Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@tamaska ja som na velke usg nebola bo mal každi plno v tu dobu ked ja som to mala v termine,,,,,ale o nič som neprišla a ni o peniažki
@bboossoorka som nevedela 😒 moja ma stále posielala len k Dankovčíkovi, ani som netušila, že sa to dá aj inak, nejako si nepamätám ako to bolo predtým 🙂
@gabriela69111984 v malíčku niektoré veci, to áno, ale mám nejaké väčšie obavy... naštudovala som teraz asi všetky vývinové vady a pod. vtedy som bola mladšia a na nič zlé som nemyslela 🙂 teraz by som povedala, že mám rešpekt 😉 a nejako viac si to vychutnávam a neviem sa dočkať 😵
Tonka má 7 a Saška 5 rokov a medzitým sa kopec vecí zmenilo, kopec noviniek pre bábätká a aj mamičky, nákupy cez net, tie kočíky wauuuu 🙂 pri Tonke boli moji rodičia nadšení z jednorazoviek- super pohodlné a jednoduché a teraz som sa rozhodla pre látkovky 🙂
@bboossoorka Ďakujem 🙂 budeme mať dievčatko
@larosa ahoj 🙂 plánuješ používať iba látkové plienky hneď od narodenia??
@denkadenka áno, strašne sa mi to zapáčilo, mala som šťastie- stretla som sa s jednou kočkou tu z MK, ktorá je konzultantka pre ekoplienky.sk a ona mi všetko perfektne vysvetlila a ukázala, už mám nejaké doma, nejaké sú na ceste a kúpila som si aj látky, že si pošijem sama
@larosa ja rozmýšľam o nich ale tak od pol roka, maličkú si chcem vychutnať a nie sa starať ešte aj o plienky (aj keď ich netreba žehliť) myslím si že jednorázovky na začiatok je dobrá vec, hlavne keď bábetko má nákladku stále... Pozerala som ceny a sú dosť drahý čo ma aj trošku odrádza... A hlavne nerozumiem tej kvalite lebo ceny sú diametrálne rozlišné... či iba za značku sa aj tu platí???
@denkadenka ja chcem látkovky preto, lebo dievčatá mali alergiu na pampersky a furt boli z niečoho vyhodené ☹ a stále sme sa liečili 😲 myslím, že bábo si užijem aj tak, lebo okrem toho, že ich hodíš do práčky, potom vyvesíš a odložíš- nie je s nimi žiadna robota, mnohé sú na princípe jednorazoviek- len sa dajú prať 😀 a neperieš denne, stačí raz za 2-3dni......ja som v tom mala tiež strašný bordel, kým som to pochopila, ale Zuzka mi všetko ukázala, vysvetlila, videla som-obchytala a sú tak nádherné 🙂 je to dosť drahé, to máš pravdu, podľa rozpočtov na rôznych stránkach o látkovkách taká základná výbava stojí od 300€, ale keď si uvedomíš, že sa dajú kúpiť aj jednoveľkostné- od narodenia po nočník, a vydržia ti celé obdobie plienok a ešte aj pre druhé dieťa, nie je to veľa, postupne podokupuješ, čo sa ti bude páčiť 🙂 minule som telefonovala s kamarátkou- Lukáš 7; Matúš 1,5; Šimon 1mesiac 🙂 a vravela, že pre Matúška potrebuje skoro 3celé balenia plienok z Lidla na týždeň, ktoré stoja niečo cez 2€- 52(rok)x2€x3(balenia)=312€ to je len taký prepočet
No a ešte raz k cenám- sú rôzne- drahšie-lepšie materiály s certifikátmi pre malé deti-kvalitnejšie; lacnejšie- väčšinoou čínske, môžu, ale nemusia spôsobiť nejaké problémy.
Ďalšou výhodou látkoviek sú prírodné materiály, ktoré majú antibakteriálne účinky.
Za jednorazovky hovorí to, že to nie je veľká suma naraz- ale nakupuješ postupne, tak to peňaženka tak nepocíti 😵 neperieš- proste pohoda 😉
@larosa vieš každa sebe dohadzuje pacientki a kedže zato beru peneži tak prečo ne....v nemocnici sa za to nepllati s toho dovodu že su to povinny uý v dnešnej dobe robit ako prevenciu v tehotenstve......
ahojte babulky, tehulky. co su to tie prietoky? to kazdej tehulke sa robia? v ktorom tyzdni? a co to so sebou obnasa???
dakujem.
@gabriela69111984 pokiaľ sa dobre pamätám je to USG srdiečka bába a teraz sa robí v 29-32 týždni, mala by ťa poslať tvoja gyn.
@bboossoorka presne tak, navzájom si naháňajú pacientky a platby 😝 čo už taká je doba 😎
@larosa ja moc tým plienkam nerozumiem, sú aj AIO plienky, Kapsové, Nohavičkové potom flisové, vlnené a PUL plienky, potom k nim sú STAY DRY separačné plienky a nejaké separačné plienky na bobenky....
TIe STAY DRY(to sú tie vkladačky do plienočky ak som dobre pochopila) nie sú také drahé 10ks stojí 5,80€ tie separačné (to mi príde ako papier ktorý sa dáva na tie STAY DRY aby zachytil bobenky) 100ks 5,60€
Ale neviem ktoré plienočky mám pozerať a porovnávať ceny. Dočítala som sa že tie flisové sú vhodné pre malé detičky a na noc. Ale inak tomu vôbec nerozumiem, a neviem ktoré si mám kúpiť... poraď mi prosím 🙂
@gabriela69111984 Vyšetruje sa ultrazvukom prietok krvi placentou a pupočníkovými cievami. Od prietoku závisí dostatok kyslíka a živín pre plod.
@peya104 tak snáď ti to do tretice vyjde spontánne. No s ohybnosťou to je čím ďalej horšie. Snažím sa chodiť cvičiť-tehotenské cviky. Ale už onedlho nastúpim na materskú a keďže som mimo BA, tak už nebudem. Už ani kráčať nemôžem rýchlo.. to ma začne boleť brucho, keď sa obracám v posteli tak si pripadám ako tuleň na súši. Ale to bruško mať je niečo úžasné. Čo už tam pozerať na pripbraté kilá, to sa dá do poriadku. Už to dajako vydržím. No rodiť by som chcela v Kochu, už som si to tam obhliadla, tak nech len je všetko OK. Držím Vám palčeky.
ahojte babenky, ako sa mame dnes?? aky bol den??? aj vy sa citite niekedy ako tulen??? 😀
ahojte maminky "Januárovky 2012"... môžem sa k vám pridať? My máme termín 7.januára, budeme mať chlapčeka, sme z PP a dúfam, že všetko dobre dopadne 🙂
@lienkasnv a budeš rodit tam?aku tam mate porodnicu?
@bboossoorka no ak sa nic nepredvidane nestane, tak budem zrejme rodit v SNV. Nejak vela referencii na porodnicu nemam, ale kamosky, co tam rodili nemali problemy, tak snad bude vsetko OK
Ahojte mamička.ako vidím nie som tu sama,ktorá má termín 5.január:) 🙂 to som rada.
Ahoj babenky chcela by som sa k vam pridat ak smiem? Ja mam termin az 28.1. a som z Krompach co viem o referencii v SNV su o.k. to je vyhoda ze mas na druhy den po porode babo pri sebe a staras sa on sama co u nas ti donesu len na kojenie na jednej stranke je dobre aspon odychnes. 🙂
Ahojte, tak ja mam poradnu teraz 03.11.koli tym prietokom ale, premyslam ci sa neobjednat k Dankovcikovi do KE, aj ked vraj tieto vysetrenia si moj lekar robi sam. Co myslite bude mat Dankovcik este volny termin pokial porodim? 🙂 pekny den vam zelam...
lienkasnv ahoj ja som uz rodila v Krompachoch a asi aj budem co mam to po ruke a ohladom. SNV to som len pocula od mojich znamych. No to asi mas dobre referencie 🙂
@sandrittta prietoky sa musia robiť v 29-31 týždni, ak myslíš s tým k Dankovčíkovi 🙂 alebo sa chystáš len na nejaké vyšetrenie k nemu? Ja som tam chcela ísť na morfológiu- okolo 20 týždňa, volala a mailovala som tam denne dva mesiace a aj tak sa nenašiel žiaden voľný termín 😒 nakoniec mi moja Dr. vybavila Rosochu, majú tam neskutočný nátresk. Dankovčík je vraj veľmi vyťažený, aj ja by som k nemu šla, ak by sa dalo, ale nebral nové pacientky a teraz to už neriešim 😉 Držím palce 🙂
Ahojte dievcata.. mam sice termin vo ferbruari.. ale viac ma to taha k vam.. som hned na zaciatku mesiaca a viac menej vsetko co teraz absolvuju maminy februarovky ja uz mam za sebou 😒 kedze som prvorodicka.. radsej chcem zostat na koci radu a sledovat co sa predomnou deje.. 😝

@denkadenka gratulujeme