icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

nelinqua
29. júl 2012

@amulienka inak to som si vsimla ze je taka len po ovocnych🙂 rychle cukry..co uz🙂 moja kase vooobec nechce...ani ked jej to zarobim s mojim mliekom. 2x sice zjedla s problemami ale potom sa na druhy den z toho nevedela vykakat 😒

kkl82
29. júl 2012

@nelinqua extazu nie, ale minimalne v tych ovocnych je cukor 😖 ale aj nas este furt len kojeny bubo ma nejak vela energie posledne dni, jaci na hracky ako o zivot. a to mam pocit, ze papa tak o polovicu menej nez inokedy...
@danka483 my planujeme zacat az buduci tyzden. chcela som uz tento najblizsi, ale pojdeme na par dni k babicke, tak to este odsuniem. rada by som mala maleho nauceneho aspon na cosi, skor nez pojdeme na chatu koncom augusta. ak mi bude strajkovat v aute s dojcenim, tak nech aspon zeleninku spapa. dedusko nam uz pripravil nejake vyzivky bez cukru, prave som na ochutnavku spraskala marhula-mrkva-jablko a bola mnam mnam, len sa po nej zaprasilo. neviem, ci bubovi nieco zostane, kym sa dostaneme do vyzivkoveho stadia 😀 😀 😀

danka483
29. júl 2012

@kkl82 no ten môj je tiež aktívny cez deň mi spí dokopy max2 hoďky a potom nonstop mrnčot a ručky nožky ručky nožky ty kokos nechápem kde sa v ňom berie toľko energie, ja mám v pláne tento týždeň s mamčou spraviť jablčko broskyňa tak uvidíme 😉

nelinqua
29. júl 2012

@kkl82 pozeram zlozenia a vyberam take kde nie je pridany cukor..ale tak zvyknem jej tam niekedy supnut susienky granulat a teda tam uz cukor je 😒 inak zaujimave zistenie ze rakuske a slovenske hippky- rovnake zlozenie a rozna chut! a ozaj baby nerobili ste niektora domace vyzivky? mame u nasich kopec jablk tak by som to chcela poriesit.. nejake tipy, napady, skusenosti? dakujeeem 🙂

kkl82
29. júl 2012

@nelinqua mne prave robil teraz otec na ochutnavku. dala som mu prikazom, ze bez cukru a akejkolvek chemie. prave som si otvorila uz druhu, tentoraz slivka-jablko 😝 su trocha kyslejsie ako tie obchodne, ale mne velmi chutia. uvidime, co na ne povie nas bubacik 😝 pripadne do dalsej varky nakazem aj cukor, ale len cisty ovocny (da sa normalne kupit v tescu, bille atd). otec vyzivku robi tak, ze vyberie to najdozretejsie ovocie, resp. sladke odrody jablk, podusi to na troche vody, aby vsetko zmakklo, rozmixuje, naplni do flias a sterilizuje vo vodnom kupeli 80 stupnov, cca 10-15 minut. nic netreba pridavat, len ked robi napr. hruskovu, tak prida aj praskovy vitamin C ako antioxidant. je to preto, ze hrusky neobsahuju tolko kyseliny, ako ostatne ovocie a potom by to vyziva velmi zhnedla, resp. by sa mohla zacat kazit. neviem, ako by si poradil so zeleninovymi, ale otestujeme nejaky postup a dam vediet.

nelinqua
29. júl 2012

@kkl82 jeeej super dakujeem, poradis mi aj nejake overene kombinacie?

kkl82
29. júl 2012

@nelinqua okrem klasiky jednodruhovych su super hruska+jablko (50-50 plus stipka horcice), slivka+jablko(60-40), broskyna al. nektarinka+hruska (60-40), broskyna+hruska+cucoriedky (40-40-20). plus teraz citam recept od annabel karmel na marhula+broskyna+hruska+vanilka (vanilkovy lusk) az sa zalizujem 😝

danka483
30. júl 2012

@kkl82 horčice? 😕 😕 😕 štipka 😨 😨 nie škorice 😅 😅

catrena
30. júl 2012

ahojte baby,myslite,ze by tu mohol byt dalsi rastovy spurt?mala ceca kazdu 1-2hod,aj v noci ☹ uz to trva asi 3den....a prikrmy jej tiez moc nechutia,obcas sa podari,ze nieco zje alebo z flase kasu,vcera zjedla cukinu a dnes ma take prdiky 😀

kkl82
30. júl 2012

@danka483 jasne, ze skorice! to som fakt napisala horcice??? 😀 😀 😀 😀 😀 no jo, uz bolo neskoro a ja unavena

nelinqua
30. júl 2012

@catrena pravdepodobne ano posledny vyraznejsi je v 6tom mesiaci🙂

lehys
30. júl 2012

nase mala zas stala na vaze, tak uz davam mrkvicku...dovolena nedovolena prikrmuju o 106...holky davate jen jeden druh zeleniny, kdyz prikrmujete na obed a nebo date prvni 3 dny mrkev, pak do ni zemak a postupne pridavate dalsi zeleninu?

danka483
30. júl 2012

@lehys ja idem na to všelijako mrkvu som skúšala 3x a nič potom zemiak a nič potom mrkvu +zemiak anič....cuketa nó to by šlo tak papal cuketu potom som dala trojboj cuketa zemiak a mrkva no celkom dal, a takým divným spúsobom idem na to ale nechcem mu hlavne zhnusiť nejakú zeleninu keď mi ju 2x nechce tak mu ju nenútim - ale to naše papanie je asi o 5 lyžičkách max.

elenka6
30. júl 2012

@danka483 my jeme zeleninu zatial všetku co som jej ponukla a z ovocia banan a hrusku a hrozno mala včera.ona zje všetko,nepluje to,uplne sa divím že to ide tak lahko 😀 jediné čo mi pobrble je výživa kupena v obchode,a to som si myslela že tú bude chcieť najviac.

oluska88
30. júl 2012

ja hlasim,ze Vaneska teraz odmieta prikrmy,chce len mliecko a nechce nic ine robit,len stat.a stekliva je neuveritelne,tak sa zachripnuto rehoce.

matulat
30. júl 2012

@catrena ahoj skusala si davat krupicu? ja ju malej davam obden. varim ju v prevarenej kojeneckej vodicke...a malej chuti..papame ju s lyzickou lebo este kojim a nechcem aby mala zlenivela. nam chuti aj polievocka maskova so zeleninkou mrkva petrzlen zemiak a por...zatial papame bez meska sem tam jej namrvim rohlik do polievocky...Polievocky nam chutia...nekupujem ziadne polotovary... tak skus tu krupicu... pises ze ,posledne tri dni papka kazde 2 hodiny mozno je len smadna... ak mozem poradit skus odburat flasu...

matulat
30. júl 2012

ked som zacala s prikrmami skusala som davat vsetko len pooblizovat...mozno aj to je cesta pre tych co im deti odmietaju papat..oblizovat surovu mrkvu. kludne som jej ju dala aj do rucky a ocuckavala ju aj jablcko nam chuti ked ho drzi sama a aj banan...no sodoma gomora ked dopapa... ale mam radost

bebel
30. júl 2012

@matulat oblizovanie čohokoľvek sa jej páči, ale ona nevie prehĺtať, keď dostane kašu na lyžičke (a to máme tú najmenšiu najplytšiu AVENT lyžičku, tak do 1/3 ju naplním a len natriem na podnebie) a pľuje o 106, má z toho ohromnú srandu.....je to 1 forma jej verbálneho prejavu. 😝 . Ale nehádžem flintu do žita, aspoň sa mi neuhýba pred lyžičkou a nezatvára ústa ako mi to robila prostredná dcéra. 🤐
Kŕmim ju nahú len v plienke...lebo je zabordelované všetko. Aj keď ju utieram a podbradník na suchý zip si hneď strhne z krku a žužle....
Mne tie príkrmy proste nejak nejdú. 😅 A robiť dopredu a piplať sa so zaváraninami 😎 , aby som ich potom musela jesť ja..no ani omylom. 😠
@catrena skôr zuby.....vtedy sa upokojujú žužlaním a cucaním.

catrena
31. júl 2012

dnes sa nam podarilo odobrat moc do sacika ,este teply som ho davala sestricke🙂 🙂 tak sa tesim,uvidim aky bude vysledok

catrena
31. júl 2012

@matulat kasu jej davam hipp ryzovu(ked som za to vyhodila prachy tak to miniem)ale zarabam ju len s vodu a niekedy pridam na ochutenie ovocie,mrkvu....skusim tu krupicu a polievku rozmixujes alebo len tak roztlacis? inac ja sa tym deturencom ani necudujem,ze im to moc nechuti,sak je to desne 😝 ani ja by som to nezjedla a radsej vypluvala(ja moc nemam zeleninu rada,takze ju nebudem nutit)
@bebel aj ma to napadlo,ze by to mohli byt zuby,ale ja tam nic nevidim-teda neviem ako to ma vyzerat ked sa prerezavaju 😀 😀 😀......ale kupila som calgel tak uvidim ci pomoze

kkl82
31. júl 2012

u nas tiez bubo objavil zuzlanie vsetkeho, co sa mu podari chytit - plienky, deky, podbradniky, moje oblecenie atd. niekedy to ma tak narvate v ustach, ze sa bojim, ze sa zadusi. a ked mu to vytiahnem, tak sa to da zmykat 😉
prave som na sebe dotestovala vyzivku jablko-marhula a ta bola spolu s broskyna-jablko-hruska uplne najlepsia, poslem objednavku otcovi na dalsie. z toho vyplyva, ze dneska skusim ist na to, lebo uz sa neviem dockat. podusime mrkvicku a uvidime. fotodokumentaciu poskytnem vecer 😀
@catrena ja som tomu mojmu odchytavala do teglika od jogurtu (u chlapcov jednoduchsie), ale ocikal mi pri tom celo, potvorak jeden 😀 😀 bozkavala som mu brusko a ze "cikaj, milacik, cikaj" a on ma schmatol za vlasy a cikal! 😝

kkl82
31. júl 2012

a este sa musim pochvalit ☹ vcera sme mali letecku premieru (a dufam, ze aj dernieru), bubo sa mi vykotulal z postele. nastastie to mal len 40 centi a isiel zadkom vpred, takze sa len tak zosuchol a moc sa neudrel... mne stuhla krv v zilach, placu bolo na 5 minut, ale ziadna bolacka - cely den som ho sledovala, ze ci nahodou niekde nieco nebude. nastastie, je ok a rehoce sa ako predtym.

danka483
31. júl 2012

@matulat oblizovať a cucať všetko to ho baví aj mu chutí ale mať to v ústach jedna katastrofa prehltnúť už vie ale ako sa tvári ja idem z neho do kolien ako sa smejem také ksichty 😀 škoda že ma príroda neobdarila ešte jednou rukou aby som to mohla zdokumentovať 😵 a tak neuveriteľne silno zatne pusu no konec na silu mu ju otvátram s lyžičkou
@bebel dnes som veru spravila výživičku mini mužovi aj som mu dala jabĺčkovú ale opäť neúspech 😅 , veď ho hádam do puberty presvedčím 😀 😀
@kkl82 ja som kúpila také sáčiky na ciko a išlo to v pohode dala som mu napiť vodičky a hneď aj cikal sme sa smialy či nie je Dado deravý 😀 😀

catrena
31. júl 2012

dnesna polievocka 🙂 🙂

danka483
31. júl 2012

U nás nová zábava toto je mňam papanica nie.... 😀 😀

matulat
31. júl 2012

@catrena ahoj ja jej len vidlickou pomagam...zo zaciatku sa tvarila vseliako ale teraz je chuti cistu mrkvu jej uz ani nedavam len polievocky a tam roztlacim zeleninku namrvim rohlik a mnamka je hotova. Ja jej polievocku uvarim spapa za malu naberacku a ostatne sup do mraznicky do formy na lad .mam taku uzatvaratelnu a kazdy den vytiahnem 3 kocecky ale dnes nestacilo spraskali sme 5 kociek...
skus zo zaciatku take redsie aby sa to dobre prehltalo...daj vediet ako ste pokrocili

matulat
31. júl 2012

@bebel ja by som rovnako ako ty nehadzala flintu do zita...raz sa nauci... ved si matkou a vies porovnat rozdiely medzi detmi... mz prehltame o sto sest. Naucila som ju papkat na povel poviem ham a ona uz vie ze treba usta otvorit..dari sa nam to uz 3 dni...

matulat
31. júl 2012

Po dnesnej poradni vazime 6330g a a meriame 65cm. Mali sme dnes druhe ockovanie zatial to zvladame sme bojovnicky.... Kolko vazia vasi drobcekovia?

catrena
31. júl 2012

@matulat dneska som jej taku polievku uvarila mrkva+petrzlen+krumpel+petrz.vnat rozmixovala som to este 2zrnka kminu ,aj som jej tam rozmacila kusok rozka a chutila jej-aj mne tak dik za radu 😉

danka483
31. júl 2012

@matulat môj mal pred 2t 7,5 kila a 70cm teraz má dobrých 8 kíl buchta moja 😵