Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@zuzky1104 Ja som jej uz z pusy vyberala aj nakupny zoznam, to bolo kriku, dokonca sa dostala aj k mojej poste, ona je ako maly skartovac. Teraz najnovsie ked ju polozim na zem, hrazdu uz ani nevytahujem, tak za par sekund sa prekotula k stolu a uz aj spod neho vyhadzuje vsetky casopisy a vsetko na co dociahne 😀 😀 😀 Uz som zabudla co za bordel to deti robia, Maxim si uz po sebe vacsinu uprace 😉
Ahojte. Prvu noc, ked som vam pisala prevzal iniciativu v noci tatinko. Vstaval, uspaval, daval cajik. Mala skoro celu noc preplakala. Aaaale dnes 🙂 dnes v noci sa zobudila len 2 krat 🙂 paraaada. Som sa vyspala ako davno nie. Klop klop, nech to takto pokracuje dalej.
@emamichaela ahoj. To je súper. Napíš prosím postup ako ste fungovali tu noc. Koľkokrát si kojila atd. Ma to zaujíma. Možno sa budem inšpirovať a má nakopnes do toho 🙂
Ale pokrok teda. Že dva krát hore. Čo by som za to dala.
Dnes sa zobudila o pol šiestej. Otras. Dúfam, že to bola len výnimka dnes...@
@mimuska2 ahojky, co mame nove? vlastne ani nic...akurat vcera papal Marosko prvy krat spenatik, aj cestovinu som mu do toho zamiesala a sa zalizoval, mnaaaam ako mu chutilo...len ja ked som sa na to pozrela, no musela som sa velmi prekonavat aby som to vobec ochutnala, co to ide moje dietatko papat 😀 😀 😀 😀 😀 a vy?
@mirka2010 tiež nič nové akurát že malá sa na pár sekúnd už dokáže dať na štyri ale viac nič, váha ju asi nepustí 😀 a ešte začala vykrikovat ec a da. 🙂 ja sa akurát dnes chystám uvariť malej nejaké presnidavky. Mala sa zasa zlepšila už spinka celú noc. Už asi týždeň 😀 predtým sa budila raz alebo vôbec a posledný týždeň spi celú 😀 😀 a chutil spenatik? Aké cestoviny si dala ja som ešte neskusala cestoviny ani zltko
@mihouk no ty musis mat radosti z tych tvojich dvoch drobcov 😀 😀 😀 aj ja sa tesim, ked bude mat Marosko sestricku...teda dufam, ze bude sestricka 🙂 🙂 🙂 nas maly je v tej stolicke velmi rad, naozaj, aj ked som niekedy pri PC a potrebujem si porobit, dokaze byt pekne pri mne, pri stole, on sa hrajka, ja mu kadeco rozpravam, co robim a takto ho zaujmem aspon na nejaky cas...inak, ja som mu vcera navarila spenat, jeden zemiacik, mrkvicku a dala som mu tam aj cestovinu, pomixivola a sa zalizovaaaaaal ako mu chutilo...som si nemyslela, ze az tak mu bude spenat chutit, lebo ked sme sa na to s ocinkom pozerali, veru ani jeden v tom nevidel nic prijemne 😒 😒 😒 zltko skusime aj my, ale mam teraz pre neho na dva dni este navarene tak potom aj my vyskusame 🙂 no a v choditku ked som dnes upratovala tak chodil vsade za mnou, bozinku taky je zlaty..ja by som ho od lasky stale len muckovala 🙂 🙂 🙂 a tebe kedy drobci chodia spinkavat?
Ahojte. Chcela by so msa vas spytat ze ci nemavate problemy s detickami a papanim prikrmov - protse lyzickou. Hlavne odkedy ma moj drobec uz prerezane aj horne zubky tak neviem preco ale zrazu je umenie ho nakrmit s lyzicku. Spapa trosku a potom sa zacne jedovat krutit a nechce sedkat. Ale keby som mu potom dala mliecko tak ho isto vypije. Jakubko ma 7mesiacov a 1tyzden a s prikrmami sme zacali uz od 5.teho mesiaca a ani vtedy nebol taky problem ako teraz. Velmi pekne dakujem. Rada vas tu citam a obkukavam rady kedze Jakubko je moje prve dietatko. 🙂
@nusiki veru, je to super, ked moze byt babo uz sucastou aj stolovania napriklad...my to naseho maleho ucime byt pekne pri nas pri stole od uplneho zaciatku...myslim, ze cas obeda, ci vecere su krasnym spolocnym casom pre celu rodinu...a my si to veru uzivame ako sa len da, aj s tym nasim pokladikom milovanym 🙂 a vy uz co vsetko papate?
@mimuska2 presne tak aj nas maly, da sa na 4 ale nevladze este 4nozkovat, pridavam fotky z dnesneho rana ako dokaze cvicit tento nas pokladik 🙂 plazit sa vie, ale len za nejakou hrackou, proste musi mat motivaciu....a spenatik chutiiiiil veeeeelmi aj dnes ho bude mat...vy co budete mat na obed?
@mirka2010 aky je zlatucky akrobat 🙂 🙂 Emka este nestvornozkuje 🙂 hadam uz zacne za chvilu 🙂 papame uz vselico, aj chlebik s maslom a sunkou, ovocie (banan, jablko, hruska, nektarinka, slivak, broskyna, melon) a zeleninky vselijake, masko, zltok, vyzivky, cestoviny, ryzu, piskoty, kukuricne chrumky take tie nesolene som jej dala ozuzlat....a miluje chlieb 😀 ked jej nieco nechuti a dam jej k tomu chleba tak spapa vsetko 😀 😀 a este sme zacali predvcerom kasu ta jej zatial chuti neskutocne (ta 3 zrna z DM), zatial som jej ju dala 2 krat rano a dnes prvy krat vecer tak uvidime ci vydrzi dlhsie spinkat, lebo chodi spinkat o 7, zobudi sa napapat o 22 - 22.30 a potom vydrzi tak do 4 pol 5 a potom este do 7... 🙂 tak uvidime ci kasa bude fungovat lebo moja mama aj svokra ma uz davno presviedcaju ze po kasi bude spat celu noc 😀 ja o tom silne pochybujem 🙂
a vy ako? co uz papate?
@nusiki Ahoj. Aj my davame kasu na veceru a chodievame spinkat tak okolo 19:30 do 5-6 rana. Takze mozno na tom nieco bude ved uvidis. A vy davate aj chlebik? A malinka nema problem hu zuvkat? Lebo ja sa trosku bojim aby sa s tym nezacal dusit. Ale piskotky davame aj my tie zuvka aj chrumky teda okrem ovocnych a zelenino-maskovych prikrmov. 🙂
@nusiki nas maly tiez este nestvornozkuje, on len robi tieto akrobaticke kusky 😀 😀 😀 😀 miluje zeleninku, aj ovocie, tiez sme uz popapali podobne druhy ako vy...len sunku, maslo, zltok so este nemal vobec...ani kukuricne chrumky, ani ryzu, len ryzovu kasu...a kolko ma vasa Emka presne? co sa tyka tej kase, nas maly vyskusal 7 druhov, bohuzial z nich vracal, tak sme kupili presne tuto istu ako vy a tu pekne papa, prichucujem mu ju vyzivou, ale neprespi veru celu noc...budi sa tak raz, dva krat a pyta papkat...ty kojis, ci davas um?
@mirka2010 jéj, podarený je... Natálka sa ešte nevie takto dať, keď sa dá na 4, o chvíľu to skončí vypučeným zadkom a vystretím na brucho 🙂
Tuším budeme musieť aj my tú kašu vyskúšať, stále sa budíme min. 4 krát za noc... našťastie len na chýbajúci cumlík alebo čajík, takže netreba vyberať z postieľky a riešiť nejako. Najhoršie je, keď je teplo, to je hore každú chvíľu 😒
@jankaja to presne je aj u nas tak, ked su horucavy, alebo takto teplo, aj maly je viac krat za noc hore, ale posledny tyzden spinka ako za starych cias, musim zaklopat klop, klop, klop...ja dam kasicku pred kupanim do toho avent tanierika, asi do polky a potom okupkame a nakojim ho...dp tej druhej niekedy aj dlhsie vydrzi bez papania, potom sa napapa a pekne spinka dalej 🙂 urcite kasicky vyskusajte, nam kamoska odporucila od Hami krupicnu s vanilkou, ta zevraj vela detom chuti, len nas bohuzial z nej velmi vracal...ale skusime opat...mozno uz nebude 🙂
@mirka2010 Aky atlet, uplne perfektny. Ja neviem kedy sa ta nasa Tilka bude plazit, ona vyzera tak spokojne, nema ziadnu motivaciu, ak nieco chce, tak sa dovala a hotovo. Co sa tyka rezimu, tak sa neda o nejakom hovorit, proste sa musi prisposobit chodu rodiny. Tilka, ked je samozrejme kludna, tak si rada do obeda pospinka a potom este okolo 4tej, ale stvrtky a piatky hodi Maxim do skolky, takze rano ma spanok, len taky nijaky 10min v aute a potom vacsinou nakupujem a o jednej je uz Maxim doma. Je mi jej niekedy luto, ale inak sa neda a od buduceho tyzdna bude chodit Maxim do skolky 4x do tyzdna, takze sa budeme aj dost prevazat v aute, ale medzitym budeme mat cas iba sami pre seba. Jedno co sa sanzim, aby mala pohodlie a ked chce, tak vzdy ma moznost si zdriemnut (keby nebola taka zvedava), nechcem aby bola naucena iba na postielku, alebo kocik, lebo svagrina tak mala a maly jej nikde inde nechcel spavat, Maxim bol nauceny na poobedny spanok na gauci pred telkou a potom nemal problem zalomit hocikde 😀
Inak dnes som na teba myslela, rano som krmila opicu a taka bola zlata, ze by som ju len mackala a mackala a Maxima tiez (vychovala som si z neho bozkavaca, je to super) 😀 😀 😀 😀
Fotka zo vcera, ked vyvadzali v postielke 😉
@monky978 toto uplne chapem. ak Beki zaspi vecer skor, vstavanie o pol siestej je bezna prax 😝 😝 😝
@mihouk perfektni suuuu 😀 😀 😀 a ako sa podobaju 🙂
@lucky14 ahoj, my este zubky nemame,ale tiez sme od soboty do vcera mali zle papacie obdobie 😒 . 4-5 lyziciek, a uzkrutenie, mraucanie, plac.. ale dnes napodiv, obed polovicku spapala a ovocnu vyzivku (domacu s piskotami) celuuu (bolo to do tristvrte vyzivovej flasticky).. ale uz nesedela v stolicke, ale mala som ju na linke, chrbtom ku mne. tak sme zvykli papat, kym sme nemali stolicku. oproti su kachlicky a v nich sa na seba usmievame 🙂 . neskusila si zmenit miesto? nepomohlo by? nam sa to uz viackrat osvedcilo, ze zmena miesta pomohla aspon trosku. a dlhsie to uz trva? ci len par dni? lebo to moze byt ozaj len obdobie.. a mozno su dalsie zubky na ceste a preto Jakubkovi nechuti..
@mirka2010 zlaty 😵

@mimuska2 hej tak to mas lepsie, z tohto sa odrazadlo neda spravit, nevedela som ze je aj take. Ale malej sa to paci tak som spokojna 🙂