icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

lucika09
8. jún 2011

@jaya47 držím palce 😉
@elise budeme čakať spolu, ja som dostala termín až 27.6 to budem už v 8 tt, len dúfam, že je všetko v poriadku, toto čakanie na potvrdenie je hrozné.

moncicak.as
8. jún 2011

Tak jsem holčiny byla u dr. a nic neviděla, jen mám zvýšenou sliznici a slabě pozitivní testy (7 testů z toho 3 různé druhy). Prý, vynecháním prášku jsem si mohla oodálit ovulku i o 2-3 týdny, takže je ještě brzo, vzala mi krev a v pátek uvidim, zda se k vám přidám, nebo ne 🙂

jaya47
8. jún 2011

@moncicak.as A kedy si mala poslednu menstruaciu?

moncicak.as
8. jún 2011

@jaya47 měla jsem ji způsobenou práškama, 20.5, ale nevim, zda to byl menzes, nebo jen uhnizďování, bylo to jen necelé 3 dny a slabounké...

popinka73
8. jún 2011

@margetakuska ja idem teraz v piatok znovu tak som zvedava co povie dalej..ale som aj kludnejsia ked chodime teraz kazdy tyzden... 🙂)) je to lepsie pre nas 🙂

jaya47
8. jún 2011

@moncicak.as Keby to bolo uhniezdovanie, tak to by si uz mala teraz vyrazne testy, bezne trva 3 dni, kym sa po uhniezdeni da zachytit hcg testom. Ale tak uvidis, drzim palceky 🙂

moncicak.as
8. jún 2011

@jaya47 Já měla u 1.dítka slabě pozitivní těhu test až 10.den po vynechání, mě roste HCG pomáálu 🙂 Ale uvidíme, krev se neplete 🙂

loretana
8. jún 2011

holky, tak zítra ráno jdu na to - první UTZ... pocity mám hrozně smíšené, bojím se, strašně moc, ale i se tak nějak těším a mám pocit, že se pořád usmívám zítra se ozvu a doufám, že s pozitivní zprávou...

xxx.klarka
8. jún 2011

@loretana držím palce, při prvním jsem také chodila a usmívala se kudy jsem chodila, těšila jsem se a zároveň jsem měla strach z každé poradny. Úplně Tě chápu, teď je to maličko jiné, když už mám doma dcerku, ale i tak to je úžasné. 🙂

margetakuska
8. jún 2011

@popinka73 joj moja som rada, že chodíte každý týždeň aspoň máš istotu, ja dúfam, že môj tiež bude ochotný nám vyhovieť 😉 držím päste

red.miky
8. jún 2011

Ahoj holky!
Tak jakpak se dneska máte? Doufám, že je u vás vše v pořádku a taky to tak zůstane!!!
Asi se všechny shodneme na jedné věci a to na té, že nejhorší na těhotenství je asi to čekání na jakékoliv vyšetření. Ten pocit nejistoty nás bude provázet až do konce těhotenství. Achich... ale co bychom pro ty naše zlatíčka neudělaly, že? 😉
Ještě k té práci. Já osobně mám smlouvu jen do konce tohoto června, ale měli bychom tento týden podepisovat dodatky ke smlouvě a měli bychom ji mít na neurčito. Je mi jasné, že kdybych řekla hned teď, že jsem těhotná, tak by mi smlouvu neprodloužili. To by neudělal asi žádný zaměstnavatel, jelikož jsme pro ně neperspektivní. Jenže já zaměstnavateli nebudu říkat, že jsem těhu do té doby, než budu ve 12 tt. Jestli i poté bude vše ok, tak pak mu to oznámím. Asi nebude mít velkou radost, což se nedivím, ale nikde není psané, že je povinnost nastávajících matek tohle sdělit hned na začátku těhu. Proč taky, když je do toho 12 tt vždy větší šance, že by se mohlo něco stát. Tím samozřejmě nechci nic přivolat... Samozřejmě ty z vás, které pracujete na směny, tak tam je to trošku jiné, ale já na směny nedělám, takže to momentálně říkat nebudu. To je můj názor. Samozřejmě čekám, že se mě pak zaměstnavatel zeptá, proč jsem to neřekla dříve, tak prostě řeknu, že jsem to dlouho ani nevěděla. Však ženská si to naplánovat stejně pořádně nemůže, příroda si dělá své, i kdybychom se kolikrát stavěli na hlavu. 😉

jaya47
8. jún 2011

Ahojte. Ja som dnes akosi ochorela :( Mam teplotu, nadchu a silnu bolest hrdla pri prehltani (toto sa mi posledne opakovalo, ale na orl nenasli nic, co by bolo treba preliecit). Zatial kloktam, dala som si c-vitamin a lezim v posteli. Ale uz som si aj poplakala.... Stale sa citim, ze s malym je vsetko ok, len toto mi to kazi :((((

red.miky
8. jún 2011

@jaya47: jejda, tak to je mi líto, že jsi nemocná. 😒 Ale neboj, to, že jsi teď nemocná nutně neznamená, že by se miminku nějak ublížilo. Kolik matek na začátku těhu vůbec netuší, že je těhotná a navíc berou třeba antibiotika a teď mají naprosto zdravá a spokojená miminka. Takže neboj. Mysli pozitivně a bude líp!!! 🙂 Já vím, že se to lehce řekne a hůř provede, ale to je momentálně asi tak jediná věc, co Ti můžu poradit. 🙂

jaya47
8. jún 2011

@red.miky Vdaka 🙂 Uz mi je lepsie, lebo som si pospinkala, teraz pijem caj z citronovej travy. Ja sa az tak o male nebojim, ja citim, ze je v poriadku. Len dufam, ze mi ziadna ta choroba neprepukne poriadne. Pre mna to len vzdy bolo nocnou morou, ze ked budem tehotna, tak budem stale chora, lebo mam ozaj slabu imunitu a este teraz nemozem protivirusove lieky, ktore bezne beriem.. Zajtra ale zbehnem k lekarke sa porozpravat, co spravit, ked som takto. Lebo uz to je zazrak, ze mam teplotu, tu som uz dlho dlho nemala, kedze moje telo castokrat na chorobu nereaguje.

irenka
8. jún 2011

@moncicak.as
Ahojky, jsem tu na tebe narazila.... tak už čekáte druhé jo? 🙂
Jak je? Co malý?

petra1303
9. jún 2011

Ahoj ako sa mate? Uz ste videli svojich drobcov v brusku? Ja idem 16.6. k Dr. A neviem sa dockat chcem vediet ci je vsetko ok...som zvedava ci mi urobi ultrazvuk...

jaya47
9. jún 2011

@petra1303 Ahoj, ja idem 15.6. 🙂 Verim, ze sa nevies dockat, aj ja sa neviem 🙂
Ja som prave prisla od lekarky (dnes uz aj kaslem, rano 37.2), tak mam antibioticke kvapky do nosa a stodal sirup na kasel a zajtra idem na ORL.

xxx.klarka
9. jún 2011

ahojky 🙂

@petra1303 neviděla , na UTZ nebylo ještě nic vidět a jdu znova až 21.června. Jsem napjatá a doufám že bude vše ok. Jinak pocity stejné jako při dcerce, jakmile se blbě ohnu, píchne mě v břuchu. Nevolnosti minimálně, tak že by zase holčička? 😀

@jaya47 brzo se uzdrav. 🙂

loretana
9. jún 2011

@xxx.klarka holky, tak nám tluče srdíčko!!! byl to nádherný, nejrkásnějí pohled, máme 3,9 mm🙂🙂 Já jsem nejšťastnější člověk na světě!!!!🙂

xxx.klarka
9. jún 2011

@loretana krásný, úplně vím jak se cítíš. 😵 😵 Tak jen tak dále. 🙂

lucika09
9. jún 2011

@jaya47 skoré uzdravenie a nech je bábo o.k. 😉
@loretana gratulujem 😵 😵 tento moment všetky netrpezlivo očakávame
@red.miky ja som to zamestnávateľovi pri prvom oznámila až 5-6 mesiaci, tiež som čakala na predĺženie zmluvy 😉 Našťastie mi bruško nebolo vidieť, nikto si nič nevšimol a bolo to v pohode. Šéf vedel o tehu hneď na začiatku, aby som nemusela na nočné. Teraz plánuje ísť šéfovi oznámiť tehu až v 4-5 mesiaci, ale asi to šlak trafí. Kopec ľudí im odišlo a viac menej so mnou rátal.

loretana
9. jún 2011

@xxx.klarka
@lucika09 holky, děkuji moc!!! v úterý jdu na krevní testy (sestřička říkala "velké krevní testy"), můžu se zeptat, co všechno se tím zjišťuje?

lucika09
9. jún 2011

@loretana pokiaľ si dobre pamätám tak krvný obraz, krvnú skupinu, Rh faktor, protilátky proti toxoplazmóze, rubeola, HIV, hepatitída B, syfilis, ešte sa tuším odovzdáva moč na vyšetrenie

xxx.klarka
9. jún 2011

@loretana přesně Ti už neřeknu, nepamatuji se, ale myslím že tam je RH faktor, HIV, a tak.

xxx.klarka
9. jún 2011

@lucika09 super, pamatuješ si lépe, já vím jen že mi brala 6 zkumavek, ale na co vše to bylo už nevím. 🙂

petra1303
9. jún 2011

@loretana gratulujem 🙂

@jaya47 o to mi je luto ze si chora rychlo sa vyzdrav a vela spinkaj...

@xxx.klarka no to pichanie mna trosku desi ale hadam bude vsetko ok...pri malej som mala nevelnosti minumalne teraz mi nieje nic len som podrazdena a sem tam bolest vajecnikov ...ako dlho ste sa snazili?

xxx.klarka
9. jún 2011

@petra1303 Nesnažili jsme se v podstatě skoro vůbec, v únoru jsem vysadila antikoncepci, měsíc jsme si dávali pozor a pak jsme tomu nechali volný průběh, nebyl čas ani myšlenky na snažení, 28.května jsme se brali a bylo toho až až na zařizování a ejhle, semínko se uchytilo a je tu malej kulíšek. 😵 😵 Ani jsme nepočítali že by to mohlo jít tak rychle a tak nějak samo. U dcerky nám to trvalo půl roku (neměla jsem po vysazení antikoncepce ms, takže jsem chodila pořád na injekce) tak jsme teď překvapení. 🙂 Ale štastní. 😵

xxx.klarka
9. jún 2011

Je tu někdo kdo má doma dítko staré kolem roka?? Nebo jsme jen my takový "blázni" že do toho jdeme takto bro po sobě??

suzamen
9. jún 2011

Ahoj tak už zase poznávám těhotenskou nevolnost? Taky vám bývá tak zle? V úterý jdu na první kontrolu tak se modlím aby bylo vidět srdíčko a já si nechám napsat neschopenku jinak v práci umřu 😖 😖

petra1303
9. jún 2011

@xxx.klarka tak super, ze to tak rychlo islo 🙂 vsak ked sa narodi male babo tak dcerka vasa bude mat uz skoro 2 bude rozumnejsia a zvladnete to...moja bude mat uz tri ked sa mimi narodi 🙂 a cim mansi rozdiel tym lepsie pre deticky...