icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

vicki2012
5. sep 2012

@mirka2010 prilis velku chut nema, ale aspon MM jej chuti, takze prisun tekutin je splneny 🙂 ale verim, ze sa coskoro obnovi a opat nabehne na nas stravovaci system.

mirka2010
5. sep 2012

@1234lubka je to veru narocne mat ich stale pod dozorom, ale tak to uz jednoducho je...je to nasá uloha rodica byt im neustale na blizku 🙂🙂🙂 ale napriklad moj mm sa uz nevie dockat kedy maly bude chodit, uz si predstavuje, co vsetko budu spolu robit...🙂 vsak uvidime 🙂

ankaevka
5. sep 2012

Ahojte..dnes sme boli na rizikovej poradni..malá sa držala statočne pri odbere krvi, ani nepípla, len sa pozerala na sestričku 😎 ..dúfam, že výsledky krvi už budú v poriadku a boli sme tam naposledy..

mirka2010
5. sep 2012

@jankaja jahodovu vyzivu som este neskusala, neviem, neviem-jahody su velke alergen, zevraj, ale urcite ich treba vyskusat...a cucoriedky ako znasala? z toho ju nezapieklo? lebo ani ja si ich nedam, ze cez mliecko aby ho nezapekalo, tak neviem, uvidime...surove jablcko maly este len obzuva, ale on ma rad vsetko ovocie, aj zeleninku...je to taky pokladik papkajko...a tiez sa zacina za predmetmi plazit, ale niekedy sa moc nedari, tak caka kedy ja podam...no chutne to je 🙂

mirka2010
5. sep 2012

@vicki2012 urcite ano...nebojkaj...co chvila uz bude len a len dobre a bude z nej paradna papkacka 🙂 vsak ani nam dospelym po chodorbe moc nechuti...vsetko ma svoj cas 🙂 vyrazky su uz prec???

mirka2010
5. sep 2012

@ankaevka tak drzime moc moc palce

kajkovajanka
5. sep 2012

@mirka2010 Beki este so mnou nechodi, ale kamoskina mala zakazdym ide so svojou mamkou 😀 😀

vicki2012
5. sep 2012

@mirka2010 este su :( uz len slabunke, ale su stale na hrudi, ruckach a nozkach.... dakujem za podporu 🙂

1234lubka
5. sep 2012

@mirka2010 hej ale mi doma uz vobec nic neurobime lebo budeme nahana deturence :D ale mozno sa viac unavia a budu lepsie spinkat ked zacnu chodit 🙂

kajkovajanka
5. sep 2012

baby, to aj vase deti sa tak vrtia/ krutia/ metaju/ hemzia... pri kojeni? Beki sa vecer uplne otocila na brusko a s vystrcenym zadkom dohora cuckala najvacsiu cast 😀 . a vrti sa jak diva stale, nechapem to. robi to uz dlho, ale az takto velmi nie 😝

martinka8
5. sep 2012

@mihouk jejj super su tie topanky, neviem ci nieco take sa da kupit na slovensku. Tu sa zase doporuca ze by deticky nemali byt bose na podlahe a dlazbe, len ak je makky koberec alebo travicka, piesok..... tak to ano, ale na tvrdom treba ortopedicku obuv, http://www.obuv-sante.cz/katalog/detska-obuv/it... to su topanocky ktore som kupila ja 🙂 Ale kde sa daju kupit tie na ktore si mi poslala link? V okt. som v GB by som sa po nich pozrela.

1234lubka
5. sep 2012

@kajkovajanka
@kajkovajanka noo moj Matko kope z nozickami a stipe ma nad laktom....

ankaevka
5. sep 2012

@kajkovajanka moja ma len štípe do prsa a tak poriadne 😠 ..a ťahá prerušovane lebo vždy sa nájde niečo čo ju zaujme a musí sa otočiť 🙄

mihouk
5. sep 2012

@martinka8 Neviem kde sa daju kupit v obchode, ja ich vzdy objednavam cez internet, maju ich aj na Ebay, skus kuknut, tam niekedy posielaju aj na SK. Podla mna netreba ortopedicke topanky na tvrdu podlahu, ved prave preto maju deticky take tucko nozky aby stlmili ten naraz pri chodeni a ked chodia bose, tak musia sa ucit rovnovahe. Ale to je len moj nazor. Budem na teba mysliet, ked ich uvidim v nejakom obchode, dam vediet. 😉 Ale 500 korun za topanky, to je sila!!! a pritom ti vydrzia len kratko a ani vacsie nemozes kupit, lebo musia presne sediet.

martinka8
5. sep 2012

@mihouk no 25 Eur stali.... co narobime. Lili je stale na nozkach cez den, tak nechcem aby mala potom ploche nohy, alebo ine problemy s chrbticou. Su velmi makucke, kozene, fajne su, ale je to strasne naozaj, vynosi cih mozno dva mesiace, ak vobec tolko :(

lua
5. sep 2012

@martinka8 také topánočky, čo hodila link @mihouk majú u nás tu: http://www.liliputi.sk/
A sandálky, čo si kúpila Lili sú dobré. Moja staršia ich nosila, keď už pekne chodila - mala presne rok a myslím, že sa jej v nich dobre chodilo.
No a čo sa týka ceny, tak si treba zvykať ☹ .... detské veci sú dobrý biznis 😒

monky978
5. sep 2012

Baby teraz keď budeme poberať rodičovský príspevok ako to je s odvodmi do sociálky a na zdravotnú? Bola som na úrade práce a tam som to vybavila.. musím ešte niečo vybaviť? A druhý pilier tiež treba nejak riešiť? A je tu niekto SZČO kto by mi vedel poradiť? pls 🙂

mihouk
5. sep 2012

@martinka8 Ja viem, ked sme Maximovi kupili prve topanocky, tak som ich stale iba hladkala, take boli jemnucke a chutne, ved vies 😀 😀 😀 Bubak ich nosil skoro do dvoch rokov na doma ako papuckky a vonku normalne.
Co sa tyka dlzky nosenia, tak on az teraz ako ma 3 roky, tak zacal topanky nicit, doteraz z nich vzdy vyrastol.

mihouk
5. sep 2012

@mirka2010 Tu su skolky iba sukromne, lebo ked niekomu hovorim ake skolku su na slovensku, tak mi povedia, ze take skolky mali kedysi ale Margaret Tatcher ich zrusila. Ceny sa tu az tam velmi nelisia ak si to platis vsetko sama, iba ked mas tych 15hod od statu, tak niekde doplatky su a niekde nie. Ja som doteraz platila nejakych 120 na mesiac a to tam chodil iba 6hodin tyzdenne. Je to bieda, lebo pri dvoch detoch sa ti ani neoplati ist do prace, lebo vsetko minies na skolky. My sme to s imunitou vyriesili tak, ze ked mal 2 roky, tak zacal chodit k opatrovatelke na par hodin, aj ked nasa smola bola, ze aj ked to bola super pani, tak mala stary dom a Maxim tam stale kaslal, az som ju zrusila a odvtedy chory nebol. Dost si to vycitam, lebo skoncil na preventivnom inhalatore a ma detsku astmu a moja teoria je ze reagoval na jej dom, ale kto to mohol tusit. V skolke zatial v pohode (tuk, tuk), ale tu je uplne normalne, ze dieta ma sopel po bradu a veselo ide do skolky a o kaslani ani nehovorim 😝 😝 😝 😝
Tilke Maxim vobec nechyba, vcera prespala celu dobu ked bol prec a ja som mala po 100rokoch cas iba pre seba, tak som nerobila vobec nic 😀 😀 😀
Dnes sme mali narocny den, boli sme na farme krmit zvieratka a potom behat na ihrisku, takze deticky total odrovnane. Tilka si sice mohla pospat, ale to by nsmela byt taka zvedava, takze zaspavanie nam trvalo asi 3minuty 😀

emamichaela
6. sep 2012

@kajkovajanka moja robi tiez akrobaciu pri kojeni. Niekedy na mna vylezie, inokedy papa ako tvoja na brusku a dnes sa zosmykla z gauca a v zaklone cucala. Ja to nechapem, preco sa radsej v klude nenapapa. Ked ju chytim, aby sa nehemzila, tak nepapa a jeduje sa.

mimuska2
6. sep 2012

Na Zienky konečne moja malinka povedala včera mama 😀 😀

martinka8
6. sep 2012

@lua supeeer, dakujem krasne za link, ked ich nenajdem v anglicku, tak ich objednam urcite. Na zimu parada po byte myslim 🙂 a su velmi pekne. A dakujem potesila si ma ze som dobre kupila sandalky. Leo clovek je taky neisty v tomto. Chcem pre malu to naj, a nevyznam sa v tom 🙂

mirka2010
6. sep 2012

@kajkovajanka tak to sa uz tesim...to bude teda sranda... 😀 😀 😀 nam zatial na to pocas dna sluzi ohradka, tam sa maly vie pekne prehrat, takze som v klude 🙂 uvidime, ako to pojdem dalej...a Beki ma co nove?

mirka2010
6. sep 2012

@vicki2012 tak uz to mate za sebou...to je dobre...je to tazke sa pozerat na chore babatko...hruza, ale su to nasi sikovnici, oni sa rychlo dostanu do svojho hrania a smejkania, vsak? a ako vam ide papanie?

mirka2010
6. sep 2012

@1234lubka no veru, bude to tazke...ale je to krasne obdobie, dietatko spoznava svet inym rozmerom, rozvija ho to a my sme tu na to, aby sme mu v tom pomahali....a pri takom treningu aj celkom schudneme, teda ja sa na to celkom aj spolieham 🙂🙂🙂 do fitka naozaj nemam kedy chodit, tak budem cvicit s drobcom a prirodzene 🙂 🙂 🙂

martinka8
6. sep 2012

@mimuska2 jejjj tak vy ste veeelmi sikovne, to u nas je stale len aaaaaaaaa........... jajajajjaaa....... a obcas sa podari bababaa... ale mama, alebo tata nehrozi 🙂

nusiki
6. sep 2012

mame 8880g a 73 cm... 🙂 🙂 🙂 pekne rastieme 🙂 🙂 🙂

mimuska2
6. sep 2012

@martinka8 mala už povie aj tata a niečo podobne ako Ježiš. Práve som zistila ze ma vrchné dasienka úplne biele už sa pretlacaju obydva zúbky. Joj keby takto bezproblemovo išli všetky. Vždy je nervózna iba jednu noc že je viac krát hore a potom v pohode spi celú a naraz len objavim zúbky tak boli prvé dva tiež vyšli naraz.

mirka2010
6. sep 2012

@mihouk tak je to sila, ze tie skolky su tam tak drahe, ze sa ti ani do prace neoplati ist...a opatrovatelky stoja kolko? moja kamoska z VS teraz isla za priatelom do anglicka a robi opatrovatelku jednej Ceske, ale ta si teda vychvaluje kolko si zarobi...ja zase rozmyslam, ze kedy dam maleho do skolky, kedy je tak vhodny cas...urcite aspon na par hodin ked uz bude mat cez dva rocky...myslim, ze deti potrebuju kolektiv, aj zaviest nejaky system a resoektovat aj inu autoritu...aj ked je to sice este daleko, uz teraz mi to srdiecko trha, ked mi pojde moja laska do skolky a nebudem tam s nim ☹ ☹ ☹ ☹

mirka2010
6. sep 2012

@nusiki jeeeej, to mate tak podobne ako my....🙂 my mame poradnu o par dni, tak budem vediet uplne presne....a ako sa inak mate?