Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ci, Beki spi uz hodinu a tristvrte v postielke.. normalne, chodim kontrolovat, ci zije 😀 😅
@kajkovajanka to presne dnes moj matulik :D tak sa vzpieral ze nieeeeee nieeeeee ja nechcem spat....ked zaspal som rychlo bezala zehlit ze snaz aspon pol hodky pospinka a on? ja poumyvala komplet kupelnu, upratala kuchynu a maly nic...uz som myslela ze babyfon sa vybil :Didem do izby ho kuknut a tak krasne spinkal z otvorenou pusinkou :D dve hodky 🙂 mohol by kazdy den mi tak pospinkat
@mirka2010 no tak to ti uz bude za par dni stvornozkovat, ked sa tak pekne dviha, urcite, ani sa nenazdas 🙂 zlaty je 🙂 A to choditko sme kupili v dracikovi, ln potom som ho hladala niekde na nete, aby som Vam ukazala ze ake sme kupili. V dracikovi stalo 50E. ale je fakt super. Drobec sa dnes zase tak vytesoval ze az 🙂 velmi sa jej to paci.
@nusiki krasne dievcatko 🙂
@mihouk no su uplne uzasni 🙂 a fakt sa velmi podobaju. A kolko ma Tilka vlaskov, nam len teraz zacali rast 🙂
@kajkovajanka Dakujem za Tvoju odpoved. No trva to asi tyzden odkedy sa mu prerezali vrchne zubky. Mozno to bude tym ze je teraz viac nervozny. No my vobec nepapame v stolicke lebo je nemozne mu udrzat rucky a krmit ho. Stale si chyta lyzicku. Ja ho krmim na kolenach a rucicky mam chytene pod plienkou inak by sme boli cely spinavy po kazdom krmeni lyzickou. A este by som sa chcela spytat co sa Ti osvedcilo ze malinkej ozaj chuti aky zeleninovy prikrm? Ja robim zemiacik, mrkvicku, cuketku a nejake masko bud kuracinka alebo morcacie. Zatial len to. Mozno potrebuje zmenu? 😒
@lucky14 Ahoj, tak som zvedava ako dopadne dnesna noc 🙂 . Chlebik jej davam take malinke kusky a ona ho premiela chvilu a potom prehltne. Len striedku jej davam a myslim ze je to dost makke tak to nemaju problem prehltnut, jej sa viac rata ked dostava kusky ako pomixovane zbrndy 😀 😀
@mirka2010 Emka ma 7 mesiacov a 1 tyzden, papa uz aj zltok, uvarim ho a pomiesam s nejakou zeleninkou a celkom jej chuti 🙂 chcem skusit urobit taku zltkovu prazenicku ze co povie 😀 , UM nepapame Emka je dojcena 🙂 a mliecko jej davam rano, na obed a vecer a v noci samozrejme 🙂 a ty dojcis?
@nusiki NO to mas super. Moj malicky ked z niecoho odhryzne hned by to aj prehltol a potom sa zacne drhnut. Moc sa mu zuvat nechce len ked mu dam rozok alebo dlhu piskotu tu ohryzkava. Urcite bude dobre spinkat po kasicke. Ja mu striedam 3 rozne pre zmenu chuti ale davam mu ich cez flasku take redsie. 🙂 Drzim palce nech sa dobre vyspinkas.
@monky978 ahoj. No tatik to zobral vazne a nepolavil. Za tu noc mi dovolil nakojit 2 krat a to po vyse 4 hodinach. Malu som dala nakojila a dala spat o osmej. O deviatej zacala vymyslat, tak ju chodil tatinko uspat. Po desiatej sme si isli lahnut. Urobila som cajik do flasky a tato isiel na vec. Mala bola hore stale. Tatinko jej dal cajik a hladkal, capkal, ponosil, ked sa uz dusila od placu. Nakoniec stiahla celu flasku caju. Okolo polnoci ju tatinko prebalil a ja som spravila dalsi caj. Vypila polku flase a tatinko usudil, ze je hladna, tak som o pol jednej nakojila. Potom zaspinkala ale budila sa a tatinko ju zas ucapkal a uhladkal 🙂 nadranom tusim o pol piatej som mohla nakojit druhy krat. A zas sme ju dali do postielky. A s muzom sme si vymenili miesta v posteli. Mala bola taka zmatena, ze sa prisala tatinkovi na laket. 🙂 no a tu vcerajsiu noc nebolo treba tyranie. Mala sa zobudila sama len o jednej a o pol siestej 🙂 dufam, ze dnes to bude opat tak 😉
Tak ak ste s manzelom rozhodnuti, tak smelo do toho!
@lucky14 u nas tiez casto male prstiky zachytia lyzicku a niekedy este plnu 😀 . a tiez, ked ju mam na linke, nenapadne jej drzim rucky 😀 . a dnes vecer tak papala tiez a uplne dojedla, co jej zostalo z obeda, vyse polovicu. nechapem, mozno ma teraz ozaj dost stolicky 😒 . a co sa tyka zmeny, mozno aj to je pravda. do teraz som robila zemiak+kuracie masko+brokolica+mrkva/cuketa/karfiol/fazulka. a vcera a dnes som dala miesto zemiaku ryzu. a chutilo. a robim tot ak, ze vsetko mam zamrazene take male kusky (okrem zemiaku, ten davam normalne z pivnice 😀 ) a kazdy den pridem, vytiahnem sacok z mraznicky, vylovim dajake zeleninky (stale sa snazim ich trosku vystriedat, alebo jednej dat viac jeden den, menej druhy den, aby nemala totalne to iste), pokrajam na mensie kusky a dam varit. varim to asi 15 minut a potom pomixujem. co nezje na obed, dam do chladnicky a skusam poobede/vecer znova. raz som miesto zemiaku dala uz aj nejake nitovky, ale netusim ci vajecne, ci nie 😅 .
a ovocne vyzivky varim podobne, ale z cerstveho ovocia. co mame doma, nakrajam na kusky, varim okolo 15 minut, a potom to tiez pomixujem s piskotami alebo s bebe. a sem-tam davame podvecer kasu - sunarka: ryzovo- jahodova/malinova. ta jej chuti velmi. ale na noc ide stale kojenie. a dokonca sa mi zdalo, ze ked jedla kasu tesnejsie pred spanim, spala horsie, nez vtedy, ked pila len moje mlieko
@kajkovajanka Skvely napad s ryzou. To skusim zajtra a aj s nejakou inou zeleninkou. Asi potrebuje zmenit chut moje zlaticko. Ja zial nekojim uz davno ale mliecko aj tak papa 3x za den. To mu chuti najviac. 🙂 Ovocne vyzivy robim presne ako Ty lenze som zatial skusala len piskoty nie bebe skusim aj to sem tam zmenit. Ovocicko mu chuti viac ako zeleninka. A uz si skusala aj zltok? My papame na veceru po kupani kasu z flasky a zvacsa prespinka od 19:30 do 5-6. Na vynimky ked nam isli zubky sme sa budievali s placom v noci castejsie ale nie na krmenie ale na pritulenie. 🙂
čaute baby 😀
@lucky14 zltok este nepapame a ani nebudeme tak skoro. nasa doktorka povedala, ze vajicko staci az po roku. tak tak to chcem urobit, co sa vajicka tyka. ale ak nahodou dam vajecne cestoviny, tak to nic 😀
@kajkovajanka Ahoj. To je dobre vediet. Tak aj ja este s vajickom pockam. Dnes idem skusit tu ryzu namiesto zemiaku tak uvidim ako mu bude chutit. Myslis ze to moze byt hocijaka ryza? Ja varievam iba Basmati tak dufam ze si aj on na nu zvykne pokladik moj malicky. Dakujem za rady vsetky su naozaj velmi vitane. 🙂
@martinka8 Neviem ci ta to potesi, ale Maxim mal tiez take blede vlasky ako Lili a tak normalnejsie mu zacali rast az ked ma 2 roky a to sme ho 1x strihali. Ale pre potesenie, ja som bola tiez bleda a v dvoch rokoch som uz mala poriadne dlhe a kucerave vlasy, tak dufam ze ste ten druhy pripad. 😉
@lucky14 ja som pouzila neviem aku znacku, ale gulatu ryzu, aby sa dobre rozvarila. dlhozrnna sa tak nerozvari. a potom, ked to chcem rozmixovat, tak je lepsie, ked je to kasovitejsie. ale potom, ked to necham chladnut, postupne sa z toho stava beton a musim to riedit 😀
@emamichaela aku ste mali noc ?
Ahojte, opäť som Vás konečne dočítala my sme boli v utorok na poradni. V8ha 6720g a 72 cm naša špagetka, ale dr. Váhu neriešila chvala bohu, 😀 . Ale v kúti duše som dúfala že máme cz 7kg 😒 na to čo všetko spapá Eliška cez deň-tak je to málo, mám pocit že niekedy je ako malý šrotovník 😀
@lucky14 a este mi napadlo, ze v ramci zmeny sa da na obed pouzit miesto zemiaku krupica alebo ovsene vlocky. krupicu som uz skusala, uspech taky priemerny a na vlocky sa este len chystam
Kaša na noc nefungovala 😒 ale mohla som si mysliet že keby to bolo také jednoduché všetky deti by spali celú noc... 🙂
Emka bola hore o 00.30, 2.30., 5, takže nic moc 😒 ...zajvne kaša k celonočnému spánku u nás nestačí.... 🙂
@emamichaela ďakujem ti za návod 🙂 si nás doma nakopla... v sobotu ideme na to. Muž môže v nedeľu dospávať. Ak budeš mať čas a chuť tak ma môžeš priebežne informovať ako pokračujete. Dosť mi to pomôže..., lebo už som fakt unavená a nevládzem a aj zvedavá 😝 . Cez deň chodiaca mŕtvola 😕

@nusiki super kupky kupky 🙂 , my tiez take mavame 😀 a aj so zltou kacickooooou 😀 😀