Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@nusiki mozno to je len nejaky zvyk, ktory ma Emka v sebe nastaveny. Beki tiez vedela pospat do stvrtej, pol piatej a teraz sa budi uz aj o jednej (a inak, ako cuckanim nezaspi 😝 ) . ale zatial stale bolo tak, ze nech sa zobudila kedykolvek v noci, stale to bolo dokopy 2 krat a na treti krat uz vstavala. ale raz uz prespala celu noc 😵
@kajkovajanka no aj u nas bolo zobudzanie dva krat (niekedy len raz) a na treti krat uz vstavala, ale teraz to je kazde dve hodky ☹ , tak to je super ze ju bavi hudba , uz len nejake male klavesiky kupit alebo bubny najlpesie a bude veselooo 😀
@kajkovajanka @nusiki u nás je to zo spaním trošku horšie ako bolo pred cca 2 mesiacmi v tedy mi Eliška bez papania prespala celú noc do tej 4 - 5 potom sa napapala a spinkala Ďalej. Teraz ide spinkať okolo 21,00 zobudí sa okolo 1 - 2 na papanie a potom okolo 5 zas na papanie a vstáva okolo 8,00. Toho papania okolo 1 - 2 sa neviem zbaviť. Aj ja som ymslela že to bude kašou že ju smadí, ale je to aj bez kaše. Dnes skúsim dať len vodu, uvidím či pochodím lebo v noci dlho nepapa take 4-5 min len ja sa preberiem a už neviem hneď zaspať.
Ahojte,
ja o spánku písať nebudem, lebo to nechcem zakríknuť 😉 🙂 .... dnes ráno sme mali budíček o 8:30 ale od staršej dcéry; a to mladšia spala od 20:30 😵
No a trošku sa zapojím aj do stravovacieho okienka 😉 🙂 Ryžu mám pre malú túto: http://www.plasmon.sk/?produkty=talianska-detsk... a za 6 min ju mám uveranú a cestoviny tieto: http://www.plasmon.sk/?produkty=talianske-detsk... a ani jedno ani druhé už nemixujem.
A čo sa týka kaše; môj poznatok - dávam kaše od Nutrilonu (dávala som ich aj staršej, tak som pri nich zostala) a okrem toho, že v Rakúsku v Bipe stoja o dosť menej ako u nás, tak u nich sú bez prídavku cukru a je to fakt na chuti poznať.
ahoj baby....chodim tu len sporadicky tak neviem ci ste sa uz bavili o babysatkach, chcela by som si jednu kupit a nemam ziadne skusenosti ani rady od inych, ze aku , akej znacky a pod. ... vie mi niektora poradit alebo sa podelit o svoje názory...... velmi pekne dakujem
@kajkovajanka Ahoj. Tak ryza dnes bola mnamka. Jakubko sa napapkal a spalal skoro jeden plny vyzivovy pohar maska zeleninky a ryze zmixovanej. Podla toho to ja meriam kolko spapa. Ma este aj na zajtra a tiez na nejaky iny den v mraznicke. Dakujem za rady. Asi to vsetko bude zubkami lebo on je take vecne vysmiate dietatko a zrazu posledne dni je trosku uplakany a mrzutejsi. Neviem ci ho trapia tie co uz ma prerezane alebo tie co sa len chystaju tak som mu na noc dala cipok na upokojenie. Tvoja malinka je ozaj zlatunka. 🙂 Musis byt na nu velmi hrda maminka. 😀
Prave nam mala zaspala sama v postielke. Trvalo jej to asi 2 minuty 🙂 dufam, ze bude dobre spinkat. Keby daco, tatinko ma uz cajik pripraveny 😝 😀
@lua plasmon vrelo odporucam. Mame od nich keksiky, ryzu, cestovinky a olivovy olej. Treba vyskusat! Fakt super!
@lua v Bipe maju aj granulovany cajik feniklovy v sklenej nadobe od Hipp a je vraj priatelsky k zubkom. Zvlastne voni, ale nasej chuti viac ako ten klasicky. A vyzivky tam maju tiez o dost lacnejsie a hlavne vacsie.
dnes Emka pri kupani vrieskala ako keby som ju dala do vriacej vody ☹ ☹ som sa normalne zlakla ale voda bola ok, plakala uz aj v cera, myslela som ze je uz velmi unavena tak preto, ale dnes sa to zopakovalo ovela intenzivnejsie, normalne natahovala ku mne rucky ze prosim vyber ma odtial lebo to je strasneeee ☹ ☹ , doteraz sa kupala rada vzdy sa tesila vo vode, tak nechapem....jedina vec ktora sa zmenila je ze dostala papat vecer kasu a potom som ju kupala, neviem ci to moze byt preto.... 😒
@nusiki konecne som sa k tomu tu dostala, a docitala to, kakame uz aj my dobre, nastastie. Neviem co zabralo, ale myslim ze sa jej telicko uz na to naucilo 🙂 Ja som nedala probiotika.... takze sa to upravilo same 🙂
A mame dalsi spolocny problem, .... velmi vtipne ze zase my dve, aj Lili zrazu place pri kupani a tiez nechapem preco, ale uz dlhsie asi 5 dni. Nechapem, hadam ju to prejde. Tiez to doteraz milovala a tesila sa, clapkala vodicku, teraz sa na mna stvera hned od zaciatku aby som ju vytiahla von, a ked jej umyvame hlavu tak to reve akoby ju niekto rezal, ake ma nervy.... neviem preco. A ani sa jej nic nestalo, nebuchla sa tam, nesmykla, zeby sa bala..... neviem co to je.
@martinka8 https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/zacal-hystericky-plakat-pri-kupani-preco/
toto som nasla idem si precitat 🙂
@mihouk no Sašenka bude prváčka, tašku ešte nemáme, šak máme ešte kopec času, ale veci na výtvarnú a podobne máme nachystané už skoro celé prázdniny 🙂
sa teším, že začne škola, konečne budeme mať zasa režim a kľud 😀
@kajkovajanka čítam, že riešite vajcia 🙂 ja som nikdy nevedela, ktorú časť môžu deti, tak som dávala celé 😀 aj teraz papáme vajíčko celé- teda uvarené a mňam mňam 🙂 no aspoň viem, čo som jej nemala dať 😉
@nusiki
@martinka8 joooj rev pri kúpaní je strašný, aj sa metajú? naša Tonka revala skoro do dvoch rokov pri kúpaní(sprchovaní, lebo kúpanie už enmalo zmysel ☹ všetci susedia vedeli, že sa sprchuje(alebo striháme nechty 😝) pomohlo až keď sa s ňou niekoľkokrát kúpal manžel, a okolo dvoch rokov sme hľadali na strope hviezdičky a tak zaklonila hlavu a umyli sme vlasy. u nás to bolo podľa mňa prechodom z vaničky do veľkej vane, že sa zľakla toho priestoru 🙂 nič iné mi nenapadlo, tak pri sašenke som dávala veľký pozor....
držím palce 🙂 Lili sa polepší, keď budeme spolu chodiť plávať 🙂
@rebecca2006 Ten DVD prehravas je presne taky co hovoris, len sa to pripne na opierky a hotovo. Kupili sme rovno dva, lebo o rok by sme museli aj tak kupovat druhy a tieto sa daju pustit oddelene, alebo spolu, takze uplna parada. Nikdy by som nepovedala, ze aj Tilku to bude zaujimat, ale kukala na to a bola spokojna. A teraz sa mi to super hodi, lebo o tyzden letim domov sama s detmi, tak mu jeden hodim do ruksaku a mam postarane pocas letu, lebo baterka by mala vydrzat 2,5hod. Ja som asi cestovny blazon 😝 😝 😝
@mirka2010 Neboj mm nesoferoval sam, my sa striedame, on sice soferuje vacsinu, ale aj tak sam by to nezvladol, urcite nie bez zastavky na noc, ako to robime teraz. Skolka co ma Maxim je super, dlho som ju hladala, lebo tu su ine skolky a vidiet prvu bol dost sok, lebo tu chodia iba na 3hodinove sekcie, nespia tam a co mne vadilo asi najviac, tak vo vacsine sa ani neprezuvaju (aj preto som vybrala tuto), taka anarchia tam vladne a to ja velmi nemusim, ved sa musi truhlik naucit nejakym pravidlam a respektovaniu. Zlate slovenske skolky 😀 Ale v tejto celkom napreduje, na jednu ucitelku su tam najviac 4 deti, tak to je vidiet, stale nieco vyrabaju, aj anglictina sa mu zlepsila a ked pre neho pridem, tak mi vedia presne povedat co robil.
Ak sa pytas v akej reci hovori, tak asi 80%anglicky a 20% slovensky. Anglictina je ovela lahsia sa naucit. Keby si nas niekedy sledovala ako rodinu, tak Maxim na nas anglicky, my na neho slovensky a niekedy on povie par slov anglicky a par slovensky v jednej vete. Ako u blblych. Aj preto idem teraz na Slovensko, lebo ked sme tam boli len tyzden tak uz sa na neho lepila slovencina, potom nasadol do auta 2 hodky angl. DVD a uz kecal anglicky. Chudata nase mamy, vobec mu nerozumeju, ja som sa uz ako tak naucila prepinat do oboch reci nech ho aspon niekto chape.
@emamichaela Na tu nasu Wii podlozku sa skriabe akurat tak maminka, videla som foto z dovolenky a hroza-strach, tak som podlozku oprasila a uz zarezavam. Je to tazke, lebo Maximovi sa to hroooozne paci, tak mi pri cviceni stale na to skace, no co narobim 😀 😀 😀 Tilke je podlozka zatial ukradnuta, ona je dost ignorant, ide si iba po tom co JU zaujima. 😉
@mimuska2 inak, aj vám ostatným, čo máte psov, nelezie občas na nervy práve to, že chcú byť všade? Ja som na toho nášho občas už alergická - ako nejaký papparazzi - len aby mu niečo neuniklo. Kam sa pohnem, tam za sebou počujem cupkanie labiek. Kam položím Natálku, už ju musí skontrolovať. No hrozné občas.
@jankaja och 😀
@mimuska2 zlatucka je Sophie 🙂
Ahojte. Tak pomaly si zaciname xvykat, ze v noci sa nepapa. Dnes som jej v noci dala 2 krat prso, ale to len zato, ze mi stvrdli ako kamene. Aj moje telo si musi zvyknut, ze kazdu hodinu nekojim. A do piatej sa uspala v postielke sama, ked sa zobudila. 🙂 to sa stalo prvy krat,ze zaspala sama. Myslim, ze by noc zvladla aj bez kojenia. Tak vytrvame a my to dokazeme!
@zuzulienkaaaa dakujem veeelmi pekne za ten link. Uz som skoro docitala. Odporucam precitat kazdej mamine, ktorej sa dietatko budi, tak ako nam. Ema mi zaspava uz sama 🙂 aj cez den aj vecer, dokonca aj v noci 🙂 kojim 2 krat za noc, co je uplne super. Skusim to dotiahnut az po nekojenie cez noc vobec. Tak malo stacilo a taky uspech to ma. Dakujem este raz! Ten navod v knihe na uplne vyhovuje a hlavne funguje.
@nusiki no to on vždy sa tam takto natrepe 🙂
@jankaja naši sa teraz krásne spolu hrajú on jej strka do ruky svoju hračku a mala ho naháňa 😀
@kajkovajanka Ďakujem 🙂
@emamichaela supeeer len tak ďalej 😉
no ahoj maminy....tak my sme tu dlho neboli ...od minuleho piatku až do včera sme boli v nemocnici ☹ mali mal 40tki horučki a stae plakal tak nas v piatok o 2rano prijali na urgent a hned na infuzie....robili mu crp a mal dost vysoku hodnotu čiže aka infekcia....chuda ☹ tolko čo sa naplakal za tychpar dni mi neplakal celich 8mesiacov...nakoniec sme chytili i hnački a bolesti žaludka...no hovorim celich 7dni som preplakala s nim... ☹ už sme doma ale stale bojujeme s horučkami a hnačkami....ale tiie už pripisujem zubkom bo nam vyšiel dnes 6ti a očne su na ceste...tak takto sa mame my...o papani ani nehovorim tiež všetko odmieta okrem ciciku...
@emamichaela super, teším sa, že pomohlo 🙂
nám dnes terezka prvý krát už prespala celú noc bez kojenia, spala od cca 21.00 do 6.15, tak dúfam, že to nebude len ojedinelý zjav 🙂

@nusiki po ockovi jednoznacne 😎 (a po manzelovom ockovi a svagrinej... prisla som do znacne hudobnickej rodiny 😀 . v ziadnom pripade na nich nemam, ale manzel minule povedal, ze ked Beki spievam, nie je to falosne 😀 , takze supeeeer 😀 😀 ). byvame u svokrovcov a Beki mava casto koncerty 😀 . usadia ju do stredu postele v spalni, starky vytiahne gitaru a Beki tak vydrzi aj vyse pol hodiny 🙂 . dokonca uz ma aj svoje oblubene songy 😀 😀 . a podobne ju niekedy my nalozime do autosedacky a manzel jej na dobre hra u nas v izbe, tiez to vydrzi relativne dlho. to sme objavili uz pred par mesiacmi, dovtedy som s nou stala a drzala ju na rukach 😅 . a najnovsie uz spolu sedia za klavesmi a Beki niekedy dava prec manzelove ruky, lebo chce hrat ona sama 😀 😀 😀