Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
mame po poradni, Lili ma 8kg a 70cm. a je vraj riadne sidlo, co potvrdzujem 🙂
@kajkovajanka no parada som sa pobavila najviac z tych sulanic.... co volate Beki :D Lili, je Lili hehe, Lilinka, Liliana - ked je zla, Lilianka, baaaabo, zlaticko, milacik, slniecko usmievave, drobčuľ, drobec, dievčatko, bábika.... ale najcastejsie Lili.
@zuzky1104 myslim ze manduca bude OKI pre teba, babo tamma naozaj nozky velmi na siroko. Boli sme v tatr. polianke. Hotel nemal detsky kutik, a stravu som jej pripravila dopredu, moja nepapa kozmicku ani trochu, takze mam smolu, ale ebolo to nic zlozite, jedno jedlo som rozdelila do dvoch flasticiek a potom zavarila. Nastastie vyzivky a take ovocie papa aj kupene, a kasu som jej robila vecer, mala som konvicu. A ked sme sli na turu, tak som mala v termoske horucu vodu k tomu mysticku, tak som jej ohriala stravu.... 🙂
Matúško, Maťko, Slniečko, Drobček, Anjelik, Lásočka naša, ale napadnú mi aj podľa jeho huncuctiev Čudo, Harvepíno, Samuraj, Hurvínek, Šidlo, Lotrík 😀
@monky978 ako ju dávaš na chrbát? Posadíš dopredu a potom pretočíš, či? Ja som nosila aj synčeka len vparedu, ale hlavne pri väčších deckách je to podľa mňa nevýhoda, ale bola som lenivá a pohodlná sa naučiť aj nosenie na chrbte. Takkeď sme šli potom v eho 2 rokoch do tatier, tak som kupovala turistický nosič- ale to bolo o ničom, nechcel v ňomsedieť už ani za svet. Ja mám tiež veľmi rada Manducu,pri malom som nakúpila aj bavyvak a šatku, ale to som aj predala, nevzužili sme, ako náhle som sa dopracovala k manduci, tak všetko šlo bokom 🙂
Inak u nás už lepšie, ako sa vysypala, ak jej kelsli horúčky, už jej aj veselšia, ale jesť ani za svet. Keď ma uvidí, atak vreští, kým nevytasím cicík a keď vidí mištičku, tak reeev. 😠 To som zvedavá ako dopadneme, lebo zo začiatku sa mi videla celkom dobrá papoška, ale teraz..... Hm, presne takto sa mi zasekon malý a potom do 2 rkov bolo jedlo len trápenie a vydieranie. Inak keďže sme nachytali infekciu, tak vyše týždňa nedostala nič nové, tak pokračujeme v režime ovocie- jablo, hruška, marhuľa, slivka, broskyňa, sem- tam banán, kaše- dávala som najprv tie čisté z DM Babylove alebo Alnatura, ale už to nechce, tak som kúpila Hipp ovocno mliečnu, tak som eda zvedavá, či ju nezjem sama. A druhé len zemiak, mrkva, cuketa, brokoli, rzža, ovsené vločky. Mäso som zaviedla králičie, mám doma naporciované také domáce, ale tuto v KE ho nemám, a nehccela som dávať nejaké lidlácke kura, tak mäso neje. Doma sa chystám jej už šupnúť aj morčacie a ke´d sa doracujem k slušnej kuracinke, tak aj tú. A žĺtok sa chystám dať.
Inak, má teraz také blbé obdobie, podľa mňa je to tá separačná úykosť, neexistuje, že ju nehám položenú a odídem bez nej do druhej izby a keď spí a zistí, že je sama, tak chytí úúúplný hysák.
@mirka2010 este nemala cestovinky ako jedlo, len v sobotu ked sme jedli, tak vyvadzala, tak som jej dala par spagiet nech sa hra, ale myslim ze uz by sme mohli skusit. My sme zistili, ze ked je v kociku pri stole, tak skrieka, lebo chce byt s nami pri stole. Joj musim ist do Ikea kupit detsky stolicek a stolicku, lebo nasu vysoku stolicku pouziva Maxim ako stolcek a stolicku, tak nech je opica s nami pri jedeni.
viete kto dnes sam prvy krat preliezol ruckami nozkami koordinovane asi 5 metrov? Bekinkaaaaaaa 😵 😵
@rebecca2006 to iste aj u nas, separacna uskost jak svet, alebo len vydieranie, ja uz neviem, ked odidem z obyvacky rev strasny, a ked ju necham plakat tak sa za mnou vyberie po styroch do kuchyne ale reve cely cas, a pride taka zasoplena zarevana tam si sadne na zem a spusti este vacsi rev az kym ju nevezmem na ruky. Do zachodu za mnou lezie.... no nic neviem uz zase spravit. A chlapov sa boji priserne, cim starsi tym horsie. Jedine tatik samozrejme OK, ale dedo jeden aj druhy hrôza, reve a neviem ju ani ja utisit.
A co sa tyka tej manduci, je to lahke, len to vyskusaj, ja som malu nosila na chrbte asi od jej 4roch mesiacov, ked si pevne drzala hlavicku. Zapnes manducu okolo pasu, malu si das na bok a pomaly ju presuvaj na chrbat, bud pri tom zohnuta dopredu aby mala na tebe v podstate lezala, a samozrejme rob to po sediacky, keby sa nahodou nepodarilo, aby dopadla len na postel 😀 ale da sa to lahko. Potom si daj popruhy na ramena postupne, trosku poskac 😀 a je to.
@kajkovajanka no kraaasa, gratulujem, vravela som ze je sikovnica, ze za chvilku na to pride, no a do tyzdna ju mas vsade 😀 a ked este pride na to ze o VSETKO sa da postavit, to uz je len zabava 🙂
@martinka8 fúúúha a vy už lozíte? My ešte len sedíme... Hm, akurát dnes mám toho po krk, myslím, že je strašne ťažké mať 7- mesačné bábo, 1000x denne hijo heta, ťapi ťapi, ju, už mi to leyie krkom, a chrbát si ani necítim od toho, ako ju furt prevlákam. Ale keď nič iné nechce ako bzť na rukách.. Chvíľu sa ešte pohrá posediačky na posteli, ale treba na ňu stále pozerať, aby sa neprekoprcla... Terez si uvedomujem, aké to je už skvelé so synčekom, síce máme obdobie vzdoru a bla bla bl.a ale to je už hotový parťák. Sám sa zahrá, v najhoršom pustím rozprávku a popozerá, a ísť s ním niekam von, no paráda. Poroyprávať sa s ním dám pomaly ako s dospelákom.... Už som zabudla na to, ako som y neho bývala sv Esterkinom veku vyčerpaná, ako som potrebovala mať chvíľa len pre seba a jednoducho od dieťaťa "vypadnúť" Problém je, že teraz mi dve nikto nezbejbisituje, ak tak si vezmú strakí Maťka a Estreka je pricucnutá na mne, doslova do písmena.
Urobiť pri nej niečo? NO nesrandujte....
Zajtra držte palce, ide sa smer Senec. KOniec dovolenky. A to som úplne vyfľusnutá... 😠
@rebecca2006 neboj nič ,, treba si to užiť :D :D :D u nás je to isté - ťapi ťapi , hopa hopa , a najnovšie 3 dni strašne kričííí - až vrieska - Luky má z toho najsamväčšiu srandu - a mne idú uši odpadnúť ........a k večeru už aj ja odpadávam - dnes spal dokopy 20 mint od rána - až teraz sa rozhodol zalahnúť ........ tak .....ale teším sa , zlatý je - zdravý a happy :D
@kajkovajanka super, za chvíľu za ňou nebudeš stíhať. Moja ešte len "tuleňuje", kolienka posunie dopredu, spadne, až tak ruky posunie tiež dopredu a znova zadok hore 😀 . Ale najnovšie už ju dávame do chodítka a všetky veci z dosahu pomaly ale isto odkladáme vyššie.
@kajkovajanka ooo super mi stále nič ☹
Ahojte. Prave teraz som sa rozhodla, ze sa k vam pridam. 🙂 mam totiz otazocku: spia vam deticky v noci dobre? My sme hore kazdy chvilku. Myslite, ze mozem nekojit cez noc? Ze moju dcerku par noci necham na cajiku a mozno bude lepsie spat? Ma niekto taku skusenost? Dakujem!

@monky978 no je to velmi mile, naozaj...a inak sa mate?