Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 fenistil som mu nedavala... a ked sme v noci hore, tak on je v postielke ja lezim pri nom a bud ho hladkam, pustim mu zvonkohru nad postielkou mame taku od FP, co aj premieta take motyliky po strope, tak si ju Filipko vyzaduje aby som pustila, malokedy aj place... Filipko by bol u nasich, keby som sem tam isla do prace ale este to nie je iste, alebo ked bude mat mm poobednu, tak by bol s nim on.
@emamichaela tak to vam gratulujem, vsak je to uzasny pocit, ked tak zacne zrazu sama cupitat 🙂
@emamichaela srdecne blahozela...vsak je to krasny pocit???? len tak dalej 🙂
@1234lubka nie, nevsimla som si tu spravu...naozaj nestiham moc citat, len odpisujem...ale jasne, ze ked si pyta, ja mu dam papkat...len zase naozaj to nechcem este prehanat...ked ja som s tymto zavadzanim novych veci do papkania taka opatrna...neviem preco....takze maly sa rad v noci pestuje??? taaaak, to je uplne prirodzene, ze sa rad necha laskat od svojej maminky...nas maly ked sa takto zobudi, tiez najlepsie pomaha, ked si ho dam k sebe a sa tulkame...len on zaspi a ja na uplnom krajicku postele nad nim len bdiem, vobec nespim...
@mabel1981 tak to mas super, ze bude s nim moct byt mamina alebo ocino tvoj...moji obidvaja rodicia este pracuju, takze ja vobec nemam moznost, ze by maly niekedy u nich ostal..napriklad co sa ide brat zenit, tak mame obrovsky problem,kto s nim bude pocas noci...lebo bude sice na mieste hostiny v izbicke vedla, ale s kym?????? vsetky moje kamaratky su prec v zahranici a kto by mohol, tak maju svoje deticky a cela rodina bude na svadbe...takze mas to supeeeeer...a keby si aj na par hodin do tej roboty chodila, tak asi nie ani kazdy den, vsak??? tak na maleho kolotoc nad positelkou funguje??? u nas to nemalo ziadny uspech...takze my v postielke, ani nad postielkou nic nemame...
@kajkovajanka Co pre babo je dobre kojenie, ale aj pre nas. Minule som citala ze dlhodobejsie kojenie je prevncia proti rakovine prs. Ako chapem ked sa niekomu kojit neda, ale robit to z pohodlnosti, tak to som nepochopila. Ved aj teraz ked Tilku ockovali, tak je tam kolonka ci je dieta kojene a ta zenska sa ma ani nepytala automaticky tipovala ze uz nekojim a bola dost prekvapena.
@mabel1981 @mirka2010 Zatial to zvladame v pohode, myslim ze do toho je aj dost prechladnuty, lebo mu hrozne tecie z nosa, vlastne uz obom. Obaja maju okolo 38, tak dostali paralen, Maximovi som ostihala nechty. Jedine co ma stve, ze nechce jest, iba palacinky a Tilka by zjedla aj stol, keby sa dal 😀
Ja som bola dnes 1x v praci, robila som upratovacku, osetrovatelku som nechcela, kedze sa dost ludi pomenilo a ja tam zas tak casto chodit nebudem, tak ich poznat nebudem. Ale poviem vam, 5hodin na nohach bez prestavky a ja to citim v nohach riadne. Ale najblizsie tyzdne sa tam nechystam tak sa to dalo.
@emamichaela jeeeej 😵 , blahozelam 🙂 , sikovnica 😎 😎
@mihouk jasne, ze take mamky, co nemozu z roznych pricin, to je ine. ale kvoli pohodliu alebo trendu alebo kariere, hm 😝 .. a to ti verim, ze si mala dost. sme uz nezvyknute na robotu 😀 , ja som v pondelok ucila 5 hodin a tak am krize boleli z toho statia 😀 , a o hlasivkach ani nehovorim 😀 😀 ... a drzte sa, nech vam cim skor a co v najelpsej forme prejdu tie kiahne. a vela sil zelam aj manzelovi 😝 . v Anglicku sa ako "osteruju" kiahne? daco sa na to dava? resp. nieco berie?
@mirka2010 no v tej sprave bolo ze som nasla matulinka ako si rozbalil plienocku a papkal svoje hovienka:D ze by som necakala ze sa mu az tak vrati apetit ze zje aj ho*no :D teraz popapka pekne stale ked mu nieco dam tak spapka 🙂 niekedy vymysla ale poje 🙂 ja tiez vacsinou len odpisujem 🙂 dnes v noci bol velmi dobry len som sa zobula ked suchotal o postielku a on bol priecne otoceny a snazil sa vystrit nozicky 🙂 a ja sa uz sama zobudim ked ho pocujem ze sa prevaluje 🙂 instinkt 🙂 no presne aj ja si ho tak niekedy ku sebe polozim na kraj dam si cez neho ruku preistotu aby sa mi nezvalil na zem ale to tiez len tak bdiem 🙂 pozeram na svoje babetko 🙂)
@mihouk juuuuj, tak mi je luto, ze mate taketo trampoty uz aj s teplotami...hlavne, aby Maximko to dobre zvladal, neskrabal sa...a co mu na tom davas? nejaky puder, alebo co teraz sa na kiahne dava? Tu sa da aj ockovat proti kiahnam, aj u vas? ja to nedam, myslim, ze kiahne sa daju celkom normalne u deti prekonat...oni to az tak nevnimaju,ako my dospelaci...a tvoj mm uz ma teplotu? ci Tulusku si myslela??? a ona je taky papkajko? kolko vazi? lebo aj Marosko, ten by papaaaaal a paaaaapal, len vtedy je spokojnucky....🙂
@1234lubka tak som rada, ze ste mali dobru nocku 🙂 inak, aj ja som pri kazdom suchnuti Maroska hned hore...a ked uz je cas na kojenie, juuuj, kym sa ja preberiem...ja neviem, ty malemu davas stale papat v noci??? ako to u vas funguje, mas nachystane mliecko a ides ho zohriat,alebo ako to robievas??? a ozaj, to maly naozaj papal to hovienko??? teeeeda, ja som tomu ani uverit nechcela, on si ho naozaj dal do pusinky??? juuuj,ako si reagovala???
@kajkovajanka @mirka2010 Jaj baby to bola noc a aj cely den. V noci na striedacku boli obaja hore, dokonca sme o 3tej s Tilkou tancovali, lebo jej nieco bolo, tak som ju uspavala chodenim. Maxim do toho vsetkeho ma hrozne dusivy kasel a nevieme ci sa mu nahodou nevyhodila vyrazka aj v hrdle a to ho drazdi, uz sme skusali snad vsetko cukriky, sirup, cajiky, studeny vzduch, dokonca Ventolin a vsetko mu pomhlo iba na chvilku. A cely je vyhadzany a uz si to zacina skravbat, natrela som ho takou vodickou, podla zlozenia je to take ako sodocrem. Tilka zatial kiahne nema a ani mm, teda aspon nie viditelne, ale Tilke sa asi tlaci zubok, lebo ma vysoke teploty (ake ine, ze) a ma kysle hovienka, takze aj vystipanu prdel. 😝 Takze sa tesiiiiim co ma este caka, najhorsie je, ze Maxim stale nechce nic jest, ani jeho milovane Monte a to uz je co povedat.
O ockovani proti kiahnam som nerozmyslala, myslim ze tym si ma kazdy prejst a potom mas pokoj.
Dufam ze, vy ste vsetci v poriadku, idem ja hajat, lebo ledva vidim. papa
@mihouk ach to je trapenie. nech su rychlo zdravi drobci. no moji si presli kiahnami na vianoce a novy rok aj jakubko. zaberal fenistil - kvapky /tie su na sk na predpis/ - nenatierala som nicim, vraj sa to tak rychlejsie hoji. a ked bolo najhorsie, jakubka som ponorila do ruzovej vodicky /v lekarni mi predali hypermangan, ten sa rozpusti vo vode, fakt iba kusok hypermanganu/.
@emamichaela no tak to musim skusit aj s nasim jakubkom, behnut do Ikei, ci sa nerozchodi 😀 on je stale partizan plazivy 😀 a chodit iba za rucicky.
@mirka2010 papal papal....no pozrem nanho a on cely okolo pusy hnedy...a v tom manzel len zvola nieeeeeeeeeeee :D rychlo sme ho schmatli zacal plakat..hovienko na jazyku na zuboch na rukach:D teraz sa s toho rehoceme ale vtedy to bolo dost sokujuce :D nie mi uz v noci nic ani cajik ani mliecko, sam nechcel postupne....dnes som mudala troskuc ajiku lebo sme mali ste od vecera lebo plackal dost okolo tretej a potom hned zaspinkal....inac ked som v noci davala umele tak som mala konvicu pri posteli z prevarenou vodou a v noci som len prihriala...potom ked pil len raz za noc tak som mala termosku....ale potom zrazu nechcel v noci flasku az som sa sama tomu cudovala 🙂 ale cajik amm vzdy preistotu poruke 🙂
@mihouk ahoj moja, ach, tak mi to je luto, ze mate taketo trampoty...Maximko moj zlatucky...je to veru tak, kazde dietatko ked ma kiahne, tak je to neprijemne, ale o par tyzdnov si na to ani len nespomenie...super by bolo keby to mm nedostal...to by bolo super...alebo mozno ak to aj dostane, tak mu velmi prajem, aby to nemalo taky silny priebeh....a kolko mala Tiluska teplotu??? ach moja zlatucka...ta si tiez odteplotuje toho dost!!!! tak si oddychni a urcite daj vediet ako sa mate 🙂 drzkame palce!!!
@1234lubka tak to mate super, ze uz v noci nechce papat...ja neviem ako toto ideme my odnaucit...celkovo neviem ani kedy s kojenim prestat...maly nie je zeby nejaky zavislak...to nie...ale rad si pocucka...a hlavne jeho to vzdy ukludni, uspi...a v noci len pocucka a hned spinka dalej...teda vo vacsine pripadov...okrem tych par noci, kedy je hore aj hodinu a pol...ale papava len raz za noc uz niekolko mesiacov, takze to som rada...uvidime, mozno casom tiez prestane uplne sam...ale co ma trapi teraz je to, ze vobec ale vobec nechce byt na nocniku...ani na sekundu...tak tam krici a place, ja vobec neviem co mam s tym robit, hmmmmmm
@mirka2010 Dakujeme, noc bola zase narocna, lebo sa striedali v teplotach. Nastastie Maxim uz tolko nekaslal a rano som munasla vyrazku aj v ustahc, tak mozno ma jednu v krku a ta ho drazdi. Tilka zatial stale nic, iba tie hnusne toploty, rano mala 39,5. Volala som doktorovi, ale este tam nebol a k inemu som nechcela ist, tak mu zavolam o 11tej, nechem za nim velmi chodit ked ma Maxim kiahne, tu staci mu iba zavolat nech si to poznaci do karty, ale Tilka ma stve, tak uvidim co mi povie.
Inak dnes zase palacinkujeme, keby mal niekto zaujem......
MM ich tiez este nedostala a on truba povedal, ze by sa mu celkom hodilo 2 tyzdne volna, ale ja by som ho asi z nervou zozrala 😝 😝 😝 😝 on ked je chory je horsi ako 10 mlaych deti dokopy.
@mirka2010 no, zo soplov sme už riadne unavení, nemá to síce nejaké strašné, ale veľmi nerada odsáva, to je vždy rev... ale dnes ráno ma pobavila veľmi, boli sme obidve v kúpeľni a zrazu si to Natálka namieri ku košu na prádlo a vytiahla čo bolo navrchu - mm trenky 🙂 a drží ich za konček v natiahnutej rúčke a ide a ide s úplne vážnym výrazom na tváričke, ja pozerám, že kam má s nimi namierené... došla k práčke, otvorila dvierka a šup s nimi dnu 😀
@mihouk tak aj tvoj mm je taky pacient, teda typicky chory chlap? juuuj, to poznaaaame 😉 😉 😉 😉 velmi ma mrzi, ze Tiluska ma take vysoke teploty, aj jej ich zrazas??? lebo to ma naozaj velmi vysoke...chudatko male...ach, mojinka zlata...a aka je? mrzuta, alebo da sa s nou? lebo Marosko ked mal taku teplotu, tak to bol len na mne zaveseny, len mama, mama, nikto iny sa ho nemohol ani dotknut, ach, strasne vobec pomysliet...velmi vam prajem, nech sa to zlepsi...aj Maximkovi, aby ho to nedrazdilo v hrdielku, asi ich ma aj tam...ja som to tiez tak mala, aj na mandliach, vsade, dasna, pod jazykom...hruuuza....a tvoj mm by mozno sice rad bol doma 2 tyzdne, ale verim, ze ty by si asi zosedivela...drzkaj sa moja 🙂
@jankaja fiiiiha, tak to je teda sikulka a aka mudra...presne vie, kam s nimi mala ist...mojinka zlata...no urcite ta to dobre pobavilo 🙂🙂🙂 je to teda srandy s tymito nasimi laskami, vsak? aj mna vie Marosko tak pobavit, hlavne ked ho dam do postielky spat takto na obed a on ked ho pridem skontrolovat tak na mna pozrie a taky usmev na mna vycari ked este nespi...potom mi zakyva, no to sa neviem zdrzat smiechu...🙂
@mihouk och 😝, chudatka male 😒 , nech sa vam to cim skor polepsi 🙂 .. a tebe vela sil zelam a potoooom zasluzeny oddych na vylete 🙂
@jankaja perfektnaaaa 😀 😀 😀 , u nas Beki najnovsie vsetko dava do kosa , spinky - nespinky (moje gumky do vlasov, bublifuk, lepiacu pasku 😀) (a dufam, ze nic ine, co som si nevsimla 😀)
@mirka2010 @kajkovajanka Tak som volala s doktorom a Maxim to pravdepodobne mal vyrazku v krku, lebo uz nekasle a nedusi sa, tak som rada. Tilka este teplotuje a ked sa jej neobjavia vyrazky do zajtra, tak mame sa objednat. Davam jej iba paralen, lebo zevraj sa nema davat ibuprofen na kiahne, aj ked ten nam zabera najlepsie. Maxim uz konecne dnes aj papa, samozrejme ze palacinky, ale aspon nieco. A pri Tilke nam definitivne idu aj zuby a ma taku vystipanu prdel, ze place ked ju prebalujem, chuda moje malinke ☹
ahooojte babulky moje dlhooo som tu nebola.tak rychlo co mate nove sa mi pochvalte 😀 my nic len mame dve stolicky dlsie sa tlacia dole s tymi ocnymi to vyzera vselijako.sestrinej malej zistili feflux boli v noci n kramaroch do pol druhej rana.mamka isla dnes na vysetrenia asi ma nieco zo srdieckom lebo jej cely vykend trpla lava ruka tak dufam ze vsetko bude v poriadku dozvieme sa az poobede.inak nic stale lietame po byte po snehu vsade vsetko vyhadzujeme z linky zo skrine a pod 😀
@katun ja som myslela, ze sa uz nedockame. Vsetci okolo nas uz chodili a my stale nic. Ale prejde len par krockov teraz a zas na kolienka. V ikei tooolko presla a doma len pol izby prejde. Ale tak asi sa zacina pomaly a bude to lepsie a lepsie. A vonku ide pekne za jednu rucicku. Neboj, dockate sa.

@emamichaela skvele gratulujem !! 🙂 sikovnica je to krasne ze ked si tak cupika 🙂