icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

amrash
20. sep 2012

@andryskam Taky to s přehledem kamufluju, vesele se bavím a usmívám (sice je mi uvnitř vrcholně trapně), ale zatím mi to vycházelo 🙂

nikasz
20. sep 2012

Ahojte holky, ja som tu dnes prvý deň. Už mi lezie na mozog, že som celé dni sama s malou. Vidím, že vy sa tu už nejaký ten čas poznáte. Aj sa spolu stretávate?? Ja by som bola veľmi rada, keby mala niektorá z Vás chuť a čas na spoločné kočíkovanie. Ozvite sa, dík

bebel
20. sep 2012

@nikasz nestretávame...možno dievčatáZ KE zo súkromnej témy sa ti ozvú. 😎
Ja sa stretávam tiež len s babami z našich súkromných tém. 🙂

nikasz
20. sep 2012

aha a ako sa dostanem do súkromných tém? To už asi musím niekoho poznať a tak ma tam pozvú?

nikasz
20. sep 2012

@bebel aha a ako sa dostanem do súkromných tém? To už asi musím niekoho poznať a tak ma tam pozvú?

bianca2
21. sep 2012

caute baby, ako sa mate? chodim menej kedze moc nestiham pri malej. prosim o radu - kde sa daju kupit bio kase? hladam bezlepkove konkretne prosovu, kukuricnu, ryzovu a pripadne kombinacie dik. viete mi nieco odporucit? zatial mam nominal znacku ale tie nie su bio. @kkl82 @danka483 pisali ste ze davate kase? jedna z vas len si nie som ista. zohnali ste bio?
inak chcem sa pochvalit, od kedy som zacala doplnat mineraly podla makrobiotiky - morske riasy a uvarila som polievku z kapra a roznej zeleniny, koi-koku sa vola, (mam ju zamrazenu v kelimkoch a postupne pridavam do stravy) zacali mi pekne rast vlasy, ma kopec malych, som z toho nadsena. akurat este stale dost vypadavaju, tak ked by sa aj toto zlepsilo, napisem. mam ich dlhe a nechce sa mi moc strihat.

kkl82
21. sep 2012

@bianca2 ahoj ;) ja kupujem kase holle, ale nemaju skoro nikde na slovensku. naposledy som objednala zo slnecnica.sk, ak spravis objednavku nad 50 euro, tak postovne je zadara. a k tym vlasom, zacali rast aj mne, ale okrem samponu som nejak som nic nezmenila 😝 pouzivam teraz urtekram s bahnom rhassoul. ale bola som sa u kadernicky trosku ostrihat, lebo od januara som s vlasmi nemala robene nic...

danka483
21. sep 2012

@nikasz ahoj spoločné kočíkovanie by bolo super ale nakoľko som z NR asi je to trošku ďaleko 😉 Ja som tiež stále s malým sama preto som začala chodiť aspoň na baby plávanie.
@bianca2 Ahoj no Dm má kaše vraj bio (je na nich napísané) ale to sú už aj s mliekom vyskúšala som no mladý muž má všetku stravu v paži v pondelok zjedol celú broskyňu samozrejme na kúsky nakrájanú a od vtedy nič len mlieko 😒

amouramour
21. sep 2012

@bianca2 preco bezlepkovu, mas male celiatika

namarie
21. sep 2012

@danka483 on začne, naša nechcela a teraz y zjedla aj mňa 😀 a z Dm jej najviac všetko chutí 🙂 🙂

danka483
21. sep 2012

@namarie ja už fakt neviem už som skúšala všetko a on nič minule som mu akože ukazovala ako sa papá ( veľké ústa mňam ...a iné pazvuky ) ja som zožrala asi 10 bebe keksov kým on maličký kúsok už ani neviem čoho lebo skúšame stále ...ale rozhodla som sa mu dať pauzu a len ponúknem, kašle mi na to tak nič nepokúšam sa znovu ...ako mi napísala laktačná že treba ho nehať potom z môjho taniera papať ....

bianca2
21. sep 2012

@amouramour idem podla makrobiotiky, Radost zo zdravych deti od Strnadelova, Zerzan, oni odporucaju davat najprv len zeleniny pootm pridat ovocie a do roka len bezlepkove obiloviny tj proso, kukuricnu krupicu a ryzu. pohanka zatial nie je vhodna. lepok zatazuje creva preto az od roka.

bianca2
21. sep 2012

@kkl82 @danka483 dik baby, idem popozerat. neboj danka, to sa upravi, moja toho nezje tiez vela, ale nukam castejsie a niekedy mi zje teda dost a niekedy malicko, ale stale zvysok dokojim, raz ci 2x zjedla cely tanier, taky ten maly a len tak som pozerala ze parada...mala tam hokaido tekvicu s cibulkou varenou vo vode, cuketu takisto a prosovu kasu.

amouramour
21. sep 2012

@bianca2 ono je vsade asi nieco ine 🙂 cast odbornikov ho zas odporuca od 4.mesiace kvoli lepsej rezistentnosti na alergie na lepok

bianca2
21. sep 2012

@kkl82 som sa potesila ze maju psenovu a citam zlozenie ze obsahuje aj ovocne vlocky jablkove a hruskove, skoda, nechcem kombinovat ovocie a kase, nie je to vhodne podla makrobiotiky len zelenina a kase a ovocie oddelene.

kkl82
21. sep 2012

@bianca2 jeeej, sranda, ze nekombinovat ovocie a kase? moj by samotnu kasu s mliekom nezjedol, vzdy mu dam ovocie (surove alebo podusene) a do toho kasu a mm. tak zje aj 140ml naraz a este na mna kuka, ze "mama malo, davaj este" 😀 😀 😀

bianca2
21. sep 2012

@kkl82 ja davam kasu a zeleninu, v tej knihe pisu ze deticky maju este velmi citlivy traviaci trakt, teraz sa kladie zaklad pre cely zivot, preto prvy rok je velmi dolezity, tak sa snazim robit najlepsie ako viem. ovocie sa travi skor a aby nezahnivalo v traviacom trakte ma sa jest samo a nekombinovat s obilovinami. ja robim kase bez mlieka len vo vode. ked som mala v minulosti zdravotne problemy - prekysleny organizmus a plesne, makrobiotika mi stale pomohla, aj ked som nebola az taka disciplinovana a neskor som stale polavila v stravovani. teraz sa uz cela rodina stravujeme zdravo, kazdeho sme tym nakazili tak sa smejem ze s malou im davame dobry priklad. bola som na par kurzoch makrobiotiky a jedna pani co robila kurz v Kosiciach, z Ciech, ma 3 deti, jedno myslim 8 rocne a ani raz neboli chore. tak chceme aj my s muzom. v makrobiotike nejes mliecne vyrobky ani vajcia, pisu ze detom maso ked tak od roka a pol aj to len raz tyzdenne a bud ryby alebo biele maso z domacich zdrojov. je to tam velmi dobre vysvetlene. fakt super kniha, odporucam, ja som ju kupila na gorila.sk, je tam teoria a recepty, nielen pre deti ale pre celu rodinu.

bianca2
21. sep 2012

baby, inak nasa mala asi uz bude cochvila chodit sa smejem, lebo lozi uz od 5,5 mesiaca a uz taky mesiac vstava na nohy a teraz uz sa taha hore o vsteko co jej pride pod ruku, o nas, o nabytok, udrzi sa pekne, aj sa rukou pusti ale ked pusti aj druhu tak po chvili straca balans, ked ju drzime za ruky tak beha po izbe ostosest, sama zatial nie.

namarie
21. sep 2012

@danka483 mala pravdu, nenúť, len sem tam k nemi dojdi s lyžičkou, stav sa, že raz ti otvorí také vráta, že ti padne sánka 😀 ako naša... dieťa vie, kedy chce papať a žiadna tabuľka ani my to nikdy nebudeme vedieť lepšie... dokonca moja malá je dosť ľahká (nie je chudá, ale má nejakú nízku hmotnosť, teda mala) a najkrajšie pribrala keď nepapala vôbec príkrmy, len som ju kojila... a dokonca teraz malá pekne papá, ale čaj ani vidieť a Dr. povedal, že je to úplne v poriadku, ak sa napije môjho mlieka, že to má dosť tekutín... a to tiež každý strašil, že musí piť aj čaj...

nikasz
21. sep 2012

@danka483 no to je ozaj ďaleko ale dík, že si sa ozvala.Už aj ja som si našla u nás cvičenie a takými maličkými deťmi takže tam si dúfam niekoho nájdem.

namarie
22. sep 2012

@nikasz ja som sem tam v KE, ale hlavne kvôli škole, inake to dosť ďaleko, tak zo spoločného kočíkania asi nič ☹

kristinaanna
23. sep 2012

ahojte, nestíham, sem veľmi chodiť, najprv chorá malá, potom veľka slečna, maličká bola zasoplená, aj s kašlom ale už je dobre, papáme ešte len zeleninku sem tam mäsko, vaječný žltok jej veľmi chutil, pomaličky skúšame ovocie - zatiaľ len jablko a banán, ale papá rada, zúbok nemáme ani jeden 🙂, loziť sa ešte nechystá len sa prevaľuje 😉 a denný spánok má stále hrozný, som radá keď dá aspoň hodinu na jeden krát, a spí už len dvakrát denne 😖 nič nestihnem 😠
tak sa držte a užívajte si detičky 😉
a akú nosia vaše detičky veľkosť oblečka? akú predpokladáte na zimu, neviem či mam zháňať nejaký overal už teraz alebo počkať, že mi ešte dorastie do 80 (teraz ešte nosíme 68, začíname 74, a po staršej mam 80, tak neviem)

@namarie mne malá pije vodičku a sem tam čajík, len keď je kašu, vtedy si normálne pýta zapiť, ale inak nie

@bianca2 ja som si kúpila proso, dá sa zohnať aj bio ryža a uvarila a urobila kašu, malej som robila s jabĺčkom a chutilo jej

catrena
24. sep 2012

caute baby,cez vikend sme boli na svadbe,henrietka bola super,uplne sa nam pokazil režim... ☹ a to nocne spanie...horor 😢 😢 od kedy sa vie posadit a postavit tak sa zobudi a hned sedi... stoji..aj kazdu hodinku...no hrozne...dam ju lezat a spi...tuto noc som spala s nou v posteli,lebo na mna nieco leze... boli ma hrdlo dnes chcem vyskusat zltok,este neviem s cim,ale nieco vymyslim 🙂 🙂 🙂

danka483
24. sep 2012

Ahojte kočeny u nás tiež v noci divočina malý začne ručať plakať ty kokos nechápem musím ho doslova zobudiť no des toto robí posledný týždeň či sa mu niečo sníva alebo čo neviem. papať nepapáme dávam mu pauzu, čakám tú sieťku na papanie (objednala som ) tak sa modlím že nech to zaberie 😒 A inak nič nové akurát som zožrala salko ..mňam 😀

elenka6
24. sep 2012

Baby keď sa už malí začinaju stavať čo im doma obuvate?či na boso?

danka483
24. sep 2012

@elenka6 no u nás asi len tie protišmykové ponožky lebo capane žiadne neznesie na nôžkach ale zatiaľ sa nestavia nejak výrazne -síce tata dotrepal domov chodítko ( skoro ma trafilo) lebo nie som s tým stotožnená , ale dám tam malého len keď má prísť starý domov aby akože tam bol 😅 😅

catrena
24. sep 2012

@elenka6 ja ju nechavam bosu,lepsie sa jej zapiera,aj ked leze,alebo ponozky s takymi protismykovymi bodkami

kkl82
24. sep 2012

@kristinaanna moj bubo tiez nie a nie lozit este, len sa prevaluje. skusa sa dvihat, ale vzdy len predok, alebo zadok, spolu to neskusil este ani raz.
my momentalne nosime cislo 80 (kubko ma 72 cm, ale ma dlhokanske nohy a 74 nohavice su mu uz male). v podstate sme 74 az na par svetrikov uplne preskocili. ja kupujem na zimu overal 74/80, ale od toho vyrobcu viem, ze su dlhsie a aj prdolu v latkovke mu tam pomestim ;) bundicku som mu kupila zatial z bazarika, vel. 80, aj keby mu bola aj 74 dobra, ale radsej nech ju ma do konca zimy.
a inak, mam pocit, ze akonahle sa ochladilo, vsetci su zrazu chori. liecte sa, oddychujte a davajte si na pozor 😉 zelame skore uzdravenie

kkl82
24. sep 2012

@danka483 dani, to budu zubky. mne sa tiez takto budil z placom dve-tri noci predtym, nez vysiel prvy. teraz bubovi idu spodne jednotky a tiez nevie tak dobre spinkat...

kkl82
24. sep 2012

a inak zeny, bubo sa ide zblaznit za poharom. vzdy ked ja alebo tata pijeme, tak sa nacahuje a ked mu nedame, tak sa jeduje. ked mu ho dame na dosah, tak po nom chnapne a to by ste mali vidiet, ako sa snazi pit. funi a funi, jazyckom olizkava ako macicka a vseeeeetko to zmiesane so slinami tecie po pohari dole 😝 za normalnou flaskou, ci uz s naustkom, alebo za obycajnym poharikom ani nahodou, on musi velky skleneny dospelacky 😀 😀 😀 ideme sa z neho vzdy ustat od smiechu (pardon za vyraz) minule chcel tatovi vypit pivo, to ste mali vidiet 😎