chodit tak casto 🙂
@popinka73 ahoj to by bolo super keby som aj ja chodila každý týždeň alebo aspoň každý druhý teraz mám taký strach... uf dúfam, že všetko bude ok a dal ťa na rizikové či nie?
@tigri jeeej graulujem 😉 myslím, že manžel bude rát aj keď to bude dievča nie? samozrejme že by ho potešil chlapec ale mám kamaráta a tomu sa teraz narodila štvrtá dcéra a je z toho nadšený - no čo už má robiť že jo? 😉
@margetakuska zatial nie ale uvidime..ci sa nespytam radsej...sama neviem ale verim ze teraz to uz dobre dopadne 🙂) radsej mu povedz ze by si bola kludnejsia keby si chodila kazdy tyzden hm?
@tigri ja si myslim, ze telo si samo vypyta, co potrebuje doplnit, treba urcite jest hlavne vela ovocia, zeleninky a ak by nieco dolezite chybalo, zisti sa to aj z odberov
velakrat som sa stretla s nazorom, ze vitaminy pre tehotne su len taky marketingovy tah, a hlavne ze sa po nich rodia velke babatka
ja osobne uzivam len kyselinu listovu a endokrinolog mi este doporucil Kelp, to su vytazky z morskych rias obsahujuce jod, lebo mam problemy so stitnou zlazou
pokial bude vsetko v poriadku, ja sa ziadne ine umele vitaminy papat nechystam
Ahojte buduce mamicky. Citam si vasu diskuziu a dufam ze sa budem moct pridat uz buduci tyzden kedy mi nema prist ta mrcha otravna. Drzim vam palce, nech sa tie vase (a snad aj moje 🙂 male semienka pekne usadia a rastu do krasy!
Ahojte aj sa ku sa ku Vám pridávam zatial tak neoficialne lebo k dr idem az v utorok alebo v piatok ale test bol poz. 🙂 A všetkým gratulujem a držím palčeky nech to dobre dopadne 🙂
@margetakuska manzel sa potesi aj dalsej dcerke ale uz velmi dlho ma vysnivaneho filipka, tak by som si velmi priala hlavne kvoli nemu 😉
@popinka73 jasnačka že sa ho spýtam, len dúfam, že ma nezvozí, pretože sme otehu 2,5mes. po kyrete a on nám kázal počkať 6mes. tak dúfam, že bude ochotný mi výjsť v ústrety... aj ja verím, že všetko bude ok a tentokrát nám to výjde

ahojte mám otázku: ako často sa chodí ku dr. do toho 12tt? ja keď som bola prvý krát tehu tak som bola v 8tt ale zistil že som len v 6tt a potom som mala ísť až o 4tt ale dovtedy som potratila... preto sa bojím ísť teraz k dr. aby mi nepovedal, že má prísť potom až o 4tt a ja to do vtedy nevydržím čakať či je všetko ok... myslíte, že si môžem požiadať aby som tam chodievala častejšie, keď už som raz potratila?