Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@silvia10131 podlaman je to v pohode nenut ju.nasa mala sa tiez len rukami odrazala a cuvala, nedavala som ju sediet do nicoho som ju nenutila. Jedna znama rehabilitacna sestricka co rehabilituje s predcasne narodenimi detickami mi vravela ze mala najskor zacne stvorkovata a az potom bude sediet. Ked som to povedala rodine tak ma vysmiali ze deti najskor sedia a az potom lozia. U nas to fungovalo, mala najskor lozila a potom si sadla a to uz sedela naozaj stabilne, ked aj padla vedela co sa robi a neudrela sa. Ked som ju ako 5mesacnu posadila a oprela o vankuse sedela ale nebolo to stabilne stale sa tahala dopredu. Takze pockaj este chvilocku alebo pre pokoj duse skus sa spytat pediatra resp. vyhladaj rehabilit. sestru a spytaj sa priamo jej.
prave sme sa vratili z poradne, ktora nam tak blbo vysla na cas nasho dlheho obedneho spanku. a musim uznat, ze napriek obrovskej unave sa bubo krasne predviedol. doktorka chcela vidiet, co uz dokaze a dala ho na brusko. ta moja potvora sa krasne dvihla na styri, ja som normalne neverila vlastnym ociam 😀. doma nic a u cudzich takto 😝. uvidime, ako mu to pojde dalej... a este miery 8690 g a 74 cm, moc sme nepribrali ale zas sme narastli 2 cm
Ahojte, som tu nová, ale prečítala som si pár príspevkov a pozerám, že máme rovnaké problémy - väčšina 🙂
Ja mám malého Jakubka, zatiaľ sa plazí a ide mu to poriadne, papá UM - Nutrillon Alergic Care - na predpis, nepotvrdená alergia na bielkovinu mlieka, takže zatiaľ ani nič mliečne nemôžeme papať. Papá inak výborne, doobedu výživu, na obed hocičo a poobede nemliečnu kašu.
S tým uspávaním sme sa aj my potrápili, dlho som uspávala na fit lopte, ale teraz večer kým vypije fľašu spí, nie som pri ňom ani minútu, spinká od 20.00 do cca 7.00, cez deň 2x po 1,5hod a to s čajíkom alebo vonku.... aj ja som si ho prekladala do postele, ale nechcem, manžel bol tak doma naučený a ešte keď chodil na ZŠ spal s rodičmi a to nechcem,,,,inak už si vie sám aj sadnúť, sedí pekne a pár dní sa snaží postaviť, ale ešte mu to nejde 😉
Pripájam aj foto 🙂
No, poviem Vám, ja som normálne potom aj nervózna, keď sa v noci zobudí (lebo väčšinou mu stačí dať cumel do pusy) a nevie zaspať 🙂 🙂 asi som zlenivela pri tom, ako dobre spinká 🙂 budí sa okolo piatej na mlieko, ale to mu dáva manžel, lebo ja by som už nezaspala a on nemá problém zaspať aj do minúty 😉 tak pomáha 🙂 My máme len dva zúbky, tie mu vyšli už keď mal 5,5 mesiaca a odvtedy NIČ. a robievate aj niečo pravidelne s detičkami? My sme sa dali na plávanie s detičkami, už chodíme nejakých 13 týždňov, potápa sa malý vo veľkom, super je to. 2x do týždňa v bazéne. Pripájam foto, ako sa potápa. odporúčam všetkým. chcem sa opýtať, ak je tu mamička, ktorá dáva UM, koľko vypije? lebo môj malý len tak okolo 150 ml.....tak neviem, či je to dosť...lebo tie hlúpe návody na krabičkách píšu niečo úplne iné...
no ale doma sa mu to uz za cely den nepodarilo, takze neviem neviem, ci to nebola len nahoda 😀. alebo to bude ako s tym jeho rozpravanim, tyzden tu na mna v kuse ze ma-ma, mem-mem a neviem co este a potom dalsie tyzdne ani necekol 😖 asi len vyskusal, ze aj toto vie a staci mu... 😉
cawko babulky mamulky,tak mame pokrok,maly sa sice este pohojdava na 4roch,dnes sa uz pokusal si sam sadnut no neuspesne,bo prevratil sa na chrbaatik,,tesiiim,tesiiim 😵 😵 😵
@anaviky tak od dnes je už koberec aj u nás, som z neho nadšená 🙂 ja, taký odporca kobercov 😀 tak dúfam, že sa na ňom naučí malý loziť a potom mu to pôjde aj na plávačke 🙂
Doteraz som všetko jedlo mixovala - asi z pohodlnosti, je to rýchlejšie, ale mám v pláne začať používať vidličku 😉 na jablko len tak do ruky nemám vôbec odvahu
@majka_kr ja mu zarabam 180 ale niekedy vypije,niekedy nie,a niekedy si este vypyta 😉
Ja si myslím, že ak mu dáš aj to jabĺčko nič sa nemôže stať - ak budeš samozrejme pri ňom. Zo začiatku som sa aj ja bála, ale keď si odhryzol (nerozumela som ako s dvomi zúbkami :D ...) väčší kúsok, vybrala som mu ho z pusinky. Teraz mu dávam aj kukuričné chrumky, aj piškótku (celú) aj mrkvičku do ruky a nemá problém s ničím. Dokonca snažím sa ho učiť, aby si bral papanie sám do rúčky. On totiž keď my jeme, nemôže nepapať, takže napr. včera večer som mala rožok a vybrala som mu 4-5 malých kúskov, dala pred neho a sám si vzal (po menšom boji) do rúčky a nepapal....Deti sú šikovné 😉
@bebel kočky tie bambusové plienky dávate ako namiesto pampersky?
Baby, idem sa pochváliť trošku aj ja. Tak my sedíme bez problémov, máme dva spodné stredné zúbky a (nechápem prečo) tretí vyšiel horný ľavý očný... po 4 chodí Alexia od utorka a najradšej by chodila po dvoch, aj sa sama postaví či na posteli alebo v postieľke. Asi sa chcela ukázať tatovi aká je šikovná, prišiel totiž po 2,5mes. 🙂
@t_stehlova moja ma jeden dolný pravy a tiez jej vysiel hned nato pravy ocny... tak isto som nechapala ani nechapem :D...
@t_stehlova baby mysleli tie plienky že dávajú namiesto mojkadla 😉 decká sa potulkajú a zaspinkajú
Tak ako som pisala že Nikolka ma teplotu,že jej asi idu dalšie zuby,tak pobede teplota 40,5,leteli sme na pohotovosť a 10 dni ležali v nemocnici zo zapalom obličiek,dnes nas pustili,hrozne niečo ☹ inak akym spôsobom si vaši malí sadaju,lebo Nikolka tak že leži na chrbte a sadne si ako ked sa robia brušaky,bez pomoci ruk,šak to ani ja knedľa si tak nesadnem,za chvilu bude mat tehličky na brušku.inak v tej nemocnici mi stale špekulovala na tej kovovej postielke,a teraz stale len stoji v postielke,je jak struna 🙂
@danka483 no vysledky z krvi aj moču su ok,ale za šest tyždnov zas ležat,na nejake kontrolne vysetrenia,potom o pol roka do blavy že či jej to nezanechalo trvale nasledky na tych obličkach 😒 nam ked zobrali krv tak CRP ma byt do 10,5 a nikolka mala 105 a dalši den 118 ☹ dnes mala 3,1.
@danka483 ja neviem ako to vzniklo,že to sa jej tam mohlo aj z konecnika zaviesť,ze dievcatka maju kratku močovu trubicu,neviem.este aj poriadnu nadchu schytala v tej nemocnici ☹ ale bola tam velmi dobrunka,len som zvedava ako mi bude spavat,tam ju stale niekto budil,a doma jedavala dva krat v noci a tam len raz,no som zvedava,chudatko moje,kolko si vytrpela,infuzky a potom injekcie 😒

@mimmi77 a ako robis zeleninu napr? mixujes?lebo ja malej odzaciatku len vidlickou roztlacam. Zo zaciatku dokladnejsie a neskor som jej nechavala malicke kusocky a teraz nemam problem s nicim... v pohode jej dam jablko do ruky, piskotu, korku od chleba a mala si s tym vie poradit... jedine rohlik je nebezpecny, to odkusne velky kus a ten sa jej tak nerozmoci....