icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petrusew
5. jan 2012

@kokorunecka taky jsem tak pokoupila to co chybělo a už to mám snad všechno! Vyzvedla jsem si i formuláře na pracáku...a teď ležím s ťapkama nahoře 😀

defs
5. jan 2012

Ahojte holky, tak na kontrole vše v pořádku, jen stěry až za 14 dní. Jinak se nic nechystá, budu asi poslední, kdo tady porodí 😉 . Ale dobrá zpráva zhubla jsem od minule 2kg, tak mám radost 🙂 .

Jak to tady vypadá.... jste všechny ok? Ještě jsem nic nepročítala, musím jít vařit, tak se nemůžu začíst, nebo se pak k tomu nedokopu. Mm odjeldo práce tak něco uklohním, kdyby se náhodou vrátil v noci, aby měl čeho zobnout 😉 .

bambula1307
5. jan 2012

@kokorunecka no super 🙂 ja mam po dcerke 74..ale to bude velke, tak som 62 kupila, lebo 56 sa mi zdalo, ze bude do mesiaca malinke..radsej nech je vacsi.
No polovicna cena....tak nekup to 🙂)).
Presne tak predaas hocikedy a aj drahsie ako si kupila :D

mavanka
5. jan 2012

NO já magnésko beru pořád a břicho mi i tak tvrdne pořád... takže nemyslim, že netrénuje 🙂

bambula1307
5. jan 2012

@defs aj ja chcem schudnut ...mam 14kg hore a rovnych 70 uf

kokorunecka
5. jan 2012

@bambula1307 No, my máme teraz doma 56,62 a 68 😀

bambula1307
5. jan 2012

toto som nasla o malinovom caji 🙂) je to od 35 t ...V tomto týždni môžete začať piť čaj z malinových listov. V lekárni ho kúpite pod názvom malina – ostružina a pod. Má schopnosť uvoľňovať svalstvo panvového dna a zároveň odstraňuje jedy z nášho tela, čistí. Taktiež podporuje látkovú výmenu, vylepšuje celkový zdravotný stav.

Pite ho na začiatok 1 pohár denne ďalší týždeň 2 poháre denne, ďalší 3 poháre atd. Ale maximálne 1 liter čaju denne. I s ostatnými, ktoré si urobíte.

Je vhodné, ak vám to personál dovolí, popíjať ho aj počas pôrodu.

Niekedy sa môžu vyskytnúť drobné vyrážky na brušku, to je prejav toho, že telo vylučuje látky nevhodné pre organizmus. V tomto prípade znížte o pohár množstvo vypitého čaju a nahraďte ho čistou odstátou vodou.

Príprava: 1 malú lyžičku listov zalejeme cca 2dl vody

@kokorunecka no zasobena si dobre 🙂)) a ved sa ti hodia aj ak budes mat dalsie deturence 🙂))..potom ako by si nasla 😀

mavanka
5. jan 2012

@kokorunecka máš pěknou zásobičku 🙂 mám jeden kus ve velikosti 62 a myslim, že bohatě vystačí 🙂

xxx.klarka
5. jan 2012

Ufff, co to moje škvrně vyvádí v břuchu nechápu.
1. se otočilo obráceně asi, páč jsem měla na břuchu zádíčka, a teď cítím pěkně nožky jak tam má a pohybuje s nima.
2. už přes hodinu škytá a dělá tam hrozný bordel.
Je mi z toho až zle, to bude zase noc dneska, pokud se brzo nesklidní. 😖

kokorunecka
5. jan 2012

@mavanka Tak tie dva väčšie sú ešte po mojom bratovi (6r.), takže niežeby sme vo veľkom nakupovali 😀

manila421
5. jan 2012

Ahojte, baby mozem sa vas spytat, stale nakupujem a stle mam pocit ze mam toho pre maleho malo. Kupovali ste toho vela v cisle 56? nemam toho vela v tomto cisle skor 62...Aky pocet dupaciek, polodupaciek mate v cisle 56? dakujem vopred za radu.

bambula1307
5. jan 2012

@kokorunecka jasne treba vyuzit aj po surodencoch ..mam taky fusak po brachovi 🙂))

@xxx.klarka no obcas mimina maju v brusku diskoteku aj ja to poznam..par x som si myslela, ze uz je koniec..podla kolotoca v bruchu..niekedy stacilo aj ked poculo daky hlas..bola som na prednaske o dojceni 🙂))...a ledva som odtial sla po svojich.

Dievcence ja som hrozne unavena idem lehnit. Majte sa pekne a pekny vecer a dobru nocku prajem 😉

bambula1307
5. jan 2012

@manila421 ja mam 7 bodyniek 56 a 5 dupaciek..cim vacsie cislo tym viac veciciek...

manila421
5. jan 2012

@bambula1307 a tie body bez noziek len s dlhym rukavom, tak? a dupacky aj s rukavmi ci take len na zapnutie na plieckach a na to este budes davat dake svetriky? ak hej koko ich mas v 56 tke.

manila421
5. jan 2012

@defs ja som uz tiez trochu schudla, prstalo mi tak chutit ako doteraz co je dobre. mam uz plus 14 kg, takze aj dost,,,no este dakyt ten tyzden mam pred sebou tak mozno pojde nieco este dole.

manila421
5. jan 2012

@nezbednica Ahoj, prepac skocim vam do debaty, ja by som sa rada spytala, pre babo vela kozmetiky nemam kupenej, mam len mydlo a krem proti zapareninam, lieh na pupcek, vies mi prosim poradit co este mam dokupit? daky detsky olej? alebo krem je lepsi?
Nechcem to prehanat s kozmetikou ale dam si poradit kedze skusenost nemam.
Dakujem.

martina77ba
5. jan 2012

@matulat ahoj, tak cítime sa obidve úplne rovnako 🙂 ja som tiež pribrala len do bruška 12 kilo, ide mi roztrhnúť kríže. Ty si koľko pribrala? Čítala som, čo si písala dnes o tom tvrdnutí bruška, mne tvrdne tiež niekoľko krát za deň a aj v noci, presne tak ako tebe. Ležím v kľude a zobudím sa a mám ho ako skala, alebo mi tvrdne keď niečo doma robím a zohnem sa ... vtedy mi tvrdne najviac. S tou mikózou ti neviem poradiť, mala som ju tak pred 5 rokmi, pomohli tabletky na vkladanie, ale v tehotenstve je to určite iné a hlavne lieky sa posledný mesiac nemôžu brať a čo na to tvoja lekárka?
Ja idem 9.1. posledný krát do poradne, potom už budem chodiť k pôrodníkovi, aj ty už takto chodíš?
Ozaj, ešte nemám vybaveného pediatra pre malú, už to asi treba riešiť, že?

jancag
5. jan 2012

caute dievcata,tak prave som docitala vase prispevky..tak ja mam za sebou dalsi den v nemocnici..a zatial je klud,snazia sa mi stlmit tie tvrdnutia bruska,aby sa nam to este neurychlilo..no mam pocit,ze to dlho nebude,uz sa pekne bojim porodu

xxx.klarka
5. jan 2012

@bambula1307 já nechápu, jak někdo může tvrdit, že čím je mimčo větší, tím méně se hýbe. Já trpím jak pes, dcera se nehýbala skoro vůbec, jen když jsem ji pošťuchovala, a prďolku teď zase prosím, aby nachvíli přestal. 😀

kessinka
5. jan 2012

@manila421 ja mám tiež väčšinu 62, čo sa týka bodyčiek tak ich mám asi až priveľa 😅 56 mám len 4 ks body a 4 ks pyžamká 🙂
v 62 mám nejakých 17 ks body, nejaké pyžamká, tepláčiky a neviem čo všetko ešte, väčšinu vecí...a potom mám pár ks 68 pre istotu a pár väčších čo sa mi zrovna páčili 🙂

martina77ba
5. jan 2012

@matulat ešte k tej výbavičke, ideme si kúpiť aj tie vysielačky, tiež výbam v dome a určite sa zídu, aj keď v tele budem sedieť na záhrade. Ten monitor dychu tiež zvažujeme, určite to má niečo do seba a odsávačku budem riešiť tiež za pochodu, keď ju budem potrebovať. Tažko povedať či vôbec budem mať mlieko - bodaj by som mala, ale to každá zistíme až po pôrode

manila421
5. jan 2012

@kessinka ja som to dnes pokukala doma, sa miz da ze mam malo dupaciek, mam take teplacky ale to sa mi zda nanic, pretoze to budem musiet maleho do pancuch trepat potom tie teplacky na to asi aj ponozky, komplikovane sa mi to zda, ze s dupackami by to mohlo byt jednoduchsie. asi skocim este dokupit.triciek, bodyciek mam tiez az privela si myslim.

petpop
5. jan 2012

@kokorunecka No fakt chutovka, ...ale zitra zkousim znovu - nakonec si zvyknu a jeste mi to zacne i chutnat 😀
Neco delat musim, tu masaz hraze nejak nedavam ☹ Budu zkouset, ale pochybuju, ze mi to neco da... je mi to fakt strasne, ale to strasne neprijemne 😖 A chlopek je bud vecerama v praci, nebo kdyz uz je doma, nechce se nam do toho ani jednomu 😅

Ja jsem dneska z tech nakupu uplne hotova.. Asi konecne brzo zalomim do peri..

mavanka
5. jan 2012

@manila421 no já bych to s nákupama nepřeháněla, třeba trička nemám vůbec - ani dcera je nenosila, dokud měla pleny (takže rok a třičtvrtě a první trička měla tudíž ve velikosti 92-98), bodíčka jsou mnohem lepší, protože jednak drží plenku a jednak krásně kryjí zádíčka a nevylézají... z velikosti 56 Ti vyroste strašně rychle, je lepší mít spíš 62.... dohromady z těchle velikostí mám tak deset bodíček. Punčocháče jsem na takhle malé miminko taky nikdy nenatahovala, spíš dupačky nebo overálky (pyžamka - takovéty dupačky i s rukávkama) - od každého stačí fakt pár kousků, nemusíš mít od každého deset, ale to uvidíš sama.... a jestli teda ještě chceš dokkupovat dupačky, kup si takové, co mají mezi nožičkama patenty, ať je nemusíš sundavat... zrovna tak bodíčka jsou v těch nejmenších velikostech nejmenší zavinovací, dokud je to miminko takové křehké a ještě se s ním špatně manipuluje.... i mikiny nebo svetříky stačí na střídačku třeba tři....

defs
5. jan 2012

@bambula1307 jé, to jsem rádaˇ, vím že už se toho tady o čajíku z maliníku psalo mnoho, ale je to pěkně napsáno a shrnuto 😉

matulat
5. jan 2012

@martina77ba musim pisat odznovu. Mala som dost dlhu spravu rozpisanu ale nejak mi to zmizlo.Mykozu som uz poriasila s lekarom dla mi nejake cipky a masticku.Vypisal ma dnes na matersku od 12.1 som oficialne na materskej a dal mi este termin koncom januara k nemu. Koncom januara sa mam hlasit aj u svojho porodnika, nakolko su to dve rozne osoby. Zatial je krcok maternice ok, ale nadalej kludovy rezim. Dnes sme trosku behali po obchodoch a normalne som bola unavena. Co sa pediatra tyka, dnes som sa bola spytat v jednej ambulancii ci nas zoberu zapisali si moje meno, adresu tel. cislo a dali ma na seba kontakt ked porodim mam sa telefoncky ohlasit ked budem vediet kedy ma prepustia z nemocnice. Kozmetiku pre dieta nekupujem ziadnu lebo u pediatricky to funguje tak ze pozrie dieta a vsetko potrebne mi napise na papier, a prida aj zoznam liekov a kozmetiku ktoru je dobre pouzivat. Kamoska je s nou velmi spokojna. Jedine co mam je sudocreme na ritku a tuhe mydlo, nekupovala som ani lieh na pupok.ten baby monitor dychu dostanem a vysielacky asi tiez kupim, ved ked ich nevyuzijem tak ich predam. Neviem ako ty ale ja som nejak neprepadla osialu nakupovania, mam strasne vela veci malickych ale vsetko som podostavala od kamosiek, takze velka pomoc hlavne financna. Neviem mozno si niekto povie ze som lakoma ale mne je luto kupit niektore veci nove ked viem ze sa daju zohnat aj lacnejsie a splnia ucel. Skor chce zainvestovat peniaze do autosedacky uz pre vacsie dieta, napr. vajicko som kupila z bazaru, vyzera ako nove a na tych 5-6 mesiacov ucel splni.Mam kopu novych veiciek co som si priniesla este z anglicka, ale myslim ze male dieta toho vela nepotrebuje, dolezite je v prvych mesiacoch ho dobre teplo obliekat lebo este nema vytvorenu termoregulaciu, takz e som sa zamerala skor na pancusky, ponozky dupacky, ciapocku, lebo cez hlavicku unika najviac tepla. Uz sa neviem dockat nasej princeznej... . Pre malinku mam postielku a kolisku. Do kolisky som si dne skupila latku tak cez vikend si usijem hniezdo, uz sa velmi tesim. Keby som chodila do prace tak to urcite nerobim ale uz sa nudim.Inak dnes som si kupila gynekologicke vlozky, v jednom baliku bolo 20 ks mini, zdaju sa mi dost kratke ake budes mat ty???a na bradavky som kupila kalciovu mast...tot vsetko co mam. utekam si pozriet panelacik...prajem pekny vecer

nuna55
5. jan 2012

@jancag o to horšie to je ked vidiš ako to ine maju za sebou, ja som mala tiež ten pocit.kym som bola v nemocke tak ich tam porodilo asi 10 🙂

defs
5. jan 2012

@manila421 já jsem měla na sobě 13 kg, říkala jsemsi že do porodu přiberu tak 15 a naštěstí to jde dolu, začala jsem méně jíst,malá už mě pěkně tlačí a když už mámchuť tak teď ujíždím na pomelu, pomerančích a jablíčkách a nějak víc piju, tak je to asi jedno k druhému,alejsem ráda, ani jsem to nečekala 🙂

nuna55
5. jan 2012

@defs ja tiež teraz fičím na mandarinkách a pomele 😀 😀

defs
5. jan 2012

No tak od Silvestra sním jedno pomelo za den, k tomu pomeranče mandarinky..... nevím, co to mám za úlet 😀