Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@t_stehlova nie, len na chytenie do ruky 😀 Ja nelátkujem, ani tomu nijak zvlášť nefandím 🙂
ale zvažujem, že si kúpime DVDčka a skúsim najmladšiu naučiť znakovanie http://www.znakovanie.sk/
baby ja odpadavm... ta moja mala spi uz vyse dvoch hodin... normalne spi tak max hodinu.. aj to sa jej podari raz za tyzden. normalne sa nudim :D
Baby skúsené maminky potrebujem radu krpec sa mi už sám postaví myslíte že by som už mala poriešiť nejakú stabilnú obuv papučky? Normálne že neviem 😅 okolie mi tvrdí že áno...dajte radu ďakujem
@danka483 no tiez som to chcela riesit nejakou ortopedickou obuvou a potom som citala, ze ked dieta zacina chodit tak by malo chodit len v ponozkach... ani ziadne papucky ani nic podobne... tak ja som zatial nic nekupovala lebo aj tak ked behame po byte tak stupa castejsie este na spicky ako na celu slapu... no a vraj tak sa lepsie nauci naslapovat...
@danka483 dani, na topanocky po dome ani nepomysli, radsej mu daj hrube ponozky, aby mu nebolo zima. miliony rokov sa babatka ucili chodit bose, lebo tak je to prirodzene a cuduj sa svete, nikdy nemali ploche nohy 😝 chodza je najzdravsia naboso, ved aj dospelym ortopedi odporucaju aspon niekolko minut denne chodit naboso... ortopedicke topanky sa riesia az ked su problemy, nie preventivne, lebo by im problemy akurat tak sposobili.
@bebel a pri prvych dvoch detickach si neskusala znakovat? ja tiez planujem ucit buba znakovat, este to ale nemam nejak moc nastudovane... ale zas, ja fandim aj latkovym plienkam, takze patrim k tym "divnym" matkam 😀 a moje dieta cura a kaka aj do tych bambusovych plienok od prichodu do porodnice 😀. ale zas, uz tri mesiace kaka len mimo plienky a obcas sa vypyta aj na cikanie 😉
@danka483 moja ja by som skorej nejake protismykove ponozky dala,aby sa mu vyvijala klenba 😉
@danka483 No my odkedy sa malá postaví na nohy jej dávam en obuv s tvrdou podrážkou, nie capačky. Tie dávam len do kočíka no vlastne dávala som keď bolo teplejšie, lebo teraz je už dosť chladno. Aj doktorka nám to poradila.
@bebel však to mi nešlo do hlavy, no musím to skúsiť aj ja, lebo doteraz sme skúšali už x mojkáčikov. To znakovanie chodí po rozume aj mne odkedy som to videla v TV. Môžeme do toho hupnúť spolu, tiež by mi padlo keby do toho nešla sama. 🙂
Díky baby tak vôbec neriešim papučky ostávame pri ponožkách ďakujem no dajte rady na to znakovanie tiež by sme to skúsili lenže či to moje šidlo niečo naučím je otázne 😕
@silvia10131 Ahoj čitam že sa bojíš že či je všetko v poriadku ja mam tiež maleho rovnako stareho a moj malý tiež neštvornožkuje da sa sice na štyri ale sa len koliše alebo len zadoček zvihne a hlavičku zabori do zeme a čo sa týka sedenia sam si nesadne ale ked ho ja posadím sedi ale tiež to nieje ešte 100%, aj ja som sa začala báť hlavne ked tu čítam čo tie detičky už dokažu že postavia sa sami v postielke moj malý sa postavi len ked ho držím za ručičky a trošku mu pomožem ale sam sa určite ešte nepostavi, on je taký lenivček a to ma pritom len necelých 7 kil tak by som očakavala že bude trošku čulejši. Otáčať sa otača rýchlo ako blesk a ked sa chce dakde dostať tak sa tam dostane bud plazenim alebo kotulanim, poznam vela detičiek ktoré štvornožkovanie uplne preskočili a rovno chodili a moja prva dcera začala štvornožkovať ked mala 10 mesiacov a tiež bola taký drobček tak sa neboj maju ešte kopec času, nie su všetky detičky tabulkove 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@nezbednica dakujem,,no uz pomaly prichadza na to ako sa stvornozkuje ale no len skusa,nozky by mu uz asi aj sli len rucicky nejako este nechcu posluchat,minule sa mu aj podarilo zo 4roch si sadnut ale to sa aj hned prevalil ako tak macko 😅
Aj nas malý to tak skuša tiež ho ale akosi tie ručičky nechce posluchat nevie to ešte zosuladiť ale tiež sa snaži a stým sedenim malý to skusa tak že sa zvidhne na lakeť a odtial s snaži si sadnuť par krát sa mu to už skoro podarilo ale vždy sa prevali na bruško je to zlate ako sa snaží 🙂 ☹ ☹
@silvia10131 ja som sa tiež bála, že malá nebude štvorkovať a prišlo to fakt neklamem zrazu. Ja som sedela v obývačke pri stole a akože som si ju nevšímala a ona šup na 4, rozhojdala sa a pomalinky išla ku mne...
@t_stehlova uz len cakam kedy sa aj ten moj tak pohne🙂
@nezbednica moj sa postavi na styri a nozky si tak posklada,ale je uz opatrnejsi lebo vtedy sa riadne buchol ☹
@silvia10131 @t_stehlova ved aj ja dufam, ze uz sa rozhybe. lebo zatial sa mu moc nechce... ale ja mam mimoriadne kludne az flegmaticke dieta, takze mu asi este nedoslo, ze na styroch by mohol vyvadzat kadejake lopoty 😉
@kkl82 moj ked je na 4roch tak uz aj chyta vecicky okolo seba,vcera ma skoro porazilo ked som ho videla ako sa drzi postielky,,uz najvyssi cas dat asi listu v postielke dole 😒

@danka483 dakujeme,hadam bude dobre,budeme často chodiť na kontroly,musim sa naučiť lepiť tie sačky na moč.no človek si mysli že zuby,lebo nič jej nebolo len trochu teplota a zrazu taketo važne 😒 tak od teraz s každou trochu zvyšenou teplotou asi hned pojdem za lekarkou,nech jej vyšetria krv a moč,ona teraz asi bude na to aj nachylnejšia,take veci ako plavanie z babatkami to možeme zabudnut,ale nech,hlavne nech ma dobre vysledky a bez nasledkov.