icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

matul
21. sep 2012

@kajkovajanka cau 🙂 aj ja pijem kavu (a kojim) Zo zaciatku som pila len taku z jednej lyzicky, ale ked som zistila, ze na malu to vobec neposobi (spala normalne), tak som zacala rano davat moju klasiku 2 lyzicky a teraz uz pijem aj poobede z 2 lyz. 😉

kajkovajanka
21. sep 2012

dobre doobedie (v nasich pripadoch 😀 ) , baby, mam na vas viacero otazok 😀 . kde sa chystate kupovat topanocky detom? (aj cizmicky napriklad). a ako to robite, ked je vonku taka velka zima a babo treba zababusit, kym je v kociari a vojdete do obchodu? ciapka, deka dole, ale ostatne? aj pri najvyssej rychlosti tam chvilku pobudneme a nechcem, aby sa mi mala spotila. ale len pred chvilockou sme bojovali s obliekanim (vetrovku ozaj neznasa a dava to najavo aj svojou polohou v kociari 😀 ) a potom by to bolo v obchode druhy krat.. hm? ina moznost asi nie je, ze ? 😒

1234lubka
21. sep 2012

@mirka2010 ni ja som teraz u nasich..manzel odisiel do brezna bude chodit na 10 dni a 5 dni doma velmi mi chyba....ale dnes alebo zajtra uz idem domov na dedinu....mesto je mesto ale co uz dnes to mlady nemaju veru lahke z byvanim....chcem ja ja maôemu kupit taku knizocku sustiacu 🙂 alebo do vane 🙂 a este ma napadlo vcera som malemu prva krat cistila zubcek 🙂 velmi sa mu to pacilo :D potom si sam akoby tam po tom zubceku robil z kefkou och ta to bolo podarene 🙂 zlatusik je to moj :*

kajkovajanka
21. sep 2012

@matul uuuu, to rada pocujem, ze nie som sama 😀 . aj mne sa zda, ze na malu to vobec neposobi.. tak uz s cistym svedomim si v pripade velkej potreby trosku zvysim davku 😀 😀

matul
21. sep 2012

@kajkovajanka urcite, ved aj na strankach mamily sa docitas, ze kavu mozes, ak to mas odsledovane, ze to je ok pre malu, tak kludne... ja by som bez kavy uz nedokazala fungovat, najma nie po tych nociach, co mame posledne mesiace... navyse, mam nizky tlak, takze to je moj regulerny doping a liek 😉

A pytala si sa na tie obchody a ci malu odkryvat.. tazko to zovseobecnit, ale urcite urob tak, ako citis... ved aj sama sa rozopnes v obchode a podobne, tak co sa da by som z malej dala dole, deku, rozopnut bundu a pod...

martinka8
21. sep 2012

@kajkovajanka niesi sama urcite 🙂 ja pijem kavu asi od druheho tyzdna malinkej. Hrozne ma zacala boliet hlava, a myslim ze lepsie kava ako sa pchat liekami. Na malu to nemalo efekt, tak pijem denne kavu. Norrmalne preso si robim, A su dni ked si dam aj dve. 🙂
A s tym vyzliekanim mam aj ja stresy uz teraz. Aj Lili neskutocne neznasa obliekanie a vyzliekanie. Ja mam nerv uz len ked jej musim plienku vymenit. Kruti sa dvyha sa, reve.... strasne. Asi s nu navstevy obchodou budem obmedzovat a ak sa nebude dat tak ich skratim na minimum. Ale vetrovku vyzliekat nebudem. Dam dole ciapku, neskor asi aj salik, rukavice, poodkryvam, porozopinam. to je max. Lebo s nou nebudem opat bojovat v obchode s obliekanim.
Iba ak pojdeme do auparku, alebo optimy na dlhsie, tak vtedy samozrejme vyzliest 🙂
nahodou plavat neides dnes? Drobec spi od deviatej, tak ked vstane do desiatej, tak pojdeme, ked nie, tak ju necham spinkat 🙂

mirka2010
21. sep 2012

@mimuska2 SUPEEEER, tak sa ti podarilo pridat si nas? 🙂 tesim sa 🙂 ja si vahu tiez pisem...hlavne nas sa to kazdy pyta, kolko maly vazi...lebo on sa narodil velky a tak kazdeho zaujima, ze ako pribera...hmmm...no nic...ten obvod hlavicky, mne to vzdy aj sestricka ukazu, zaznacuje to do takeho grafu a tam mi vzdy ukaze kde je ta miera kriticka, ci je vsetko v poriadku 🙂

mirka2010
21. sep 2012

@1234lubka jeeeej, to je mile...ze cistenie zubku 🙂 no zlatunkeeee...🙂 tak ty si u vasich a kde presne? a byvate na dedine? ved to je super! tam mate predsa klud, pohodu...da sa urcite ist hned do prirody...my sme sice v meste aj nasi, ale o ulicu vyssie od nich su nadherne luky a lesy, takze my mame vzdy kam vybehnut, aj so psikom, takze sa velmi tesime, ze je tu tak nadherne.....ja som teda stastna ze byvame v Turcianskej zahradke, vsade na okolo hory a vela prirody 🙂

mirka2010
21. sep 2012

@kajkovajanka ahojky, topanocky teda ani ja vobec neviem kde kupovat a hlavne ake??? cizmy, alebo len topanky? vobec ale naozaj vobec neviem...nas maly ma teraz jesenny fusak, v nom je paradne zababuseny a krasne si v nom aj pospinka v kociku...presne vcera bola situacia ze sme z prechadzky isli do ob.centra a musela som ho celeho povyzliekat...lebo tam bolo oproti vonku strasne teplo...ale normalne do obchodu ked vojdeme len na bezny nakup, tak dole cipocku, rozopnem fusak, troska rozopnem bundicku, rychlo nakupim a sup von...vsak minulu zimu sme si tiez uzili s drobcami, ked boli este malicky....no a co sa tyka kavy...ja pijem raz denne ale len 3/4 lyzicky si dam, taku slabucku pijem...a namiesto toho pijem Caro...to je moj napoj 🙂

1234lubka
21. sep 2012

@mirka2010 v presove na sekcove, hned pri Maxe....no ao nieje to take zle ani ten dom nieje az v takom stave ze by sa nedalo ale vsetko je tam stare, chceli sme na jar prerobit nieco ze kupime nove cerpadlo, vymenime rury vodovodne, odpadove...ale vstci nam to ztrhli ze chceme robit bordel ze naco ze to je este dobre..ma to 40 rokov hej....neriesim a neviem nejako odvtedy mame taku nechut tam byt....ako ano je tam klud vsade okolo priroda, je to mala dedinak 150 obyvatelov 🙂 nemame ani obchod nic len obecny urad a kostol hned oprpti nasmu domu :D....je to 16km od presova....vies ja som vyrastala v meste si neviem predstavit ako poriesime ked maly zacne chodit do skolky lebo ho bude treba vozit...ako poriesime dopravu ked sa budem chciet zamestat...predsa sa musis prisposobovat spojom...a neviem bći by niektory zamestnavatel bol taky ustretovy ci by neuprednostnil niekho koho maju vzdy "poruke"...uvidime ako to pojde dalej 🙂

kajkovajanka
21. sep 2012

@martinka8 ja som uplne zabudla n to plavanie 😀 , ale dnes nejdeme, lebo Beki od rana este nespala 😀 a uz zacina byt riadne nervozna 😝 (a presne jej vychadza spanok najneskor od pol 11tej 😀 😀 )

kajkovajanka
21. sep 2012

@mirka2010 aj ja som pila Caro, ale uz mi nechuti ta chut . ale manzel si stale obcas da 🙂

rebecca2006
21. sep 2012

@kajkovajanka ja dávam kávu v pohode. Ráno a poobede, akurát na večer ee.

mimuska2
21. sep 2012

@mirka2010 praveze sa teba pytam lebo mne to stale neukazalo ☹ kolko mal malinky?

kajkovajanka
21. sep 2012

@martinka8 prave zaspala 😀

rebecca2006
21. sep 2012

@mirka2010 ja mám od susedky také capačko topánky nechodené Baren Schuhe na teraz, a na zimu mám zatelené čižmičko capačkyLiliputi- cez net,dúfam, že som trafila veľkos a ešte jedny klasické goratexové topky, keby už chodila, tie sú myslím tiež Bären Schuhe- tiež cez net vychytené, tak iež nie som si istá veľkosťou... Uvidíme, či som trafla. Inak som merala nožku, súšať nebudem, ešte nechodí, takže myslím, že takto stačí....Ale tiež uvítam tipy na topánky....

rebecca2006
21. sep 2012

baby, komu ešte elozia etičky? Moja len sedí..... Vôbec sa ej nemchce loziť ani štvornožkovať už som z toho trochu nervná, či je vščetko v poriadku. Len sa stavia na nohy.... Maťko mi tiež lozil neskoro, skúr tiež do staoja, ale jemu veľmi pomohlo, že sme začali plávať, veľmi sa motoriky pohol vtedy- len s Estekou choldiť nebudeme, nie je kedy vôbec...

mirka2010
21. sep 2012

@1234lubka tak ono to nie je lahke ani so starym domom, ani s dochadzanim ako pises...my sme si preto radsej kupili maly pozemok ale v meste a mame vsetko po ruke...maly az po strednu skolu nebude musiet prejst ani hlavnu cestu...vsetko tu mame...nehovoriac o velkych ob.retazcoch, takze ja som spokojna..od mojej roboty je to 15m.peso, takze super...ale zase caro byvania na dedine, kde nemas nacapeneho suseda rovno pred tvojimi oknami s obrovskym barakom...ze si pocujes este aj to co povie sused z tretieho pozemku, takze vsetko ma svoje pre aj proti...a mozno domcek predate a kupite nieco blizsie a novsie 🙂

mirka2010
21. sep 2012

@rebecca2006 dakujem za typy...este ze ste to spomenuli, musim to hned aj riesit...lebo zima je tu cochvila a aby sme neboli obmedzeni chodit von...aj ked si myslim, ze este chodit tak skoro nebude...uvidime...tiez sa stavia len na nozky, ale aj 4nozkuje, takze je po celom dome...urcite aj Esterka bude co nevidiet 4nozkovat..neviem, urcite ju aj motivujes, v casopise mama a ja su odporucania ako pomoct detickam ku 4nozkovaniu...kupujes si ho?

mimuska2
21. sep 2012

jaj zienky,mojej malej sa asi neco strasne v noci snivalo lebo sa o pol druhej rano zobudila s takym placom ako este nikdy neplakala,samozrejme ja pohotova hned na nohy a krik co sa stalo....nemohli sme ju utisit asi desat min a to normalne hykala od placu.chudatko moje malinke ☹

mirka2010
21. sep 2012

@kajkovajanka ja si ho sladim presne ako kavu a naozaj ja sa ho nejdem dopit...mnaaaam, som rada ze nieco take existuje, aj ked kavu mam radsej,to je jasne...len sa este bojim si davat plnu davku a hlavne 2 x za den ako som bola zvyknuta...

mirka2010
21. sep 2012

@mimuska2 dnes som na FB este nebola ale mne ta stale tam ukazuje, takze kuknem este aj dnes 🙂 nas maly mal na poslednej poradni necelych 9400g, to bolo minuly tyzdne...aj som si myslela ze bude mat menej, lebo sa naozaj tolko hybe, ale pekne pribral od posledneho vazenia. a malickej sa nieco zle snivkalo??? babika malicka...ale uz je dobre, vsak?

mimuska2
21. sep 2012

@mirka2010 hej dali sme jej potom papat uz ked bola hore a v klude zaspala a rano sa zobudila akoby nic.ale tak som sa velmi zlakla lebo to bol normalne histericky plac

rebecca2006
21. sep 2012

@mirka2010 mám predplatené- ale nie ždy stíham prečítať, ktoré číslo to bolo? Snáď keď mám maléh v škôlke, tak budem mať viac času.... Teraz eď sme soplili a mala som doba oboch, ak sme ledva jedli, nič som nestíhala.

rebecca2006
21. sep 2012

@mirka2010 ja som s kávou začala tak, že som miešala kávu a Caro- malú lžičku kávy a do chuti Caro- a postupne som caro zrušila, keď som videla, že fakt žiaden rozdiel u Esterky. Ale ani teraz si nrobím moc silnú..

mirka2010
21. sep 2012

@mimuska2 moja babika malicka...to je jasne, ze sa jej muselo nieco strasne prisnit...ale si ju utesila, pomojkala a to jej urcite pomohlo...nas maly sa budi vzdy taky ze mrnci, niekedy az zvlyka...a akonahle otvori ocka uz je z neho smejko...vyskiera sa na mna z postielky...a den vzdy krasne zacne 🙂

mirka2010
21. sep 2012

@rebecca2006 tak to ti verim, ze mat dve deticky doma musi byt poriadne narocne....Martinko je este stale malicky, urcite si vyzaduje vela pozornosti...ja si to vzdy predstavujem ake to bude, ked budeme mat druhe babo...no uvidime...s tou kavou..nam uz v porodnici povedali ze mozeme kavu ak sme ju pili v tehotenstve...ze babo je na to zvyknute, takze by s tym naozaj nemal byt problem...ja som ju sice dlho nepila, az tak od pol roka ako mal maly som si zacala robit taku slabulinku kavu, taku asi ako ty...slabulinku...🙂 a myslim ze to bolo bud v junovom, alebo julovom cisle...🙂

emamichaela
21. sep 2012

@rebecca2006 nasa Ema lozi a lozi, na styri sa len postavi, ale neurobi krok. Napriek tomu nesedi ☹ myslim, ze u kazdeho je to individualne.

martinka8
21. sep 2012

@kajkovajanka nevadi, my sme boli same dnes na plavani 🙂 paraaaaada. hehe. No a je to super. Dakujem aj ostatnym Kosicankam za doporucenie. Jedina chyba je ze je tam dost chladno, ked sme vysli z bazena mala revala velmi, lebo jej bola zima, az kym som ju neobliekla. Ale inac super 🙂 Urcite budeme chodit.
A este jedna pecka. teta Majka, je mojej spoluziacky zo strednej mamka.... tak paraaaada hehe. Do polky plavania som si nebola ista ci je to ona, ale ptom mi to nedalo a som sa spytala a aj ona ma poznala, len si tiez nebola ista. Tak super, potom sme uz len kecali a Lili sa cvachtala 🙂

martinka8
21. sep 2012

@tamaska dokument super 🙂 este ze som si to popozerala, a na dnesnom plavani mala Lili uz aj hlavu pod vodou... 🙂 asi som zmenila nazor.