Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@veronika9686 ahoj aj ja mam uz 4 tyzdne na spicku krcok..ale dnes v poradni dokina vravela ze je to uz trosku viac..
@martina77ba ahoj to ti verim, ja som cele tehotenstvo vypisana doma tak som nakupovala a zhanala veci este ked som mala vela energie teraz uz tak nevladzem presne ako si pisala ty... ja sa chystam zajtra do lekarne dokupit tie tri veci co som t pisla a adetsku kozmetiku necham na detsku lekarku ona mi napise zoznam co vsetko treba.... jedine co mam je sudocreme, ten som si priniesla z anglicka takze som zasobena a podla ma je velmi dobry .... Podprsenku este nemam kupenu ale mam doma 2-3 sportove tak na zaciatok staci....budes kupovat aj monitor dychu, baby vysielacky, sterilizator flas????ja rozmyslam nad baby vysielackami, predsa byvam v rodinnom poschodovom dome tak asi by sa hodili. Sterilizator neplanujem kupovat, a odsavacku mlieka az ked ju budem potrebovat. Citim sa ako sud plna a velka a to som pribrala len do bruska.Citim ze ma boli chrbtica z jedneho miesta v krizovej casti mi vystreluje bolest asi sa roztahuje panva.... .
@defs No ja te v tomhle chapu. Jsem stejna, vsechno musi byt tip top, a nenavidim nechavat veci na posledni chvili. Me by sprominutim jeblo, kdybych jeste nemela tolik veci hotovych 😀 Pritlac na muže 😀
@matulat Ja tady ze zacatku taky chodila jen cist a psat jsem zacala az pozdeji. Nevim, jak se holky nakonec domluvi, jestli to bude zamcene, nebo ne... ale ja si prave myslim, ze proc bychom mely ochuzovat nekoho, kdo prijde treba jen jednou za cas a chce se poradit..
Kukuricnou krupici milujuuu!! Nemela jsem ji uz snad 100 let 🙂
A chuvicky ja nepotrebuju, bydlime v byte, ale monitor dechu jsem, pro klid duse, koupila 😉
@jancag @nuna55 Holky, to vám moc držím pěsti, abyste to ještě chvilku vydržely🙂. Už nemusíte moc, máte to nejhorší obdbí za sebou, ale každý den, vesměs týden navíc je dobrej. Tak se držte!
Já měla včera podobný pocity, jako @nuna55, tuhlo mi břicho co pár minut. Sice to bolelo, ale nebylo to nic strašného, tak jsem se rozhodovala, zda raději jet nebo nejet, ale naštěstí se to potom zklidnilo, tak jsem zatím vydržela doma...tak uvidíme.
Jinak všem přeji hezkýd den🙂
Dobré ráno mamulky 🙂 , tak jaká byla noc? Jsem večer odpadla v obýváku na sedačce, tak jsemse ani nestihla rozloučit.No a v noci každou hodinu vzhůru- to už je asi trénuji na mimčo 😉 .
Co vánice a chumelenice? Tady fouká jen trochu, ale chumelí už od 6.00 hod.
@petpop Asi budu muset přitlačit....ale to bude ještě horší, jak táty znám 😀
ahojte vsetci, stalo sa vam ze vam aj v noci tvrdne brusko???Ja ked sa otocim na bok tak do par minut je ako skala. Dnes v noci som mal taky divny pocit, normlane som sa musela posadit, napila som sa ale nebola som smadna. Neviem, akoby ma pochitila panika ze uz som prisla z porodnice a nemam nachystane nic.
NO nic ako nic, postielka je zlozena len je vo vedlajse izbe, veci su poprane pozehlene len ich treba dat do skrine... jedine co nemam su veci do porodnice pre mna.... . Mozno to bude tym. Netrapi niekoho z vas mykoza? pred tehotenstvom som ju mavala minimlane raz za rok, pocas celeho tehot. bol pokoj az pred vianocami sa ozvala aj som si davala canesten zabral no po 3 , 4 dnoch sa vratila opat.
Tak dnes zbehnem k lekarovi som velmi zvedava co mi povie a hlavne na mimco, naposledy som mla skrateny krcok tak len dufam ze sa neskracuje este viacej.
prajem vam pekny den.
@matulat - je možné, že to není ani mykóza. Pokud to není svědivý výtok, pouze bílý (popř.jemně žlutě nebo slabounce nazelenale, opravdu slabounce), tak může jít o tzv. těhu výtok. Toho se zbavíš jedině porodem.
Ad monitor dechu - určitě mít
Ad chůvičky - hodí se i v bytě. Nedám na ně dopustit.
Máme tyto: http://www.malvik.cz/Vse-na-doma/elektronicke-c...
(kupovali jsme pro druhoče nové, ty po prvním jsme půjčili a jaksi je zapůjčitel rozbil ....)
Dobré ráno,tady je zas tma jak v pytli!Vichr jak blázen a chumelení.
@matulat já mám teď břicho tvrdé skoro pořád,takže i v noci,když se přetáčím na druhý bok a nebo když jdu čůrat.
Jinak jsem dnes zase spala krásně,dvakrát na wc,ale lehla jsem a spala jsem dál,akorát se mi ráno nechce vstávat 😅 a mlaďasc taky ne a dnes navíc asi vstala zadkem napřed.V autě si vzpomněla,že nemáme dvd rumcajse a nenechala si to nijak vysvětlit,,,tak kňourala,ve školce se nechtěla svlíkat a pak ani jít do třídy,ale nakoec teda šla,potvůrka jedna mrňavá!!!!
Co se týče monitoru dechu,neměla jsem ho ani poprvé ani teď a chůvičky jsem využila i v bytě 1+1 takže ty jsme te´d kupoali,protože ty starý jaksi dosloužili.
@nuna55 pane tak ty sis taky nakonec vyzkoušela pobyt v nemocnici,hlavně,že ti to ustálili.Drže se a odpočívej!!!
Dobré ráno,
já dneska ve snu porodila a hned mi unesli dítě a chtěli po mně výkupné 1,8 mega 😀 Tak jsem z toho snu nějaká unavená...
@silente nj, on je to děsnej přežitek, každej zuřivě nakupuje kosmetiku pro miminko a přitom je to naprosto zbytečný, naopak tím tomu dítěti spíš ublíží. Já jsem zastáncem spíš přírodních věcí a pokud není potřeba nic, tak to je úplně nej 😀
Dobré ránko, moje spaní: v noci jsem opět nemohla zalomit, i když jsem byla unavená jak pes.. Ráno bych spala, ale dneska by přítel vzbudil i mrtvýho, tak jsem už vstala a možná se mi bude večer snadněji usínat...? 😅
@defs @krakorka Tady je taky pořád vítr ja prase, celou noc jsem měla nervy, to fučelo, jak by nám to mělo odnést střechu s i barákem 😀 A fučí dál, ale prý se to má během dne uklidnit, tak snad.... No ale do chumelenice my máme opravdu daleko, klasika 10 stupňů 🙂
@matulat @silente Ten tehotensky vytok mam, ...no nic k chlubeni, ale neni to nic nenormalniho ze? Mam to asi od 4teho mesice, a hned mi gynDr rekl, ze se toho pravdepodobne do porodu nezbavim 🙂 Tak uz jsem si zvykla, intimka je muj nejlepsi kamos 😀
Jinak monitor ja mam, pro klid me rozervane duše 😅 A moc nechapu, na co pouzivat chuvicky v byte? Vzdyt jestli zacne plakat, slysim to i tak, ne? Ja teda dostala monitor i s chuvickou, ....ale nejak neplanuju pouzivat..uvidime.
já musím ještě ten monitor objednat, ale počkám, až dojdou nějaký prachy na účet.
@petpop já chůvičky využím hodně, my teda bydlíme v baráku, takže dávám malého spát ven, ale beru to hodně na cesty a i přes noc, když je malý ve svém pokojíčku, tak ho máme na chůvičce, přece jen, je to slyšet líp a hlavně hned 😉 A taky když třeba usne v autě, tak ho tam nechávám spát a dám mu tam chůvu. Takže určitě je to dobrá věc - asi když člověk nevytáhne paty z domu, tak to nepotřebuje, ale průměrně akční člověk stopro...
@matulat Jinak taky bych to viděla spíš na ten těhu výtok. Jak @petpop se bez intimky neobejdu. Před těhu jsem na rozné ženské problémy trpělavelmi často (i pásový opar několikrát vrácený) a bála jsem, že kvůli tomu ani neotěhotním, nebo budou v těhu problémy a mám klid (ťuk ťuk), až na klasiku, která prostě k těhu patří. Asi bych si sqama ani ten Canesten neaplikovala, jedině po dohodě s Dr.
ahojky,
u nás chčije a chčije od včera, vichr jak blázen, že mi ani televize nejde. Hrozný. :-/
Noc u nás katastrofální, já první nemohla večer usnout, ak malá ve 3 hodiny přišla, a ani za boha nechtěla usnout, usla až v půl 5. Naštěstí pak spala alespoň do 8, že jsme to dohnali. Včera jsme nasadili sirup na kašlík, tak snad brzo přejde.
Monitor dechu máme ještě po dceři, jsem s ním klidnější. 🙂 chůvičky také máme, využívala jsem je hodně, přesně jak píše @mell jakmile malá někde usla v autě,, tak jsme ji nechali spát. A nebo i přes den, když mi malá usla doma v postýlce, tak jsem ji zapla chůvu a šla ke tchýni na kávu - bydlí přes silnici. Atak.
babulky strasna noc 😝 este furt sa spamatavam 😝 zmena pocasia a hlavne hnusny vetrisko doniesli ukazkovu migrenu,taky riadny zachvat so vsetkym,co k tomu patri som uz davno nemala 😝
Také jsme chůvičky využili, když malá usnula v autě, ale museli jsme si navzájem volat mobilem (já volala manželovi, nechala mobil v autě a on si na svém dal hlasitý odposlech. Zlaté volání zdarma 😀). Tyhle nové jsou super, že jdou obě stanice buď do elektriky nebo na baterie. U těch starých byl vysílač jen na elektriku, to bylo naprd 😠
@mell - jj, tady fakt platí, čím méně, tím lépe. Máš-li ráda přírodní věci, tak na otírání zadečku je nejlepší olej Medvídek nastříkaný na hadřík. Ten hadřík se pak normálně vypere a jede se dál. Samozřejmě mít víc hadříků 😀
http://www.branakdetem.cz/medvidek-myci-olej-na...
http://www.branakdetem.cz/redici-lahvicka-se-sp...
@mell No jo, tak to me, nezkusenou, nenapadlo 🙂 Myslela jsem jen o domacim vyuziti, proto mi to prislo zbytecne, ze sedim v obyvaku a malemu zapnu chuvu o 3 metry dal 🙂
No jinak to počasí, vidím, nás trápí všechny. Já jen dopsala, že se to má uklidňovat, a už mi znovu "rve střechu" 😠 Nenávidím takový situace, kdy jsem sama doma, a fakt má až člověk strach, že se něco stane jak to všechno kolem lítá 😖 @tunylyk Chůdě, tobě, kdyby to šlo, přeju celý den v pelechu, sbírej síly po migréně.
@petpop já jsem chůvičky hodně využila když jsem třeba byla v kuchyni a vařila jsem,Áňu jsem měla vedle v místnost v postýlce a jak to na pánvičce prská a šumí a ještě do toho hučení digestoře,prostě ta chůva se fakt osvědčila.A nebo když jsem jí nechávala chrupkat na balkoně v kočárku,nemusela jsem mít otevřený dveře a hned jsem jí slyšela.
@xxx.klarka nám blbla televize ráno,teď už je to dobrý
@tunylyk jejda,tak to jsi teda měla opravdu super noc! 😒 Zkus se dnes šetři a když to půjde,tak odpočívej!
Těhu výtok je i můj ,,kamarád,, a řekla bych,že teď je to ještě horší.
@tunylyk no je mi to jasný,ale třeba kluci zas vyytuhnou v nějakých super pózách a teď bez manži by ses třeba i na ten gauč vešla 😀 😀
já prolízám net a hledám obchod kde by měli za rozumnou cenu polytyrenové kuličky do kojo polštáře a tvrdou přebal,podložku a je to teda nadlidskej úkol!!!! 😅
@veronika9686 jeej ahoj 🙂 moja mala je otocena hlavickou dole uz dva tyzdne takze u mna to tym zrejme nieje...no neviem, uvidim ci sa to vrati...ale pomohla mi tepla vana, a niektore baby mi povedali, ze to mozu byt aj kontakcie uz tak uvidime
@nikolet_89 - jestli pomohla vana, byly to poslíčci 🙂
@krakorka - hledej, šmudlo 😀
@silente tak dakujem a nieje este skoro ??
@silente díky za tip, ale já stejně budu mýt zadeček pod vodou a na cestování jsem si koupila ty huggies pure ubrousky, s těma jsem spokojená 😉 Možná na Matouše bych to mohla vyzkoušet...
@nikolet_89 poslíčci jsou vlastně kontrakce, ale nevedou k porodu...

@nuna55 ajoooooj
ja som na teba taaak myslela zeaz...🙂🙂🙂
no aj ked som.bola v nemocke tiez stala na pasoch prietoky a tak stale po kontrolou..🙂
aaa opatruj sa teraz moja...som rada ze ta dali dokopy...veru.tie tvrdnutia su kontrakcie aj ja som mala tak..