icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
26. aug 2012

@mimuska2 my sme ok...vcera sme boli na navsteve v ZA, potom v Auparku, tak sme si s mm pokupili fajn vecicky aj pre maleho ciapku a rukavicky na zimu...tak sme mali taky pekny rodinny dnicek...maly si aj dobre pospinkal, ideme svokruske gratulovat k narodeninam, tak sa tesime na fajn obedik a kolaciky 🙂 ozaj, ty malickej davas masko? ake ste uz poskusali?

mirka2010
26. aug 2012

@kajkovajanka jeeej, tak super, ze mate bazenik..my by sme tiez chceli, ale asi az na buduci rok sa nam to podari....teraz to tu mame take, ze len spratavame co sa nanosilo, ked sa stavalo...dnes ideme k svokruske na oslavu, tak sa tesime...skoda ze je tak skaredo, boli by sme aj viac von, ale aspon si oddychneme od tych horucav...a vy co planujete na dnes?

mirka2010
26. aug 2012

@1234lubka to ano...niektore maminky koja veru veeeelmi dlho aj s plnou puskou zubkov svojich lasociek...no uvidime ako to bude v nasom pripade 🙂

mirka2010
26. aug 2012

@1234lubka dakujemeeeee 🙂

mirka2010
26. aug 2012

@nusiki dakujeme velmi pekne...odkazem mu, ze sa tetam na internete paci....🙂🙂🙂

mirka2010
26. aug 2012

@mihouk jemine, to je zlateeee...krabicu mal oblubenu? a uz druhu ste mu nezaviedli??? nas maly mam pocit ze tiez uz ma vsetko ine rad, len nie svoje hracky, ktore uz ma obkukane...vsetko ine ho zaujima...a z choditka vie byt taky vo vytrzeni, ze takeho nadceneho som ho este nikdy nevidela...to je proste neskutocna radost z úpohybu, z objavovania, z toho ze je zrazu samostatny...len nechape, ze sa nemoze este veci dotykat ako by chcel...ale aj to pride....🙂 jasne, ze s mierou ho tam budeme nechavat...mozno sa ho casom aj nabazi...ale zatial si to poriadne s mm uzivame,ako sa z neho neskutocne tesi 🙂🙂🙂

rebecca2006
26. aug 2012

@mihouk ja bz som o tých babkách vedela.... Akurát, že horšie je to so straším synčekom, čo Esti, tá sa akurát na ruky naučí, ale tie výchovné katastrofy u 3- ročiaka..... Ja mám, baby, fantastickú mamu. ďakujem ya ňu bohu každý deň. Akurát, že to ako babka preháňa, permanentne je malému za zadkom, v kuse sa mu venuje, hrá sa sním, a on potom to isté očakáva aj od iných a ja sa môžem zblázniť. Alebo teraz, malá je chorá a ja by som ocenila, keby mi mamča mohla pomlôcť aj s ňou, dať lieky, zábaly, no nemôže, je permanente vybookovaná synčekom, a on už pritom toľko pozornosti nepotrebujem, vie sa krásne vyhrať aj sám.... A to už ani nehovorím, že si tu všetko vynucuje revom, v SC keď má "záchvat", tak ho nechám vyrevať, vidí, že svoje nedosiahne, urobí to ešte 2-3x a je pokoj, u strakých ma z neho ide š)lak trafiť... A dovolí mu všetko včera sa normálne vyčural priamo na detskom ihrisku, skro som odpadla, a babka, že keď psíky môžu... Skoroma porazoli. Aj sme sa kvôli tomu ohádali, aj sľubovala, žesa to zmení, ale mu nedokáže odolať, ona je proste z neho úúúplne paf a amalý ju terorizuje, Už som to riešila aj tak, že som im zlimitovala stratnutia - nevidela ho 2 mesiace, Maťkovi to prospelo, ale kakonáhle sa zasa stretli, bolo to tam isto.....A fakt je, že ja som na dve decká a domácnosť sama, iný mi nemý klto pomôcť, svokrovca na nás kašlú. tí sú opačný extrém, muž v kuse v práci alebo vyfluslý a nervózny, tak keď potiahnem mesiac, mesiac a pol sama, už padám na hubu, hlavne, ak je naprílad niektoré z deciek choré. TO potom mamu beriem všetkými 10, ale vzápäti Ľutujem, keď vidím, ako Maťo zasa sa utrhne z reťaaze.... 🙄

rebecca2006
26. aug 2012

@kajkovajanka ďakuj eza opýtanie, uvidíme. V nolci nemal horúčku, tak so sa tešila, ale ráno jej zasa vybehla, tak som šupla Panado Ale sa yačala trochu osypávať, tak to bude nejaká viroya, 6. choroba alebo coxsackie...Ak by to bolo ono, tak zajtra by jej už mali klesnúť teplotky...

mimuska2
26. aug 2012

@mirka2010 hej davam kuracie a morčacie prsia a králika. Králik je vraj najlepšie mäso pre najmenšie deti. My sa dnes budeme doma nudiť. Tato ide na poobednu vonku je škaredo takže nič moc

mirka2010
26. aug 2012

@mimuska2 a to kralicie masko kupis a spracujes doma, alebo to kupujes uz hotove? vcera som malemu narobila aj do zasoby s kuracim maskom, takze teraz idem spekulovat ktore dalej...a mas aj nejaku obchodnu siet, kde kupujes dobre masko, alebo podla potreby?

mirka2010
26. aug 2012

@rebecca2006 ahojky, citam, ze to mas teda poriadne tazke...a co je Esterke? myslis ze ma tu 6 chorobu? babika malicka, prajeme jej nech sa skoro vyzdravie...a teploty ma ake vysoke? ja mam neskutocny strach z teplot, to je strasne vidiet ten maly batoztek aky je uplne horuci...ale ako pises, tak tvoja maminka skor pomaha pri malom...aj to vie byt pomoc, ale ked je potom ako utrhnuty z retaze..ach, no ja viem...nemame to lahke...nas maly bude na starku presne takto isto upnuty, to uz vidno teraz,...tak ho miluje nadovsetko a dala by mu aj samu seba od rana do vecera keby sa dalo...uvidime, ci nebudeme mat podobny problem, ked bude vacsi...tak drzime palce, nech sa mala co najskor vyzdravie

mimuska2
26. aug 2012

@mirka2010 mäso nakupujem v hydinarni vždy čerstvé a králika mi nosí domáceho kamarát mamkin.
A tak toto sa môže stať iba u nás. Rachot v izbe kuknem čo sa deje a mala zložená v choditku. No rovno ho zlomila. Parada

mihouk
26. aug 2012

@mirka2010 Druhu krabicu uz nedostal, ale mas vidiet ked je nejaka nablizku, hned do nej vlezie, ohraniceny priestor mu robi dobre 🙂 Viem si predstavit aku ma Marosko radost z choditka, mne Maxim rad "pomahal" pri susiaku, vzdy bolo vestko dole a on na seba neskutocne hrdy...
@rebecca2006 Babulka mala chora, dufam ze to coskoro prejde. Viem ze je tazke by na nich sama a ked mas hocijaku moznost pomoci, tak ju vyuzijes. Moja mama je taka ista, stale by len behala Maximovi za zadkom a davala mu podnety, niekedy je to dobre, hlavne ked spolu varia, ale ked uz zasahuje prilis a neda mu priestor sa realizovat, tak jej to poviem, nech ho necha robit si podla seba a tym sa uci. Skus to tako vysvetilt mame, ze mu nerobi ziadnu sluzbu, bohuzial to u vas asi zaslo pridaleko, ale ked bude si trvat chvilku na svojom a neustupi, tak to bude pre vas vsetkych dobre. Mozno to pochopi a vydrzi, alebo jej povedz, ze tym ako si ona naucila Matka na seba, tak jej vobec neostava cas na Esterku. Hraj na city, to babky dostane 😝 😝 😝
@mimuska2 Toho sa aj ja bojim, lebo choditka su do 12kg a my mame cez 10kg, plus my mame choditko este po Maximovi, tak dufam ze nezauraduje unava materialu 😝 😝 😝 😝 😝

mimuska2
26. aug 2012

@mihouk aj my máme cez 10 a takto to dopadlo 😀 ostala zložená v choditku 😀 ani neplakala len sa hneď začala smiať 🙂 už som našla druhé o siestej idem prenho. A v pondelok príde ďalšie to čo ťahá pred sebou a da sa s toho urobiť aj odrazadlo.

mihouk
26. aug 2012

@mimuska2 No takze aj my sme uz vytiahli choditko z povale, lebo to jej skrecanie ze sa nudi sa uz nedalo vydrzat. Zatial tam iba sedi a obzera sa, este jej nedotuklo ze je to na presun, ale konecne tichooooooo. Zato Maxim si asi pamata ze to bolo jeho a uz sa tam chcel narvat, tak jej aspon vsetko poukazoval co a ako 🙂

mimuska2
26. aug 2012

@mihouk no tak máš super pomocníka ja už iba ratam kedy bude šesť aby som mohla ísť pre to druhé 😀 malinka ešte spi ale potom určite bude vymýšľať bo jej sa tam veľmi páči. Najkrajšia je keď sa dá utekať 😀

mimuska2
26. aug 2012

@mihouk daj foto dam aj ja keď budeme mať

mimuska2
26. aug 2012

Naše nové choditko. Je super 🙂 a mala mi dnes už tri krát zrozumiteľne povedala tata 😀

martinka8
27. aug 2012

@kajkovajanka mohla, daj mi mail, ci tuto na konik ti poslat?

martinka8
27. aug 2012

Lili v Tatrách 🙂

martinka8
27. aug 2012

este jedna 🙂 takto krasne spinkala v manduke cestou hore 🙂

kajkovajanka
27. aug 2012

@martinka8 staci sem na konika , dakujem 🙂 a krasne fotecky 🙂 velmi sa mi pacia tie prirodne s Lili a perfektne pocasie vam vyslo. kde ste boli? a to len na jeden den na turu alebo ste boli niekde pobliz a len tak ste si jeden den vybehli na prechadzku?

martinka8
27. aug 2012

@kajkovajanka oki poslem ti 🙂 boli sme na vikend v Tatrach, od piatka do nedele 🙂 v tatranskej polianke a odtial sme sli na turu v sobotu 🙂

rebecca2006
27. aug 2012

@martinka8 krásne foty, mali sme super počasie. manduca je výborná vec, aj nám sa osvedčila 🙂

rebecca2006
27. aug 2012

no my máme určite tú šiestu chorobu, dnes je úplne vysypaná, strašne vyzerá. Ale teplot chvalabohu klesli, ešte trochu zvýšenú máme. Dievčatá, mali niektoré s vašich detičiek toto? Aký to malo priebeh? ďakujem

martinka8
27. aug 2012

@rebecca2006 uz som to tu myslim pisala. My sme mali siestu chorobu, ked je uz Esterka vysypana tak to najhrsie uz mate za sebou. Lili teplotovala 3 dni, nic ine jej nebolo a potom bola dva dni vysypana, ale to uz nemala teploty vobec. a potom to preslo uplne. Tiez mi vtedy nepapala nic ine len moje mliecko. Aj ked ja som v tom case len zacala s prikrmovanim. Teraz to uz zvladnete, este dva dni a bude po chorobe 🙂

rebecca2006
27. aug 2012

@martinka8 vďaka. Ja somsi pamätala, že niekto tu písal že mali šetsku, len som nevedela kto..... tak som sa radšej opýtala, ako tu čítať 10 tsrán dozadu. Mne to mal aj synček, len si už pradvu povediac mov nepamútám priebeh. Tak super, dúfam, že máš pravdu a že už ideme z toho von. 🙂

monky978
27. aug 2012

Kočky čaute... prosím vás aké tlačivo ste to vypisovali na rodičovský príspevok? Viete mi prosím poradiť? Ja som zas pozadu a ešte som nič neriešila... mám zo sociálky papier Potvrdenie o nároku na materské... a nejak som z toho tatár, že aké tlačivo teraz tam mám priniesť... 😒

Áááále u nás novinka: už štyri dni hovoríme mamamama 😅

martinka8
27. aug 2012

@monky978 http://www.portal.gov.sk/Portal/sk/Downloader.a...

a jeeeej my sa este na mamamam nacakame 🙂

mimuska2
27. aug 2012

@martinka8 krasne fotecky je tam ozaj krásne 🙂
@monky978 o tonje super naša zasa tri dni iba tatatata.