Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Kamarádka hovorila že ma do 15.preto sa pýtam či ideš k nej alebo čo ju zastupuje. My pôjdeme na budúci týždeň
@mirka2010 fuha, tak to teda musis byt fakt unavena 😝 .. a nevies, ze kvoli comu bola taka zla noc? nevykukaju zubky nahodou? (my sme nocpred zubkom taku cudnu placucu)
@mihouk tak to je super, ze idete na zmrzlinku...mne je nejako zle od vcera, tak nejdem ani jest radsej nic na obed, tam si nieco dietne...uz mi je od vcera vecera takto zle a mozno aj malemu bolo zle na brusko, lebo celu noc sme poriadne nespali...som z toho poriadne vycerpana ti poviem...mozno niecim aj prechadzam nejakou virozou, neviem...uvidime...taka som aj slaba, ruky ma bolia...dufam, ze nejdem byt chora...takze ty so svokrou nevychadzas? ja mam dobru svokru, aj ked troska hlucnu a excentricku, ale ona ma ma rada a pekne sa aj ku mne sprava...takze je to fajn....idete aj na nejaky vylet, ked pride manzel?
@jankaja 🙂🙂🙂 to je zlate ako vie uz rychlo plazit...Marosko konecne od vcera robi pohyby ako 4nozkovanie, takze sa tesime z toho, len najhorsie je to, ze on vzdy nieco nove co dokaze robi aj pocas spanku v postielke...chce to skusat aj tam, takze jedno s druhym...mozno aj to ho budilo...ale skor si myslim, ze ho bolelo brusko, lebo aj mne je zle od vcera vecera, tak neviem, ci ho netrapi nieco podobne....a mozu to byt aj zubky uz...ja naozaj uz neviem...my to mame na etapy, tyzden dobreho spania a potom tyzden aj dva zleho spania...no co uz, som uplne hotova, lebo mi bolo naozaj vecer aj v noci poriadne zle a taka nevyspata musim fungovat...no co uz....
@kajkovajanka ahojky, som unavena poriadne...ako som uz pisala, je mi naozaj dost zle...takze som aj z toho vycerpana...ale co uz...moze byt aj horsie...teda dufam, ze nebude, tuk, tuk, tuk....a zubky??? ja neviem, ja ich stale cakam, kazde rano snorim v ustockach, ze ci tam uz nieco nevykuka...a staaaaale nic!!!!! 😠
Jaj zienky nám na tie zúbky nezaberá vôbec nič.
A tak som sa teraz nahnevala ze to až pekne neni. Suseda ma dve deti a byvaju u nich na čierno fetaci. Teraz lozrem z okna a oni si lod oknami davaju fety. Trvá to už dlhšie tak dneska pojdem na úrad lebo toto už neni normálne. Včera na obed išiel od nich histericky krik a malinka ma desať mesiacov tak veľmi plakala až sa dusila. To už je extrém
@mimuska2 jeminenky, to je hrozne, chod to nahlasit urcite, neh uz nieje neskoro 🙂
@kajkovajanka ja sa Lili snazim prisposobit, aby aj bola vyspinkana a aj aby sme to stihli. Nieje to az tak narocne 🙂 Vstala o siedmej, takze normalne by som ju ukladala az okolo deviatej, pol desiatej, ale potrebovala som tam byt na 10:30, tak som sa ju pokusila ulozit uz o pol deviatej a zaspala. Spinkala do pol desiatej... dali sme si jogurtik a frcali 🙂 Ak by spala dlhsie tak by som ju zobudila 🙂
@kajkovajanka mne to zazracne vychadza - s plavanim - mame to fixne kazdy Ut o 15:30 a to je cas, kedy uz moja mala nespi, teda vacsinou... aky mate rezim? Mne spi 2x denne, cca od 9-11, potom je 2-3 hod hore a potom zas spi tak 1,5-2 hod... Zazracne nam vyhcadza aj cvicenie na fit loptach, dali nas na 12tu hod... 🙂 vy kedy spinkate?
@mirka2010 Juj, tak dufam ze nebudes chora, to je na figu, lebo aj tak musis normalne fungovat, len je to zaberak. Ja som sa dnes zmenila na uplnu zienku domacu, cely byt som uz pozametala, prach poutierala, poviem ti, byvat v byte je total pohodicka, neviem co sa moja svagrina stale stazuje ze nic nestiha???
Ked pride mm, tak velmi nic neplanujeme, asi pojdeme do mesta a chceme ist kuknut Evrovea na nabrezi, uz som v centre hrozne dlho nebola a mm je od Nitry, takze pre neho je to nove. V stredu ideme do ZOO, robi mi tak kamoska, ale ziadne chytanie zvieratiek sa nekona, jednak Maxim nerad chyta zvierata a ona opatruje medvede 😝 Ved ja sa nejak premotkam, mamina chodi do roboty a je to celkom dobre, aspon dnes si Tilka mohla oddychnut, lebo mama to mysli dobre, ale dava jej vela podnetov a vcera mi uz aj chybala kedze si ju babka chcela uzit, ale spala pri mne celu noc, tak je to OK 🙂 Dobru svokru ti uprimne zavidim, moja nie je zla, ale je az velmi naviazana na mojho mm, ale to je do inej diskusie a na 3 romany 😝 😝 😝 😝
@mimuska2 To je teda sila, clovek aby sa bal chodit s detmi von, lebo nikdy nevies co sa stane. Chuda to male, cloveku vtedy napadne kolko ludi sa o deti tak velmi snazi a oni sa rodia ludom co si ich velmi nezasluzia 😢
@mimuska2 ahoj, určite choď na políciu, aj na úrad práce, sociálnych vecí a rodiny dať podnet, je to zanedbávanie starostlivosti a ohrozovanie vývinu dieťaťa....a to nehovorím, aké zranené sú tieto detičky keď vyrastú...je super, že si si to všimla, nenechaj to tak
držím palce+
@zuzulienkaaaa je to hrôza už sme na ňu písali aj petíciu a nič. Nikomu to asi nevadí pokiaľ sa niečo nestane
@kajkovajanka Jani, tak nam to casovo vyhovuje medzi 10.00-12.00 a vsetky aktivity si planujeme na ten cas - plavanie (ak ideme) je od 10.45 a cvicenie na fit loptach od 10.30... moja je dost velky nespavec, takze najneskor vstane o 9tej, tak vsetko stihame 😀 Ak by vsak spala, tak ju budit nebudem, bola by som nesmierne HAPPY, keby spala viac...
@kajkovajanka ked nam vyjde aj my by sme sa pridali 🙂
@matul praveze my nemame rezim, to je ten problem... mala vstava rano medzi siestou a siedmou (niekdey aj o stvrt na sest alebo aj stvrt na osem). a potom v priebehu dna ide spat najskor po dvoch hodinach, najneskor po styroch
(vynimocne viac, ale to je uz faza uspavania, len jej nejde zaspat). a spi vascinou polhodinky, poslednu dobu potiahne viac, aj hodinu, hodinu a pol. (rekord zo soboty 2,45 v kociari). a spanky ma vacsinou cez den dva, vynimocne tri. niekedy ozaj spi za cely den dvakrat po polhodinke. ... a nechcem ju uspavat hojdanim na rukach, to chceme aby sa odnaucila. teda v podstate cakam, kym je ona sama taka unavena, ze zaspi nejakym sposobom - bud na hojdacke na verande, v kociari alebo ju polozim do postielky a ked je ozaj unavena, tak zaspi. ked nieje, spusti cirkus a uplne sa preberie. a ako na potvoru jej spanky stave vychadzaju tak, ako prebieha plavanie, dokonca sa tak aj striedaju dni 😀 🙄 .
@nusiki eeejha, super 🙂
@kajkovajanka aha, no rezim je dolezity, ale kazde dietatko je ine... Predpokladam, ze nekojis, lebo moja zaspava pri kojeni - to ide nejako samo, ale aj ked ju kojenie neuspi, tak ju polozim do postielky a tam proste ''musi'' zaspat, aj ked uz boli dni, kedy sa to nepodarilo a ja som rezignovala po hodine a vybrala ju z postielky a sli sme von napr. Neviem, ci hladas radu, ja urcite nie som suca na to, davat rady, kedze mam len jedno dieta, ale skusila by som jej na tvojom mieste zaviest rezim a striktne ho dodrziavat (nemyslim na minuty, skor na aktivity - ked sa ma spat, tak je v postielke, ked sa hraje, tak sa hraje, atd) A myslim si, ze po case tohoto ''stereotypu'' to musi fungovat 😉
@mimuska2 aka skvela vec. Budem aj ja asi take zhanat. Este sa nestaviame, ale raz sa postavime a toto choditko vyzera skvele 🙂
@mimuska2 jeeej malá je zlatunká 🙂 a už ti s tym pekne chodí? Ja som mala pri malej také od Chico ale vždy jej to utekalo dopredu a ona padala... až kym troška chytila stabilitu tak s tym chodila ale musela som ju aj tak držať. Ale toto sa mi páči, že sa dá z toho urobiť aj odrážadlo, už som si aj ja take objednala tu z MK 😉 Malý sa už všade stavia, vobec nechce sedieť 😒
Baby ako davate krpcom zltok? Vareny, ci na makko, ci ako? A co s ty davate? Cestovinku, zeleninku, ryzu??? Dakujem za radu 😉
@emamichaela no toto je super,objednala som ho tu na mk ale super je na nom ze je dva v jednom 🙂
@akova dakujem,no chodi ale musim jej to este drzat spredu lebo to ide rychlo,to je na tom dobre ze mas aj odrazadlo,to ju tolko nebavi a chodi len dozadu. 😀

@jankaja kam ideš na poradňu?