Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@rebecca2006 ja si sadnem na gauč a maličkú posadím do manduci ako keby som ju išla zapnúť vpredu a potom si ju posuniem na ľavý bok a dám si popruh na ľavú ruku a tým ju vlastne už držím a s pravou rukou si na chrbte našmátram druhý popruh a ten si navlečiem a trošku ju potom ponatriasam, aby dobre zapadla a skontrolujem v zrkadle. Obávala som sa toho na začiatku, ale vyšlo mi to na šupu a je to v podstate jednoduché.. len si sadni napr. na gauč či posteľ, aby mala kam zletieť v prípade potreby 🙂 ide to ľahko.. určite vyskúšaj.
@rebecca2006 no aj my máme separačku.. je to des.. ale tak snáď to prejde čoskoro.. skôr ma trápi to nespatie resp. budenie v noci 😒
@kajkovajanka Bekinkááááááá idéééééééš 😅
@rebecca2006 lozime uz dlho, asi 3-4 tyzdne, ale Lili sa velmi niekam ponahla, myslim vo vyvoji.
@emamichaela vlitaj, no moja Lili tak zle spinka, a upokoji sa ti cajikom? leb mne ani velmi nie, ale ked som jednu noc kojila asi 6 krat som si povedala dost. Dam jej prsnik len okolo polnoci a okolo stvrtej, a ostatne zobudenia sa ju snazim uspat bud na rukach, alebo cajikom.... cumlom. A neviem ci je to tym, ale asi po dvoch nociach sa to celkom upravilo. Dufam ze som to teraz nezariekla 🙂 Budi sa stale casto, ale je to trochu lepsie 🙂
@emamichaela nikdy nie je neskoro 🙂
no my sme tiež hore každú chvíľu.. 6x minimálne... v pohode dáme aj 10x 😖
čajík jej dám keď sa zobudí a napije sa a potom vreští kým jej nedám prso.. takže to u nás vidím na závislosť na prse.. a čakám kedy ma osvieti a odhodlám sa to vyriešiť.. ale ešte teraz sa mi moc do toho nechce.. musím byť o tom presvedčená... aby to malo účinok.
a ty to chceš iba s tým čajíkom riešiť? už si to skúsila?
@monky978 ahoj. Dnes ma nasa Ema 7 mesiacov a ja sa musim priznat, ze som uz vycerpana z tych noci ☹ niekedy je to lepsie a zobudi sa kazde 2 hodiny, ale posledne dni je na cecku zavesena celu noc. Nechcem ju odstavit, ale mojich sil ubuda. Rozmyslam, ci je realne, aby si dieta zvyklo, ze v noci sa necuca,ale spi a nemusela som prestat kojit.
@tinika3 no teda,paraaaaaada. nas kubko zatial vobec nelozi, ani sa nestavia na styri,.. ak bude ako adamko, tak sa ani nedockam a posadi sa, ked bude mat rok a spravi prve pohyby podobne plazeniu 😀 takze zatial sledujem tie vase deturence, tomu mojmu sa nechce.. so zubami podobne, ziaden nevidno, tiez sa asi dockam az v 11 mesiacoch..
@martinka8 no raz som jej skusila v noci dat caj, ale mam pocit, ze ju to viac nahnevalo. Zlomila ma a dala som prsnik. Tak sa pytam ake mate skusenosti, ci si mam stat za svojim a nedat prso, ci sa to niekomu uz podarilo.
@rebecca2006 viem o com hovoris... 😀 ako sa hovori..kto neprezije - nepochopi 😀
@rebecca2006 Nezufaj, to prejde aj s Matkom to preslo. U nas je to to iste, mam pocit ze Maximovi sa dost nevenujem, iba na neho revem nech je tichsie, lebo Tilka spi, potom mi je to luto, tak sa ho snazim mojkat ako len mozem. Tilka sa tiez rada nosi, sem tam ju dam na zem obhadzem hracami a tam vydrzi aspon 10min, ale tiez je to narocne. Domce prace platam ako tak, volam to ze som ako mravcek, hlavne po dovolenke, som si po celom dome robila kopky a len ich prenasala a prekladala a postupne som to nejak poukladala kde co parti, ale aj vyse tyzdna po navrate to nie je 100%
Zajtra drzime palceky!!! 😉
@tinika3 zlatucky 😵 a sikovny 😎
@zuzulienkaaaa ahoj, prosim ta, nemas nahodou link na tu knizku o spinkani deticiek? lebo @emamichaela sa pytala, ze ci sa da, aby jej malicka prespala celu noc. a tak som jej chcela povedat o tej knizke, ale nemam na nu link a myslim, ze ty si nam ho sem poslala ako prva. dakujem 🙂
@monky978 my tak isto, akurát že plazo-cúva celkom rýchlo, keď sa jej chce. Nadvihne riťku a šup dozadu... za pár sekúnd preplazocúva celú podložku. A najšťastnejšia je, keď ju dám znova na začiatok, to hneď pokračuje znovu a znovu dokola 🙂
@emamichaela ahoj, my sme hore v noci 4 - 6 krát, z toho krmime len raz, inokedy dávame čajík a/alebo cumlík. Takže v našom prípade to nepomáha, že nedávame stále mlieko 😒
@kajkovajanka šikulaaa 🙂 normálne dopredu? lebo my sme veľmi koordinovaný, ale dozadu 😀
@emamichaela ahoj, posielam link na jednu knihu
http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
my sme podľa nej postupovali, nám šlo hlavne o to, aby sa naučila sama zaspávať...a stále je to super, zaspí aj v cestovnej postieľke, aj vo svojej, aj v postieľke u kamarátov, má len svoj obľúbený vankúš na kojenie, ktorý nosíme so sebou, ponorí do neho hlavičku a spí...
a čo sa týka prespatia celej noci, tiež sa v tej knihe tomu venujú, pohľadaj si to....nám zatiaľ terezka neprespí celú noc, budí sa na jedno, max. dve kojenia počas noci, ale myslím, že sa to zlepší, keď už nasadíme večer kašičky, tie zasýtia viac...lebo ona sa nebudí s jakotom, ani sa nepotrebuje v noci mojkať, budí sa fakt len na hlad, napapá sa, vrátime do postieľky a spí ďalej
na tú knihu majú rôzni ľudia rôzne názory, asi bude najlepšie si ju prečítať a urobiť si vlastný názor, držím palce 🙂
nám aj našim známym s rovnako starým bábätkom veľmi pomohla, skvalitnila život, zhruba od 20.00-20-30 kedy dáme deti do postieľky, už vedia pekne zaspať samé, máme v podstate voľný večer každý deň...
@zuzulienkaaaa dakujem 🙂
@jankaja dopredu 🙂 . to sestra jej vcera ukazala, ked bola na styroch, posuvala jej rucky a zrazu uz liezla sama. a dnes tiez, vyhodila si kacicku a potom za nou doliezla 😀 . a potom si asi buchla nos do zeme,tak spustila plac 😅
@kajkovajanka aj ja ti dám.. Moni Mončiatko Mončúrik Monďúrik moje obľúbené Opica ked je zlá Pipinka Pipi Herečka 😀
@mihouk ahojky, my maleho ucime uz od 5 mesiaca sediet v jedalenskej stolicke a stolovat pri nas, nech vidi, ze aj rodicia papaju pri stole a taktiez ho krmim len na jednom mieste pri stole...jedalenska stolicka je na nezaplatenie, paradna vec...vcera som malemu dala kupene papanie: morcacie masko s cestovinami a doslava sa oblizoval od toho ako mu to chutilo, tak dnes skusim nieco ukuchtit ja 🙂 co mate v plane papat dnes?
@martinka8 aj ja som vcera kupila mrazeny aj spenat aj brokolicu a uvidime...s tym kakanim, to sme mali aj my obrovsky problem pri prechode na prikrmy...ale tuk, tuk, tuk uz je to dobre...kaka pekne raz-dva krat za den...ale asi nam aj pomohli probiotika...a tiez ze si to telicko uz aj zvyklo...a ako chuti malej brokolica? nas maly uz mal karfiol, no mne uprimne to troska smrdkalo, nemam to rada, ale maly uplne v pohode 🙂🙂🙂
@mimuska2 aha, takze ty si zvyknuta na tu naozaj almuznu, to sa ani inak neda nazvat...ach, je to naozaj strasne co nam stat dava...pri uveroch ktore mlade rodiny maju aby vobec mohli byvat je to naozaj nemyslitelne takto zit, no co uz...nejako vydrzime...hlavne ze mame tieto nase lasky 🙂
@monky978 tak to mame radost, ze sa vam to dari...je to take krasne, ked dvihaju tu malicku ritulku, to my sme tiez z naseho uplne hotovi 🙂 on to robi uz asi dva a pol tyzdna ale zatial dalsi pohyb v ruckach nedal, vie sa tak hodit troska dopredu, takze sa posunie za tym cim ho mozivujem, ale zatial nepochopil tomu pohybu rucky-nozky, takze uvidime, kedy nam zacne 4 nozkovat 🙂 ale plazenie dozadu, to nam ide 🙂🙂🙂 a ake mate slovicka, co uz viete hovorit?
@kajkovajanka ty si zlata, ze si s tym zacala...je to veru mile citat 🙂🙂🙂
@mirka2010 Ja este neviem, nejaku zeleninku jej urobim, dosli mi mrazene a mm mi zobral auto, tak ani nakupit nemozem, tak nieco z chladnicky 😀 Ja uz sa tesim na stolicku, ona vidi ze vsetci sme spolu, alebo mozno len preto ze na stole je kopec zaujimavych veci a z kocika na to nedociahne. Uz som kukala na nete IKEA stolcek a stolicky a pomaly zistujem ze to nebude az taky maly nakup 😀 milujem IKEA neviem preco.
Ozaj ma napadlo, ako jej davas zltko, uvarene na tvrdo a potom rozmackane??? Lebo som rozmyslala, ze jej uvarim a rozmackam zeleninku a do toho vyklepnem zltko a urobim jej taku prazenicku.
Este jedna vec, kolko ti Marosko kaka, lebo Tilka co plienka to maly bobek a zda sa mi to dost a keby si ju videla tlacit, vacsieho utrpenia v tvari som nevidela.
@mirka2010 Ja idem skúsiť cvikľu prvýkrát, neviem ešte ako, ale asi so zemiakom a žĺtkom.
@mirka2010 Sám sa už vytiahne a robí homba homba ritkou, dnes sa mu to podarilo aj pri slamenom koši na noviny, čo je tiež jeho obľúbené miesto 😀, ale to som rýchlo utekala k nemu, aby nespadol na dlážku, a robíme už pa-pa 😀, zjedla by som ho od radosti keď návšteve zakýva pri dverách, ale ešte neštvornoškujeme, nevie si sám z ľahu sadkať, a mamamama sa mu tiež ešte nepodarilo. Tak u nás taká postupnosť 😉
@mihouk joooj, babika malicka, tak musi tlacit bobceky, my to pozname, Marosko ten tiez vie tlacit, taky vyraz ma vtedy v tvaricke...ze len mojkat a mojkat...ale kak tak maximalne 2x za den, takze nie je to viac a stolicu ma zatial taku pevnejsiu,ale bobceky este nemal...inak my mame jedalensku stolicku polohovatelnu...nechcem ta teda nahovarat, ale Ikea sa mi zda ze ma tu klasiku, taku bielu stolicku, ktora sa neda polohovat a ma aj pevny ten pultik, neviem, my velmi odcenujeme to, ze nasa ma 3 polohy, pulitky su dva a daju sa dat prec, stolicka sa da dat do polohy uplne dole a ked bude vacsi moze sa v nej hrat pri stoliku, a tiez ta opierka je vystlana, makkucka, paradna pre babo...pridavamm fotku 🙂a miluje v nej byt 🙂
@tinika3 my sme este zltko nedali @mihouk, ale uz asi skusime...najprv chcem tie cestovinky zacat a potom dame aj zltko, asi na taky sposob, ze pridam do zeleninky a zmixujem...este nazbieram nejake rady a potom napisem 🙂 inak, nas uz tiez robi papa a ideme ho tiez zozrat od lasky, taky je zlaty, tou rucickou ked to spravi, tak by sme ho vsetci od lasky spapali...🙂 a pusinku uz dava, taku velku ako od kaprika, ale zatial len mne...je taky uzasny ze sa za mnou natiahne a dvoma ruckami ma pritiahne a da mi tu najkrajsiu pusinku na svete...a maminka je vtedy v siedmom nebi 🙂🙂🙂 nas sa vytahuje len popri mne, to pekne zo sedu sa postavi, uz aj popri pohovke sa snazi stat, ale este nema taku stabilitu...ale vsetko pride...a davas maleho do choditka?

@mimuska2 neboj, to pride zo dna na den.. u nas sa to zbehlo za tyden. od minuleho pondelka som len sledovala, ako sa rozhybala a dnes mi len sestra z obyvacky vravi: dieta ti lezie 😀