icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

funny
6. jún 2011

a este vsetkym babenkam gratulujem a dufam, ze to spolocne dotiahneme do uspesneho konca ! 🙂

kaleilah
6. jún 2011

@funny máme stejný datum porodu 🙂 ahojky, já bych tak dlouho nevydržela čekat. na utz jdu zase 27.6, to už se zkusim domluvit na neschopence. ale ted mám už naplánovaný služby a bylo by mi líto i holek, že to musí odsloužit za mě

loretana
6. jún 2011

@funny ahojky, taky přeju, ať je všechno v pořádku!!!! Mě to ukázalo termín 1.2.:)

loretana
6. jún 2011

@kaleilah jasně, tomu rozumím, tak jeěště vydrž ty 3 týdny... myslíš, že když mu řekneš, že ti není dobře, že ti neschopenku nedá? ach jo, nektěří doktorři jsou prostě nahlavu!!!:(

kaleilah
6. jún 2011

jak vůbec reagovali partněři na mimčo? a jak se to dozvěděli?

jaya47
6. jún 2011

Ahojte tehulky 🙂 Pridam sa k vam, dobre? Podla ovulky nam to vychadza na 16.2.2012, vcera a dnes som mala pozitivne testy. Snazili sme sa rok, tristvrte roka sme s doktorom upravovali moj cyklus, az sa nakoniec vydarilo 🙂
Doktorovi som este nevolala, aj tak som testovala skoro, takze zavolam niekedy koncom tohto tyzdna. Zatial tu snupem slanu vodu, kedze uz mam alergicke problemy a lieky nemozem...
Gratulujem tu vsetkym a uspesne tehulkovanie 🙂

jaya47
6. jún 2011

@kaleilah prva reakcia mojho draheho bola: "a to si ma tym E vitaminom napchavala nadarmo?" (Zacala som mu davat E vitamin az po ovulke, do dalsieho cyklu 🙂 ) A povedala som mu to vcera rovno, ako som zistila 🙂
Ako ty?

kaleilah
6. jún 2011

@jaya47 tak gratulka 🙂

já jsem vždycky plánovala jak to oznámim, až budu mít za sebou utz a kontrolu a tak, protože přítel je hrpzně starostlivej a chtěla jsem mít klid. ale skončila jsem večer na pohotovosti s akutním zánětem močových cest, a druhý den jsem šla na sono ledvin, přítel se mnou. a ladviny zvětšený nebyly, ale měla jsem zvětšenou dělohu 😀 takže mi to napsal do zprávy a rovnou jsem se měla objednat na gyndu. přítel teda četl lékařskou zprávu, pak mě vezl na gyndu, tak zvýšená sliznice, tři dny do MS, vypadalo to nadějně, takže megazásoba těhu testů na denně tak 10 testíků a "vyvolávání duchůůů" - vždy byl such až tak po 5 minutách.takže přítel do toho byl vrženej přímo po hlavě hned v začátkách, hledal čárku na testíku a čekal na každej výsledek Hcg 🙂 a nakonec to fakt vyšlo

hojda
6. jún 2011

Ahoj holky, tak k vám zatím jen nakukuju. V pátek jsem našla na testu poprvé čárku, která zatím pořád sílí. Dle výpočtu mi vychází termín 12.2.2012 . Hezké datum , ne? Ale zatím pššššt nikdo to neví. Snad bude vše ok.

kharik
6. jún 2011

ahojky holky, taky se přidávám, minulý týden jsem byla u dr. a termín mi vychází na 2.2.2012.

kharik
6. jún 2011

@kaleilah neschopenku ti může napsat i obvodní dr., já to tak měla při prvním těhu, taky jsem hrozně zvracela a gyn. tvrdil, že je to normální 😠 😠 😠

kaleilah
6. jún 2011

@kharik jé tak už třetí se stejným TP

moncicak.as
6. jún 2011

Myslíte dámy, že může mít vliv to, že hodně piju (i 3 litry denně), jsem poslední týden jak vyprahlá, piju hodně i na noc, že ráno nemám při těhu testu // moc silnou? Už nevim, jak si to vysvětlit a namluvit, čim to je... 😒 na kontrolu jdu ve středu...

margetakuska
6. jún 2011

@kaleilah joooj no tak ja som to drahému oznámila cez telefón... totižto ja som 3mes. po kyrete. manžel bol preč 2mes. a keď sa vrátil mala som dosť veľké problémy, pri milovaní som hrozne trpela hrozné bolesti a potom stále... no a tak som mu stále hovorila ako mi je zle a tak... no a potom nás napadlo, že či nie som tehu a tak som si urobila test no a nechcela som mu to povedať, ale pýtal sa a ja neviem klamať 😉 prvé tehu som mu oznámila na jeho narodky listom bolo to super bol šťastný ako blcha teraz to nebolo až tak romantické ale tešil sa tiež aj keď trošku menej lebo tam vládne strach či to dopadne dobre ale veríme že áno 😉

margetakuska
6. jún 2011

@moncicak.as no ja som si čítala na teste, že intenzitu čiarky môže ovplyvniť aj množstvo vypitej vody, takže si myslím že áno 😉

sara45
6. jún 2011

@kaleilah moj priateľ to ešte zatiaľ nevie ,chcem mu to povedať až keď to bude potvrdené od dr.Chcela som ísť až v piatok k dr.,ale skúsim to posunúť na zajtra ak ma vezme ,neviem sa dočkať . a som aj trocha neistá lebo ma strašne pichá v pobrušku a keď sa tak prudšie postavím ,albo nejak otočím tak ma až tak pichne že sa nemožem ani pohnúť.A tiež som brala silné antibiotiká lebo ma pokúsala mačka a sa mi to strašne zapálilo že som s tým chodila 2 tyždne na chirurgiu ☹ .snád to bude v poho . pekný dník prajem všetkým

moncicak.as
6. jún 2011

@margetakuska Děkuju, minimálně jako útěcha se to dobře čte...snad to tim bude...zítra zkusim test a dnes piju fakt minimálně, abych nepošla žízní, ale abych nevypila 3 litry 😀 Tak uvidim zítra...to je hrozný, to čekání na středu je nekonečný 😖

yanqa
6. jún 2011

@funny gratulujem 🙂 ja mam rovnaky termin, tak snad nam to tu vsetkym dobre dopadne 🙂

@loretana ja by som urcite nevydrzala nevyuzit moznost zistit pohlavie babatka, ale na druhej strane to prekvapko na zaver musi byt krasne 🙂 mam jednu kamaratku, ktora sice vedela, ze bude mat dievcatko, ale 3 tyzdne pred porodom sa dozvedela, ze to bude chlapcek, v tej dobe uz mala kupeny kocik, krasny cerveny, vecicky pre dievcatko a tak... pre nu to bolo potom skor sklamanie a to je podla mna dost zle, nehovorim o tom, ze by sa to naozaj dozvedela az pri porode, v tomto ohlade potom asi vazne radsej nic nevediet, no nie? a koniec koncov, nech su hlavne deturence zdravucke, ono to casto znie ako poriadne klise, ale z vlastnej skusenosti viem, ze to je to najdolezitejsie 🙂

red.miky
6. jún 2011

Ahoj holky!
Tak jsem konečně doma, dnešek byl velmi náročný. Zvlášť na psychiku...
Tak jsem volala ráno doktorce a ta mi řekla, ať určitě přijdu, ať máme jistotu, co a jak. No, při vyšetřování (nejdříve zrcadla, pak pouze prstem a nakonec vaginálním utz) se celou dobu tvářila tak nějak divně, měla jsem strach, co řekne a nakonec mi odpověděla, že tam nic špatného nevidí. Mně spadl takový šutr ze srdce, no masakr. Nakonec mi ale předepsala Duphaston, prý je to dobrý lék na udržení těhotenství, prostě pro všechny případy. Prý mi to uškodit nemůže. Pak jsem se jí ještě zeptala, jestli je tam pořád jen váček nebo už i embryo, tak mi řekla, že je tam i embryo a srdeční aktivita. Holky, já mám takovou radost, opravdu!!! Sice říkala, že je mimi ještě hodně malinké, že ještě nejde pořádně určitě stáří (že to vypadá na ten 5tt+4 podle utz), že nechce předbíhat a že toho 24. 6. bude vědět z utz více. Dokonce jsem si i vyžádala fotečku snímku. Sice mi říkala, že tam ještě pořádně nejde nic vidět, že je to brzy, ale vymluvila jsem se na manžela, že on chce mít dokumentaci všeho, haha. Takže prostě tak. Snad bude vše v pořádku i nadále...
Moc díky za podporu, opravdu!!! Snímek mám v albu, ale prostě tam toho opravdu moc vidět není. Ale dr mi vysvětlila, co je co, tak jsem aspoň trošku chytřejší. 😉
Ještě jednou vám moc děkuju za podporu!!! Jste zlaté! 🙂

suzamen
6. jún 2011

Ahoj holky taky se přidávám a všem těhulkám gratuluji. My počali 14.5. a TP sem si vypočítala na 5.2.2012 🙂 Doufám že nám to vyjde v listopadu 2010 jsme o jedno mimi přišly potom bylo jedno biochemické těhu a pak dr. zjistil že mám anovulační cyklus ale stačilo pár tabletek Clostilu a hned se zadařilo 🙂 🙂

suzamen
6. jún 2011

Ahoj holky taky se přidávám a všem těhulkám gratuluji. My počali 14.5. a TP sem si vypočítala na 5.2.2012 🙂 Doufám že nám to vyjde v listopadu 2010 jsme o jedno mimi přišly potom bylo jedno biochemické těhu a pak dr. zjistil že mám anovulační cyklus ale stačilo pár tabletek Clostilu a hned se zadařilo 🙂 🙂

kaleilah
6. jún 2011

@moncicak.as může to být i testem!!!! já jsem si dělala jeden druh testu a pořád mi čárka nesílila, ani z ranní moči, byla jsem z toho už na nervy tak jsem si do ranní moči naráz ponořila 3 testy od tý stejný značky a každej vyšel jinak!! jeden duch,druhej tak normoš a třetí byl úplně krásně zřetelnej, úplná dálnice... 🙂

loretana
6. jún 2011

@yanqa to je pravda, je to dost hloupé, když počítáš s jedním pohlaví a ono se narodí druhé... no, je to dilema a asi to necháme na momentálním rozhodnutí, až na to přijde řeč na UTZ... zatím budu kupovat neutrální věci🙂

@kaleilah tak u nás to mažnel věděl od začátku, kdy si budu dělat test, jsme pacienti CARu a počali jsme při časovahém pohl. styku, takže tomu, že si dělám test a s jakým výsledkem ani nešlo uniknout🙂

Holky, řekliyjste si u předchozího těhu nebo to plánujete nyní, že byste chtěly už zůstat doma? U mě v práci je to bohužel dost hrozné, hrozně mě ta práce stresuje, nerada tam chodím a pokud by to šlo, nejradši bych zůstala doma... nevím ale, jak to doktorovi říct - jestli narovinu, nebo dělat že mi "něco" je... poraďte, co myslíte?

loretana
6. jún 2011

@red.miky gratuluji k dobrému výsledku, hlavně, že máš klid a jistotou!!!!

suzamen
6. jún 2011

@loretana mám stejnej problém u minulého těhu jsem byla od začátku doma ale ted pracuju jinde ale zase stojím 12 hodin na nohách a je to docela vyčerpávající..navíc na konci září mi končí smlouva tak mi ji asi neprodlouží 😒

kaleilah
6. jún 2011

@loretana s tou prací, záleží jakýho máš gyndr. Ale stres je důležitej faktor, jestli tě ta práce stresuje, a necítíš se dobře...a kdyby se cukal tak přidej ranní nevolnosti , že se nemůžeš odtrhnout od wc a máš klid... 😅 to je fyziologický, takže nebude hledat příčinu, ani do tebe cpát léky a přitom budeš v klidu

já pracuju jako zdravotní sestra v LDNce, a dvanáctky nic moc, náročný to je i fyzicky, polohuju a vysazuju ke stolu atd pacienty co mají dvojnásobek mojí váhy, je to dřina. taky bych radši zůstala doma. navíc mám pořád ještě malý děti, jsem na rodičáku, tohle mám jako přivýdělek na půl úvazku, ale i tak je to 13 směn v měsíci

loretana
6. jún 2011

@kaleilah tak to jsem ráda... my jedeme na konci června a na ačátku července na dovču a potom už by se na to vyprdla... nemám fyzicky náročnou práci, ale hrozně namáoavou psychicky, hlavně co se atmosféry na pracovišti týká.... tak uvidíme, jak bude vstřícná...
tak to ti vůbec nezávidím... asi nezbývá, než to teď pár týdnů vydržet a pak rychle domů!!! a když to ani tak nebude, prostě jdí k lékaři, nic není důležitějšího, než mimi!!!!

red.miky
6. jún 2011

@loretana: moc děkuju, opravdu! Jo jo, ta nejistota mě od včerejška dost sžírala. Raději jít k doktorce tisíckrát než si pak vyčítat, že člověk nikam nešel a že to třeba dopadlo špatně. Prostě pro klid svědomí je lepší se nechat vyšetřit víckrát. A navíc jsem viděla drobka. 😉

red.miky
6. jún 2011

@kaleilah: jejda, tak to tě ty nevolnosti přepadly už celkem brzy. ☹ To asi bude běh na delší trať, takže to v práci asi jen tak lehce vyřešit nepůjde, co? Asi fakt ta neschopenka. Ono žaludeční nevolnosti jsou fakt hnus a těžko se to přejde. To snad ani nejde... A dělat dvanáctky, tak to tě fakt lituju. To je drsné. Zvlášť, když jsi těhotná.

red.miky
6. jún 2011

@elise: tak to je super! Teď se určitě nemůžeš dočkat ultrazvuku, co? 😉 Já se taky pořád na utz těším, jdu až 24. 6., takže to potrvá. Ale byla jsem dnes a naštěstí je vše ok. Ufff. Takže Ti přeju, aby bylo vše v pořádku!!!

red.miky
6. jún 2011

@yanqa: já si dávám téměř denně jedno kafe (2 v 1, navíc to mám vždy půl kafe, půl mlíko), tak to prý nevadí. A i kdyby to bylo "normální" kafe, tak je to údajně ok. Ale četla jsem, že právě ty bezkofejnové jsou ty nejhorší, jelikož ta dekofeinizace se dělá chemicky a pak je to právě pro těhotné horší. Ale co je přesně na tom pravdy, tak to netuším. Jen vím, že jsem to četla...