Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@jankaja tak isto to bude uzasne, ked budu lozit vsade spolu....Marosko ma tiez kamaratku, sice o pol roka strasiu...ale on od nej odkuka aj nemozne...a su spolu naozaj neskutocne zlati ako sa vedia aj prehrat, aj chytat navzajom...som rada, ze mame takuto kamosku, my v rodine nemame ziadne babatko...Marosko caka na nejakeho bratranca, sesternicu, ale stale nikto nic...no co uz....inak aj ja niekedy kupim prikrm, ale ked ideme niekam na dlhsie, dnes bude mat na obed kasu...lebo prestala som mu davat kasicku na vecer...vobec to nemalo vyznam v nasom pripade, budil sa presne tak isto ako aj bez nej, len ze papal menej mojho mliecka...takze skusame...a co robkate v takyto uprsany den??? pre nas hotova katastrofa...maly je mrzuty, my sme zvyknuti chodit von...alebo aspon na terasu, na hojdacku...byt dnu, to je naozaj priserne
@bublina83 ahoj, vitaj...gratulujeme k mesiacikom...pozerala som si maleho fotocky...juuuj, aky bol zlatucky, drobnucky...aku vahu mal ked sa narodil? presli ste si teda uz vselicim, to mi je velmi luto...ale rastie krasne, vyzera ako spravny chlapcek v 8 mesiacoch, je naozaj krasnucky...nas maly uz par dni 4nozkuje a stale sa chce dostat na nozicky, kazdu moznu prilezitost vyuzije a sup je na nohach 🙂🙂🙂 papa uz kadeco, zeleninu, ovocie, chlebik, lupacku, cestovinky...este nepapal jogurt, ani zltko...som si vsimla ze vy ste velka rodina...klobuk dole, 4 deticky...ale robia urcite radost 🙂
uz viem co bude zo sophie ked bude velka dnes davali v tv nejaku reklamu v ktorej spievala operna spevacka a sophie pozerala s otvorenou pusou a zacala strasne pistat. 😀 😀 😀
@mirka2010 Je nas teda pozehnane 🙂 ale aj napriek tomu s tymto nasim malym zabiakom su pre mna niektore veci nove ... pri mojich dievcatach to islo vsetko tak samo bez namahy ... a maly sa nechyta vobec stvornozkovat, na bruchu nechce byt takmer vobec, len na nohy, od pasa hore mi pride taky slabsi, zato nohy ma poriadne silne ... tak som si to chcela trosku porovnat a overit, ako su na tom ine deticky .. mal 2100g ked sme ho doniesli z porodnice domov, takze vahu ma teraz velmi dobru ... dubacik 🙂 s papanim problem nie je, aj ked sa este trochu bojim muky a mliecnych vyrobkov z obchodu ... ale uz sme mu tiez skusili dat kadeco a nemal reakciu
ahojte, dnes poradňa 9050g a cm neviem (nikdy ju nemerajú), na rizikovú poradňu ešte budeme musieť ísť o štyri týždne, železa furt nedostatok tak nám predpísali pyridoxin (železo už nie), inak všetko v poriadku len počuť trošku šelest ale môže to byť aj tou chudokrvnosťou, takže máme prísť aj s tým o štyri týždne..inak štvornožkujeme vo veľkom už, stavia sa aj okolo nábytku len hneď nato sa šmykne a padne takže musím na ňu dávať pozor..predvčerom vyletela aj s chodítkom cez otvorené dvere vonku a pristála na topánkach, našťastie sa viac zľakla ako ublížila..
@mirka2010 tak co, bolo to nieco vaznejsie, ci len drobec nechcel papat mliecko? 🙂 zistila som, ze mojej hviezde nesedi konzistencia jedla. kasa, vyziva - v podstate rovnaka, to spapa az sa zaprasi, ale akonahle prichadza obed, je to predsa trochu ine, zelenina, maso a to sa jej nepaci a napina ju ked to ma na jazyku. premyslam, s cim to zmixovat, aby jej to viac chutilo.
@vicki2012 no neviem cim to bolo ze mliecko vcera tak odmietal, ale dnes tuk, tuk uz je dobre...🙂 ja som dnes skusila dat mliecnu kasu bananovu od Hami, ze ci naaaahodou malemu nezachuti...ale kdezeeee, napinalo ho z nej tak ako predtym...neviem ci som ti pisala, ze nas maly odmietol 7 druhov kasi, len jeden jediny druh 3zdrnna od babylove mu chuti, takze my sme mali tiez za obed...to som dnes pre zmenu chcela dat kasu...inak mu stale mixujem papanie, no co by sme vam poradili? hmmm, ja vsade pridavam mrkvu, je sladka a to mu proste chuti...my kadeco davame spolu a pridavam aj cestovinu...malemu naozaj zeleninka chuti, inak aj v casopise Mama a ja su recepty, aj mame knizku Hned to bude anjelik od Bukovskeho a su tam dobre inspiracie 🙂
@bublina83 tak hovori sa ze chlapci su pomalsi a nechytaju sa tak ako dievcatka...ale je to asi individualne, lebo ja si to nemyslim, ani co mame v okoli inych chlapcov a tiez ani podla naseho...proste ak vas maly nechce byt na brusku, tak je jasne ze 4nozkovat asi tak s radostou nebude 🙂 ale hlavne je, ze papa dobre, ze prospieva, urcite vam robi obrovsku radost...a so sestrickami ako vychadza? To musi byt iny maznacik? a pomahaju ti? inak skusala si uz nejaky jogurt, alebo iny mliecny vyrobok? ja este nie...neviem ani kedy zacat...chlebik a lupacku papame uz davnejsie 🙂
@mirka2010 Moje dievcata mi s nim velmi pomahaju, niekedy az mam vycitky, ci ich nezatazujem prilis ... ale hold sme velka rodinka a pomoct mi treba ked chcu mat vsetko tak, ako ma byt 🙂 starsia ma vie zastupit na 100%, prebalit, nakrmit, urobit mlieko, moze s nim byt cely den ... ale noc nie, to by ho asi prilahla alebo by sa vobec nezobudila na plac ... no a jogurt som skusala, cucoriedkovy, ovocny ... chutilo mu velmi, namrvila som do toho piskotku ... ale to bolo len par pokusov, nemal ziadnu zlu reakciu ... puding som nedala vobec este, neviem ci tie skroby v pudingu su dobre pre tak male babo ... inak mam pred mliecnymi vyrobkami fakt respekt, minule kostoval tvarohovu plnku z torty ... takze len tak po par lyzickach sem tam ...pred mukou mam ale este vacsi strach, tu u nas dostat take specialne piskoty pre deti od 6.mesiacov, tak tie mu kupujem, inak muka vobec, ziadne pecivo ... a asi by sa tym drhol, lebo on este nevie tak pomlet v pusinke susto ..
@mirka2010 no ja som pôvodne nechcela chodítko ale skôr z toho praktického dôvodu, že už pravdepodobne posledné bábo, tak načo mi potom bude..a že však aj bez neho sa dá..no ale dedo si postavil hlavu, že chce kúpiť, tak kúpil..vydrží v ňom asi tak dvadsať minút, potom príde ku mne, chytí ma za nohu a už ju musím zobrať..dávam ju na úplne posledné nastavenie, takže sa musí postaviť keď sa chce niekde dostať takže na špičky sa zatiaľ nestavia..no názory zatiaľ nie sú žiadne, keďže nás doma skoro nikto nevidí..ale aj staršie som dávala takže to nejak neriešim..v tom chodítku je naozaj krátko počas dňa, viac ju dávam na zem aj keď, keď je v chodítku môžem pozrieť aj niekam inam ale keď je na zemi tak oči stále na nej..a musí byť vždy upratané lebo zbiera všetky smietky zo zeme a dáva do pusy.......no teraz nám to nejak nevyšlo a našli sme ju hore nohami s chodítkom..a to u mňa boli aj moji rodičia..sme ju neustriehli..je proste rýchlejšia
@tamaska Dakujeme 🙂 u nas plavanie zial nebolo mozne, maly bol predcasne narodeny a prve 4 mesiace sme s nim ledva hybali, aby sa mu udrzalo mliecko v brusku ... pred letom sme sa prestahovali mimo SK, tak tu ani neviem ci take nieco je ... z rodiny mam jednu, co chodila s chlapcom raz do tyzdna na tieto plavania a maly jej bol vkuse chory, usopleny, caste teploty .. a pritom to bolo plne kojene dieta ... tak sme pre tieto dovody plavanie neriesili ... no ja vidim, ze uz s tym asi nic neurobim ...
@bublina83 ahojky, tak super, ze ti starsia vie tak pomoct, to je neodcenitelne...aj ked ja sa od maleho nechcem vzdialit ani nahodou, ale niekedy veru by bolo celkom fajn, ked idem na nakup, alebo nieco vybavit, ze by mi s nim niekto bol...moji obaja rodicia su este plne zamestnani, svokra byva daleko, kamaratky vsetky v zahranici a brat ma zatial uplne novu frajerku, takze tam je to este bez sance...co sa tyka papania toho peciva...my sme zacali najprv striedkou z chlebika, potom sme dali obzuvat korku a teraz si maly vyslovene pyta ked my jeme pecivo ze aj jemu mame dat...preco sa toho tak velmi bojis? neviem ja nie som lekar, ale nemyslim, ze by to malo nejako skodit...pozor vzdy dat ked ho papa, aby mu to nezabehlo a moja dr tvrdi, ze cim skor lepok zacnes davat, tym su mensie alergie na lepok....🙂
@ankaevka presne ako pises...aj my maleho davame max na 20 minut denne ale je to aj preto, lebo on sa v nom tesi, je v nom samostatny a naozaj je v nom rad...potom mu aj tak zacne byt dlho a pyta sa sam ku mne na ruky...takze verim, ze mozno nejako prehnany cas v nom by mohol skodit, ale 20 minut mi pride uplne normalne...nas maly sa hrava aj v ohradke...ma tam svoju hernu 🙂 a tiez je velmi vela na zemi, len tak isto ak aj vy, staaaale musi byt poriadne do detailu vyriadene, lebo on je vsade a potom ruky do ust...takze to by som ani ja nezniesla...mame vsade plavacku, ale koberec v obyvacke nam este chyba, zisiel by sa...mame tiez velky gauc kde je take velke elko kde sa hrava velmi rad, len tam musim byt pri nom vyslovene prikovana, aby mi nahodou nespadol...a co uz Anicka vsetko papka???
@mirka2010 Vcera som piekla doma rozky a tak mu ich skusim dat k polievocke dnes ... uvidim co na to povie ... ja poznam vela ludi s alergiou na lepok, niekto radi dat skor, niekto neskor ... ale asi skor je logickejsie ... ja sama mam s mukou problem, pecivo nejem vobec, nezahustujem, bolieva ma z toho brucho ... tak potom dam vediet 🙂
@mirka2010 mi sme ešte len nedávno dali na celé prízemie plávajúcu kvôli malej a tiež nám chýba koberec..zniesla som dole aj postieľku aby sa mohla v nej hrať, spí zatiaľ so mnou v posteli lebo mm je aj tak stále v zahraničí..skúšame jesť už pomaličky všetko, chlieb to už je samozrejmosť na raňajky, najradšej má polievky a je jedno aká..zemiaky nechce veľmi, mäsko už sme skúšali kuracie, hovädzie a včera aj bravčové ale nechcela ho..kaše a krupicu to má stále na večeru..dávam už aj jogurt, kúpila som čučoriedkový od nestlé a aj pribináčik už jedáva..no a paradajku zbožňuje, vycucáva tie semiačka a keď jej ju zoberiem lebo už veľa s ďasienkami odhryzla, tak sa strašne jeduje.....tento týždeň máme však trošku problémy, začala mi štrajkovať pri dojčení, strašne sa rozčuľovala a neviem z čoho to vzniklo..kúpila som si už aj čaje a ricinus aby sa zvýšila tvorba mlieka a včera som nasadila mliečny deň bez príkrmov, dala som jej len kašu na večeru..a vy ako ste na tom, stále odmieta ochutené kaše?
musim sa pochvalit taaaaaky dobry kolacik som upiekla 😀 mozem zacat oslavovat meninky

Ahojte, rada by som sa ku vam pridala s mojim drobcom, nieco porovnala, nieco opytala ... dnes ma 8 mesiacov, 11kg a 80cm. Bol narodeny v 34tt a mali sme s tym spojene problemy. Hernia pupku, triesla, vodna hernia, zrastene slzne kanaliky, reflux atd. ... nas maly sa nikdy preto nenaucil lezat na bruchu a spat to uz ani nehovorim. Vie sa pretocit na brusko, spat uz nie. Sedi, ale nie sam. Beha v pavuku, rad je na nohach, ale sam sa udrzat nevie. Ako su na tom vase deticky ??